Monday, March 11, 2013

Нова конспирация!!! Готвят ни живот до 150 години




Четох днес, че учените разработват хапче, което щяло да помогне на хората да живеят до 150 години!
Нашата цивилизация има жестоко пристрастяване към всякакви видове хапчета. Хапчета срещу депресията. Хапчета за депресията от това, че нямаш обикновена депресия. Хапчета срещу високо кръвно, хапчета за ниско кръвно, хапчета, за да подтиснат тревогата от това, че кръвното ти е нормално. С други думи никога не съм си представял вечната младост като нещо донесено от Бога на хапчетата, но трябваше да подозирам, че така ще стане. Фантазията ми, че елексирът за вечен живот ще бъде забъркан от самодива в прозрачна промяна навръх Еньовден очевидно трябва да бъде бракувана и пратена на бунището за тийнейджърски мечти, където гният календарите на Памела Андерсън и идеята, че през 2020 година ще има градове на Марс.


Но да се върнем на хапчето. 150 години, а? Готино.
Това е двойно увеличение на живота и още 100 процентов бонус да извършиш поредната доза дивотии.
Разбира се, трябва да предупредим, че това хапче може да бъде въведено навсякъде по света, но в България категорично трябва да бъде забранено.
България не е в състояние да се справи с наплива на двойно увеличения живот.
Че това ще докара инсулт, инфаркт, гръдна жаба и хемороиди на всеки десен икономист.
Живи хора след 85?
В дясната икономическа мисъл всеки наглец, който се е осмелил да живее дълго допринася активно за финансовата нестабилност. Представете си каква наглост ще обхване живеещите дълго - дава им се възможност за цял нов живот в пенсия и ваканция.
Може би заради това след първоначалния шок и след като си вземат хапчетата срещу хемороиди, десните икономисти ще седнат да измислят закон, който увеличава работната възраст до 149 години и 7 месеца. И пак ще започнат едни спорове, че всъщност бедните лузъри са направили изключително гаден номер на банковата система като са си увеличили живота и някои от тях реално ще имат възможност да си платят кредитите.


А представяте ли какъв ужас ще е това за властта.
Пенсионерите се подмладяват?
Те и сега са най-истинската и активна част от политическия живот на страната, а когато получат допълнително сили всеки кабинет, който садистично си го е връщал на пенсионерите ще се изправи пред една подмладена протестна вълна, която сега пак ще може да хвърля павета срещу прозорците на Министерския съвет. В тези дни на Великото хапче Иван Костов ще трябва или да емигрира или да си смени пола с пластична операция, ако не иска да бъде разпознат и разпнат в центъра на София.


А как ще се промени поезията? готови ли сме за това? готови ли сме наистина? Готови ли сме за стихче от типа:


Чувствам се страхотно под това небе,
та аз съм само на деветдесет и две!



А защо да не опитаме и традиционното:


Не остарявай, любов,
остани си вечно такава,
на 125 ти поне
до 140 продължавай!



Или нещо по-модерно, авангардистично, като за поет от жълтите павета на екстази:


На 106 години
почвам
нов живот
преди
орхидеята на Бодрияр
да цъфне
в 105 годишния
ми
член.



А готови ли сме наистина да чуем реалната възраст на някои от естрадните певици? Така де - вече няма да има проблем Лили Иванова да си признае, че е на сто и четири. Това ще минава за една прилична средна възраст. Тогава снимките й в "Плейбой" може да минат като "приключения от буйната младост".


Но нека да дойдем и до ужаса. Представете си един Симеон Дянков с удължен живот. Да, всички знаем, че Дракула по принцип не умира, защото се зарежда с изсмукана кръв и писъците на жертвите си, но ако такъв живее достатъчно дълго ще усъвършенства всичките си черни техники за ежедневен тероризъм.


Представете си и професор Вучков с вечен живот. При него и 10 секунди изглеждат така все едно те е мъчил една вечност, а 150 години телевизионен живот ще са истинско оръжие за масово поразяване на съзнания, ежедневна медийна Фукушима, гилотина за мозъка.


Ако възрастта рязко и ненадейно се вдигне до 150 години, българите - поети по душа, романтици по дух и възторжени ентусиасти в екстремните политически спортове, като нищо след 30-40 години пак могат да гласуват за Бойко Борисов. О, да, в епохата на Хапчето на младостта и Бойко Б. също ще живее противно дълго и самодоволно, а това предизвиква не само естетическо възмущение - това си е социален кошмар.


Ако възрастта се вдигне днес, това автоматично ще удължи и прехода до безкрай. Да знам, той и сега е безкраен като дърдорене на Николай Бареков в сутрешен блок, но тогава ще стане наистина непоносим. Може даже да възникне нова конспирация - че е имало тайна част от плана "Ран-Ът" за удължаване на живота на българите, за да могат да бъдат по-дълго лабораторни бели мишки на странни икономически експерименти. 30-40 години в преход горе-долу се преживяват, особено, ако някой ти гарантира царство небесно, ама 150 години вече идват нанагорно.
Да не говорим, че има толкова много хора с които трудно съжителстваме в краткото време, които ни е отпуснато сега, ако този срок се удължи, това ще е все едно да ти удължат престоя в затвора без никакво обяснение. Със същите съкилийници.


Отсега мога да си представя как Волен Сидеров ще заяви, че лично духът на Николай Хайтов е пратил хапчето при нас, за да се развива българщината. Въпреки, че както вървят нещата на 140 години Волен Сидеров вече може да носи фанелки с надпис: "Az sum bulgarin, мада фака". Бесните десни ще твърдят, че това е само начин Русия да ни държи по-дълго в газовия си монопол, а романтичните поетеси от цял свят ще се чудят как да крият стихосбирките си в които са се кълнали да умрат в мига в който първите им гаджета си вземат други жени.


С други думи - предупредете английските учени.
Тяхното хапче трябва да не пристъпва границите ни!
Тук и 80 години изглеждат дългоооооо като тъп български сериал. 

No comments: