Tuesday, June 16, 2009

Време за удоволствие

Българите постоянно се оплакват, че по време на избори нямат избор. Не е така. Има. Партиите ни предлагат изобилие от различни удоволствия.
Ето преди няколко дни партия “Българска левица” излезе с 15 обещания към народа. Няма ляв човек, който да не ги хареса. Решителна борба с престъпността. 50 процента вдигане на заплатите и пенсиите. Кеф. Одържавяване на монополите. Още по-голямо удоволствие. Спиране на военните мисии в чужбина. Безплатно за всички здравеопазване. Безплатно образование. Да имате нещо напротив?
Обещанията са красиви. Не казвам - изпълними. В крайна сметка защо суровата реалност да има предимство пред естетиката? Класикът е казал: “Красотата ще спаси света”.
Не само чрез словото на “Българска левица”. Отвсякъде изкача красота. Например формалният лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов вчера каза на хората: “Идвам при вас не като политик, а като родител”. Сега всички станаха родители изведнъж, всички се сетиха, че са обикновени хора. И обещават каквото им душа поиска.
Изборите са добро преживяване, ако слушате внимателно, какво ви обещават. В предизборния месец идеалният свят изглежда постижим. Красиво време. Време за удоволствие.

No comments: