Wednesday, February 11, 2015

Годината на лъжливия червей




В България политическото време се измерва с интриги. Нищо друго не събужда вече този изтормозен народ така както поредната ченгедийска интрига. Ситуацията прилича на стар наркоман, който се нуждае от все по-голяма доза, за да се почувства жив. И така на бял свят изплува разработката "Червеи" - за митичното подслушване на протестъри. Те си повярваха, че са новите активни борци и тръгнаха по телевизионните студиа, за да демонстрират наранена гордост и неустрашим дух. После всичко това се оказа една лъжа. Абсолютна лъжа. Което доказа за пореден път, че срещу българското общество се води хибридна война. Но не от Русия. Грантовата интелектуалщина се опитва да пуска димни завеси, за да ни попречи да видим истината. Така е в годината на лъжливия червей - отвсякъде дебнат чудовищата на интригата, но в тунела има светлина. Все повече този изтормозен народ отказва да приема дневния ред на ченгетата. Червеите заради това се чувстват нещастни. Просто ги разбраха какви са.







Др. Турхан Апдула отново държи ръката си на пулса на нашето съвремие: "Разстроен съм. Бойко щял дa тегли още 16 млрд. лв. дълг, a Иветте още не е кaзaлa когa се вдигaме да окупирaме пaветaтa. Тия комуняги обричaт внуците ми нa мизерия...". :))))

 ----------------------------------------------------

Един крехък въпрос се поражда в мен. Защо никога, ама никога, не съм чул тези, които сега не спират да мелят, че трябва да се повиши рязко бюджетът на армията и да се отделят милиарди за нова военна техника, поне един път да са казали, че са за рязко повишаване на заплатите и пенсиите и държавата да плати за дом на всяко семейство?


 ------------------------------------------------------


Открих новия си журналистически гуру и това е Татяна Ваксберг. Винаги съм знаел, че за да си истински журналист в България трябва да говориш тихо, да си минал на стаж през "Свободна Европа" и често да пишеш текстове за разтърсващото зло на комунизма, което ти е попречило да станеш президент на САЩ, или най-малкото мис "Калифорния". Последният текст на Ваксберг е фундаментален. Тя се опитва да синтезира всички факти около разработката "Червеи" и понеже отсъстват всякакви данни за подслушване на протестиращи, точно това е доказателството, че протестиращите са подслушвани. Йеее! Това ми прилича на онзи италианец, цитиран от Умберто Еко, който е бил убеден в тайното присъствие на розенкройцерите край нас, а като доказателство за това е предлагал факта, че никой не е виждал розенкрейцер. Те са толкова тайни, че няма начин да не съществуват. Няма никакви данни за подслушване на протестиращи, а това със сигурност доказва, че ДАНС е слухтял в протестните нощи...Даа, в задачата се пита - журналистика ли е един текст, когато той прилича на теория на конспирацията сътворена от изпотен антисемит в безсънна нощ? Все още ще медитирам по този казус...

 ---------------------------------------------------


И още нещо: Призовавам всички медии, които иначе толкова милеят за свободата на словото, журналистическите стандарти и висшия небесен морал, което не им попречи да пуснат интригата за "Червеите", да намерят "нашият източник от сектор "Сигурност" и да му хвърлят един як бой. Нека ген. Атанасов да обяснява след това откъде са му синините...))


 ----------------------------------------------

Крайно време е за политическа хигиена. Мисля, че след огромната лъжа, която изръси, след опита за ченгеджийска интрига, който направи ген. Атанас Атанасов няма място повече в политиката. И си мисля, че като знак на покаяние той трябва да изяде цяла чиния живи червеи. Така де - политиката, така или иначе е един "Сървайвър" - време да е видим как поне едно ченге го отнася за всички лъжи, които е наговорил :))))


 --------------------------------------------------

Бях убеден, че реформатор в здравеопазването е сравнимо с това да пуснеш маймуна на пулта на ядрен реактор. Провалът на Петър Москов си личи по това, че външното министърче Даниел Митов още не е институционализиран. Само много болен човек може да твърди, че има нещо криминално в това да изразиш своята позиция. Само морален кастрат може да размахва пръст срещу всички, които знаят, че той е продал съвестта си на чужди интереси. И как да приема един политически номад, който вече е загубил броя на партиите в които е бил да ми чете лекции по обществена последователност? Но най ме кефи изсъсканата фраза, че някои партии отново заемали погрешна историческа позиция. Братче, последните български елити, които се фукаха, че са от правилната страна на историята, почнаха да носят пречупени кръстове. Май трябва да подложим на анализ убежденията на Митов, че като гледам тв-шаманствата му тоя пич не е далече от идеята да изолира в лагери всички неатлантически елементи с цел постигане на окончателно политическо решение на основните държавни въпроси, хахаха :))))

 ------------------------------------------------

В Украйна все по-често вместо мобилизация, казват "могилизация". Зловеща игра на думи - могила на руски означава гроб...


 ----------------------------------------------------


До ушите ми достигна шокиращата информация, която показва, че Орешарски е Сатана, а Цветлин Йовчев - агент на братовчедката на Путин. Знаете ли, че МВР е замисляло разработка "Кулинар", известна още като "Брадат червей", която е предвиждала насилственото тъпкане с кренвирши на Едвин Сугарев по време на гладната му стачка. Кой? Кой? Кой искаше да храни Еди? Възмутен съм. Бесен съм. Протестърската ми душа вие. Искам специална парламентарна комисия да разследва този случай. Искам ген. Атанас Атанасов да сезира посолството на САЩ и настоявам да бъда пратен на стриптийз клуб за сметка на МВР, за да запушат болката в душата ми :)))

 -----------------------------------------------


Понеже няколко дни се пилях насам-натам (най-вече из Делиормана, където заснежените гори приличат на нещо, което може да се види единствено насън) съм изтървал тежка новина. Оказва се, че някакъв "влогър" на име Емил Конрад станал най-голямата литературна сензация. Поразтърсих мозъчните си клетки по този повод и се сетих, че единственият път в който съм чувал името Емил Конрад беше от едно клипче на прословутата Атанаска от Павликени, който гръмогласно като десен интелектуалец заклеймяваше този кадър, че бил обругал Азис. И второ - влогър? влогър? Последните влогъри за които съм чувал бяха "Протестна мрежа", когато си купиха акции от Корпоративна търговска банка. Поразгледих клипчета на литературната сензация и честно казано сред тях има не лоши неща - леки, ненатоварващи. Проблемът - триумф на имитацията. Там не открих нещо особено оригинално, но очевидно в България добрите имитатори са кът, защото останалите имитират, но некадърно. В този смисъл може би Конрад е заслужил да има читатели. Знам ли. Влогърство му е майката. Но се изкефих на един текст на Комитата, където Емил Конрад и Иво Инджев са сравнени като интернет-феномени. Според мен интуитивно Комитата е напипал нещата. Мястото на Инджев е точно в тази редичка, където са имената на Конрад, Атанаска от Павликени и всички останали от дългия списък на българската психиатрия...:)))

 -------------------------------------------

Прочетох някъде, че Джордж Сорос е отказал да отпусне помощ от 1 милиард долара на Украйна. Ама как така, викам си аз, нима един милиардер не е склонен да се раздели с кинтите си в името на евроатлантическите ценности? Направо бях потресен. Същевременно прочетох негово тежко изявление, че ЕС трябва да помогне на Киев с много пари, защото страната била във фактически фалит. Значи заради това съществуват международните институции, така ли - да наливат пари там, където милиардерите се стискат да дават. Да живее капитализмът, толкова е солидарен...:))

 ---------------------------------------------

Много свеж виц:

В менделеевата таблица вече има нов елемент. Казва се украиний и се отбелязва с UA. Периодът му на полуразпад е 23 години. :))))

 -----------------------------------------------

Били подслушвали хиляда души в продължение на триста дни??? Хиляда души? Братче, че нали от септември нататък на протест не се събираха повече от 350 души...Щото по логиката по която се твърди, че има разработка "Червеите" и аз мога да твърдя, че има разработка "Годзила" за свръхнасищането на екрана с Ивет Добромирова с цел разваляне на сутрешната закуска на прогресивно човечество :))))) А, да, и щях да забравя - подкрепете моята кауза - Асен Генов - шеф на ДАНС! :))


 ------------------------------------------------

Реформаторският блок води хибридна война срещу обществото. Днес ген. Атанас Атанасов, известен интригант, твърди на всеослушание, че протестът е бил подслушван над 300 дни. "Обективните" сайтове веднага са извели грандиозни заглавия, въпреки, че това са твърдения на един отделен човек, при това придружени от репликата, че той лично "не знаел кои точно са подслушвани". Найс, а? Това не ви е Едуард Сноудън, който извади конкретни данни, това е политическият аналог на Евгений Минчев, който смята, че елементарната интрига е проява на висша политика. Сега - нeка да ви припомня, че по времето на служебното правителство на Близнашки Йордан Бакалов обяви, че не е имало разработки на МВР и ДАНС срещу протестиращи граждани. Онази новина разклати основна опорна точка и аз бях убеден, че рано или късно ще бъде пуснат някой от изпечените хибридновоенно интриганти на психодясното да хвърли новата порция отрова. Дори и да приемем, че Атанасов е прав, това веднага хвърля въпроса - нима представители на служебното правителство са лъгали? Нима назначеният от президента Бакалов е говорил лъжи на своите хора от умните и красивите. Има сайтове, които много обичат да твърдят, че са стожери на свободата на словото, но с оргазмична наслада тиражират думите на Атанасов, които почиват единствено и само върху вътрешните му убеждения. Тъпо е да се опитваш да имитираш живот като рециклираш миналото и отново и отново се опияняваш от собствените си лъжи.

 ------------------------------------------

По аналогия с платоновата пещера, можем да кажем, че всички се намираме във виртуалния дзен-манастир, където се водим по сенките на думите и като древни шамани трябва да разчитаме света по проблясъците на безумие в речта на политическите елити. Така аз, подобно на будистки монах , медитирам цял ден върху откровението Борисово, че "дадените жертви не бяха следствие на наводнението, а следствие на създала се ситуация, която бих сравнил с катастрофите по улицата". Това наистина е размазващ костите философски парадокс. Все едно да кажеш, че някой застрелян не е починал от стрелба с пистолет, а от създалата се ситуация на попадане на куршум в тялото, което е сравнимо с идеята да прочетеш предизборната програма на ГЕРБ. Човешкият живот няма стойност в очите на елита и заради това жертвите могат да бъдат превърнати в обект на експериментална политическа дзен-философия. Винаги съм знаел, че когато ГЕРБ и РБ се сплетат като единен организъм, нивото на идиотщината ще скочи. Но не подозирах, че това ще стане с толкова префинен философски блясък.

 --------------------------------------------------


Живеем в епоха на възкресенията на чудовищата от историята. Едно зомби от виновното минало, говоря за Александър Йорданов, само с три изречения демонстрира онова упорито усещане, че има хора, които говорят така все едно всеки момент ще получат инсулт от бяс. Четете, четете: "Хленченето на бесарабските българи е част от руския сценарий за дестабилизиране на Украйна, опит да настроят украинските малцинства срещу собствената им държава. Това е позорно руско поведение. Затова бесарабските българи трябва да изпълнят своя дълг към Украйна".
Дали този тъпанар е наясно в какво точно се състои техния дълг. Той знае ли, че ще ги пратят почти необучени на фронта, където дългът им ще се състои в това да умрат в името на интересите на Порошенко и Яценюк. И кажете ми - откъде един отделен човек може да събере толкова високомерие, толкова евроатлантическа жлъч, че да откаже на своите сънародници право на спокоен живот, право на живот дори? Словата йорданови за пореден път ни показват, че у нас вече е почти невъзможно човек да се опита да формулира ясен национален интерес (защита на българите в чужбина), защото винаги ще се появи някой грантов агент, който да смъмри тези българи, че само хленчат, че са едни досадни скудоумници, които не искат да отидат да умрат...Днес е един добър ден за българското безумие!

 ----------------------------------------------

"АБВ е социален коректив вътре във властта". Георги Първанов. Ще бъда честен, май френдс. "Социален коректив" на мракобесно дясно управление винаги ми звучи като "заместник-директор на концлагер с хуманистични разбирания" :))))

 ------------------------------------------------

Чета някакво изявление на Бил Гейтс, което гласи "бедността ще свърши през 2030 година". Охоо, очевидно за тогава е насрочено изтреблението на всички бедни. Така де - нима богатите не заслужават свят без някакви си хленчещи лузъри да настояват да получават заплати, социални помощи и други болшевишки антипазарни тъпотии...:)))

 ------------------------------------------------------

Видяхте ли какво направихте, гадове?! Прогонихте Кобилкина в Лондон и сега завинаги загубихме възможността да чуем какво мисли нейното Йони за геополитическото развитие на българския мъж. Предлагам на тая реформаторска гнида Даниел Митов вместо да се офлянква като фолкпевица в музей на модерното изкуство, да заплаши Дейвид Камерън,че ще пратим Яне Янев като посланик в Лондон, ако не ни върнат нашето цвете...:))))

 --------------------------------------------------

Разбрах, че е починал Желю Желев. Тази новина, неочаквано и за мен, ме захвърли в лека тъга. Никога не съм бил сред феновете на Желев, въпреки, че в последните десетина години уважавах почтеното му отношение към българската политика и очевидното му нежелание да приеме, че политическата класа днес е пряк продукт на грешките, които политиците от началото на прехода сътвориха. В Желев като фигура е отпечатана най-коварната ирония на прехода. Спомням си как в първите години нововъзникващото СДС го обожествяваше като някакъв нов Махатма Ганди, появил се от мъглата на тоталитаризма и как само няколко години по-късно озверялото синьо гореше книгата му "Фашизмът" и викаше "ууууу". В този смисъл Желев беше жертва на прехода. Нещо като доктор Франкенщайн, който вижда, че собственото му чудовище заживява отделен живот. Убеден съм, че нито за миг пред себе си той не си е представял тази България, която е днес. Едва ли е очаквал, че когато капакът се отвори оттам ще изплуват същите праисторически страсти, които се тормозили с години това отчаяно и бедно общество. Но все пак за разлика от всичките си останали последователи след това, Желев наистина имаше биография на несъгласен човек. Това не е било някакво шумно несъгласие, но в една страна, където конформизмът и сега придобива епидемични размери, трябва да ценим дори и най-тихите гласове. Нека да почива в мир!

 -------------------------------------------

Яне Янев става съветник на Бойко Борисов? Олеле, не знам за вас, но според мен образът на жената, която ще се напъваме да направим президент става твърде очевиден....:))))))))

 -------------------------------------------

Оправдаха Цветан Цветанов по обвинението за подслушване. Управлението на Реформаторския блок, АБВ и ГЕРБ почна да се изплаща...


 ------------------------------------------------

След толкова години членство в ЕС реших най-накрая да се запозная с основополагащите документи на тази общност. Възхитен съм, защото документите наистина са добри. Вижте какво гласи например член 2 на Договора за европейския съюз: "Съюзът се основава на ценностите на зачитане на човешкото достойнство, на свободата, демокрацията, равенството, правовата държава, както и на зачитането на правата на човека, включително правата на лицата, които принадлежат към малцинства. Тези ценности са общи за държавите- членки в общество, чиито характеристики са плурализмът, недискриминацията, толерантността, справедливостта, солидарността и равенството между жените и мъжете.". И така като гледам германските изявления, скърцането със зъби, опитите за груба намеса в правовия ред на други държави, не Гърция, ами май, май Германия си реве за гонене от Евросъюза...:))))))

 --------------------------------------------

Eдна красива и метафорична украинска love story. В постмайдановските времена в Украйна нашумя името на младата и доста секси поетеса Анастасия Дмитрук, създала злостното стихотворение "Никога няма да бъдем братя" (Никогда мы не будем братьями), както и цяла поредица от такива стихотворения, които в интерес на истината, не са лоши. Може да са идеологически, но пък са силно образни и интересни. Но това е история за любов, а не за поезия. Та днес става ясно, че очевидно приятелят на Анастасия Дмитрук не е бил чак такъв почитател на поезията й, защото в момента в който е получил повиквателна за армията е избягал в Русия. Очевидно младежът съвсем няма желание да става киборг в името на една власт, която не знае на кой свят е. Което като минимум показва, че понякога животът е по-образен от поезията. Тоест - няма да се учудя, ако младата украинска поетеса сега твори ода за това как Путин е откраднал приятеля й :)))

 -------------------------------------------------------

Искам да питам нещо за нашата "ценностна" външна политика. Не трябва ли в нейната сърцевина и ядро да бъде нещо като защита на българските общности зад граница, а? Чета тези дни за великото село Кулевча в Украйна, населено с българи, което е отказало военната мобилизация. Има клип в интернет в който ясно се вижда как хората прогонват емисарите на армията и как викат "Ние сме за мир". Питам - склонна ли е държавата България да гледа как една чужда държава се опитва да използва сънародниците за пушечно месо? Къде е позицията на Външно по този повод? И, ако наистина защитаваме ценности, както се бе изпляскал някъде Лукарски, може ли да има по-голяма ценност от живота на нашите сънародници, които не искат да участват във войната хунтата. Село Кулевча се оказа носител на истински български дух. Този дух, който тъдява съвсем не е останал, разтопен от баналния буламач на това, което се нарича "евроатлантически ценности" и техните грантови носители.

 ------------------------------------------------

Аллах да поживи Владимир Каролев! Добре е, че го има. Именно благодарение на неговия невъздържан език и думи, които изпреварват мисленето с три обиколки, можем да си съставим реалната картина за политическият статус на европейската общност в настоящия момент. Налетях на неговата статия "Защо е добре за (почти) всички Гърция да излезе от еврозоната?" и вече мога да ви представя диагнозата. Не на Каролев, а на дясната мисъл. Първо - според пазарния муджахидин е добре да има локална пазарна катастрофа в Гърция, защото това щяло да е наказание за всички, които гласуват неправилно. В неговия полуфинансов свят Гърция трябва да бъде убита, за да се стреснат всички, най-вече Италия и Испания без които еврото не можело да съществува. Тоест - в света на десния финансист еврозоната прилича много повече на някаква финансова Камора, където се отстрелва всеки, който си позволи да се отклони от правилната линия. Като имате предвид това вече много по-лесно можете да си обясните процесите в Европа :)) Специално внимание обърнах и на неговата теза, че хората гласували за левите партии от алчност. Хохохохо. Очевидно тогава за десницата се гласува воден от желанието да установиш световен хуманизъм, вечен мир и безкористен свят.

 -----------------------------------------------------


"Всички говорят за това колко корумпирани са всички политици. Тази съблазън е тайно марксистка. Пролетариатът се противопоставя на всичко, което е успяло да постигне нещо". Филип Димитров, гордо наречен от "Дневник" "Рицарят на моралния капитализъм". Хохохох, значи българският народ е народ от марксисти - тъпи пролетарски лузъри. А пък с какви успели хора е пълна България - щом от лудницата тоя хахо успя да стане премиер, значи заради това му се привидят марксисти навсякъде. На този свят никога няма да се роди нищо по-скучно от това десен политик да обяснява защо положението е лошо. Обясненията им са толкова глупави, че се родеят с роман на Джаки Колинс. :)))

 ------------------------------------------------------

Един геополитически виц на който налетях случайно:

Жената на Порошенко го буди през нощта:
- Ставай, Петро, Путин звъни и пита защо не спазваш договореностите от Минск по спирането на огъня!
Скача Порошенко от леглото и с трескави движения взима слушалката на телефона, а там тишина. Недоумяващо се обръща към жена си, а тя му казва:
- Не по телефона - на вратата звъни!... :)))))

-----------------------------------------------------

Най-хубавото заглавие, което срещнах днес: "Победата на Сириза притеснява пазарите". Брех, мама му стара човек ще рече, че тези пазари са отделен биологичен вид и приличат на блед първолак, тормозен от хулигани. Тези пазари все се стресират, чичковците с големите кинти все изнервени го дават, резултатите от непредвидените избори все водят до притеснение...Човек да се чуди при толкова много емоции досега как ли капитализмът не се гътнал от инфаркт? :)))

 ----------------------------------------------

Да оставим настрани политиката за малко. Снощи изгледах един уникален филм и сега не мога да се сдържа да не напиша няколко думи за него - "Гранд хотел Будапеща". Филмът е направен от американеца Уес Андерсън, но е е изпълнен с толкова европейски хумор и изящество, че човек неволно разбира - да, има граждани на света. Безсмислено е да разказвам сюжета, но историята и ситуирана в някаква измислена малка държава, в почти неопределено време, напомнящо на времето преди Първата световна война. Филмът е много различен поглед към онази отдавна изгубена Европа където маниерите бяха основен стил на живот, етикетът единствената форма на социално общуване, сбогуване с красивата бел епок, която бе разрушена от войната. Войната също присъства много интересно в този филм, който не се заблуждавайте, е една страхотна комедия и който като всяка истинска комедия те оставя леко тъжен накрая, потънал в една неопределена меланхолия към някакви времена, които май няма да се повторят никога повече. Главният герой на филма обичаше да повтаря репликата: "Все още има бледи проблясъци от цивилизацията останали в тази варварска касапница известна някога като човечество...". И сега, понеже казват, че Европа прилича на онези предвоенни времена това е единствената надежда - че все някъде стоят бледите отблясъци от цивилизацията на това човечество, което имаше времена, когато мечтаеше за звездите и далечните планети, а сега е изгубило този живителен полъх и се връща към някакво древно политическо варварство.

 ---------------------------------------------

Оставяме настрани това кой ще спечели изборите днес (аз стискам палци на Сириза, пък каквото искат да разправят), но Гърция е пример за това как една малка страна може да задава тенденции в световната политика. Въпросът в политиката рядко опира до малък/голям, а много по-често - имаш идеи/нямаш идеи. Гърция е идейна страна и заради това половината европейски банкери са се заредили с хапчета срещу киселини, а другата драйфат предварително от ужас. И ми става тъжно за България, където нашите летни революционери прилича на надрусана версия на Чаеното парти - не искаме да се дават повече пари за социална политика, данъците, ако може да са 2 процента и сакън, сакън, ако още един път чуем национализация може и да спрем да си лакираме ноктитe...Убедин съм, че и тия не се кефят на Сириза, което я прави само по-симпатична в очите ми.

 ----------------------------------------------------

Опитите ми да установя спящи клетки на Ислямска държава в революционно Подуяне засега търпят пълен крах. Има едно общо усещане в местния пролетариат, че геополитическото статукво се нуждае от силен ритник в задника, но идеята за джихада се проваля в момента в който народът чуе, че трябва да кара без алкохол. Тогава установих, че всъщност ракията е най- мощното средство за защита от ислямския фундаментализъм. А също така и попфолка. Тука джихадът най-много да стане обект на песен: " Тая не ми пуска, брат - ще спя със сестра й, това е джихад" :)))) Така на последното си Общо събрание Ислямска държава - Подуяне се преименува на Фронт за безплатна ракия :))))

 --------------------------------------------

Готин актуален виц:

Прибира се Петко Сертов у тях и пита жена си:
- Някой да ме е търсил? :))))))))))))))

 --------------------------------------------

Час по история с проф. Пламен Цветков: "Здравейте, слуги на комунистите, руски подлоги, пети колони, путинолюби, тъпи копелета, които все още не сте разбрали, че аз имам мозък на академик, а съм едва професор. Темата на днешната лекция е: "Защо Аспарух е агент на Кремъл". Много дълго време гадните комунисти ни внушаваха преклонение пред фигурата на този агент на КГБ, този свиреп путинист, този кръволок, който спира естествения порив на прабългарите да открият Америка и да станат първите евроатлантици. Агентът на КГБ Аспарух, с псевдонима Володя, целенасочено установява България в близост до Кремъл, алчен първи да получи достъп до тръбите с корупционната руска газ и да обогатява комунистическата си семка. Същият нагло влиза в конфликт с нашите натовски съюзници - ромеите и така ни създава имидж на троянския кон на задунайците на Балканите и до днес душата ми ридае като се сетя за тази бесовщина. Гаден комунист е Аспарух. Червен боклук! Веднага искам да стана академик. Веднагаааааааааааа!" :))))

 ----------------------------------------------

Др. Turhan Apdula със сериозна номиниция за Нобелова награда за икономика: "Всяка изпушена контрабадна цигара удар в сърцето на мафията! Така предотвратяваме Лафка да рекламира в "Капитал!!!" :)))).

 ---------------------------------------------

"Йенс Столтенберг: България е високо ценен съюзник на НАТО". Така де - ако не е България кой друг ще се бърка да купува самолети от 1969 година? :))))) Ние сме не само ценен, направо безценен съюзник сме

 ----------------------------------------------

Реформаторският блок е обявил доктор Менгеле за най-добрия министър на здравеопазването в историята. О, йее! А като се замислите, че той сега само загрява. Тепърва още колко циганина има да бъдат ритани, колко бедни има да бъдат оставяни без лекарска помощ. Менгелето е естествен реформатор в здравеопазването. Като унищожиш хората, то и проблеми в медицината няма да има..:))))

 ------------------------------------

Наистина се оказа голяма грешка да сравняваме Порошенко и Яценюк с Бандера. В сравнение с тия двамата Бандера изглежда като плах тийнейджър с добро сърце...

 -------------------------------------------

Охх, сълзи от смях текат от очите ми. Четете, четете: "Той (става дума за Плевню) смята, че с интервютата си пред чужди издания, в които остро критикува Русия, е спомогнал за изграждането на единната позиция на Европейския съюз по Украйна...". Всяко интервю на Плевнелиев - ядрена бомба пусната в сърцето на Сатаната от Кремъл. Всяко изречение на българския президент - една малка армия пратена да освобождава Крим. Всяка негова пресконференция - самолетоносач насочен срещу петата колона - рускините с къси поли...:))))

 ---------------------------------------------

По повод на кадрите с новата зам-министърка на вътрешните работи на Украйна, която дава възможност да се видят нейните детеродни органи, искам да припомня друга култова случка из журналистическите български реалности. По времето на ранния костовизъм фотограф на вестник ДУМА беше успял да хване тогавашната външна министърка Надежда Михайлова на пресконференция с разкрачени крака така, че се виждаше бельото й. Под тази снимка се мъдреше най-гениалният текст, който мога да цитирам и до днес. Текстът гласеше: "Надежда Михайлова: Външната ни политика трябва да е прозрачна" :)))))))))

 ---------------------------------------------

Имах интересно преживяване днес. Бях на лекция на Евгений Дайнов в НБУ и трябваше да споря със студентите му на тема дали се е живеело добре в България преди 1989 година. Студентите - млади и непомнещи нищо от онази епоха се оказаха интересни, забавни и търсещи, макар и леко нагълтани с някои митове. Стана интересен спор. В хода на разговора изяснихме няколко неща - нито при комунизма е било чак толкова кофти, че Едвин Сугарев да не е можел да си изяжда обяда, нито сега при тържеството на прехода е чак толкова добре, че пенсионерите ни да тръгват да пътуват из екзотичните острови и да се наслаждават на живота. Животът в България удивително скърца, той прилича на кораб заседнал в плитчините и понеже скоро не се очертава пътешествие към хоризонта, екипажът е почнал да спори дали някога изобщо този кораб е плувал или е бил построен нефелно. В крайна сметка се получи интересен разговор и ви казвам - трябва да се работи с тези младежи. Яки са. Част от тях може и да не се включат, но друга със сигурност може да проумее, разбере и поддържа идеята за перманентна революция или поне за преврат на блондинките като начин да се разтърси статуквото :)))

 ------------------------------------------------

Когато получаваш американски държавни пари май е добра идея да новините от САЩ да са в раздел "Вътрешни", а темите за България да минават под рубриката "Международна политика"...:))) Грантът ще те направи свободен :))

-------------------------------------------------


Yep! Yep! Кадърът на Протестна мрежа Ясен Атанасов става съветник на Румяна Бъчварова. Велико нещо е кешираното дисиденство. Страхотно е да си съветник на Онуй, дето нямаше да го връщаш на власт. Тази ситуация с продажбата на съвести много ми напомня на един епизод от сериала "Капитан Петко войвода". След Освобождението Петко войвода налита на един от бившите си кадри от четата, когато търси подкрепа за своите битки в следосвобожденска България. Бившият съратник обаче е станал гавазин на властта. И гавазинът му вика: "Ей, войводо, струваше си да се борим...". Страхотна сцена. Което показва, че животът обича да прилича на киното. Гавазите на властта се увеличават...

 --------------------------------------------------

Прочетох политическите халюцинации на Елена Поптодорова обобщени във въпроса "Кой ви каза, че технологията за шистов газ е вредна?" и категорично смятам, че тази жена трябва да бъде спешно отзована като дипломат. Рядко съм виждал български посланик с такова умение, старание и почти оргаистична любов да защитава интересите на чужда държава. Да не говорим за откровената лъжа за шистовия газ. Технологията е вредна и нанася страхотни поражения на земята и хората. Само човек трябва да порови в нета и ще попадне на стотици случаи. А ако не му се рови просто да изгледа филма "Gasland" на режисьора Джош Фокс, а после да ми говори. Тодорова си позволи не само да лъже, не само да манипулира, но и да се държи като американски корпоративен лобист, въпреки, че заплатата й се плаща от България. Незабавно отзоваване!

 -------------------------------------------

Бойко Борисов е казал, че ако се напънем този път може да изберем жена за президент ли? Майко мила, това е лоша новина. Очевидно ГЕРБ пак ще кандидатира Росен Плевнелиев :)))))

--------------------------------------------

Няма по-голяма независимост от това Америка да те финансира :)))) Независим си като дрон, който се рее над държава с петрол. Независим си като портиер на корпорация за шистов газ. Толкова, ама толкова си независим, че имаш правото да обливаш с радостни сълзи ботуша на господаря. И бай дъ уей, ако видите грант с име: " Развиване на радикалното биропиене, за извисяване на душата на работническата класа", да не забравите да ми звъннете...:))))

 ------------------------------------------------------

Гледам зимното море и се чудя защо светът толкова много си пада по лятото. Вярно е, през зимата трудно ще видиш рускини по бански, които да смущават евроатлантическите ти ценности, но зимното море си е като начало на поезия. Човек може да го съзерцава дълго и упорито, при това без да си вади скучни заключения за вселената, а просто наслаждавайки се. С други думи - не ме мислете. Наслаждавам се. :)))

------------------------------------------------------

Весела Чернева, която сега е някаква от НПО-джунглата обяви по БНТ, че "Джон Кери идва да ни пита какво искаме ние". Знаех си, че янките са ценен съюзник. Питат какво искаме ние - поза 69 или направо опъване отзад...:)))) Съжалявам за цинизма, ама от затворените прозорци нещо въздухът ми е се спарил, а доблестният евроатлантик никога не нарушава западните правила, нали? Же сюи затворен прозорец. :))

 --------------------------------------------------

Кандидатствам за титлата "Мистър Евроатлантик-Подуяне 2015". Тръгвам из квартала и ще обвинявам всички, които са си отворили прозорците, че са путинисти, евразийци и любители на ненатовската водка :)))) Джим Кери не обича отворените прозорци...А пък Джон ги хейти два пъти повече :))

 --------------------------------------------------

Ново пернишко дзен-откровение, което научих при поредното си поклонение в светите земи, където звездите са големи, ракията люта, а студовете траят по една вечност и малко отгоре. Но трябва да вкараме мъдростта в контекст. И така - да си представим една пернишка къща, където семейството продава месо от крава, която е заколило. Идва клиент от София и пита мъжа на къщата - ще може ли да му отреже цяла плешка. И тогава мъжът, който междувременно играе карти, казва: "Ти луд ли си, бе! При жива жена - кой изобщо работи!" . В крайна сметка - съпругата реже плешката...
Даа, такива неща из Пернишко, човек броди из тези земи телесно, а пък се извисява душевно :)))

 -------------------------------------------------


До последно ще се надявам тази седмица да дойде Джим Кери...:))))
Защото, ако е Джон - мамата си трака. От Държавния департамент днес официално са обявили, че темата за разговор на Кери у нас ще е една единствена: "енергийна независимост". Какво ли може да означава това? Според мен е очевидно - върховният лобист на шистоваците идва у нас. Колко са благородни тези американци! Какви светли сърца носят! Загрижили са се за нашата независимост. Направо бърша сълзи от атлантическо щастие. Нооо, продължавам да се надявам за Джим...:))))

 -----------------------------------------------

Виждам, че новият МВР-шеф Веселин Вучков днес ще представя пътна карта за реформите в МВР. Хохохохо! Понеже на власт е новият Бойко, а и новият ГЕРБ позволете ми ексклузивно да ви представя най-важните реформи в областта на полицейското дело.

1. Полицията ще има право да слухти всеки, който й изглежда подозрителен или опозиционно настроен. Но за сметка на това наблюдаващите го офицери ще са длъжни поне един път седмично да оставят 47 секунди свободно пространство на заподозрените с оглед на европейските ценности.

2. При нахлуване на полицията на грешен адрес и пребиването на невинно семейство, шефът на екипа ще е длъжен да накара полицаите да пеят "Моята полиция ме пази" на няколко гласа, за да заглуши писъците и да не бъдат притеснявани съседите.

3. В случай на опит за заличаване на данни от архивите на МВР с отверка, държащият отверката ще бъде държан отговор да има касова бележка за нея, за да не се всяват съмнения, че полицията е корумпирана.

4. Четене на СРС-ата в парламентарната зала повече няма да има. Четенето вече ще става в кулоарите за удобство на жълтата преса. :))))

 -----------------------------------------

Бойко Борисов ценял много свободата на словото! Заради това вероятно прозвънява всички журналисти. За да се убеди дали са достатъчно свободни и да им набие канчето, ако проявяват каквато й да е несвобода. Новият Борисов - титан на свободното слово! :))

 ------------------------------------------

"Тоалетната хартия в тази страна не е от най-меките". Гениално наблюдение на Антъни Бордейн за Италия. Тоя пич е като "Шарли Ебдо" за филмите за пътешественици и готвачи :)))

 -----------------------------------------------

Може би ще се окажа в интелектуална опозиция, но аз лично много харесах карикатурите на "Шарли Ебдо". Не ги бях виждал преди атентата, но изключително много ми импонира ултраанархистичната позиция от която са направени. Това са карикатури, които са цинични, брутални, весели и не познават никакво творческо самоограничение. Нещо като глътка силен коктейл, който веднага те прасва в мозъка. Приземяването на авторитетите, сриването на небесните йерархии, абсолютната политическа крайност - как да не се кефиш? Сатирата не е пансион за благовъзпитани девици и етически чистофайници. Което не означава, че подкрепям днес на Шарли да ми се правят хора, които биха въвели цензура при първа възможност. Самите карикатуристи от "Шарли ебдо" биха нарисували мегацинична карикатура, ако видят как грантовата интелигенция у нас ги размята като някакво знаме. "Да" на "Шарли ебдо", "не" на парфюмираните шарлита...

 ---------------------------------------------

Едва сега, след случката в Париж, разбрах къде се крие ужасът на асиметричната заплаха. Проблемът идва от усещането за безпомощност и влудяващото осъзнаване, че познатият свят се е разлетял на парчета. Хамлет казваше, че векът е разглобен, но сега е абсолютно същото. Четирима или петима души успяха да подлудят Франция и да създадат усещането за разпад, което те поразява като токсичен газ. Атентатът в Париж не е никакъв европейски 11 септември. 11 септември беше ужасен, но носеше надеждата, че проблемът е разрешим. Сега е по-гадно. Няма да намерите никой, който да ви увери, че решение има или, че такова се очертава на хоризонта. Векът се разглоби твърде рано...

---------------------------------------------

Предлагам Арсений Яценюк да получи Нобелова награда за мир. Изявлението му, че Украйна ще защити Германия при нападение на Русия, точно както е станало по време на Втората световна война ме изпълва с безкраен пацифизъм, удивителна вътрешна светлина и силна вяра в евроатлантическите ценности. Всички си спомняме колко коварно нахлу СССР на територията на миролюбивия Хитлер през 1941 година и как украинските бандеровци тогава пацифистки избиваха евреи, за да може свободата да тържествува. Сега е време потомците на Бандера да си получат политическите заслуги за техните хуманни предци. Яценюк не само трябва да получи Нобелова награда за мир, след това тя просто трябва да бъде отменена, че просто едва ли ще се намери някой по-миролюбив на който да я връчат. А, да, да го направят и академик по история...:)))

 -----------------------------------------------

Някакви медии оргаистично съобщават, че следващата седмица у нас щял да идва Джон Кери. Не разбирам нивото на този патос. Честно. Щото нали нашият човек беше Джим Кери? :)) Като дойде той, тогава ще евроатлантясвам :)))

 ---------------------------------------------------

Вчера доста рових за новини и попаднах на една, която е от света на порното, но с влудяващо актуален политически привкус. За тези, които не знаят (и аз не го знаех до вчера, което е срам, срам, срам) оказа се, че най-търсенето име на порноактриса до съвсем скоро е било на американската звезда Лиза Ан, нещо като двойничка на Сара Пейлин, зряла жена с пищни форми, очевидно ярко изразяваща колективното американско либидо. Но от няколко месеца насам в света на порното се е състояла мини-революция - потребителите от цял свят най-много са търсили името Миа Халифа (Mia Khalifa), която е с ливански произход. И тук следва политическият взрив, защото за младото девойче вече пишат вестници от цял свят, а даже и титанът Нюзуик й посвещава статия. Очевидно младата и освободена полуливанка е предизвикала ожесточени виртуални страсти, защото в Туитър често я заплашват с адския огън, с обезглавяване, с други видове мъчения. Това ме хвърля в особен размисъл за природата на фанатика - значи е праведно да гледаш порно докато си мислиш как ще напишеш гневен туит на порнозвездата, така ли? Или как ще я заплашиш с убийство? С какво може да им пречи една млада американка, която е решила да се показва гола? Така в един момент направо се запитах дали пък нейното участие в порнофилми не е вид дисиденство. Така де - всеки се бори със злите сили с това, което прави най-добре. :))

 --------------------------------------------------

Ще цитирам Чавдар Найденов - Ислямска държава показа по най-ужасяващия начин, че може да води война на територията на Европа...Атентатът в Париж е чудовищен, наистина чудовищен. И най-лошото е, че той наистина е само началото от нещо много лошо, което предстои... Нека после да ми говорят, че Русия е най-голямата заплаха за Европа...

 ------------------------------------------------------

Цял ден това стихотворение не ми излиза от главата, а съм чувал, че единственият ефективен начин да се отървеш от поетична лудост е да я споделиш с целия свят:

Увертюра
Игор Северянин
превод: Иван Теофилов

Ананаси в шампанско! Ананаси в шампанско!
С удивителен вкус — и искрист, и резлив!
Цял съм в нещо норвежко! Цял съм в нещо испанско!
Вдъхновен напористо! Към перото ревнив!

Грак на аероплани! Бяг на автомобили!
Ветросвист на експреси! Крилоспринт на шейни!
Някой там е целуван! Някой там са пребили!
Ананаси в шампанско — пулс на зли тъмнини!

В нервен сбор на девойки, в общество строго дамско
аз житейските драми ще създам в блянофарс…
Ананаси в шампанско! Ананаси в шампанско!
От Москва — в Нагазаки! И от Ню Йорк — към Марс!

----------------------------------------------------------

Радан Кънев обяви, че пукнатината между ГЕРБ и Реформаторския блок е била запълнена. Той пропусна единствено да уточни в каква поза се се случило това запълване и дали Кама Сутра няма да бъде обагатена с позата: "Непослушният гербаджия и моралната реформаторка" :))

---------------------------------------------------------

Вчера видях, че в Читанката са пуснали "Песен за нибелунгите" и изкарах няколко часа в четене на този поразителен текст. В него обаче има една поразителна част, озаглавена "Как цариците се охулват". Сюжетът е следния - двете царици Кримхилда и Брунхилда си говорят. Кримхилда е жена на Зигфрид и сестра на Гунтер, а Брунхилда е жена на Гунтер, който пък е син на Зигрфрид. Въпреки това, че родословията им са оплетени като групата на България без цензура, двете дами почват лют спор съпругът на коя трябва да властва над земите на викингите. И се започва един спор, който наподобява на "Сексът и градът", но в северен вариант:

Кримхилда рече ядно, • наместо да се спре:
„Да бяхте си мълчали, • било би по-добре.
Опозорили вие • сте себе си сама.
Държанка на васала • да е на цар жена!“

„Коя тук е държанка?“ — • царицата се смая.
„Това сте вий самата“ — • Кримхилда назова я. —
„Защото моят Зигфрид • е любил първи вас.
От девството не Гунтер • лишил ви е тогаз.

И така - разбрах, че Кари Брадшоу е архетипен образ, а не просто постмодерна измислица. Както и, че от времената на косматите викинги жените са тези, които задават курса на политиката, а мъжете просто си въобразяват, че от тях зависи нещо. :)))

 -------------------------------------------------------------


Аз ще съм от хората, които няма да заклеймят Сашо Морфов. Бога ми, като режисьор не го харесвам много, клоунадата в неговите пиеси понякога ми идва в повече, но като обществена позиция съм склонен да го уважавам. Той първи от интелектуалците вдигна глас срещу "новия" Борисов, което показва кристални политически сетива. Това, че приема да стане и.д. шеф на Народния театър аз не го тълкувам като предателство или превиване на гръб, а като естествена стъпка на един човек, заинтересуван от това трупата на Народния театър да остане като екип, а да не се разпада, тръгвайки си в знак на протест срещу всяко друго назначение. И, дайте да си го кажем - Александър Морфов не може да бъде отговорен за всички битки в нашия живот. Това е проблем - все някой друг трябва вместо нас да води борбата със злото. Четворната коалиция е най-голямата банда от некултурни некадърници, алчни крадци и нагли лицемери, които някога са се раждали по земите български, но какво - Сашо Морфов трябва вместо нас да се бие с всички тях ли? Не напразно продадените протестърски съвести почнаха да го плюят. Той иззе техния морален авторитет и в моите очи този морален авторитет още е в неговия образ, независимо от това, че е приел да стане и.д. шеф. В крайна сметка диктатурата на калинките не може да бъде абсолютна, нали?

 

No comments: