Thursday, February 13, 2014

Северната Корея на ГЕРБ




Факти от екзотичната политология - през 2010 година в Северна Корея е царувала съвършената демокрация. Вождът Ким Чен Ир с благ поглед се е наслаждавал на свободата на своя народ и с мъдрото си великолепие е мислил как да ги залее поне с още един тон демокрация. В този дух трябва да тълкуваме спуснатите опорни точки на Цецка Цачева, която оправда вчера това, че Бойко Борисов първи е подписал споразумение със Северна Корея с идеята, че тогава всичко е било много по-различно в тази държава.

От няколко дни насам понамалялата общност на "умните и красивите" се тресе от виртуален ужас, че кабинетът на Орешарски, видите ли, е подписал споразумение за сътрудничество със Северна Корея. Сам Бойко Борисов се провикна от ширините на своя профил във фейсбук, че бил възмутен, шокиран, ошашавен, омерзен, гневен и, че това не можело да продължава повече така. После се оказа, че самият той е подписал подобна спогодба и като заваляха едни опорни точки...
ГЕРБ наистина вече приличат не на партия, а на пиян клоун. Всяка тяхна атака се връща като бумеранг и разбива позите им. Всяко тяхно обяснение избухва в лицата им и им пърли веждите. Те са склонни дори да привидят в Ким Чен Ир демократичен държавник, само и само да не си признаят, поне веднъж, че са се издънили и то с трясък.

И най-накрая имам един въпрос. 
Дори и режимът в Северна Корея да ви дразни жестоко, ама наистина жестоко, така че да не можете да спите, можете ли да посочите поне една причина с какво тази малка държава е вредна за света? И защо тези - крякащите, гневните и омерзените - никога не посочват в своите волеизявления най-голямата заплаха за световния мир? Да, точно така, говорим именно за онази страна, която единствена е използвала ядрено оръжие във военни действия. От нейните действия те никога не са възмутени. 
Ех, голямо нещо е силата на парите. 
По-голяма дори от атомна бомба.


1 comment:

Ебем блогъри said...

Между другото, възползвай се от обменната програма и отивай в Северна Корея на герберите и твоите шефове, бесепедалите. И гледай да не се връщаш.