Wednesday, June 10, 2009

Най-накрая! Божидар Димитров напусна БСП!

Най-накрая. Божидар Димитров напусна БСП. Отдавна беше време, ако питате мен. Ето и Новината за това. Има мигове, които действат пленително на цялото човешко същество и този е от тях. Според мен БСП е по-добра партия без Божидар Димитров и убеден съм - той няма да липсва почти на никой.


Не мога да не призная нещо. Имало е мигове в моя живот, когато Божидар Димитров ми изглеждаше симпатичен. Например - в предишния общински съвет, той бе един от малкото хора, които настояваха представителите на БСП да стоят вън от общинските фирми и под никаква форма да не колаборират със Стефан Софиянски. Не мисля, че Димитров бе послушан, но вместо да се отстои своята кауза, той предпочете да се държи като разглезена медийна примадона и реши да се отдаде на писане на исторически дивотии и бълнувания, вместо да продължи политическата си линия. Според мен именно страстта му към медийната пикантерия, към жълтичкото, към мачисткото биене в гърдите и мощното самохвалство ориентира тази нарцистична душа към Бойко Борисов и го запрати в орбитите му. Димитров стана класическа жертва на друг медиен вампир, който го надмина по сила и го подчини на себе си. Така доста време историкът прекара в особено политическо състояние - с единият крак в БСП, с другият на колене пред Бойко Борисов, а опитът учи, че тази поза освен, че е личностно оскърбителна води и до тежки форми на социална шизофрения.


Божидар Димитров е един митоман, който откри своя пореден кумир и дълго време не можеше да реши къде точно да бъде. Страстта му към медийните изяви, обществените бичувания на други и историческите фалшификации, идеално пасват на напудрената стилистика на ГЕРБ. В този смисъл два близнака се откриха и се прегърнаха крепко. Не мога да не отбележа и друго. Забележете Димитров напуска, но не изключва възможността да бъде кандидат на ГЕРБ, но естествено с условието да бъде поканен лично от кмета и неформален лидер. И ако дотук можеше да се твърди, че съм пристрастен в злобата си към историка, че съм се отдал на черни метафори, за да злобея истерично в този форум, то пътешествието между БСП и ГЕРБ, което Димитров осъществява с такава ефирна лекота, трябва да е в състояние да убеди всеки, че говорим за един нечистоплътен душевно човек, който сляпо е повярвал, че е център на вселената и боговете пеят песни в негова възхвала... Така че - БСП е по-добра партия след Димитров, дори и някой да твърди обратното. В края на краищата - катализацията на процеси започна с добро начало - митоманът и фалшификаторът на историята си би шута. Това е прекрасно.


И накрая, разрешете ми един параноичен и конспиративен сюжет, в чиято правота не съм сигурен, но анализаторът в мен държи да даде бял свят и на него. Божидар Димитров смело може да бъде определен като една много топла връзка между президента Георги Първанов и столичния кмет Борисов. Та чудно ми е, или по-скоро питам се озадачено - да не би пък политическите маневри на историка да имат и свой външен източник, някой провъзгласил се за демиург на нова българска политика и, който отчаяно търси модели и схеми по които да осъществи налудничавите си виждания за експертен кабинет, пък било то под формата на един полуалкохолизиран историк, който изведнъж реши, че при Бойко му е по-удобно. Това е само въпрос. Не бързам да давам отговори. Но пък поне изведнъж отново всичко ми стана интересно. Какво по-хубаво от това?

1 comment:

Unknown said...

Едно време Б.Димитров беше известен под името Манго Хамелеона .За коѝ ли път се убеждавам колко мъдър е българският народ когата кръшава някого. Манго точно съвпада с расовият (цигански) тип на Б.Д., а Хамелеона с вечното му нагаждане към околната среда.Преди при левите, а сега при десните. Как е възможно такова поведение? Помислете си дали можете да му вярвате .Друг е въпросът, че агентурното му минало е добре документирано .Доносник и клеветник. Чалга-историкът е некомпетентен , но не добре осведомените хора му се радват, като го гледат по телевизията и слушат колко са велики българите .Че са велики няма спор, но Манго Хамелеона не е българин.Тоѝ e синти или рома . И затва е наѝ-подходящ за цигански цар, а не за представител на българския народ.Не му вярваѝте братя ! Тоѝ ще ви излъже !!!