Thursday, February 05, 2015

Хибридната война на Атанас Атанасов




Реформаторският блок и неговите гласовити представители вече водят отявлена хибридна война срещу обществото.
Вчера ген. Атанас Атанасов, известен интригант и човек, който с лекота може да заема диаметрално противоположни позиции, започна да твърди на всеослушание, че протестът е бил подслушван над 300 дни. "Обективните" сайтове веднага изведоха грандиозни заглавия, въпреки, че това са твърдения на един отделен човек, без никакви доказателства, при това придружени от репликата, че той лично "не знаел кои точно са подслушвани". Красиво, а? Дясноченгеджийските медии веднага почнаха да вадят данни за някаква разработка, кръстена ефектно "Червеите", за която им казали "техни източници от сектор "Сигурност". Бъдете убедени, че тези източници със сигурност са един нисък депутат от Реформаторския блок, опияняващ се да сътворява теории на световната конспирация и ефектно да съска по сутрешните блокове. Тоест - информацията от Атанасов не ви е Едуард Сноудън, който извади конкретни данни, това е политическият аналог на Евгений Минчев, който смята, че елементарната интрига е проява на висша политика.

Нeка да припомним, че по времето на служебното правителство на Близнашки Йордан Бакалов обяви, че не е имало разработки на МВР и ДАНС срещу протестиращи граждани. Онази новина разклати основна опорна точка и аз бях убеден, че рано или късно ще бъде пуснат някой от изпечените хибридновоенно интриганти на психодясното да хвърли новата порция отрова. Дори и да приемем, че Атанасов е прав, това веднага поставя въпроса - нима представители на служебното правителство са лъгали? Нима назначеният от президента Бакалов е говорил лъжи на своите хора от умните и красивите. Има сайтове, които много обичат да твърдят, че са стожери на свободата на словото, но с оргазмична наслада тиражират думите на Атанасов, които почиват единствено и само върху вътрешните му убеждения. Тъпо е да се опитваш да имитираш живот като рециклираш миналото и отново и отново се опияняваш от собствените си лъжи. Ама така е като станеш фабрика за хибридна война - забравяш кое е истина и кое не.

Да кажем и няколко думи за "Протестна мрежа". Наскоро един десен журналист, когото уважавам се опита да ме убеди, че това формирование било един от източниците на опозиционност в десницата. Вчера обаче бяха разпространени снимки как ключови лица на ПМ пият кафе с представителите на управляващото мнозинство - същият този генерал Атанасов, Методи Андреев. След подобно изобличаващо поведение става ясно само едно. Протестна мрежа е инструмент за деградация на гражданското общество у нас. Създаване на банда от истерици, която с вдигането на шум да се опита да спре в зародиш всяка промяна. Заради това им се подхвърля бонбончето с подслушването. Хибридна война, братче. 

No comments: