Wednesday, September 28, 2016

Бокова и маймуните на клона на властта



Като човек, който не може да понася това правителство, мога само да се радвам, че кабинетът на Бойко Борисов направи катастрофалния гаф да номинира Кристалина Георгиева. Това е началото на края на харизмата, на партията му, на цялата организирана престъпна група, която е овладяла властта.
Номинацията на втори български кандидат ще бъде разглеждано не като морален акт както си го представят местните луди, а като върховна интрига срещу всички останали участници. По същество кабинетът действа като съучастник на небългарски кандидатури и в пълна зависимост от чужди интереси. Това е танц с голи ходила върху остър бръснач. Борисов практически е свършен. Собствените му съюзници, тези, които го върнаха на власт, ще се обърнат срещу него, когато стане ясно, че въжето се е затегнало около шията. Те ще са първите, които ще хвърлят съчки в огъня и ще се хилят гръмогласно, когато замирише на препечено месо.

Но това не ме радва. 
Ни най-малко. 
Защото петното е не само върху Борисов, а върху цяла България. Защото тази власт със своята гигантска неадекватност направи така, че България се превърна в посмешище и на кокошките. Утре никой няма да си спомня кой е бил премиер, но всички ще помнят, че България се е издънила гръмогласно и и пропиляла всичките си шансове за години напред. Защото поне още век българин няма да има никакви шансове да получи международен пост. И това е заслугата на ГЕРБ/Борисов. Те лишиха държавата от великолепна възможност.
Няма как човек да тържествува, когато види докъде е доведена страната ни. Дипломацията ни е в плен на чужди интереси, премиерът ни е марионетка, а еврокомисарят ни със страст участва в чужди схеми, насочени срещу България. Това е един спектакъл на продажниците, шоуто на лакеите.
След унищожителното решение представителите на ГЕРБ започнаха да твърдят, че България има само един кандидат и това е Кристалина Георгиева. А само допреди няколко дни Бойко Борисов се биеше в гърдите, че прави всичко възможно Бокова да стане шеф на ООН. На кого да вярваме - на ГЕРБ от днес или на Борисов от вчера. Тези наистина ни мислят за маймуни. Или, което е по-вярното, те самите са маймуни на клона на властта и ни се плезят неприятно със своите позиции и откровени лъжи.
През 1940 година България се присъединява към Тристранния пакт. Решение, което години след това продължава да тежи на шията ни като воденичен камък, защото доведе след себе си и англо-американските бомбардировки, а и лишаването на България от нейни изконни земи. Трябваха да минат години, за да може това тъмно петно да бъде забравено.
Решението за Кристалина е също толкова катастрофично. Само, че то напълно лишава страната от възможност за бъдеще. България пред целия свят показа, че е в състояние да работи срещу самата себе си. Когато сам сядаш на масата в помещението на прислугата, никой няма да се сети повече да те покани някъде другаде. Маймуните трябва да бъдат държани в клетка, нали така? Маймуните в нашата власт обаче ще се опитат да ни представят това като победа.
Безумни времена.
Подли времена. 


No comments: