Tuesday, July 26, 2016

Пропагандистите на несъществуващата Европа




Ужасяващо е да гледаш как хората, които безочливо ни рисуваха един измислен вариант на света и на Европа, дори и когато реалността хиляди пъти показа, че лъжат като разпрани, продължават да се инатят и да се давят в техните халюцинации и илюзии. Точно заради това напоследък отбягвам всеки текст на Капка Тодорова. И на нейните интелектуални клонинги. Не ми се четат опорни точки повторени със прекомерната страст на порноактриса, която имитира върховно удоволствие.
От края на миналата седмица, когато се случи мрачната драма в Мюнхен (и още преди да стане ясно, че това е началото, защото след това последваха - нападение с брадва, а след това и с мачете, самовзривяване, взимане на заложници в църква и обезглавяване, нахлуване и стрелба в болница) капките на журналистиката започнаха да ни убеждават, че всъщност заплахата е въображаема. Те понесоха една опорна точка, която веднага поразява със своя висококачествен цинизъм.

Ние, казва тази опорна точка, всъщност живеем в най-мирните времена на Земята. Спокойствие, кеф, геополитическа утопия. Проблемът бил, че социалните мрежи сгъстявали чувството за ужас от спорадичните прояви на тероризъм и масово колене на хора. Заради това добросъвестният гражданин трябвало да си затваря устата и очите, да не реагира на ужаса, да не пуска статуси по темата, защото това работело за противниковия отбор. И за Путин, разбира се. "Криминалната хроника на Германия получи геополитически измерения. Путин харесва това", бе написал екзистенциално един протестър, палаво пропускайки факта, че всъщност не българите, не руснаците, а немците истеризираха ситуацията докрай. Значи имаме младеж в амок, който бил подлаган на мобинг (и никога не бил правил петинг, хохо), с мозък промит от електронни игри, с един автоматичен пистолет, а полицията блокира целия Мюнхен, спря метрото и концентрира толкова жива сила все едно три батальона на ИДИЛ атакуват Германия. Световните телевизии започнаха да излъчват пряко, коментарите там бяха меко казано политически некоректни, но нашенската верноподаническа меркелиада е готова със зъби и нокти да подлага на мобинг всеки, който има различно мнение.
Друг грантаджия обяви, че имало прост начин да се справим с чувството за тревога. Ако сме обръщали внимание на престъпленията това било гол за противника. Виж друго щяло да стане, ако стресираният електорат се концентрира върху демократичните институции, свободата, изкуството ценностите. Тоест - вас ви удрят с приклад на автомат по черепа, но, ако обърнете внимание значи давата победата на противника. Съвсем друго е да ви сцепят черепа, но вие да сте в плен на размишления за свободата. Тогава моралната висота ще сияе като политически ореол над вас.

Шефката на СЕМ Мария Стоянова също се записа в този кръг на титанични мислители на скудоумието. В едно интервю тя бе попитана дали пък случайно в Германия няма напрежение. Напрежение ли? Как е възможно да питат този президентски трубадур такива неща. Отговорът, който Стоянова даде трябва да влезе в енциклопедиите по журналистика. Тя отсече: "Точно за напрежение не бих говорила. Напротив – в Берлин се усеща едно притаено сдържано спокойствие".
Притаено спокойствие??? Сдържано спокойствие??? Кой говори така, по дяволите?
Запитайте се, а кое спокойствие е несдържано. Защото анализът на действията на немската полиция в Мюнхен ни дава картина на голяма, не направо, на титанична сдържаност. Ако приемем версията, че стрелецът е бил само един, тогава наистина трябва да е голямо спокойствие да спреш метрото, да призовеш хората да не си излизат от къщите и да блокираш цял град. Германия сама направи криминалната си хроника обект на радикална геполитика, защото изнервените действия, хаосът издават знание за планетарната грешка на политиката на Ангела Меркел. След медийното затъмнение около случката в Кьолн на Нова година, сега само журналистическите капки вярват на официалните версии, всички останали изпитват подозрения, защото лъжата подменя автентичните факти. Нормално ли е да почнеш да се тресеш от кеф, че стрелецът не е свързан с Ислямска държава и да крещиш до умпобъркване, че това е амок, амок, амок, амок, все едно амокът обяснява всичко. В настръхналият свят в който живеем днес всеки луд може да отправи политическо послание, пък бил той свързан или несвързан с ИДИЛ.
Цялото това политическо мотаене, опитът да се обясни цялата катастрофа, която се случва пред очите си с амок (АМОК е европейското крило на ИДИЛ, гениално написа легендарният фейсбукър Георги Дренчев) всъщност представлява един безкраен позор. Защото от три години насам описаната по-горе група от хора се опитва да ни убеди, че проблемът на Европа е Путин, а тероризмът. И заради това при всяко активизиране на брадатите изверги винаги се намира някой политически скопец, който да тръгне да намира дългата ръка на Путин в терора. Всичко, което не устройва гледната точка на тези, които твърдят, че живеем в най-мирния възможен свят, вече е продукт на Кремъл. Този Кремъл, който уж трябваше да падне още утре, трябваше вече да е в руини, а руснаците да ходят из Европа и да молят за храна, продължава да е любимото чудовище на европейските елити, защото, ако се откажат от тази опорка, те ще трябва да признаят своята собствена вина за хаоса в Европа днес.

Европейският съюз влиза в кошмарен цикъл на терор - съболезнования - нов терор - нови съболезнования - пак терор - поход срещу страха. Нарисуваните човечета по асфалта се оказа, че не спират терористите, а даже не служат и като лекарство срещу амок. Но това не спира баналните като талашитени табуретки пропагандисти. Те са готови до утре да ни пробутват литературната версия как нападателите са чели книги за амок, за масови убийства, играли са до припадък игри с наслие, а най-накрая са си купили пистолет и без никакви политически искания, просто ей така са тръгнали да леят кръв.
Днес, 13 години след войната в Ирак, започна да се разплита кръгът от лъжи, който част от западните демокрации оплетоха, за да можем и до днес да берем горчивите плодове на техните безумни грешки и тъпотии. Страх ме е, че след още 13 години ще научим пълната истина за случките днес, а точно такава капколожките ще ни убеждават, че те през цялото време са алармирали, ама простите българи, тези гнусни интриганти не са обърнали внимание на изящното им слово. Знам само едно - вече минаха няколко седмици от прословутата среща на НАТО във Варшава, където тържествено ни сервираха лъжата, че били взети мерки за сигурността на Европа. Кой в Европа днес може да каже, че се чувства сигурен? Кой в Европа може да извлича успокоение от факта, че сме живеели в най-мирните времена и не трябвало да обръщаме внимание на извергите, които колят по улиците?
И най-накрая едно питане - защо, по дяволите, писаха, че младежът е изпаднал в амок от електронни игри. Ако ме питате мен той е влязъл в АМОК след като е предозирал с речите на германската канцлерка. И четете Илиян Василев - Путин носи пряка отговорност за повишаване на криминалната активност в Германия. 
Нима сте се съмнявали, че е така, а, рубладжии проклети?!



No comments: