Wednesday, August 19, 2015

Безвремие в края на лятото II











И понеже - виждам - Гърция продължава да бъде интересна тема ще споделя тук едно стихотворение на нобеловият лауреат Одисеас Елитис. Може би със закон трябва да задължим финансистите да четат поезия. Така поне щяха да знаят с какво се захващат:

КРАСИВА И СТРАННА МОЯ РОДИНА

Красива и странна моя родина
като тази, дето ми се падна, не знам

Хвърля да хване риби хваща крилати
строи на суша кораб бостан във води
плаче целува земята заминава
остава на кръстопътя възмъжава

Красива и странна моя родина
като тази, дето ми се падна, не знам

Протяга се за камък изоставя го
започва да го дълбае прави чудо
влиза в малка лодка хваща океани
въстания търси желае тирани

Красива и странна моя родина
като тази, дето ми се падна, не знам

-----------------------------------------------------


Гледам снимки как Лютви Местан и Бойко Борисов режат лентичка заедно. Умилително. Сърцето ми се изпълни с една крехка радост като член на Протестна мрежа, когато си брои гранта. Една такава любов сияе, а пък Местан на всичкото отгоре заповядал на електората там да ръкопляска на Борисов. И гледам на снимките, оглеждам - кьорав реформатор не виждам, та белким някой да вдигне сцена на ревност, да тропне евротатлантически с токче и да каже: "Край! Ти, Бойко, ми изневяряваш с друга". Мълчание като на събрание на ръководството на ГЕРБ. И като гледам как си мълчат реформаторите и как се правят, че изневяра няма, да ви кажа, не бих се учудил, ако тези дни и Шиши се снима усмихнат пред плаката "Търсят се #160от240" и гордо се присъедини към подкрепящите реформата в съда. Колко му е? Само още една лентичка ни дели от тази огромна обич.

-------------------------------------------------------

Търся #160от240 да черпят по една бира :)))) Щото те така или иначе друго няма да направят


------------------------------------------

Душата ми е политически стон. Някой трябва да ми помогне да се ориентирам. Доскоро като съвестен евроатлантик знаех, че Путин е злодей номер 1 на Вселената. Бях наясно, че Сатаната всъщност е хуманният брат-билзнак на Кремълското чудовище, което дебне в европейската нощ и сутрин се храни с млади чиновнички от НАТО. Но в последните две седмици изведнъж на хоризонта се появи нов демон - Ципрас. Ципрас се оказа толкова лош, ама толкова лош, че литературните фен-клубове на Айн Ранд нощем не могат да спят, защото се страхуват, че щом затворят очи Ципрас ще прати най-вярното си чудовища Варуфакис и то цяла вечер ще им чете цитати от Маркс и ще ги кара да дават повече пари на бедните. И понеже Ципрас се оказа такъв злодей, сега се чудя, да не би нашият евроатлантически топ 5 на чудовищата по света да е бил променен и как така това е станало без да ме уведомите :)))))

--------------------------------------------------


В една своя статия Дмитри Иванов припомня, че преди известно време, като се е сетил за Христо Смирненски, е попитал защо няма десни поети. Той е получил всякакви отговори, но реших и аз да дам своя. Защото като виждаме в какво състояние е десницата днес, то всяко стихотворение на десен поет би звучало като:

В утрото на нов бюджет, с факела на твърд остеритет,
идат бодри десничари с алчен поглед и шкембе,
а над тях, кат хищни птици, кат настръхнали орлици,
разни левичари искат по-висока МРЗ...

Идват някакви Сиризи, и изпаднал в тежка криза,
някой десен полудява и казва "Ципрас е велик",
в миг уплашен неолиберала гледа грантчето да продължава,
и посича той другаря с бодър айнрандистки вик...:)))

-------------------------------------------------

Пълно падение. "Дневник" са сложили под рубриката "Реч на деня" изказване на депутата Манфред Вебер в което той казва следното на Алексис Ципрас: "Как всъщност бихте могли да обясните на българите, от гледна точка на солидарността, че Гърция не може да понесе повече съкращения, макар че в пет членки на еврозоната минималната заплата е по-ниска от тази в Гърция?".
Това, само да ви обясня, не е реклама на България, нито пък е солидарност с нас. Това е обида. Вебер казва на Ципрас - тия капути до вас как могат да търпят ниски доходи, а вие не можете. България е описана като рекламна картичка на мизерията. Дават ни за пример докъде могат да доведат десните мерки. Ниски доходи, примирен народ. Ако имахме суверенно правителство след такова изказване, Вебер трябваше да бъде обявен за персона нон-грата у нас. Това е проблемът на ЕС - мислят как да направят Гърция като България, а не как да извадят съюза от движението на две скорости. Пфууу.

--------------------------------------------------------

Христо Иванов (тайното божество на "Протестна мрежа", да се свети Реформата Му, харе рама, харе рама - "Америка за България") е казал, че Мая Манолова ще бъде добър омбудсман. О, неееее! Настоявам да ми покажете статус на Асен Генов от последните 15 минути или веднага да звъните на 112, защото подозирам, че замисля опит за самоубийство или поне да влезе в ресторант и да си поръча телешка пържола :))))

------------------------------------------------

Ципрас се държа като победител в Европарламента. Видях, че оядените буржоа от десницата щяха да си изпотрошат столовете от яд като го гледаха и приличаха на немски философи с разстроено храносмилане. Велик момент за Европа :)))

--------------------------------------------------

Таня Буруджиева мачка Смилов като валяк магистрала по темата за Гърция...За първи път изпитах нещо като жал за един грантаджия, честно :))))

----------------------------------------------------

Ослушвайте се - ще се чуе един стабилен реформаторски плач (не на парламентарното представителство, а на виртуалните му екземпляри) заради това, че Комисията за промени в Конституцията взе скалпа на Христо Иванов и не прие неговите идеи. Този плач, разбира се, ще е смешен, защото, когато съществуваш в условията на парламентарна демокрация не можеш да си прокарваш нефелните идейки с медийна патетика и външен натиск. А точно това се опитаха да направят реформаторите. Пренатегнаха пружината докрай. Обявиха техническите си промени едва ли не за морална панацея. Впрегнаха синьото шаманско стадо да произвежда на конвейр статии как от съдебната реформа зависи бъдещето храносмилане на столичния жълтопавиран сноб и душевните колизии на шефа на "Америка за България". Медийният рекет не успя. Идеите им бяха не само нефелни, те дори чеп за зеле нямаше да могат да реформират. И сега, когато и съдебната реформа е в реформаторски руини многооо искам да чуя какъв аргумент ще извади за оставането в управлението Радан Кънев. Вероятно, че заплатата му трябва, за да може да посреща бежанци от Гърция...:))))


--------------------------------------------------------
Руските блогъри имат един любим израз за хора така облъчени от пропаганда и заразени от опорни точки, че не можеш да направиш разлика между тях и роботите - "аберация на съзнанието". И сега да изясним как работят "абератчетата" на българска почва. Депутатът от Радикалната партия на Олег Ляшко, от които по-големи нацисти вероятно са само ботушите на Хитлер, Дмитро Линко пуска снимки от нощен Киев изпълнени с подозрението, че властта е направила огромен гаф и вместо български знамена е окачила руски. Нещо повече - половината украински бандеровци във фейсбука му започват да стържат със зъби и има голяма вероятност гаф наистина да има и да е бил поправян по спешност през нощта. Нооо на българска почва психодясното почва да твърди, че това е съветска пропаганда и путинистка манипулация. Мисля си, че еволюцията се е обърнала в обратна посока. Няма друго обяснение просто :))))

---------------------------------------------------

Плевнелиев отива на официално посещение в Украйна по покана на Порошенко. Искам специална декларация на ООН. Хунтата очевидно се кани да използва оръжие за масово изтъпяване срещу опълченците :))))

-------------------------------------------------

Наистина много ме тормози въпроса - сега Радан Кънев ще даде ли поне две стаи от апартамента си на гръцки бежанци както беше обещал? Или пък ДСБ ще ходи ли да си прави и гръцки клон, за да убеждава тия гръцки лузъри колко е готино да четеш Айн Ранд, да си либертарианец по дух и да се живуркаш на държавна заплата докато съскаш колко силно и страстно мразиш държавата :)))

---------------------------------------------------

Моят приятел, анонимният ФБ-хейтър, след като прегледа статусите на умните и красивите и след като видя депресивните заглавия на американската империя на Прокопиев стигна до следния извод: "Очевидно ще трябва да отменяме демокрацията или поне само умните и красивите да гласуват, че иначе не се трае" :))))))))


Разбира се, че гръцкото "Не" ще изглежда гадно, гнусно, противно, популистко и комунистическо на хора, които трябва да търсят тази дума в речника, защото винаги са казвали "Да" :)))))

----------------------------------------------

"Животът сам по себе си е разпятие". Салман Рушди, " Последният дъх на мавъра".

--------------------------------------------

От вътрешнопартийната поща на БСП. След като изпращат декларацията на партията против разполагането на американски танкове у нас, един от получените отговори е особено култов. Той гласи: "Питайте Кончита Вурст и Ангел Найденов по темата. Нашето мнение е ясно" :))))

--------------------------------------------

Готин виц: Breaking news: Чък Норис успял да изтегли 70 евро от банкомат в Гърция.:))))

----------------------------------------

Точно преди 66 години от този свят си отива Георги Димитров - един от най-великите хора в българската история. Не карам никой да се съгласява с мен, това е мое дълбоко убеждение. Днес, разбира се, е страшно модно той да бъде мразен, охулван, сриван и оплюван, но това е просто сянка на безпаметните времена в които живеем. Нито един хейтър и досега не ми е обяснил как така този толкова мразен от тях Димитров изиграва историческата роля да стане глас на надигащия се антифашизъм по света. Отговорът, че пропагандата го е направила такъв е отвратително банален и съответно неверен. Нито една пропаганда не може да направи от проклетника герой, от мизерника благородник и от тъпака гений. Димитров просто има качествата не само за лидер, но и за вдъхновител и заради това Лайпцигският процес се превръща във фиаско (първото и единствено фиаско за много години напред) на нацистка Германия. А после, след 9 септември, Димитров се опитва да формулира идеята за "народната демокрация" като някакъв собствен български модел, различен от сталинския социализъм, един опит за интелектуално дисидентство, който, знае ли човек, може и да е платил с живота си. Нямам представа. Нашата история не чак толкова богата на пълнокръвни, пламенни, идейни хора, които имат своите грешки, но дори и чрез тях са извоювали място в паметта ни. В моята памет Георги Димитров има специално място.

--------------------------------------------

Не мога да разбера какъв е този болшевишко-путинистки, кремълско-комунистически, сиризо-популистки, левичарско-анархистичен свян на кабинета и на управляващото мнозинство да вдигнат възрастта на пенсия само до 65 години. А след 65 години бедните лузъри, кво, ще сядат да ми почиват като търтеи ли? И да тънат в охолство с пенсии от по 90 евро докато се чудят как да си платят тока и същевременно да не минат на фотосинтеза? Време е за автентична дясна политика - пенсиониране на 105 години. Който доживее - доживее. Пенсиите са комунистическа измишльотина, която прецаква Великата фискална стабилност на бюджета. :))))))

--------------------------------------------------

Моето нежно Хакимче (др. Юлия Ал-Хаким, фейсбук-радикал, запален фен на всички цветя по света, господарка на банишорските котки, безкомпромисен гонител на тролове и страшилище за грантаджии и бургаски лелки с тигрове клинове) преди малко обобщи, че от две седмици насам повечето й статуси са за мен. Това ме парна. Понякога човек може да бъде голям егоист и тъпанар и увлечен в световните проблеми да не види, че край него има едно нежно създание, което се раздава за неговото добруване и громи злите сили и тъмните облаци скупчени над главата му. Искрено се кая за това. Хубаво е да знаеш, че във виртуалният мрак има една такава добра и светла сила като Хакимчето, която бди и ти дава сили ти самият да можеш да се посветиш на света :)))


---------------------------------------------------
Николай Ненчев днес обяви, че е назначил актриса за шеф на своя кабинет, за да "промени начина на мислене". Честно казано като гледам каква политика води си мислех, че си е назначил за шефка на кабинета направо стриптизьорка :)))

----------------------------------------------------

Не намирам нищо по-поетично от това човек да проспи Джулая. Особено, когато, за да видиш слънцето трябва да ходиш с шуба на морския бряг и най-вероятно със впряг от четири кучета, които да прекарат през снега. Капиталистите, вече съм убеден, са решили да изтрият от земята всяка хипарска романтика и заради това системно и упорито прецакаха климата, за да стигнем до ситуация в която на първи юли човек трябва да спи с юрган. Хипи-вълната щеше да е невъзможна през зимата. Сексуалната революция също. Но се чудя дали подобно на "Игра на тронове" не идва някаква истинска и дълга зима, където джулаите ще бъдат само нещо като еротичен сън на Васко Кръпката :)))

-----------------------------------------------------

Не разбрах само едно - днес какво ще правим с Ципрас? Ще го хвърляме в лагер? Ще го овъргаляме в катран и пера? Ще го дерем на живо? Или ще го дадем да живее една седмица с журналистка от "Дневник"? Кое точно мъчение сме му подготвили? :))))))))

----------------------------------------------------------

Както и да го гледам вече правителството дотук е абсолютен провал. Петър Менгеле не успя да изтрепе бедните, въпреки, че направи драматичен опит. И Христо Иванов не успя да намери работа като съдии на безработните адвокати от Реформаторския блок и "Америка за България". Крах на надеждите. Лошо време да си от умните и красивите, а? :))))

------------------------------------------------

И докато психодясното е заето да си организира петминутки на омразата срещу Ципрас и колективен шамански хейт срещу цялата Гърция, на заден план остава петъчното признание, по-скоро самопризнание на Христо Иванов в Бургас, че съдебната реформа щяла да бъде замразена до изборите. Много ми е жал за всички, които популистки се биха в обезкосмените гърди, че са реформатори до дупка. Основният им фетиш върви към пълно обезсмисляне. Защото, ако не се лъжа, Радан Кънев (пържещ се по плажовете на тая пуста комунистическа Гърция) бе обявил, че ако няма реформи няма да стоят в кабинета. Искам сега да видя психодясното как ще приеме това отлагане и какви реформаторски аргументи ще извадят за пълната продажба на душите си на дявола :)))

-------------------------------------------------------

Най-обичам за гръцкия дълг да ми говорят реформатори и гербаджии, които са взели алчно 16 милиарда без да им мигне окото...:))))

------------------------------------------------------

Много ме кефи дясната опорна точка - всъщност не ние, а БСП през 2006 година е разрешила пребиваването на натовски войски у нас. Тоест - баш натовците бягат като "Протестна мрежа" от Георги Близнашки от идеята, че те, видиш ли са разрешавали нещо. Защо ли? Ако решението е толкова правилно нямаше ли да се кичат с него? Ако беше такъв купон у нас да има не повече НАТО, а повече САЩ, нямаше ли всякакви там реформатори да се бият като шимпанзета в гърдите и да се самовъзвеличават като евроатлантически супергерои? Но, не. Те бягат от отговорност като хлебарки. Искат друг да е виновен. Този път просто ги спипаха на лакейското местопрестъпление...:)))

-------------------------------------------------------

Едно изречение от статия на журналиста Веселин Желев ме порази като ракетен снаряд. Изречението гласи: "Ако Европа все още се стреми да не загуби Гърция, тя трябва да помогне на Гърция да се освободи от Ципрас". Ама това, че хората гласуват, избират, няма никакво значение. Европа трябва да сваля от власт несъгласните. Европа трябва да спира всеки неудобен референдум, защото той бил "популизъм". Знаете ли кое е абсурдното - Европа сваля Ципрас и идва кой - пак "Нова демокрация" или ПАСОК? ЕС има повече доверие на партиите, които всъщност натрупаха стария безумен дълг, това ли означава всичко? Диктатура на съгласните. Авторитаризъм на коленичещите. Всеки лидер на страна от ЕС трябва да има правото да се бори за интересите на своята държава. Ама в логиката на "европейските" анализатори това е престъпление, защото очевидно интересите на финансовите пазари трябва да са обект на абсолютен култ. Друго ми е интересно. Приемаме, че ЕС надделява - Ципрас получава мощен ритник, СИРИЗА е в руини, новият кабинет се съгласява с условията на кредиторите. Кой, кой, кой, кой ще спечели, според вас, следващите избори в Гърция? Или тогава ЕС ще настоява един път завинаги изборите в Гърция да бъдат отменени, защото пречат на финансовите пазари да се развиват качествено...

----------------------------------------------------


Четох една статия на Магдалина Генова a.k.a Нервната акула със заглавие "Да си гей в България". От статията разбрах едно основно нещо - всичко, което не съвпада с дневния ред на самата Генова е кремълска пропаганда. Съжалявам много, но темата за прайда ми е безинтересна. И дори скучна. Да прайдират колкото си искат. Големият проблем на тази държава днес са американските танкове. Толкова е простичко. И некремълско.

-----------------------------------------------


Чета някакво заявление на външния лакей на кабинета Даниел Митов, който като фолкпевица на три водки твърди, че срещу България се води пропагандна война, но отказва да каже кой я води. Това ме хвърли в тежко изумление. Замислих си кой ли е този ехиден, невидим, мрачен, тежък, мордорски враг, който не спи ако не прасне някоя пропагандна бомба срещу България с цел пълно окапване на косата на Николай Ненчев. И тогава загрях. Извергът ми се разкри в цялата си прелест. Проумях. Това са американците. Понеже всички издънки на българското лакейство напоследък идват по тяхна линия, значи Митов вече им скърца със зъби, а? Не е ли пропаганда война да кажеш, че ще пращаш танкове на нашата територия без дори да си направиш труда да уведомиш местните си слуги, че имаш такова намерение :))) А междувременно подписката срещу настаняването на чужди контингенти и въоъръжение и у нас продължава. Сега е времето да си кажем думата, после ще бъде късно и лакеите ще са труимфирали

---------------------------------------------------

Готин виц:

Двама адвокати си говорят:

- Колега, ами какво ще правим след Деня на страшния съд?
- Как какво? Ще обжалваме :)))

---------------------------------------------------

Странен парадокс, мама му стара. Половината психодясно пише "Ереван, с вас съм" и подкрепя протестите на арменците за по-ниски цени на тока, ама когато българите излязоха да искат същото три-четвърти от тия никакви ги нямаше. Даже пишеха гадни статуси колко било непазарно това. Не е ли готино да живееш в държава, където умните и красивите много държат чуждите народи да живеят добре, а за собствения си пет пари не дават...:)))

-----------------------------------------------------

Дайте да съберем на едно място всички факти около танковете, че иначе рискуваме властта да ни удави в своята река от лъжи:

1. Американският министър на отбраната Аштън Картър каза, че България е сред страните, които са се съгласили за разполагането на бойна техника. Не е говорил за никакви учения, а за разполагане. Ненчев и Митов твърдят, че такова искане към България не е отправяно. Ама тогава какво излиза, че Картър лъже? Че не е разбрал? Защото позицията на Ненчев доста еволюира. Вчера беше, че няма искане, днес вече говори за това, че България имала дългосрочен ангажимент. Чедо, а вчера недългосрочен ли имаше?

2. Кой изобщо говори за учения? Ученията се появиха като опорна точка, когато стана ясно, че техниката у нас ще идва по заповед на американската посланичка, която дори не е информирала Ненчев за нея. Човек има чувството, че САЩ искат да го свалят този кабинет, защото в последните два гафа - убитият на "Анево" и сега за танковете - американското посолство става основен източник на информация.

3. България е член на НАТО. Добре де - ама НАТО ли иска да разположи танкове. Защото Картър не каза НАТО, а каза САЩ. САЩ все още не покрива напълно понятието НАТО.

4. Няма как тежка техника у нас да дойде и бъде дислоцирана постоянно без решение на МС, а дори и на НС. Според мен всички бягат именно от това. Защото се знае, че който подпише ще бъде прокълнат вовеки.

-------------------------------------------------------


След като стана, че Великата Демокрация Зад Океана е подслушвала и последните трима френски президенти в името на свободата, евроатлантическите ценности и правото на лейди Гага да запише нов хит, се зачудих кога ли ще излязат записи с подслушването на нашите президенти и премиери...После се плеснах с ръка по челото (В коя страна живееш? От небето ли падаш?) Записи от подслушването на нашичките никога няма да излязат. Защо ли им е да ги подслушват. Че те при първа възможност търчат при янките всичко да си кажат...:)))

-----------------------------------------------------

"Александър Кьосев, Албена Хранова, Емилия Дворянова, Огнян Минчев и всички други подписали сталинистката декларация срещу Близнашки - това са асенгеновците на интелектуалния свят". Анонимна фб-хейтърка :)))



------------------------------------------------
О, ужас, какъв невероятен разкол имаме. Калин Янакиев се е отрекъл от Близнашки. Все едно Божият син да отвърне поглед от Баща си. Все едно Софи Маринова да се отрече от Глория. Каква невиждана професорска драма :))) Разбира се - Янакиев винаги може да бъде питан защо не се отрече от Близнашки като му беше премиерски съветник, но това са дребни сатанински детайлчета и професорският високоблагороден стомах няма как да ги смели доброволно :)))

------------------------------------------------------

Когато избираха Румяна Бъчварова за вътрешен министър повечето медии се бяха разтопили от розови страсти. Тя била "първия граждански министър на вътрешните работи", "изнендваща с добро кандидатура", "оригинален ход" и още много лиготия. Днес вече се вижда, че Бъчварова е пълна издънка. Системата на МВР прилича на врящ котел. Полицаите протестират. Налага се полицейските синдикати да припомнят на гражданката, че изобщо не спазва закона за МВР. Вълната от битова престъпност не само не е укротена, но дори постига нов пик. МВР прилича на кокошка с отрязана глава - хаотични движения без никакъв смисъл. През това време хората масово вече нямат доверие на полицията. Все повече от тях дори не виждат смисъл да алармират за кражбите, защото знаят, че МВР ще им прати един екип театрално да разгледа местопрестъплението, а след това няма нищо да се случи. Изобщо - това правителство следва линията на Борисов да се дъни именно там, където медиите твърдят, че е най-силно. Само ми е чудно колко време ще й трябва на "независимата" журналистика да прогледне за издънката Руми...

------------------------------------------------------

Актуален виц:

Дете пита майка си:
- Мамо, какво е това секс?
- Сексът, сине, е онова нещо, което Петър Москов не прави, защото цигарите му пречат...:)))))


------------------------------------------------------
Чета някакви "великомъдри" изявление на Левон Хампарцумян за Гърция, които са от типа: "Гърците гласуват за комунисти, защото никога не са били в истински комунизъм, сега го виждат какво е" и не преставам да се чудя кой изобщо някога е решил, че точно този е експерт по нещо. Хампарцумян е метафора на всичко отвратително, което се е случило по време на прехода. Ама на всичко най-гнусно. Като шеф на Агенцията за приватизация по времето на Костов приватизира Булбанк, а веднага след края на мандата на Костов е назначен като неин шеф. Представяте ли си колко е готино, а? И този ми говори срещу комунизма? Ами правилно си говори - само в ситуация в която истински комунисти няма, такива като него могат да си правят далаверите и да минават за велики експерти. Писнало ми е да дават акъл десни хора, които могат да бъдат велики само, ако държавата им дава да печелят на неин гръб. Айнрандистчета мамини. :)))

---------------------------------------------

Радикалната съдебна реформа на РБ и ГЕРБ успя. Съдът отмени присъдата на Цветанов. Ликувайте, победители!

-------------------------------------------------

От случката с Петър Менгеле, който сподели пред първокласници старата мъдрост, че пушенето пречи на секса, се сетих за един многооо стар, но все така свеж виц:

Баща привиква сина си, четвъртокласник, и му казва:
- Сине, май вече е време да си поговорим сериозно за секса...
Синът го погледнал, въздъхнал уморено и казал:
- Добреее. Питай, тате, питай...)))

------------------------------------------------

Поредно развихряне на ненчевщината. Сега Министерството на отбраната ще пилее пари да храни грантовите хрантутници и да ги пуска да обикалят из страната, за да разясняват, ох, нека да цитирам, че трудно се помни безумието: "Промени, рискове и заплахи в средата за сигурност и предизвикателства пред отбранителната политика на Република България. Евроатлантическата и Европейска принадлежност на страната, гарант за нейната сигурност". Така групички в които се открояват имената на Иво Инджев, Соломон Паси, Огнян Минчев, Даниел Смилов, Красен Станчев, Калин Манолов, Антоний Гълъбов, Васил Гарнизов, Илиан Василев, Боряна Димитрова, Димитър Бечев и те като млади партийни агитатори ще бродят по села и паланки да обясняват на народонаселението как диетата от евроатлантически ценности може да ги удря в джоба, но извисява душите им до небесата и им гарантира ВИП-сепара в рая, където ще бъдат облак до облак като минимум до зам.-шефа на НАТО. И само забележете - как с вашите данъци ще храните колективно всички луди на държавата, защото Ненчев е решил да им се подмазва и да се обгражда с харем от обожаващи го душици. Толкова наглост никога не е имало. Предлагам да обогатим темите на дискусията със следните подтеми:

"Членството в НАТО - единственият лек за еректилна дисфункция"

"Евроатлантическите ценности и как лично Христос предсказа, че НАТО е раят на земята"

"България и НАТО - ръка за ръка през вековете"

"НАТО - толкова години бомби, толкова години мир"

"Всяка натовска ракета - изстрел в сърцето на Сатаната от Кремъл и неговите слуги - рускините"

"Не е ли време за обучение и на първокласниците в евроатлантизъм"(

"Защо Путин е виновен за глобалното затопляне, намаляваването на молюските в Северния ледовит океан, за смъртта на Майкъл Джексън и за по-ниския нов грант на Едвин Сугарев" :))))

------------------------------------------------

Едвин Сугарев гушна грант от "Америка за България". Прави са хората - да хапне малко човек, че от толкова гладни стачки скоро направо четири нови евроатлантически ценности ще измисли накуп :)))))


Някои хора живеят в истински социализъм. Чета, че жената на кмета на Варна Иван Портних е купила апартамент от 111 квадратни метра в курорта "Св. св. Константин и Елена" за....(дръжте се) - 60 хиляди лева. Хохохохохохо! Според мен за толкова пари точно в "Св. св. Константин и Елена" човек може да си купи единствено някой гараж. Ама сигурно човек като се издигне и цялата милост на вселената се изсипва върху него като кофа с амброзия.
Като чете човек декларациите на властта започва да изпитва чувството, че елитът е постигнал и ново ниво на качествен живот. Например Даниел Митов, който очевидно не яде, не ползва ток, не гледа телевизия, защото е съумявал да спестява по 29 бона на месец при заплата от 3500 лева. А пък после твърдят, че нямало мениджъри в правителство. Гадове, ей. :))

--------------------------------------------------------

ГЕРБ се тресе от някаква политическа зоофилия. Виждам, че кметът на Бургас се хвали как е спасил змия от мястото на разлив на бензин. А пък по време на първото управление на ГЕРБ, преди още да му избият реформаторски пъпки, Лиляна Павлова се хвалеше как се е притекла на помощ на бременна скарида. Сега схванах величието на тази власт - при нея е по-добре да си змия или скарида, отколкото човек. Ако бях скарида, щях да си отживея. Това е рискът, когато те управляват малоумници.

-----------------------------------------------------

Нека заедно да четем последната стенограма на правителственото заседание и да проследим как се самоекзекутира този неземен, този ангел небесен, този мъдър, величествен, интелектуален носител на протестърско знание Христо Иванов. Какво казва на премиера той: "Част от това, за което говорите, господин министър, се дължи на факта, че ние поддържаме системата на военното правосъдие, което няма оправдание. Те се чудят как да си създават натовареност, за да оправдават съществуването си. Тормозят хората, включително с билетчета за транспорт, че не били издадени правилно. Роман може да се напише за начина, по който хвърляме обществен ресурс да поддържаме една абсолютно излишна система".
Правосъдният министър срещу правосъдието. Значи работата по правила е неудобна на армията и виновно за това се оказва...военното правосъдие. Военното правосъдие "тормозело" хората. Така ли? Ами, че нали точно това искаме от гражданското правосъдие - да тормози докрай всички чиновници, които не работят по правилата. Да гърчи всички, които трябва да търсят думата "закон" в речника. Да не дава на мира на всеки, който кривне от правия път. А сега на реформатора, оказва се, му пречи правосъдие, което работи точно по този начин. Леле-мале и тоя ще прави съдебна реформа. Прибери си вересиите, Темидо, о, ти богиньо на черния хумор :)))

--------------------------------------------

"Спрете цигарите и кафето за 3 дни и ще си платите здравните вноски". Петър Менгеле. О, йее! А пък, ако спрете храната за половин месец даже ще може да платите за престоя си в болница за 4 часа. Така че стига сте мрънкали, бедни лузъри. Доктор Менгеле иска от вас кинти, а не дрънканици :)))




No comments: