Saturday, March 02, 2013

Българин от революционното време




Човек обикновено мечтае, но рядко е наясно, че ще види революция с очите си.  Аз обаче я доживях. Разбира се, можем да спорим дали това наистина е революция, дали наистина нещо ще се промени, но в такива напрегнати времена всеки скептицизъм е опит за реакционерство, така че аз няма да изпадам в него. Но видях това, което си мечтаех да видя  - българите заляха улиците и поставиха своите собствени искания на властта. 
Протестиращите промениха рязко и медиите, защото накараха, най-накрая, журналистиката да се занимава с истинските теми на деня, а не с политическото меню на скритата в сенките олигархия.
Заради това в този текст са събрани основно статуси върху бунта, политическия ми протест и размишления върху бъдещето. Оказа се, че в дните на своя бунт обикновените хора имат нужда от това словото да бъда на тяхна страна, да описва техните стремления, възгласи, възторзи и цели. Само така думите получават собствен живот.
И този живот е красив, истински и вълнуващ.
Като хората, които викат срещу всяка власт.







Минавам през Подуяне рано сутринта. Времето сиво като лицето на Бойко Борисов, когато подаваше оставка. Вятърът пък вдигнал бунт срещу политическата система на обикновено задръстената с боклуци полянка. Романтична гледка. Революционна. Бабите пред входа си говореха за революцията. По-точно за това какво трябва да са направи с ЧЕЗ след революцията. На ЧЕЗ няма да им хареса какво им замисляха. Послушах ги малко. После поспорихме. Обвиних ги в дребнобуржоазен опортюнизъм. Тоест казах им, че не само на ЧЕЗ - EVN и Енерго-ПРО трябва да получат от същото. Съгласиха се. Да ви кажа - щом подуянските баби са революционно настроени, промяната просто е неизбежна. Заради този факт ще тъна в оптимизъм цял ден. Ама цял ден ви казвам :)))



----------------------------------------------------


"Той е мистик. Вярва, че съществува". Станислав Йежи Лец :)



---------------------------------------------------------


Сериозно ви казвам - плаша се за менталното състояние на лицето Бойко Методиев Борисов. След като два дни се кри в лудница, ааа, пардон, в болница, днес пак се е появил в медийната джунгла. Бойко в оставка е като психеделичен кавър на Бойко на власт. Този пич верно е обсебен. Всеки негов анализ на ситуацията минава само през Станишев, Доган, Царя и Костов. Той е затворен в клетката на тези имена и прилича на шизофреник, който постоянно се самоналага с този камшик. Ама днес е 2013 година, батенце - ако си извадиш главата от асфалта ще видиш, че приличаш на птеродактил, случайно попаднал в епохата на мобилните телефони....Станишев, Доган, Царя и Костов??? Боко май е прекалявал на средна възраст с гледането на сапунки...



---------------------------------------------------------------


Замислих се, че е крайно време да има отделно издание на Кама Сутра - Левичарска кама сутра. За да не бъда голословен реших да дам своя принос с наименованията на първите 10 пози от такъв епохален труд:


1. Скромният марксист и палавата неолибералка


2. Млад протестиращ обяснява на Наталия Кобилкина ползите от прогресивното данъчно облагане


3. Предсрочни избори отзад


4. Ще ти покажа моите антикризисни мерки


5. Битка срещу монопола без сутиен


6. Социалистът доказва на костовистката, че "Капиталът" може да ритне Костов по задника


7. Леви мерки за стимулиращ пакет


8. Няма само Доминик Строс-Кан да си иска, я!


9. Залповете на Аврора отново.


10. Това твърдото не е фискалния резерв. Друго е.


--------------------------------------------------------



"Цветан Цветанов: Аз ще си тръгна от МВР само след няколко дни, но ще си тръгна с високо вдигната глава...". Ясно е, че на неговата възраст е хубаво да се фука с нещо вдигнато, ама поне да си сложи едни бермуди след официалното изнасилване на цялата страна, което направи...:))))


-----------------------------------------------------------------



Пресцентърът на МС е велик. Пуснаха съобщение, че правителственото заседание се отлага за 29 февруари. Този ден обаче тази година просто го няма в календара. Хахаха, навремето имаше една книга от Ерих Кестнер "Това се случи на 35 май". Мисля си, че ГЕРБ са избрали правилна тактика - на 35 февруари Боко все още ще е премиер, а някъде към 1 234 567 февруари магистрала "Тракия" може и да е приключена...:)))))))))))))



-------------------------------------------------------------------


Замислих се за нещо тези дни. Бунтът на гражданите за тяхното участие във властта е много важен и необходим. Но се замислих, че два пъти по-важен ще е и бунтът на гражданите срещу псевдогражданите. Бунтът срещу десетките фондацийки, платени с чужди пари, които са задръстили неправителствения сектор и действат като фабрики за високотоксична идеологическа отрова. Отварям вестниците и виждам, че десните икономисти, които са окупирила "гражданското" пак дават акъл, пак раздават присъди, пак пробутват инструментите си за масова бедност като универсално лекарство. Тези са олицетворение на псевдогражданите. Чета изявление и на Хърсев, че основната задача на една пазарна икономика била да осигури плащането на сметките...Вероятно е така, но демокрацията трябва да стои една крачка преди пазарната икономика. Ако превървнем обществото единствено в касичка за събиране на пари, то значи никога да не бъдем по-различни от дясната перверзия, която бяхме и сме. Такива ми ти работи...



--------------------------------------------------------------


Попаднах на таксиджия - новоизпечен революционер. Сподели ми, че сега е времето да изметем всички и да направим от България страна-износител на революция. Оплю остро идеята за президентска република. "Тоя дето сега е президент, тоя ли ще командори - че той не може да намери с ръцете си задника на жена си, пък държавата ще ми оправя", сподели бакшишът с блеснал поглед. Постигнахме консенсус, че мястото на Боко е в затвора, въпреки, че таксиджията като радикал обяви, че не му се иска държавата да се вътри и да го храни "тоя абсолютен нещастник" до края на живота му. Обсъдихме идеята да го пратим като дар на канибалите в Сомалия. Всъщност тази идея я родих аз, но отстрещната страна я посрещна с бурен ентусиазъм. Най-накрая решихме, че протестът трябва да е перманентен. "Всяка зима на площадите - хем ще ни е топло като скачаме, хем ония ще се страхуват от нас", рече шофьорът. Останах в изумление от изяществото на този политически план...:)))))))))))))))))))


--------------------------------------------------------------


E, неееее, в България наистина се извършва революция, май френдс. В моята библия "Космо" вече пускат кулинарни рецепти...Йееее! Само да припомня - до преди три месеца готвещата жена беше представяна като някакво извънземно там. Сега вече поощряват жените да готвят. Очевидно дори и в Космо са научили стария трик, че гладния мъж нищо твърдо няма, хахаха :)))


--------------------------------------------------------------


"Близо килограм злато извадиха митничари от бикините на две румънки" - заглавие в БГНЕС. Хахаха, винаги съм знаел, че тъдява се раждат златни жени, ама никога не съм си мислел, че това злато ще успее да попадне като контрабанда в новините...:)))))))


-----------------------------------------------------------------


Не, не, не и нееееееее! Чета официална позиция на ТВ 7, които уволняват днес Люба Кулезич. Шефът на ТВ7 Николай Бареков обяви, че телевизията му стои на страната на народа, а Кулезич нарушила грубо стандартите на журналистиката като не пуснала мнението на протестиращите....Не че съм фен на Кулезич, но да четеш такива неща от Николай Бареков е все едно да си купиш книга за въведение в морала от масов убиец...:))))


-------------------------------------------------------------


Слушайте, и аз съм срещу налудничавите идеи за промяна на България. Ама като гледам кои точно хора се изживяват като защитници на "правовия" ред и като бледи монаси на Конституцията, започвам да се чудя дали пък всъщност не е времето точно сега да преобърнем абсолютно всичко. Защото тези, защитниците, дето пищят, че всичко си имало граници, са от тази порода, че лаят най-силно, когато господарите им са засегнати...:))))) Заради това почвам да ставам конституционен радикал - съвети, експертен съвет от блондинки към всяко министерство и всяка девойка от Плейбой да бъде пробвана за вътрешен министър :))))


----------------------------------------------------------------------


"Интригите на тройна коалиция край нямат. Станишев, Доган и Сакскобургготски са виновни, че Бойко Борисов не бе избран за патриарх". Из учебниците по история от 23 век под редакцията на третия клонинг на Божидар Димитров :))))))


---------------------------------------------------------


И аз съм за смяна на политическия модел...Депутатките трябва да ходят по бански на работа. За целта обаче Искра Фидосова задължително трябва да излезе в пенсия. Или пък да ги затворят в една килия с боко б. боко в затвора - това ще е едно добро начало на смяната на политическия модел :)))))


--------------------------------------------------------------------


Като гледам какво произвежда "гражданското" общество, настоявам да ме броите за част от селското общество...:)))) А и всеки селянин би се сетил преди Велико народно събрание да поиска поне по една малка ракия за народа :)))


-------------------------------------------------------------------------


В най-бурните политически времена, най-добре се пише любовна поезия. Както винаги реших да бъде в авангарда на политическата любовна поезия и да уловя ритъма на тези размирни дни. И отново призовавам - Нобеловския комитет да не спи, докога ще пренебрегва талант като мене:


Скъпа, политиката е кратка -
ще протестирам срещу тебе тет-а-тет,
ако трябва ще подам оставка,
но ще те взема във служебен кабинет.


Президентчето, горкото, се опули,
че му го поставиха да бачка изотзад,
и за да няма чули-недочули
ще вадя своя еротичен компромат.


В България държава луда
жална като бездомен пес,
не ни стигаше нашия Буда,
но след туй ни го нахака ЧЕЗ.


Няма да плащам високата сметка,
искам премиерския стол!
Да живее тази политическа рулетка
и скъпа, ти ще бъдеш моя монопол :))


-----------------------------------------------------------------------


22 февруари. Ден първи без Боко. Диша се свободно, радостно, весело. Напук на неясното бъдеще. В Подуяне хората изтрезняват както обикновено, ама в чест на победата махмурлукът е кратък. Сутрешните блокове са пълни с вресливи анализатори, които обсъждат призрака Му. Ама дори и това е забавно. Хубав ден, кротък ден. Чаках го да дойде от 2009 година насам. А той се оказа и петък...Кажете ми след това, че не живеем в най-добрия от всички възможни светове...:)))))


-----------------------------------------------------------------


...Трябва да ви разкрия ужасяващата истина. И аз като лидер на Бохемската левица наскоро разбрах, че съм бил поръчан. Поръчали са ми обикновена гроздова ракия (ега ти безмилостните гадове) и тройка кебапчета без гарнитура. Всичко това е било операция "Кориандър" - заговор на тайните служби, ЦРУ, Владимир Путин и третият братовчед на Ахмед Доган да ме накарат да си платя сам сметката...Представяте ли си колко са гнусни? :))))))))))))))))


No comments: