Monday, June 01, 2009

Станишев поругал любовта на Бойко Борисов...

"Цялата вина си е в Миков. И в Станишев, защото за да ми отмъсти, поруга любовта ми......"


О, да, уважаеми редфенове, тези думи не са взети от латиноамерикански сериал или пък от роман на Даниел Стийл. Тези думи са политически продукт на кмета на София Бойко Борисов, казани в интервю пред "24 часа" - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=145098.


Тъкмо в момента в който очаквах да последва мелодраматична история за това как Станишев е прелъстил Цветелина Бориславова (гадните комунисти са способни на всичко!!!) с помощта на букетче червени рози, руски романси и избрани цитати от "Защото сме социалисти", последва смразяващото кръвта ми признание, че всъщност голямата любов на Борисов е... МВР. Тъжен ден за Цветелина, както и за общинските репортерки, които всекидневно жадуват за внимание от страна на джапанките на Бойко Борисов.


После обаче се замислих сериозно върху думите на кмета. Уви замислих се не, за да търся смисъл в тях, а за да установя, че цялото му интервю е изпъстрено с еротична символика. Така например някъде там в това интервю Борисов страстно признава, че всички искали да се отъркат в ГЕРБ. После сериозно твърди, че сам Господ му е дал почивка заради разбития му глезен. И тогава това сюрреалистично съзнание се развихря напълно. Щял да махне всички назначени в последните дни. Ако премиерът не махнел Азер Меликов изборите щели да бъдат манипулирани. Полетът на кметската мисъл е толкова лъчезарно простичък, че ви оставям сами да поемете на пътуване в тази бездна, ако не се опасявате от нелогични фрази и поток на средностатистическо съзнание от долна Банкя.


И, за да приключа тази така или иначе злобна тема. Подобни интервюта наистина дават мъжете с обругана любов. Толкова злоба и еферни трепети, толкова спотаена омраза и ненавист, така блестяща с хулигански патос реторика не идва от никъде. И се зачудих - какво ли толкова има в това МВР, че така завинаги да е останала в простоватото сърце на кмета? Каква ли е тази прелест на подтискащата институция, че да обърка и заплени завинаги съзнанието му?


И се сетих какъв е отговорът. О, сетих се. Преди около две години лицето Румен Михалев - Маджо даде интервю във вестник "Труд". Журналистката тогава го попита пряко: "Знаете ли, че в България превеждат МВР като Маджо Вика Румен?". Михалев отговори, че не познава Румен Петков, но после заяви пред вестника, че всъщност абревиатурата на МВР трябва да бъде сменена. Трябвало да стане всъщност "МВБ". Дълго мислих какво има предвид, но най-накрая се сетих. Надявам се да се сетите и вие. Това ясно обяснява любовта на Борисов...

No comments: