Wednesday, September 27, 2023

Всеприсъственият Пеевски

 

Древните богослови с религиозен трепет твърдяха, че едно от основните качества на бог е неговата всеприсъственост. Нито тогава, нито сега си направих труда да разтълкувам тази фраза, но политическият живот у нас отново ми я натрапи като тема за размишление.

Протестират земеделските производители. Господин Делян Пеевски казва, че до обед ще реши проблема.

Променя се Конституцията. Господин Делян Пеевски първи е готов със свои предложения.

Става скандалът около Руската църква. Господин Делян Пеевски веднага има решение – храмът да се отвори и в него да служат български свещеници.

Драмата продължава. Господин Делян Пеевски заедно с Кирил Петков, Бойко Борисов и Ивайло Мирчев внасят сигнал до главния прокурор да се изясни собствеността на сградата.

Започва пиратството по овладяването на спецслужбите - господин Делян Пеевски има своя визия, казва кое трябва и кое не трябва да се направи.

Предстоят местни избори. Господин Делян Пеевски е на бойния фронт – обявява, че ДПС няма да подкрепя никого на балотажите.

Парламентът пак решава да пратим ракети в Украйна. Господин Делян Пеевски ни уверява, че това ще се случи и, че нищо няма да измени евроатлантическата линия на страната...

Делян Пеевски е всеприсъствен.

Сглобката не просто го избра, тя го направи абсолютно незаобиколим фактор в управлението. Пеевски – премиер в сянка. Конституционалист номер 1. Даже и патриарх в сянка.

Той е навсякъде.

Вече няма тема по която да не е дал интервю. Най-яркото лице на новата власт. Нейният върховен говорител. Божествено-политически комисар на евроатлантизма.

Всеприсъствен.

В своя скандален запис ПП обявиха, че Бойко Борисов е техен маркетингов враг. Сега виждаме, че господин Делян Пеевски е спадал в същата категория. Това е коварното на маркетинга – с малко пазарно усилие и довчерашният Голям Злодей се превръща в Гарант на Сглобката, смазочно масло на коалицията, рицар на евроатлантическите ценности, носеща колона на властта и юридически вихър, който минава през медиите, за да смаже всяка капка от приличие и здрав разум, която публиката може и да е запазила.

"Правителството е по-стабилно отколкото изглежда", ля се захаросано тези дни фигурантът Николай Денков пред Американската търговска фраза.

Вече знам, че това не е политическо, а религиозно твърдение.

С такава всеприсъствена фигура как да не си стабилен?

Че ти си колос.

Корпулентен колос!

Господин Пеевски - Атлас, който държи върху плещите си цялото управление.

Как ли се чувстват тези, които десет години маркетингово се нахвърляха върху него, за да трупат политически точки? 

Това е съдба, която изцяло заслужават.

 

No comments: