Tuesday, October 25, 2011

Eлектронни проблясъци от политическата битка



Предизборната битка достигна и до нашите електронни земи като блясък на далечна комета. Дори ние, виртуалните същества, не успяхме да останем незасегнати от нейните светлини и също така се превърнахме в това, което винаги сме били – политикани до безкрайност. Политиката е начин за емоционално съществуване на един човек, особено, ако е мазохист и вярва в идеите. Но пък не живееш ли емоционално, значи не живееш изобщо. Заради това реших да събера предизборното си творчество във Фейсбук на едно място, за да остане то като свидетелство за драматизма на епохата и за абсурдите на българския светоглед. Просто пред нас се появи едно правителство, което се опита да ни убеди, че живеем в нормална страна и трябва да се примиряваме с техните схеми, идеи и полицейска бруталност.
Гласът на протеста във Фейсбук беше силен. Чувствам известна гордост, че бях част от него. Както всяка полезно българското начинание обаче и това потъна в мрака, стъпкано безпощадната, съвсем невиртуална реалност. Българите за пореден път гласуваха като абсолютни аутсайдери, хора за които светът не съществува, като литературни герои, затворения в собствения им сън.
И тук трябва да опиша нещо за природата на политическата същества,  което не се разбира достатъчно добре. Когато всички си мислят, че едно политическо същество трябва да е отчаяно, разбито и немощно, точно тогава истинските идеи не страдат, а се възраждат. Политическото възприемане на света е особено: когато нямаш изход си най-силен, когато си загубил всъщност започваш да ставаш победител. Това е влудяващата природа на всеки процес по земята.
Дори и да е електронен и виртуален.






Понеже нямам какво да правя, реших да се замисля. Какво ли ще стане, ако един ден профилите във ФБ вече нямат нужда от нас, а развият самосъзнание и си направят религия? Сигурно на всяка стена ще има параклисче на св. Зукърбърг Мрежоносец, който създаде за нас целия свят :))) Ще водят спорове дали линковете са знак, че отвъд мрежата има нещо или е просто виртуална халюцинация. И всички ще вярват, че ако са добри профили и пускат готини статуси ден, отвъд ще ги чака Вечния Farmville, където няма спам и покани за нежелано приятелство, връзката е винаги добра, а РАМ-паметта на божествата няма предел...
Я да взема да кажа "Алелуя" докато профилът ми все още има нужда от мен :))


-------------------------------------------------


Има нещо, което не разбирам: Българската стопанска камара е излязла с остра декларация срещу увеличението на минималната работна заплата. Според тях нейното увеличение е прокризисна мярка...Тази велика работодателска логика никога няма да спре да ме удивлява. Когато хората се видят с повече пари - това увеличава кризата и води икономиката към хаос. Когато хората нямат пари за храна - това е знак, че се развиваме с много бързи темпове..:))) Милионер да си в този свят, ей :)


----------------------------------------------------


Аз и още 515 души сме гласували за общинската листа на комунистите в София. Според изследванията на ЦИК това са 0,13 % от гласоподавателите. Цифрата ме изпълва с възторг. 0,13 процента - че кой ти дава толкова съмишленици в тези мрачни времена?! 0,13 - че това си начало на поне половин революция :)))) Сега тръгвам да издирвам другите хора от тази цифра. На следващите избори, ако революцията не стане в София, поне в Подуене може да я вдигнем. И без това хората в кръчмите отдавна жадуват за народна власт и нисък акциз на алкохола :)))


--------------------------------------------------------


Днес се натрових със социологически анализи за това как се смаляват всички основна партии. Може би България става страна на малките партии и големите бюстове. Д-р Енчев е виновен! Колкото по-големи стават бюстовете, толкова по-малко хората се интересуват от политика :))


----------------------------------------------------


Четиримата останали костовисти в България подкрепят Плевнелиев на балотажа. Хаха, злополучните пиари на БСП от 2009 година бяха казали: "Гласуваш за Борисов - получаваш Костов". Неее, камарада, бъркали сте. Обратното е - гласуваш за Костов и получаваш кандидата на мутрата :)))))


-------------------------------------------------


Един нощен миг от вътрешния свят на класика: прибирах се към 4 и половина сутринта към скромната си подуенска обител - навън няма хора, само няколко бездомни кучета, странно големи звезди и улични лампи. Тогава схванах, че най-хубавото нещо на света е безсмисленото щастие - това щастие и веселост, което те озаряват, когато нямаш абсолютно никакъв повод за тях :))) Беше ми толкова безвъздушно леко, че по едно време се запитах дори дали да не прасна един кючек на тротоара в нощната София :))


--------------------------------------------------


Само жените ще спасят БСП! Вижте - добре, че са Перник и Смолян, за да отмият срама от челото! Където крачи социалистка - гербер не никне. Време е за женска революция в БСП! Аз казах "хау" :))))


--------------------------------------------------


Докъде ме докара тази шантава политика?!! Цял ден тъгувам, че резултатата на СДС е толкова нисък! Сериозно. Не е добре, че те изчезват. Десницата ни досега беше шантава, странна, объркана, ама поне си беше нашата десница. Нещо като кварталният луд, който ти е забавен. Защото тези, които сега минават за десница са кварталните побойници. В тях няма нищо смешно. Защо, защо, защо СДС, защо не се стегнахте?:)


---------------------------------------------


Поради големия интерес към класациите, книгите, мезетата, температурите, предлагам и своето меню за вота, меню за канибали:


1. Пържен милионер с черен хайвер и скариди
2. Социалист алангле с артистична гарнитура
3. Вегетарианска салата "Очилата Баба Яга"
4. Подлютен фашист на мустаката керемида


Останалото меню не е интересно, защото людоедите все пак имат граници на своя апетит :)))


---------------------------------------------


Пред урната всичко се оказа лесно: избираш или нормален човек или избранникът на мутрата :)))) Или гласуваш за революционна София или избираш котарак в пола! :))) Това е един плюс на изборите за който не се говори: правят така, че да си наясно със себе си :))))


------------------------------------------------


В Подуене има един крилат лаф: "Мириша на ракия, а не на простотия". И аз съм така, мама му стара: може ракията да говори, ама знайш ли кога ще ти гласувам с двойката - ни-ко-га! Подуене мрази милионерите. В тях просто няма нищо естествено. Пък и ги подозираме, че не могат да пият както трябва :)))


---------------------------------------------


Половин час трих куневистко-плевнелистки спам по стената си :))) Искам обаче да видите контраста: революционният социалист с чиста съвест поспа до 11 часа, защото е уверен, ако не в друго, то в светлото бъдеще и в правилната вселена. А тези, които заемат по-други, грешни и богословско неверни политически позиции сън не ги лови, защото знаят, че дори и да победят, победата ще бъде кратка като министерстване в кабинета на Бойко Борисов....:))))


---------------------------------------------


Таксиджията: "Баща ми, братле, казваше, че животът и театър и всички сме актьори, но единствената роля, която човек не бива да приема никога да играе е дървото върху, което главния герой пикае". Кратка въздишка и социален стон: "А виж ме мен - цял живот ме пикаят и аз дума не обелвам, какво ще кажа на баща ми като го видя на небето, направо не знам..."
Аз кимнах съчувствено, защото не знаех какво да кажа. После таксиджията започна да псува тези, които карат "Мерцедеси", защото си въобразявали, че светът е техен. Аз го подкрепих. Разделихме се с кротката идея, че имаме да се борим за изцяло нов свят :)))))


---------------------------------------


Знаете ли че ако се кръстосат Чък Норис и Бойко Борисов, ще се получи нов непобедим супер герой: Чък Борис :)))))))


-----------------------------------------


Виждам, че Фейсбук е подложен на нова масова психоза - куцо и сакато става фен на страница "Варненка взриви Фейсбук със секс дневника си". Хаха, когато в едно изречение поставиш "Варна" и "секс" винаги е интересно, но съм убеден, че това е поредният номер за ФБ-зайци, които не се ориентират правилно в еротиката. Но пък какви идеи ми дава това. Ще продавам заглавия на страници за заинтересовани за лов на балъци. Ето няколко идеи: "Столична мажоретка разплака майка си с признанията си за секс - вижте как". Или: "Перничанка показва как винкелът може да бъде еротичен". А вероятно и: "Учениците от Бургас престанаха да гледат порно заради снимките на тяхна съгражданка". А защо не й: "Росен Плевнелиев се отказа от изборите, заради влудяващите признания на млада тийнейджърка от "Надежда" :)))


------------------------------------------------


Бях на закриването на кампанията на Калфин и Данаилов. Но не за това искам да говоря. Най-накрая пуснаха стотици фойерверки. Сигурно десет минути гърмяха - светлините пробягваха по софийското небе и се пръскаха с красиви проблясъци. Изведнъж (да, знам, трябва да се обадя на личния си психиатър) се почувствах велик - все едно бяхме само аз и фойерверките, които изригваха в небето. Леле, толкова величествен миг: повярвах, че всичко е възможно - революцията, промяната, холивудското кино да се материализира и дори Памела Андерсън да получи "Оскар" за главна роля. Велико е да се чувстваш така...:))


-------------------------------------------------


Готин лаф: "Не си достатъчно изискан, ако хлебарките у вас не са D&G". А хлебарките вкъщи са толкова претенциозни, че са обявили гладна стачка докато не започна да ги храня с черен хайвер и френско шампанско :)))) И настояват, ако водя химическа война срещу тях да ги пръскам с парфюм на Булгари, че от другите отрови храносмилането им се разваляло :))))


--------------------------------------------------


Вече едно е сигурно: западната демокрация е най-добра в това да не допуска диктатори до международен съд :)))) Живите диктатори имат една неприятна особеност - могат да говорят....Мъртвите диктатори са идеални за демократичния ред във вселената - няма кой да си спомня, няма кой да приказва, няма човек, няма проблем....


----------------------------------------------------


Все пак открих, че съм демократ. Намерих гербаджия, който ме кефи - легендарният вече Ебазер Ебазер, кандидат за кмет на село Малък Поровец. Тези дни се замислих как ли му викат на галено - Еби или Баси :))) С име като като това човек си спестява необходимостта да критикува местната власт по майчина линия, а направо може да използва името на кмета докато се отдава на политическа опозиционност.
Ебазер за премиер! :)))))))


-----------------------------------------------------


‎"Зимата не ни изненада, просто тази година дойде неочаквано рано". Новата регионална министърка Лиляна Павлова. Гениално попълнение в кабинета :)))


------------------------------------------------------


‎"Човек най-трудно се отказва от навика си да обожествява някого". Салман Рушди. И сега, какво? Нима трябва да се откажа от параклиса на св. Памела Андерсън Силиконоизвадчица - геройски преодоляла демоните на пластичната хирургия? Или да скъсам плановете за църквата на св. Анджелина Джоли Антипапарашка, която геройски финтира папараците и си осинови поредното витнамче? А какво ще се случи с коледната меса, която композирах за св. 40 еротични мъченици, станали жертва на моето пиратство в интернет, без да платя официално правата за свалените снимки? :)))))


------------------------------------------------------


Днес установих, че съм политически романтик. Замислих се какъв балотаж на изборите искам да видя и стигнах до извода, че най-полезен за България ще е балотаж Ивайло Калфин - Румен Христов. Това щеше да е завръщане на здравия разум в политиката - ясна десница, ясна левица. А сега какво е - Росен Плевнелиев. Пфуу - това яде ли се, пие ли се, стреля ли се, от летяща чиния ли слиза? Меглена Кунева? Моля, с това име - тя със сигурност пие кръв и й растат косми в ушите. Волен Сидеров? Извинявайте, ама зомбитата трябва да си стоят в мрака....А сега дори не изпитвам гняв към СДС, което е необичайно за мен. Не може така - романтиката трябва да възтържествува!


-------------------------------------------------------


‎"Никога не съм се лакирал, а те явно се лакират, ходят по педикюри, така че ги разбират тези работи. Те са модерни хора". Точно с тези думи Б.Б отговори на обвиненията на Сергей Станишев, че лакирани дами от ГЕРБ могат да направят бюлетините недействителни.
Никога, ама никога, дори и в най-сюрреалистичните си фантазии не съм подозирал, че коафьорската лексика ще стане водеща в изборите. На миналия вот Станишев и Борисов си мереха прическите. На тези вече битката е за маникюра. Хей, стигне ли се до това да си мерят други части от телата, мисля, че ще изоставям политиката като свой интерес :)))


------------------------------------------------


Желанието за Фейсбук споделяне ме сблъска челно (като Искра Фидосова с шведска маса) със следната мисъл: "Романтичните филми унищожават връзки, защото заблуждават жените, че подобни неща се случват в истинския живот. Порното прави същото с мъжете..."
Абсолютно невярно! Всъщност, ако искаме да сме реалисти мисълта трябва да гласи следното: "Романтичните филми унищожават връзки, защото заблуждават жените, че подобни неща се случват в истинския живот. Същото правят кулинарните канали с мъжете" :)))))


------------------------------------------------


‎"Александровска болница открива кабинет за репродуктивно и сексуално здраве на мъжа" - заглавие на което налетях. Сега ще издам една тайна: основният проблем в репродуктивното и сексуално здраве на мъжете винаги е бил и винаги ще остане липсата на жени, които да искат да се събличат бързо :))) Не стреляйте по мен дори и да сте обзети от феминистки гняв: мъжете просто са обикновени същества - тоест и проблемите им никак не са сложни...:)))))


-----------------------------------------------


 Хаха, попаднах на велика новина в днешната преса. Земеделският министър Мирослав Найденов е обявил, че ще се отнема ловния билет на авджии, които са употребили алкохол. Новият закон също така задължавал ловците да носят светлоотразителни жилетки.
Хей, аз съм виждал пернишките ловци! Защо министърът не отиде при тях и да им каже, че им спира ракията и ги кара да се обличат като трансексуални танцьори? Нали сте чували за Радомирската република? Сега вече знам, че ще има втора такава. Ловците са революционна сила - имат пушки и много ракия. Тази власт ще бъде отнесена като бутилка ракия на селски събор :)))


------------------------------------------------


България е горда, мощна страна. Нямаме загубено знаме в битка. Божидар Димитров откри, че ракията е наше изобретение. Група учени стигнаха до извода, че първата маймуна е говорила на български. Всички знаем, че от Тибет до Албакърки са все древнобългарски територии. Мощна, силна страна с премиер, който може да ступа Чък Норис и да перне Рамбо зад врата. Мама му стара, как става така обаче, че есенният снежец поставя тази горда и мощна страна на колене, блокира я като окупаторска армия и превръща всичко в ебаси хаоса? Загадкааааа :)

No comments: