Wednesday, February 04, 2015

Зомбито на прехода и бесарабските българи




Пореден представител на психодясното успя да ни изуми с удивителна злоба, ярост и размахан пръст срещу бесарабските българи в Украйна. Този път говорим за позабравеното зомби на прехода, господин "днес е един прекрасен ден за българската демокрация" Александър Йорданов, който напоследък го раздава нещо като виртуална истина от последна инстация, метафора на любимата поза на психодясното - размахан пръст и хвърчащи слюнки.
Този път както казахме вече жертва на тъмния чудовищен гняв на господина Йорданов се оказаха бесарабските българи. Нека да припомним, защото нашите медии не обичат тази тема. Бесарабските българи в Украйна се намират в състояние на бунт, направо на въстание срещу обявената от Киев мобилизация. Нашите сънародници колективно отказват да бъдат призовани в армията и гонят мобилизационните офицери, когато се появат в техните населени места. Налице е истинско неподчинение на хунтата в Киев. Интернет дори е пълен с клипчета за това как хората се възмущават и, когато бандеровците дойдат в техните села, те им викат: "Ние сме за мир!". Този бунт на българите в Украйна би трябвало да се превърне в централна тема на нашата политика, ако бяхме независима държава, но тук ни тресат различни грантови страсти и заради това институциите не само виновно мълчат, те се правят, че такъв проблем няма. И вероятно е по-добре, че мълчат, защото, ако си отварят устата най-вероятно биха произвели това, което е произвело зомбито на прехода Йорданов. Вижте само какво пише на бесарабските българи той:


"В миг на върховно изпитание трябва да имаш достойнството да я защитиш (става въпрос за Украйна), а не да цивриш за българско гражданство, за да избягаш от своя дълг. Хленченето на бесарабските българи е част от руския сценарий за дестабилизиране на Украйна, опит да настроят украинските малцинства срещу собствената им държава. Това е позорно руско поведение. Затова бесарабските българи трябва да изпълнят своя дълг към Украйна".


Само няколко изречения, а в тях е концентрирана толкова много омраза, толкова много човеконенавистническтво, че наистина е страшно. Йорданов отказва да разбере изходните позиции на тези българи. Те просто не чувстват Украйна като своя държава и понеже са там на място добре знаят, че войната на хунтата няма нищо общо със защитата на Украйна. Това е война разпалвана от олигарси, които отчаяно се нуждаят от пушечно месо, защото все по-ясно виждат сценария при който от тях и от тяхната собственост няма да остане нищо. Не напразно - числата на дезертиралите от армията Украинци са стряскащи. Според Русия на тяхна територия в момента се намират над 1 милион украински граждани, които подлежат на мобилизация. Дори и човек да прояви съмнение към тази цифра - официалната статистика на Украйна показва, че от новата мобилизация е изпълнена едва на 20 процента. Защото нито един официален украински закон не позволява на Петро Порошенко да мобилиза гражданско население за "антитерористична операция". Това е официалното название на кървавото посегателство срещу свободните хора в Донбас. Основите на украинската власт са разклатени, защото хората в Украйна вече масово не вярват, че се бият за справедлива кауза. Точно обратното - дори и някои от привържениците на Майдана почнаха да разбират, че това, което украинската армия прави в Донбас е опит за геноцид.
Точно заради това бесарабските българи не искат да участват във войната на хунтата. Йорданов обаче ги призовава да изпълнят дълга си. Ама техният дълг е да умрат, защото ги пращат на фронта необучени и зелени и най-важното - пращат ги на смърт не в името на демокрацията, а в името на една диктатура, която само си е сложила етикет за демокрация.

И кажете ми - откъде един отделен човек може да събере толкова високомерие, толкова евроатлантическа жлъч, че да откаже на своите сънародници право на спокоен живот, право на живот дори? Словата йорданови за пореден път ни показват, че у нас вече е почти невъзможно човек да се опита да формулира ясен национален интерес (защита на българите в чужбина), защото винаги ще се появи някой грантов агент, който да смъмри тези българи, че само хленчат, че са едни досадни скудоумници, които не искат да отидат да умрат...
Така Ал. Йорданов се вписва в позорният списък на българите, които ритат безбожно срещу сънародниците си в Украйна. Никога няма да спра да повтарям за подвизите на друг представител на психодясното - шефът на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов, който написа преди година и нещо, че се срамува от това, че има 200 хиляди рубладжии с български произход в Украйна. Знаете ли каква беше вината на "рубладжиите"? Те просто бяха изразили притеснение от набезите на "Десен сектор". Очевидно притесненията от фашизма са нещо "рубладжийско". Само, че бесарабските българи са там на място, те добре знаят, че украинската бандервщина е толкова мракобесна, че рано или късно всички малцинства са заплашени. И вместо помощ - такива като Йорданов тикат сънародниците си към смърт, за да удвлетворят елемантарната си ксенофобия и страстите на лакейските си душици.
България има само един полезен ход - да приеме всеки бесарабски българин, който отказва да се мобилизира. Това ще е единственият знак, че ни е останала вътрешна сила да отстояваме интереси. И именно, защото има наше население там, което не е съгласно с войната, България няма право да позволява да бъде въвличана в конфликт срещу Русия. Колкото и да съска грантовата интелигенция, колкото и гневни статуси да напишат зомбитата на прехода.

И най-накрая. Имам официално предложение. Нека цялата грантова интелигенция воглаве с Йорданов да сформира доброволчески български батальон, който да се бие евроатлантически на страната на Яценюк и да запишат децата си в него! Стига са ми хленчили срещу руснаците, ами да хващат автоматите и да покажат колко са добри!

No comments: