Monday, October 02, 2017

Ода за това как Партията брани суджушкия лорд




С умиление и сълзи на очи започнах да чета тези дни как структури на ГЕРБ от цялата страна и подбрани гербаджийски "другари" се хвърлят с голи гърди и проклятия да обслужат основната кауза на Партията - да защитим непорочния, да спасим невинния, да дадем закрила на човека, който с три хляба нахрани бедните, великомъченик Делян Добрев. Партията на суджуците е впрегнала целия си интелектуален капацитет, впрегнала е всичките си дебели пиари, за да сътворят едно политическо фентъзи, което се родее с опасния, мрачен и интригантски свят на "Игра на тронове". И така Добрев - това пухкаво ангелче, този ходещ по водата светец, този рицар на светлината, достойнството, морала, човеколюбието, честността и хуманизма, се оказа нещастна жертва на тъмните орди от червени интриганти, на батальоните от беснеещи леви зомбита, на армиите от демони от "Позитано" 20 и лично на кървавия червен екзекутор и злодей Елена Йончева.
Под строй и команда са били произведени толкова разтърсващи текстове, че ако човек ги прочете накуп ще си избръсне главата и ще се втурне да се записва в Чуждестранния легион. Аз се опитах да го направя. Слава богу, добре съм, с изключение на спорадичния опите да си захапя петите. Структурите на Партията не е пестят апокалиптични сравнения и тежък хленч. 

В позицията на ГЕРБ - София Добрев е възвеличен като борец със злото от ляво. "Затова, Деляне, призоваваме те да останеш! Бъди силен и докажи чистотата ти с присъствието и действията си, а не с твоето отсъствие!", пише в изпълненото с удивителни мнение, което е подписана от колективния софийски мозът на партията, воглаве с Йорданка Фандъкова и безбройни други анонимни кариеристи. Човек чете, а душата стене.
ГЕРБ-Кърджали (госпожа Цвета Карасуджук се е раздала) хлипат от възмущение, че заслугите на св. Делян Шуробаджанак Хасковски за "напредъка на България" не се оценявяли достатъчно. "Да бъде приета оставката му би означавало да се примирим с упражняването на власт под натиск и да приемем за нормална политическа практика жигосването на успешните хора в България", вият кърджалийските гербаджии, опиянени от страст и злоба. В тяхната позиция също се промуква образа на космическото зло - тази подла левица, режисьорка на маскаради, продуцентка на активни мероприятия, снайперистка срещу интелектуални титани.
От далечните краища на България се чу друг писък - на ГЕРБ - Силистра. "За нас е недопустимо да останем безучастни спрямо този пореден опит на "фабриката" за фалшиви новини на БСП да очернят един чист достоен млад човек, доказан експерт и професионалист". Казвам ви, това не е обикновена защита. Тук се пише житие на политически светец. Чаках в края на текста да открия свидетелски показания как само едно ръкостискане с Делян Добрев лекува ревматизъм и облекчава стомашни колики, но открих единствено призив в никакав случай оставката му да не бъда гласувана.
ГЕРБ от Пловдив-област досадно повтарят същия мотив за злото и Светлия герой. "Нека не позволяваме скалъпените истории на БСП да очернят името на достойни хора. Горе главата Деляне, когато сме заедно сме силни - ние сме с теб", умоляват те в своята позиция и се кълнат, че ще си татуират образите на Делян Добрев в знак на подкрепа. Това всъщност си го измислих, но ако се случи значи наистина съм чатнал нещо от колективното несъзнанова на суджук-партията.
ГЕРБ-Кюстендил - апотеоз на същото политическо фентъзи. " Ние разбираме личния му избор (на Шуробаджанака, бележката моя) – избор на достоен и честен човек, омерзен от лъжите и несправедливите обвинения на тежката кавалерия манипулатори от БСП", тресат се от справедливо възмущение телесата на местната структура. В декларацията им се прокрадват обаче и други нотки - нямало нито едно доказателство, че Добрев е прекрачил границите на закона и морала. А след това следва кресчендото на Ужаса - бившите комунисти отново посягали към властта и заради това "ние сме длъжни да го защитим и да демонстрираме солидарността си".
"Областната организация на ГЕРБ-Пазарджик" застава зад Делян Добрев с ясното съзнание, че той е един от нас, достоен човек и двигател на едни от най-важните реформи в страната", обяви и лидерът на пазарджишките суджуци Найден Шопов. Една малка подробност разваля това любовно обяснение. На Шопов му търсят едни укрити данъци за 100 хиляди лева, но въпреки това нека да се насладим на този високопарен език, който е пуснал, за да оближе биографията на св. Шуробаджанак. Трябва да оценяваме гимназиалната поезия, когато я видим в нейния чист вид.
ГЕРБ - Шумен! Тук трябва да звучи музика и сервитьори да разнасят шампанско. Образът на Добрев придобива религиозни стойности: "Когато един политик покаже истински морал и принципи, той не може да си отиде заради това. Ние разбираме достойната постъпка и желанието му да се оттегли в  името на това да съхрани доброто име на партията, но за нас е недопустимо един морален човек и доказан ескперт да бъде жертва на безпочвените клевети от страна на политическите ни опоненти". Морално е, братя и сестри по далавера, да назничим родата си като дрийм-тийм и да смучем пари. Ето това е принципно. Да не даваш кинтите да се разпилеят в ръцете на чуждите, а да ги концентрираш в своите собствени, какво по-морално от това.
"Делян не трябва да се поддава на този натиск от хора, станали известни с интриги и фалшиви новини. Недопустимо е те да са му морални съдници", казва развълнувано с придихание и фалцет тарторът на ГЕРБ-Смолян Даниела Дариткова.
ГЕРБ-Сливен, как ще минем без тях. "Делян Добрев е инициатор на най–добрите и коректни идеи за развитието на бизнеса и икономиката в България. Той  много добре комуникира и с представителите на работодателските организации. Той винаги е участвал в диалога за вземането на законодателни инициативи и реализирането им от изпълнителната власт, и как ще се прилагат", казва депутатката от града (да, знам, всички се питате, ама и такава ли има) Галя Захариева.
Пропускаме много други текстове, защото на този етап вече има опасност и вие да обмисляте харакири и стигаме до позицията на Жени-ГЕРБ. Те стенат, че Партията ще загуби своето "богатство" в лицето на създателя на дрийм тимове.
Усетихте ли световната мъка? Проумяхте ли болката на Партията? Чухте ли нейния стон? Почувствахте ли тъгата й? Тръпнете ли пред величието? Толкова сълзи и сополи не се леят дори и в сериала "Малката булка". Не партия, а железен юмрук, който хлипа от мъка по ранения другар. Трогателно!
Мръсни комунисти!


Разбира се, когато се отървем от досадния шум на хленчовете, преодолеем стъписването си от прилагателните и се пооправим от терота на удивителните, веднага ще проумеем големият смисъл на гербаджийската матросовщина. Този път не изгоря обикновен суджук, а един от суджушките лордове. Делян Добрев е суджук от високо ниво. И партийните другари от ГЕРБ са притеснени, че ако св. Делян оттече в канализацията, това ще даде кураж на медиите да ровят в техните собствени кочини, да осветяват паяжините им и да ги тормозят с въпроси. Защото Делян Добрев е толкова високо в йерархията, че ако той бъде отстранен, то някой може да тръгне да се съмнява и в Баш Суджука, човека, който собственоръчно приключил прехода, както прочетохме тези дни. Защото, ако някой наистина тръгне община по община да види какво правят "другарите", които така масово пишат декларации в подкрепа на Добрев, той ще избяга с писъци, дори и да е кален в ужасите от творчеството на Стивън Кинг. Такава мътилка, гнусотия и чернота ще събере, че не е ясно дали ще може да спи без кошмари. Тези моралните, лъскавите, и всякакви други суджуци превърнаха България в място на безнадеждност и безвремие. И заради това сега пишат като луди по опорни точки, давят се в собствената си злоба и нечистотии и ги е страх, че някой може да обърне поглед към тях и да изпищи с истинския вик на очистването. Очистването от страха. Очистването, което води до отвращение и нетърпение. Заради това суджуците са се навързали с декларации. Това не единомислие нормални хора, това е солидарността на мафията, единството на преялите със суджук, коза ностра на шуробаджанаците. Четете и се отвращавайте. 
Моля ви, отвращавайте се!

No comments: