Thursday, February 19, 2015

Тишината на "червеите"




Историята обича да се повтаря като фарс и на всичкото отгоре тя (историята) очевидно мрази летните протестъри накуп и е решила да ги прекара през месомелачката на своето удивително чувство за черен хумор.
Спомнете си какви плюнки, какви истерични есета, колко напрегнати статии в "Дневник" бяха изписани за "златния пръст" на Сидеров в предишния парламент, колко хора крякаха моралистично и възклицаваха самоубийствено. Страхотни времена. Екшън. Морал. Голи манекенки по софийските улици.

А сега? Кой да кресне сега? Къде са "умните, красивите и богатите" да спрат обира на века и да покажат един-единствен път през живота си, че не са тесногръди жълтопавирани сноби, ами наистина носят нещо човешко у себе си. Че душата им не е само пиар. Четворната коалиция се кани да загроби страната със заем от 16 милиарда, а е настанала пълна тишина. Тишината на мизерниците. Да мълчиш пред лицето на престъпление е съучастие в него.

Но ето, че мнозинството официално си гласува още една седмица, която вероятно ще прекара в търсенето на възможности да си напазарува депутати, а летните протестъри са се изпокрили като микроби. Ако онова преди е било златен пръст, сега вече ще си имаме направо "диамантената ръка". Пред очите ни тече нагъл пазарлък с бъдещето на България, властта тъне в порочна непрозрачност, а онези, които се рекламираха като съвест на отечеството никакви ги няма. Насядали са малодушно из държавните си службички и се правят на активни борци с късна дата. Някои от тях се окичиха със снимки на червеи като начин да пародират прословутата операция, но тези снимки от ден на ден стават все по-голяма метафора за истинското състояние на техните умове. А през това време обирът продължава.

И нито глас няма да чуем от психодясното. 
Те още борят комунизма. 
Въпреки, че антикомунистите днес крадат като за последно. Но това е самоубийствено. 
Защото историята показва, че по-добра почва за нов комунизъм след такива изпечени крадци няма.


No comments: