Thursday, July 10, 2014

Александър Симов: Има нужда от обединение на русофилите в БСП, за да си върнем изгубените избиратели




 „Не е тайна, че избирателите на БСП във времето не са приемали определени решения на левицата - членството на България в НАТО, присъствието на американски бази у нас, изпращане на военни контингенти в чужбина и други. Въвличането на БСП във враждебно отношение към Русия е самоубийствено за партията. Заради това създадохме Обединение на русофилите в БСП.“ Това коментира в ексклузивно интервю за ГЛАСОВЕ журналистът от в. „Дума“ и популярен кандидат за евродепутат от изборите на 25 май 2014 г. Александър Симов.


- Г-н Симов, вие сред инициаторите на новосформираното Обединение на русофилите в БСП, което – както се изразявате – „иска връщане на традиционните ценности на левицата“. Кога и защо решихте, че е нужно такова обединение вътре в БСП?


- Обединението на русофилите в БСП възникна почти веднага след посещението на външния министър на България в Киев, с което той легитимира една престъпна власт, дошла с преврат и подложила своя народ на изтребване.


- Смятате ли, че избирателите разбират подобно разграничаване?


- Огромната част изцяло разбират, но официалната позиция на левицата първоначално бе съвсем друга. Това отвори огромна пропаст между ръководство и немалко от избиратели, която не беше затворена в периода до изборите и резултатът беше изборно поражение.


- Прави впечатление, че симпатизантите и редовите членове на БСП често не приемат част от решенията на ръководството на левицата. Вие се явявате нещо като коректив – така ли?


- Не е тайна, че във времето избирателите ни не са приемали определени решения на левицата - например  членството на България в НАТО, присъствието на американски бази у нас, изпращане на военни контингенти в чужбина и други. Въвличането на БСП във враждебно отношение към Русия е самоубийствено за партията. Заради това създадохме това обединение.


- По този начин не създавате ли поредния проблем в БСП?


- Точно това е най-важното да се разбере. Ние не създаваме проблем, а решаваме проблем. Крайно време е ръководството на БСП да се съобрази с това усещане на левите избиратели, които отказват да приемат дежурните истини на пропагандата, а настояват за политика, основана на ценности, а в случая за политика, която е ориентирана към Русия като разбирането, че Европа без Русия е невъзможна.


- Това означава ли, че сте против ЕС?


- Точно обратното. Но ЕС и Русия трябва да намерят начин за диалог, а не да бъдат подтиквани към безсмислен конфликт, от който всички знаем, че печели само една печално известна трета страна.
В свое лице ние виждаме и механизъм за повторно спечелване на доверието на избиратели, отблъснати от поведението на елита на БСП. При евроизборите те се оказаха над половин милион. Ние можем да си ги върнем.

No comments: