Sunday, October 02, 2011

Мигове от виртуалните страсти




След последното ми събиране на статуси, нещата във вселената се промениха. Промени се Фейсбук и проклетото ограничение от 420 знака, което по-късно бе увеличено на 500, падна. Не си мислех, че ще тъгувам за нещо подобно, но после схванах, че ограничението (в знаците де, не в поривите) е най-добрия възпитател на мисълта. Сега всички се втурнаха да пишат по много и убиха лаконичния дух на старият Фейсбук, който ще ми липсва. Но, нали твърдят, че светът се променя и ние заедно с него....
България също се промени. Във времето в което са писани тези статуси избухнаха протестите срещу ромския барон цар Киро, но пък това стана повод и фашистите да изпълзят като хлебарки по улиците и да се преструват на съвестни граждани. Заради това в тези кратки размишления няма толкова много хумор. Какво да се прави - виртуалната вселена не е защитена от нахлуването на реалната в нея. 
Като се замисля сега разбирам, че фейсбук-статусите могат да заместят дневниците на един човек. Те фиксират миговете в нашата обща вселена, обясняват на хората какво мислиш и ти дават възможност да се включиш в колективното усещане за свят. Красиво е, че има такива мигове. Без тях щеше да е скучно.






Прочетох заглавието: "КСНС: Започва мащабна проверка на незаконно забогателите" и зъбите ми затракаха от ужас. В 20-те години на прехода старият репортер натрупа несметни богатства от слънчев възторг, лековат оптимизъм и безгрижно щастие. Осигурил съм си постоянен приток на инвестиции от черен хумор и държа на депозит в сейфовете си още невероятни количества, хахахахаа :)))) Ако тръгнат да разследват душевните богатства - загубен съм. Не мога да докажа, че съм ги натрупал по честен начин. Ще трябва да ме конфискуват в полза на държавата, хахаха. Охх, днес ми е ден за простотии :)



---------------------------------------



Днес минах за кратко покрай "събудените" българи, които шестваха покрай турското посолство и точно тогава развалиха цялата дисциплина, която им бяха внушили и започнаха със старите лозунги и с псувните към фотографите. Сега пък по новините чух младеж, който каза, че протестирал младия елит на българската нация. Значи, за да си от елита трябва да носиш кубинки, задължително да имаш татуировки с гот...ическа символика и да знаеш как силно да кряскаш, че България трябва да е за българите, а малцинствата да бъдат натикани в лагер. Вече се убедих в едно - нищо спонтанно няма в протестите. Протестиращите се държат като военен отряд и искат да видят докъде ще ги оставят да стигнат. И как така нито един на проклетото КСНС не каза поне две думи, ча фашистите са навън...


-------------------------------------------


Разстроен съм. Днес е официалният ден на поезията, а никой не ми се обади да ме поздрави. Бива ли така? Говорим за мен, за човекът, който още в гимназията откри, че досадният дефект на българския език e, че за думата цици има ограничен брой от рими, а това ме изхвърли завинаги от състезанието за Нобелова награда, което щях да спечеля безапелационно. Някой можеше да се сети, че аз съм първият, който направи опит да напише 55-страница поема за Памела Андерсън, но написа "О, как се веят..." реши, че римите на цици наистина са удивително малко и се отказа....:)))) Та, можеше някой да ми честити..:)



-----------------------------------------------


Както стоях и кротко си четях Библията снощи (богоугодния ми живот трябва да бъде възпят някой ден) попаднах на следното разтърсващо откровение: "Защото блудницата е дълбока пропаст, а чуждата жена тесен кладенец; тя като разбойник причаква и умножава законопрестъпниците между човеците" (Притчи Соломонови 23, стих 27 и 28). Въздъхнах тревожно, защото според мен по-добър рекламен слоган за чуждите жени по света не е писан. Повярвайте ми - мъжете четат само до "тесен кладенец". Оттам-нататък мозъкът изключва, а частите, които поемат контрол никак не са известни с възможностите си за трезв анализ :))))


-----------------------------------------------


Откакто видях, че във ФБ има вече абонамент, реших да влизам в абонаментния бизнес. И така - горди сме да ви представим асортиментите на нашата фирма: Абонаментен план "Александър Симов дуо" ви дава възможност по всяко време да го попитате кое две от момичетата на "Плейбой" са достойно за вицепрезиденти от левицата. Абонаментен план "Александър Симов cyber drink" - сам решаваш дали да го почерпиш с бира, но ако черпиш имаш бонус - красиво изпълнение на песента "Болен ми лежи Миле Попйорданов". Абонаментен план "Александър Симов максимум" осигурява възможност не само да го почерпите, но и да ви позволи да го наричате гений, хахахаха :))


---------------------------------------------------


: Записки от предизборния фронт. Личната ми класация за най-неадекватен кандидат тази седмица безапелационно се оглави от Росен Плевнелиев. Спящата красавица на ГЕРБ 5 дни се прави, че случай в Катуница няма и дори реши да избяга в Страсбург, вместо да остане тук. Досега кампанията на Плевнелиев е гаф след гаф - собствените му хора го натресоха в корупционен скандал, а той мълча 5 дни. Катуница я проспа и реши, че не е важна. Аз заради това съм против аристократите в политиката - те никога не схващат какво вълнува народа! Поне една дума срещу Сидеров и расизма да беше казал. Ако продължава така мистър Гаф ще направи невъзможното и балотажът ще бъде Калфин срещу Сидеров....:))


--------------------------------------------------------


Подуене е културният оазис на София. Място на интелектуалци, философи, звездобройци и побойници на свободна практика. Ето поредният гениален графит, който открих край едно училище: ""Минижуп това е минимум вложени средства, но максимум информация" :)))))


------------------------------------------------------


"Сега ние ще работим, пък другите държави нека си палят градовете, да си създават проблеми. Ние нашият ред сме си го минали, сега трябва да правим пречиствателни станции, магистрали, зали, земеделие и културен туризъм". Бойко Борисов, август месец, 2011 година. Хахаха, ама много го бива в прогнозите този пич.....:)


----------------------------------------------------------


Ако всички политически партии се правят на слепи за събуденият расизъм, за младите нацистчета, които хвърлят камъни, за езика на омразата, който стана норма, за съскащите псувни и мракобесните истерици, има реален шанс на 1 ноември България да се събуди с президент на име Волен Сидеров, известен още като Перкото, Който Очевидно Не Го Вдига...:))) Мътната вълна подмени чистите пориви. А всички знаем - в идиотски времена, именно идиотите си правят империи....А аз си тъкмо си бях въобразил, че предстои Вечна и Слънчева Република на Блондинките :)


----------------------------------------------------------


Никога, ама никога не подценявайте възрастните хора - те са уникални и неповторими. Днес се запознах с една 94-годишна дама, желязна комунистка с непокътната памет и страхотни истории. Тя е дъщеря на Стефан Димитров. През 1932 година комунистите печелят местните избори в София и избират именно Стефан Димитров за кмет. Изборите след това са касирани и той не успява да кметува, но победата е бляскава. Дъщеря му днес каза една мисъл, която баща й е споделил още на Витошката конференция на БКП от 1924 година. Той се обръща към другарите си: "Лесно ядете стотинките на работническата класа, ама не се интересувате как точно ги изкарва". Тогава ме озари прозрение. Хей, може би това е пътят по който левицата отново ще спечели София - като започне да се интересува именно от такива въпроси...


-------------------------------------------------------


Специално се разходих до софийският протест на "събудените българи" и мога да споделя впечатления. Участниците са млади момчета от белите гета, които представа си нямат какво точно искат, освен, че мразят всички. Протестиращите нямат думи, и заради това виковете "Циганите на сапун" са разнообразявани с типични футболни лозунги като "Ушев - педераст". После пяха химна. После пазиха минута мълчание.... Тогава видях, че гледат на кръв всички фотографи и се опитваха да ги изгонят. Мразят всеки, който се различава с нещо. Дочух, че опитали да нападнат и джамията. Събуденият българин нещо много иска да руши. А, да и голямата новина - "Люлин" е останал без своя политически герой. Сега всички викаха - "Бойко - курво".


-------------------------------------------------------


Предупреждавам отсега: ако още един път засека социалист на митинг в който участват откровени лумпени и се скандира: "Циганите на сапун, турците под ножа", светът ще обърна, ще сезирам вуду-шаманите в Хаити, ако трябва, но няма да оставя тази работа без последствия....Не искам да запплашвам никой. Но социалистите имат съвсем друга историческа мисия - тя е да спират фашистите на всяка крачка....


-------------------------------------------------------


Успях да науча мисъл на китайски: "Ибо ибуди хуй дао муди" - Крачка след крачка ще постигнем поставената цел!. Тази мисъл е изказана от Мао Дзедун. Харесва ми това, че китайският език би бил разбран дори и в Подуене. Макар е лекооо превратно :))))


-----------------------------------------------------


Волен Сидеров и неговите зомбита са внесли в президентството искане за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност. В една от агенциите действията на Сидеров са описани поетично: "Волен Сидеров поиска да влезе в сградата на Президентството през главния вход, но не бе пуснат. Той дърпаше вратите, които се оказаха заключени.". Какво да ви кажа - това е проблемът на всеки националист по земята. Понеже си няма какво друго да дърпа - замества с дърпането на вратите на институциите :)))


-----------------------------------------------------------


"Десетки граждани са пред административната сграда на НДК, където се помещава бТВ, обвинявайки медията в обслужване на турски интереси". Добре де, не е ли време да си уточнят обвиненията - последно какви са бТВ - циганофили, които искат да срутят България или са проводници на турски интереси, които правят конспирация да оставят страната без небет-шекер? Интересно ми е как така изведнъж лицето на гражданското общество станаха хора, които имат проблем да си напишат името без грешки и твърдят, че "БАлгария" е над всичко". Зорлем ме направиха фен на Миролюба Бенатова, ей! :)


-----------------------------------------------------------


...А навън е толкова хубава есен. Слънцето грее и прави последни опити да накара жените да не се отказват от късите поли. Жълти листа са накапали по полянките все едно Бил Гейтс си е хвърлил доларите по света в пристъп на милиардерско разкаяние. Прочетох заглавие: "Троянската слива оживя на карнавал" и за миг се замислих откога ли в Троян си организират еротични фестивали. Животът може да бъде толкова ведър, лек и приятен, стига само за миг идиотите да си вземат ваканция, а фашистите да си изпият хапчетата...Мечтиии :)


--------------------------------------------------------


Ужасно е гнусно да видиш цялата мътилка и тъпота, която се е разляла из интернет-пространството. Българският ракиен националист никак не играе на дребно. О, не! На него не му пука за хората от Катуница, той иска кръв, огън, лагери и окончателно установяване на "расово чиста държава". И само да имаш късмета да кажеш, че не всички роми са като цар Киро, че престъпниците нямат етнос, защото всички страдаме от тях. Тогава националистът оголва зъби и започва да твърди, че ще вкара в лагер първо тебе, защото си гнусен "циганофил" и предател на собствената си нация....Трябва ли да казвам нещо повече?


-----------------------------------------------------


Ако твърдим, че цар Киро е представителен за всички цигани, значи трябва да сме убедени, че Бойко Борисов е символ на абсолютно всички българи...Не ми е ясно едно нещо в психиката на форумните отмъстители – как така циганите се оказаха виновни заради това, че 20 години държавата не си е вършила работата??? Циганите са най-големите жертви на царкировщината и на терора на още десетки знайни и незнайни тартори. Много е лесно да зовеш на кръстоносен поход срещу лесните жертви – трудно е да потърсиш отговорност от истинските виновници...


---------------------------------------------------------


Най-романтичното време – предизборната кампания. Навсякъде плакати и обещания за светло бъдеще, както и за саморазправа с враговете на България :))) Аз обаче се ядосвам за друго – как така досега никой не поиска да ми купи гласа. Несправедливо е. При това съм готов на отстъпки – три танцьорки на кючек, малко чака-рака и съм готов да се продам. Мама му стара, търг ли трябва да организирам, че някой да ми купи гласа? Офф, изборният купон и тази година ще ме подмине :))


----------------------------------------------------------


Всички твърдят, че Фейсбук ще играе голяма роля в предстоящата предизборна битка. Така ли? Някой ще ми обясни как точно става процеса. Защото, ако е вярно, имам големи идеи за просперитета на нашата ФБ общност. Предлагам култови лозунги за предстоящата кампания и не искам авторски права: "Бензинът може да е скъп, но пък аз ще направя блондинките евтини" :))) Или: "Пука ми за Набуко, докато бирата е студена!". А защо не и: "Дори враговете ми знаят, че моите мезета за най-добри за стомаха на гласоподавателя". А може би и така: "Стига с фискалния резерв, къде остана сексуалния?". Ехх, кой да чете класиците :))


---------------------------------------------------


Сензация – в ЦЕРН учените са регистрирали частици, които се движат по-бързо от светлината. Откритието е фундаментално, защото дори старият плезльо Айнщайн твърдеше, че това е невъзможно. Ееех, какво бъдеще ни чака сега! Aко измислят космически совалки, които са по-бързи от светлината, ще можем да правим с времето каквото си поискаме. Като например да отскочим до Марс за по 7-8 бири, а после да се върнем на Земята свръхсветлинно малко преди да вземем решението за пиене на бира...Когато си по-бърз от светлината си осигуряваш възможност за безкраен купон! Алелуя :)))


------------------------------------------------


Пловдив в началото на есента: вятърът започва да носи мирис на далечен сняг, облаците стават сиви и прелитат над града като американски самолети над Ирак, а предизборни плакати обещават светло бъдеще. Само пловдивчанки носят още духа на лятото - с отказа си да извадят все още есенните дрехи! Хвала! :))))


-------------------------------------------------



Няма да остана по-назад и да бъда исторически лузър - днес обявявам своята независимост. Ще настоявам Александър Симов да бъде признат за независима държава с анархистко управление. Столицата на новата независима република е капанчето "При локомотива" край гара Подуене, химн на държавата - "Само ти сърце си ми приятел", но изпълняван единствено при подходящи емоционални условия. Сега трябва да видя как да си попълня документите, за да ме признаят и в ООН. И последно - май няма да искам да влизам в ЕС като независима държава - много са сдухани тези европейци напоследък. Виж, ако ме приемат в еврозоната, ще поразмисля по въпроса :))


--------------------------------------------------


Отивам да громя буржоазната журналистика и богаташите. Добре бе, не може ли да си разпределим света така: богатите имат лукса - яхти, моделки, къщи, телевизии и кокаин, а ние бедните имаме само едно удоволствие - политиката. Те взимат лукса, на нас дават политиката. Защо ламтят за всичко не мога да разбера? Вземеш ли политиката на пролетариата, той започва да мисли за революция...:)


------------------------------------------------


Не е честно! След като унищожи всяка способност у мен да мисля с дълги изречения, сега ФБ е махнал ограничението за знаци от статусите. Даа, обаче вече не ми хрумва мисъл над 420 знака :) Дори за блондинките се научих да мисля с малко знаци...)


-------------------------------------------------



О, нее, търсех си ранно порно по телевизията, а попаднах на ново гостуване на Бойко Борисов при Юлиян Вучков :)))) А аз си мислех, че професорът е обиден, че не го издигнаха за президент, но се оказа, че съм бъркал. Като влюбени гълъбчета са, сериозно. И двамата разбират от всичко - от детските градини до реформата в здравеопазването. Кой е казал, че държавата трябва да се управлява от Министерския съвет? Канал 3 върши по-добра работа в това отношение :P


----------------------------------------------


Вижте колко правоверен мога да бъда - ще направя правилно нумерологично тълкувание на номерата в бюлетината. Плевнелиев е номер 2 - тоест със сигурност ще бъде втори на вота, хаха. Калфин е номер 8 - може да бъде 8 пъти по-добър президент от Плевнелиев. Кунева е номер 1 - в класацията за извънземни кандидати е сигурен лидер. СДС са номер 4 - за четвърторазрядна партия такъв номер. Волен Сидеров е номер 9 - точно толкова психиатри са му казвали, че трябва да взима хапчета! :) Добър съм! :)


-----------------------------------------------------


Чета заглавие: "Преслава отне Коко Динев от Емилия". После виждам, че сред бившите приятелки на този светски осеменител са Нелина, Анелия, Емануела, Алисия. Очевидно, за да се класира някоя дама за сърцето на този медиен сваляч, тя трябва да носи кратко и ясно име като на порноактриса. Вероятно просто Коко Динев не може да помни фамилии, хаха. Вероятно всяка кандидатка за фолкслава в момента си мечтае какво ли име да си измисли, за да може да гепи Коко Динев от конкуренцията :)


---------------------------------------------------------


Абе, няма ли кой да му каже на тоя пич Зукърбърг да се кротне малко. Човек тъкмо свикне с една дивотия във Фейсбук като се самоуспокои, че идиотщината няма почивен ден и милиардера вземе, че натресе три нови...:))) Баси, мислех си, че като станеш милиардер почваш да си гледаш живота (яхти, блондинки, острови, коктейли), а не мислиш как да вгорчиш живота на ФБ-пролетариата. Но няма какво да се лъжем - милиардерите винаги са еднакви - все някоя простотия ще родят :)


---------------------------------------------------------


Не знам как става така - ама дайте ми филм в който има нарисувана панда, която играе кунг-фу и целият останал свят изчезва за стария репортер :))) Изводите са два: или в предишния си живот съм бил панда, която е по цял ден е гризала бамбук край Шао Лин и се е чудела защо този пич Далай Лама е толкова сдухан, или просто с годините така се вдетинявам - че всички анимационни филми които гледам ми се струват достойни за "Оскар" :)


----------------------------------------------------------


Отдавна си мечтая да пусна един мачистко-нарцистичен статус: Чета заглавие: "Необразованите правят по-хубав секс". Едва сега загрях защо никой не иска да повярва, че съм завършил университет :))))))


------------------------------------------------------


"На партията й трябват силни, успели личности, а не мухльовци", провикна се тези дни от Пловдив депутатът от БСП Кирил Добрев. В началото се сепнах - леле, викам си, този пич започна открито да говори срещу лидера! Ама после реших да се замисля. На същия форум говори и Георги Гергов. Очевидно това е моделът за силния, успял човек. Ако не беше - Добрев вероятно трябваше да реагира. Тогава реших, че аз съм опозиция. Мухльовците са солта на земята. Искам партия от мухльовци, а не от успели хора!


----------------------------------------------------


Охх, мислех да остана да си поспя до по-късно (съвестта ми е чиста почти толкова, колкото твърди, че чиста неговата Росен Плевнелиев, така че бих изкарал и цял ден в сън), но после се сетих, че ще ме обвинят, че съм мързелив. Всъщност обвинение в мързел бих приел, но станах, защото се изплаших, че като нищо Христо Стоичков ще напише писмо в моя защита: "Хей, провалени фейсбукъри, оставете мъжкаря да си доспи!" :))))


------------------------------------------------------


Измислих спасителен вариант за Плевнелиев. След цялата корупционна афера в която се е омазала партия ГЕРБ, Кадиев го призова да се оттегли. Аз ще бъда малко по-добър. Нека да си стои в изборите, ако иска, но публично да откаже подкрепата на партия ГЕРБ. Все пак да припомним - именно кадри на тази партия са му искали кинти, що да ги мъкне на гърба си :) "София е град на греха" е казал драгият Росен през 2007 година. Нека да не превръща изборите сега във вот на греха...:)


----------------------------------------------------------


"Науката е доказала, че за оптимизиране на доенето на мляко, на кравите трябва да им се пуска ранен Моцарт. Точно така и човека до смъртта му трябва да бъде държан в състояние на светла надежда и добър хумор". Виктор Пелевин, "Generation П" :)))


------------------------------------------------


Забелязох пак един колективен статус, който завършва величествено: "Сложете това на стената си, ако сте против тормоза и стереотипа. 95% от вас няма да го направят". Ако това не си е стереотип и то в най-изчистен вид, то аз съм трамвай зад който тича Ламбо или съм подкуп, който Плевнелиев изобщо дори не иска да види..:))

----------------------------------------------------

Българските агенции няма да спрат да ме изумяват. Могат да пуснат голи снимки на Марта Вачкова или думи като "петохуйник", но когато трябва да предадат думите на Берлускони за Меркел изведнъж се появява фразата: "Това е една дебела к...., която никой не би искал да ч...". Многоточията май са някаква проява на срам. Но, Берлускони не е прав. Ако Меркел беше к... никога нямаше да остане без мъже за ч...Защото нали това е определението за к.... - те винаги успяват да намерят мъже за ч.... :))))


-------------------------------------------



От скандала с подкупа на Плевнелиев има голяма полза. Всички лилипути по политическото поле изчезнаха. Някой да е чувал за Кунева тези дни? Сигурно куневясва някъде. Някой да е чувал за СДС? Тези пък кои бяха? В крайна сметка стана ясно, че битката винаги е била и ще бъде между БСП и ГЕРБ. Между тези, които имат шанс някой ден да станат наистина добри и онези, които са толкова мазни, че са заприличали на партиен вариант на Фидосова! Ех, нищо не може да се сравни с добрата стара политика


-----------------------------------------------------


Оф, напълно се оплетох в корупционната драма. Нека да видя дали съм я разбрал. Цветанов не е лъгал за нищо, защото думите, които е казал не са негови, а са му внушени от БСП. От Плевнелиев никой никога не е искал подкуп, въпреки, че някакви гласове край него му нашепвали подобни неща. Общински съветници от ГЕРБ никога не са взимали подкуп от никой, защото са алергични към парите. Борисов е невинен, защото той не взимал подкупи, само искал да бие клеветниците. Да, невинна партия, мама му стара :)



No comments: