Tuesday, January 29, 2013

Ръководство за привличане на англичани в България




Тези дни пред погледа ми попадна една много интересна новина. Великобритания била замислила да си прави антиреклама в Румъни и България, за да спре някакъв хипотитечен прилив на емигрантски вълни от тези две държави.
Западният свят определено не може да живее без своите циклични маниакални фобии. Първо ги беше страх от "полския водопроводчик", който щеше да се появи на пазара на труда и да му подбие цените, след това минахме през птичия, свинския грип, пепелта на вулкана Ейяфятлайокутъл, а сега на дневен ред са българските и румънските варвари, които ще залеят Великобритания, за да живеят охолно, да пият бира, пеят чалга и да надничат под полите на англичанките (въпреки, че броят на англичанките под чиито поли човек иска да надникне е кризисно малък, да ви кажа). Доколкото видях Великобритания ще отблъсква източноевропейската заплаха като набляга на факта, че на острова вали и няма работа. Което показва драматично непознаване изобщо на психиката на източноевропееца по принцип.
Но това е Великобритания - там хората и без това са хухавели. Навремето скандално прочулия се у нас чех Давид Черни в своята интерпретация на европейската карта (у нас вдигнаха патардия, че България е направена като тоалетна на която се кляка) според мен най-правилно беше посочил какво е мястото на Великобритания в ЕС - в неговата инсталация тя просто отсъстваше. Това, че англичаните ще се опитват да плашат българи и румънци с дъжд показва колко и бил прав Черни в своята интуиция.



Нека да кажа две неща. Първо трябва нещо в психиката ти сериозно да хлопа, за да избереш Англия за емиграция. Нека никой да не се обижда, но на този свят е рядко човек да срещне по-самовлюбена, самоизолирана и втренчена в пъпа си страна от тази. И го казвам с огромен респект към Великобритания. Ако ми падне случай - бих искал да отида в Лондон и да го разгледам, дори да поживея известно време там. Ама да го избереш за емиграция - значи нещо в главата ти е прегоряло трагично. Нашата кръв е южна, както казваше Джагаров, а южната кръв не търпи средностатистическата англосаксонщина, изразяваща се в дълги уригвания след пиене на бира. Ако не вярвате - идете на Слънчев бряг през лятото и се полюбувайте на средностатистическата извадка от англичани, ако ви стигнат нервите за това и, ако разбира се, успеете да намерите дори един трезвен от тях. Та толкова за това. Ако трябва да говорим за реална заплаха - не българите са заплаха за Англия, а англичаните за нас, защото след англичанин в българско заведение остава оповръщано, опикано и омърляно все едно са вилнели двеста слона. Пак ще повторя - нищо лично към гордата английска нация, ама леко да намалят оборотите, защото не е като да не сме виждали какво представляват.


И заради всичко описано ми хрумна гениален план. Англия ще пуска негативни реклами срещу себе си у нас, значи сега ни е времето да направим една позитивна рекламна кампания за България при тях. Това са англичани, тоест бъдете убедени, че вече са изпукали от радикална скука и от глътнати бастуни и отчаяно търсят как да избягат от жените си, които приличат на коне. Тоест необходима е съвсем малка инвестиция, която ще постигне невероятен успех сред сдуханото население на острова.
В полза на това усилие аз спретнах кратък рекламен текст-обръщение до англичаните, които безвъзмездно дарявам в името на интеграционната кауза.


Ето го текста:


"Уважаеми англичани,
ако в този миг сте в състояние да четете това, тоест не сте припаднали от къркане на бира или от хероин, значи сте попаднали на правилния текст. Искаме да ви поканим в България. Елате ни на гости и си носете повече пари, защото за разлика от вашата страна у нас можете да получите добро отношение срещу тях.
България е страна на евтина бира, топло слънце и жени, които не приличат на нещо, което се е получило при кръвосмешение (ще ни прощавате, ама сме виждали англичанките и знаем, че истината боли).
Имаме си проблем с мафията. Ама, ако я гледате отдалече мафията е за предпочитане пред постоянното четене на новини за принц Чарлз и Камила, така че интересните новини по вестниците ще бъдат една от атракциите във вашия престой в нашата скромна държава.
Ние в България си нямаме кралица, ама си имаме Бойко Борисов, който вероятно като дете е сънувал, че иска да бъде кралица, така че и по тази линия да сте в София все едно сте си у вас.
Заплатите в България наистина са ниски. Ама вие и без това сте постоянно пияни, така че няма да ви остане време и да ви пука за това, да знаете. За сметка на това по ресторантите певици с големи цици ще ви пеят на ухо, а всички сме наясно, че, за да получите това в Англия трябва да сте пети внук на някой изкукал лорд и следователно пролетариатът в Албиона кърка без музика.


Драги англичани,
елате в България, за да се спасите от невероятната скука, която цари във вашия живот. Англия била уредена държава - значи вие не живеете, а живуркате. В България ще си възвърнете вкуса към живота, защото всичко в България може да бъде неразрешим проблем. Какво по-хубаво, а?
Наричате българите "сънливци". Българите са разлика от вас обаче никога не са живели на гърба на други хора, не са източвали чужди страни, не са поробвали някого, нито пък са водили войни за опиум, диаманти и индийски робини. Тоест да ни наричате "сънливци" е все едно британския премиер да обвини някой друг, че е червендалест капут.
Но това не трябва да е текст за обиди, а покана да дойдете в България, за да се убедите, че парите не правят хората и, че все още има места по тази земя, където може да не си толкова богат, но пак да си изкарваш по-добре от цялата проклета английска аристокрация.
С други думи - дойдете ли в България, ще установите, че досега сте живели в сън.
Разбира се, пак ще повторим, ще го установите, ако изтрезнеете, което, ако съдим по статистическите доказателства, е малко вероятно.
Но все пак пробвайте"

No comments: