Monday, September 19, 2016

Защо трябва да се слуша БСП?




Цялото евроатлантическо фейсбук войнство вчера настръхна от думите вече избраният депутат от "Единна Русия" Пьотр Толстой, че Русия била изкупила половината крайбрежие на България, а след това щяла да изкупи и цялата страна. Не виждам какво толкова може да се коментира в репликата на един политически гамен. Уви, всяка политическа система ражда такива.
Въпросът обаче има и друга страна. България е в плен на управление, което е сведено до едно огромно его. Това его си въобразява, че е геополитически балансьор, стратег и дипломатически гуру. А резултатът от този нарцисизъм всъщност е, че България изобщо не я бръснат. Нито руснаците, нито Европа.
А нека да припомним и един факт на всички, които днес си късат тениските, когато говорят за това как руснаците изкупуват имоти и земя у нас. Ето класическо доказателство, че БСП трябва да бъде слушана. Още в далечната 2004 година, когато се променяше конституцията, БСП отново и отново предлагаше да се разреши само на граждани на ЕС да купуват българска земя. Днешните конспиратори на свободна практика обаче отвориха ей-такива усти как това не било правилно. Надеждата им беше, че американците ще дойдат да инвестират у нас. Но стана както винаги - дойдоха руснаците.
Приятно ли ви е сега, мамини сладки?!

No comments: