Tuesday, February 12, 2019

Новичокът като политическо фентъзи



Драмата с новичока на българска територия, бях сигурен, бързо придобива фарсови измерения и сюрреалистична окраска. Нека да ви припомня - от три дни насам Цветан Цветанов и една плеяда от психодесни анализатори съвсем убедено като носители на топсекретна мъдрост и потайно знание ни обясняват, че историята с натровения от руснаци бизнесмен е съвсем истинска. Лицето Цветанов дори я използва, за да постигне пълен морфичен резонанс и да обяви, че е убеден как руснаците щели да се намесят на европейските избори. Нещо повече - с металически глас ни бе съобщено как парламентарна комисия ще нищи темата в дълбочина, а софийските ивоинджевци се подмокриха в своите самотни удоволствия и започнаха да скимтят като малки болонки. Вижте сами - родиха се поне 10 анализа на тема "новичок в България". И там великомъдрите анализатори, богосияйните евроатлантици ни обясняваха, че това е топ-темата на деня, а всичко останало, дори и драмите около Венецуела са подла хибридна бомба, която да ни отклони от разкритията за Зловещата Руска Намеса с Отрова на Нашата Територия™.
Днес обаче консенсусът във върховете на държавата беше разрушен. Сотир Цацаров обяви, че бизнесменът Гебрев не бил натровен с новичок, а в салатата му от рукола имало инсектицид. Нещо повече - самият бизнесмен си е направил изследвания във финландска лаборатория и тя е потвърдила, че нищо подобно на новичок няма в кръвта му.
И сега тук вече идват елементите на фарс. Цветан Цветанов е бивш вътрешен министър, настоящ мастит парламентарист, шеф на парламентарна група. Тоест той не може да е говорител на хаоса и в служебната му характеристика не би трябвало да влизат тъпите опити за създаване на паника. Но той направи точно това. Без да провери, без дори да си направи труда да види резултатите от българското разследване (а ако ги е видял и въпреки това е тръгнал да се прави на интересен, това е още по-зловещо) той тръгна да обикаля телевизиите и да дава легитимност на едно разследване, което вече се очертава като пълен фейк или поне игра с фактите. И ви казвам всичко това, за да видите какво имаме като управление. Ние сме на една молитвена закуска от пълното безумие. Намираме се на един милиметър от пълната паника и хаос, защото ни управляват хора, които лансират чужди версии и интереси и които пет пари не дават за истината, а само за одобрението на външни сили. Най-лошото е, че тук няма как да сложим новичока като причина. 
А той поне щеше да е някакво логично обяснение...:)))

No comments: