Monday, September 26, 2016

Инджевщина




Шок! Бомба! Гагарин не е летял в космоса. Руснаците никога не са произвеждали ракета. Изобщо руснаците никога не са изобретявали нищо. Текст в този дух пусна тези дни в блога си любимият трубадур на психодясното Иво Инджев, чийто статии завинаги ще останат като доказателство колко е зациклила здравната реформа.
Интересно е как хора, които все се изживяват като тихи бойци на хибридния фронт и пишат поразителни текстове срещу всички, които вярват в теории на конспирацията (например, че американците никога не са кацали на луната) са готови при първа възможност да се отдадат на всички лудости, които отричат.

В такива хора е залегнало едно радикално диалектическо противоречие, както би казал Маркс. Значи от една страна Русия тъне в мрак и кал, никога не е пращала Гагарин в космоса, техниката й на първобитно ниво, а пък от друга тя е такава заплаха за света и за България, че десните шамани са готови по три гранта накуп да усвоят, за да ни пазят от нея.
Това ниво на русофобия отдавна е излязло от рамките на нормалното. Примитивизмът на омразата вече заприличва на сюрреалистичен спектакъл. Но пък искам и аз да ви предложа една конспиративна теория за лицето Инджев. Доказано е - след всеки негов текст броят на русофилите се удвоява. 
Инджев - най-мощното оръжие на Путин! 


No comments: