Wednesday, March 25, 2015

Завръщане в митингаджийското време
Няма да въвеждам дълго в този безкраен водовъртеж от статуси. Просто епохата се завъртя и аз изкарах цял месец от митинг на митинг. Преодолях опасенията си да говоря пред много хора. Дори открих колко прелестно е това. И си казах, че този разтревожен свят вероятно съществува най-истински по време на митинг на който човек може да каже всичко онова, което го вълнува на висок глас. Митингът дава възможност на истината да стане шумна. А истината често се нуждае от това"След като стана ясно, че Иван Иванов от ДСБ ще оглавява Комисията за енергийно и водно регулиране, сега остава РБ да издигнат и Калин Янакиев за патриарх и всичко ще си дойде на мястото". Анонимен фб-хейтър :)))

-----------------------------------------------


Вече установих, че моето отечество е по-голямо само от България. Моята родина се разпростира дотам, докъдето знаят думата "мезе". Всеки, който я разбира е мой брат. Всеки, който не я знае е кулинарен абориген :))))

-------------------------------------------------

Запомнете името Кирил Домусчиев. Капиталистът-протестър. Олигархът, който е гневен на олигархията. Богаташът, който ненавижда бедните. Протестърът щял да вади мининум 10 хиляди души на улицата, ако някакви тъмни сили се опитват да саботират стремежа на кабинета на реформи. И Домусчиев изобщо не е олигарх. Ама никак. Сигурно тези 10 хиляди ще излязат на улицата от любов към протестите по принцип. Само в България е възможно да се правиш на дисидент и бунтар докато всъщност се обясняваш в любов към статуквото. Само тук имаме капиталистчета с лакирани нокти, които се изживяват като революционен елит на алчния капитализъм. Точно заради този политически травестизъм става възможно това, което Оруел описваше в края на "Животинска ферма": "Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е...". Човек си мисли, че слуша реч, а то било грухтене...

-------------------------------------------------


Чета сълзливи либерални терзания и икономически протести, че България е станала бананова република заради продажбата на "Дунарит", "БТК" и още няколко за 1 евро. Така ли? Така ли, пилета шарени? Че нали сме пазарна икономика, бе? Или какво - сега ще кажете, че държавата трябва да се намесва на свещенния свободен пазар. Брех, брех, брех. Защото България не става бананова република сега. Не. България е станала бананова република в мига в който е решила толкова мощни държавни предприятия да минат в частни ръце. Ама тогава не ревахте, нали мамини златни? Тогава ръкопляскахте. А бананите точно тогава дойдоха. Честито!


-----------------------------------------------------


Руснаците имат един израз - "аберация на съзнанието". Рейтънгът на Менгеле (Москов) е нещо като нокаут на обществото. Защото той е припознаван за реформатор, а реформата му свършва дотам, че да остави бедните без лечение. Всички много му ръкопляскаха за циганите, без да разберат, че този мракобес всъщност презира бедните.

--------------------------------------------------


Прочетох идеите на здравния министър Петър Менгеле за промяна на системата. Вече съм твърдо убеден, че тоя не е обикновен реформатор, а мултиреформатор. Защото реформата му ще се бори не само със здравеопазването, но и със социалната система. Тоест с подобни мерки можете да бъдете сигурни, че до 5 години проблемът с бедността ще бъде решен. Защото бедните ще изпукат оставени без здравеопазване и така страната ще заживее в пазарния рай, без разни лузъри да се моткат в краката на успелите. Преди му викаха концлагер. Сега РБ му викат реформа.

----------------------------------------------------

Украйна - това е Македония, която изпитва остър дефицит на успокоителни хапчета и антидепресанти :)))

----------------------------------------------------

Украйна е не само пред политически разпад, и не единствено пред гражданска война на олигарсите. Там вече говорим за морални дефицити с дълбочината на марианската падина. Евроатлантически ценности до откат. Ето какво е казал украинкския патриарх Филарет: "Корень зла находится в тех людях, которые живут в Донбассе ... Можно ли, защищая свою землю, убивать, лишать жизни?.. Является ли это убийством? Нет, братья и сестры, это не есть убийство. И это не является нарушением Заповеди Божьей"
Време е да идват не сини каски, а санитари..

----------------------------------------------

Много ми е чудно с какво спокойствие евроатлантическата мисъл посреща новината, че Плевнелиев няма да ходи в Москва на 9 май. Че някои дори и аплодират. Абе нали именно нашичкия се беше самообявил за преграда срещу пълзящия путинизъм с безкомпромисните си интервюта. Защо дезертира от дълга си? Направо да ходи в Москва и да страхува Путин на живо...:))))))))))

--------------------------------------------

Върховната Рада на Украйна е приела закон, който ще позволи на украинските власти да провеждат специални операции в Донецка и Луганска народни републики. Подобен закон, разбира се, е в крещящо нарушение на Минското споразумение. Май е време за нови санкции срещу Русия :)))))))))))))))

--------------------------------------------


Много обичам реформаторите в политиката. Те са триумф на лицемерието, подлостта, двойните стандарти и безкрайната лъжа. Сега чета едно интервю на външния министър Даниел Митов. И понякое време Митов се разтреперва от праведен националистически гняв докато коментира посещението на Миков в Москва. Ето какво казва: "В присъствието на лидер на една от основните политически партии, г-н Наришкин си позволи да каже, че България слушала Вашингтон и Брюксел и не следвала националните си интереси. Г-н Миков не защити България, седя мирно и тихо и слуша как България бива обиждана пред очите му...". Йеееееееееееее! Окей, приемам, че страстите митови са автентични, искрени и направо романтични. Моля ви, моля ви, моля ви - нека някой да ми намери реакция на Митов след изявленията на френския посланик за гнилите ябълки в съдебната система. Много искам да прочета как американската креатура бди някой да не обижда България. Сигурно, когато ми намерите това изявление то ще бъде мощно, патриотично, загрижено и жестоко, нали? Ами хайде търсете....:))))))

--------------------------------------------------

"Когато милионерите полудяват, страдат само по-бедните от тях". Кирил Бонфилиоли "Мордекай". Писано е през 1973 година, а пък става все по-актуално :)))

-------------------------------------------------


Напоследък, странно нещо, ми се случва да преоткривам някои романи от соца и то с голяма степен на възхищение. Така беше с "Нощем с белите коне" на Павел Вежинов, книга, която ме омагьоса със своята меланхолична мъдрост. Сега набарах един стар документален роман на Камен Калчев "Генерална проверка", който е посветен на Септемврийското въстание, както и на политическата обстановка преди и след него. И точно тук нека да оставим встрани темата на книгата. Романът обаче е много качествен, авторът е свършил толкова много труд, прочел е хиляди вестници, стотици статии и личи, че зад всеки ред има огромна подготовка и много труд. Книгата е леко идеологизирана, но отвъд клишетата има истински находки като документалистика, а и като литература. И сега стоя под звездното подуянско небе и се чудя - защо ни беше така колективно да ампутираме нашата литературна памет за това време. Не се учудвам, че България живее в полуистерия в културен смисъл. Когато нямаш памет, винаги се чувстваш на една крачка до пропастта. Това е истинското изтезание на епохата...

---------------------------------------------------

Присъствието ми на първата годишнина на списание " A-specto" се оказа добър ход. Вече четвърти разговор завършва с идеята за световна революция. Доволен съм :))))

--------------------------------------------------

"Джен Псаки предупреди Кремъл, че ако слънчевото затъмнение не бъде незабавно прекратено, срещу Русия ще бъдат предприети нови санкции". Лев Шарански.

---------------------------------------------------

Вече категорично се обявявам за известна чистота на българския език и за внимателно пресяване на чуждиците, които се опитват да пуснат корени в него. Защото, май френдс, когато ме поканят на нещо, наречено "уебинар", първата ми мисъл е едно възхищение от електронната епоха в която вече те канят официално на оргия чрез имейл :)))

-------------------------------------------------

Изчетох речта на президента. След третия опит съумях да пробия стената от клишета и повтарящи отново и отново трафаретни фрази, станали запазена марка на обитателя на "Дондуков" 2. Съдебна система, електронно правителство, Шенген, ала-бала и най-вече - давайте да отвържем кесията и да си купуваме сигурност, тоест да инвестираме в старо натовско въоръжение. И нито една, повтарям - нито една дума за бедността! Или поне малко за неравенството, което разкъсва България. Барем една дума да беше казал за това, че най-малкия сняг връща цели региони от страната в 18-ти века, а така наречената държава е само една имитация, или както казва Велислава Дърева "само един спомен за държава". Приоритетите на тази страна са точно такива. Всичко останало е само баласт, бял шум, имитация на политика. И след като си надрънкал глупости няма как да поставиш реални приоритети. Господарят на псевоуправлението поставя псевдоприоритети. Управлението вече е на толкова ниско ниво ниво, че не е в състояние да формулира реални интереси, а не издиктувани отвън дивотии. Тъжно и хладно, дами и господа.

----------------------------------------------------------------

Изнесете труповете: " Да се съгласим с това, което имаме като президент". Цветан Цветанов. Неочакван Фортинбрас.

---------------------------------------------------------


Истинска новина. ГДБОП проверява защо е бил блокиран блогът на Иво Инджев. Точно така! Но не е достатъчно. ДАНС незабавно да прави спецоперация, за да залови всички, които ехидничат по адрес на това национално съкровище. Но и това няма да стигне. Настоявам парламентарна комисия веднага да разнищи този зловещ казус от хибридната война на Кръволока от Кремъл срещу свободните журналисти и ексченгета. Комисията може да разследва и това защо в магазина срещу дома на Инджев руската водка се продава на по-ниски цени и не е ли това част от коварният план за поробване на българската психика под игото на чужди питиета. Кога ще има край тази хибридна война, когааа?

--------------------------------------------------------

Мъка ми е за всчки протестъри. Тази вечер най-видният протестър, единственият, който всеки ден беше на улицата, а не в телевизионно студио, Йоло Денев беше на концерта на Олег Газманов. Дори го видях да размахва ръце на песента "Сделан в СССР". Оказа се, че рубладжиите са навсякъде :))))

-------------------------------------------------------

Оуу, нее. Росен Плевнелиев щял да отговаря на въпроси на зрители на бТВ в петък от 18 до 19 часа. Брех, ти да го видиш нашичкия самозван Кашпировски! Искам още отсега ръководството на бТВ да придвижи моя официален въпрос: "Абе, пич, като загориш мусаката и не измиеш добре чиниите, Юлияна пуска ли те да спиш в къщата или си принуден да нощуваш на ливадата вън" :))))

-------------------------------------------------------

Охх, не знам защо е така, но всеки път като чуя Института за пазарна икономика да се интересува от темата за бедността се изпълвам с неясното усещане, че виждам нацист, който разглежда последния каталог за газови камери...:))))

--------------------------------------------------

Оттук-нататък всеки, който не разпознае Радан Кънев на улицата ще бъде наказван със строг тъмничен затвор от 35 години и принудително посещение на среща на актива на ДСБ, където да изнесе сказка: "Комунизмът - основна причина за неразпознаването на елита у нас" :))))

---------------------------------------------------

Точно преди една година бях в Крим, в малкото китно градче Красперекопск. И вечерта обявяват резултатите и сядаме с моите домакини на една препълнена маса, почна да се лее коняк и както си му е редът дойде редът на тостовете. Първият тост е за родината. Вторият - за семейството. На третия тост гледам всички мъже стават. Аз обаче, чужд на обичаите, се заблеях и останах седнал. Съседът ми по маса, заместник-кмета на Красноперекопск, ме бутна и ми даде знак да стана. Оказа се, че третият тост е от мъжете за жените и в израз на благодарност мъжете стават на крака. Четвъртият тост е от жените за мъжете. А петият ми дадоха аз да го произнеса като гостенин на събитието. Сядаме и докато чакахме шестия тост сбутах заместник-кмета и му викам: "Значи това е обичаят - третият тост е за жените и винаги се става на крака...". Заместник-кметът ме изгледа съжалително (Ох, колко още има да учиш) и ми вика: "Ооо, момент, момент, момент, за жените освен третия е 19-ия, 27-ия и 34-ия тост". Братче, как да не ги обичаш тия хора? :)))

------------------------------------------------

Медиите пак манипулират. Чета заглавие: "Българите щедри към любовниците, средно по 360 лв. месечно отиват за тях". 360 лева!!!- Че това е толкова много ракия! Каква любовница, какви пет лева :))))

--------------------------------------------------

Ооо, ужас, Чудовището от Кремъл, Демонът от Спаската кула, Обезчeстителят на евроатлантически девици е жив! Той се появи! И добре, че го направи. Че иначе как толкова много грантови паразити щяха да оправдават своето съществуване :)))))

---------------------------------------------------------

Оппа, гледайте сега как се прави супернекадърна манипулация. И така - дори и "Алфа Рисърч" рухна - искат, не искат изкараха проучване, че българите продължават да харесват Русия. Цифрата, която са дали те - 54 на сто е силно занижена, но ще пропуснем този факт край очите си. По-готиното е какви изводи правят социолозите. Тук просто трябва да цитирам: "но не вярват, че тя може да бъде техен модел за развитие и да им предостави по-надеждни гаранции за просперитет и сигурност от членството в ЕС и НАТО". Yep! Можете ли да ми кажете коя друга партия освен "Атака" изобщо е поставяла този въпрос. Между другото - този извод е халюцинация, защото няма въпрос на който конкретната попитана единица да каже: "да, аз вярвам, че Русия не може да ни предостави по-надеждни гаранции за просперитет и сигурност от членството в ЕС и НАТО". След това - социологическия мозък произвел изречението: "Въпреки анексирането на Крим и конфликта в Украйна, емоционалната привързаност на българите към Русия остава висока", трябва да ходи да се гръмне някъде. Присъединяването на Крим към Русия може да е спорен юридически акт, но конфликтът в Украйна и буйстващият неонацизъм там едва ли могат да бъдат приписани като вина на Москва. И тези идиоти българите значи - продължават да харесват Русия, видиш ли ти. Чувства се как социологическото сърце е треперило от гняв. Ами какво да кажем за тези 61 на сто, които са категорично против санкциите срещу Русия. И какво да кажем за един анализ на Деян Кюранов, това грантово гуру, който успява да изчисли, че рейтингът на САЩ е плюс 3, а на Русия плюс 41. Цифра, която все още официално не е пусната, вероятно, защото на някой не му изнася :))

-----------------------------------------------------


Кратък анализ на опорните точки на Радан Кънев, направени пред актива на ДСБ в Пловдив

"Реформаторският блок вади управлението от криза всяка седмица". Точно така. РБ толкова бързо кляка на ГЕРБ, че то криза просто не може да има.

"Нахално е твърдението, че РБ преяжда с власт". Абсолютно правилно. РБ вече не само е преял с власт, но е и препил с нея.

"Всеки на запад от Бургас знае, че единствените гаранти за прозападната политика на България и с националната й сигурност са политиците от РБ". Точно така! А това, че са се събрали в хотел "Санкт Петербург", собственост на Георги Гергов, почетен консул на Руската федерация в България и ръководител на БСП в Пловдив, е случаен бъг в системата. :)))))

Изводът - РБ е в такова състояние, че вече не може да различи халюцинациите си от реалността. Забавно е. :)))

-----------------------------------------------------------


"Имам един порок, много обичам да ям. Сега постя от две седмици и е ужас. Нощ не виждам като съм гладен, но ние с РБ имаме ясно отношения...". Бойко Борисов. Като гледам скоро РБ ще е поръсен с чубрица, копър, малко пипер и край на постите за Шлифера...:)))

---------------------------------------------------------------

Прекъснали Огнян Минчев на някакъв форум - това било чудовищно посегателство срещу хората, които имали различно мнение и либералната общественост бучи като сирена по случай 2-ри юни. Но нека тази същата общественост да ми покаже своите статии, когато преди две години май групичка вбесени десебари прекъснаха форум за Людмила Живкова в СУ. Тази случка с форума някой я беше припомнил тези дни във ФБ. Но, когато умните и красивите се държат като квартални идиоти, това е връх на гражданското действие. Когато прекъсват Огнян Минчев - това е хибридна война. Ехаааа! :)))

------------------------------------------------------------

С оглед на самопризнанията на Борисов ви предлагам няколко лозунга от летните протести точно така, както трябваше да се звучат, за да отговарят на истината

Не съм платен, бе. Просто съм член на ГЕРБ.

Оставка! Че Бойко трябва да идва на власт!

Кой не скача е червен! Който скача е на Бойко фен!

Ние сме качеството. Питайте Боко! :)))


------------------------------------------------------

Бойко Борисов е една подла кука, която не признава никой за приятел, а просто чака удобния момент да отстреля всеки, който му се пречка. Но не приемам нито един протестър да се възмущава от неговите думи. Пичове, нека да ви припомня. Тоя същия ви е коалиционен партньор. Вие го върнахте на власт. През вашите ръчички тоя същия овладя напълно МВР. Вие подписахте индулгенцията на "новия" Бойко. Реформаторите всички му клекнаха като пуделчета. Министърът-реформатор Христо Иванов дори иска да налага цензура за политически мнения. Калинките пак запърхака из институциите. Сега като рита няма кой да му опонира. Защото моделът Кой май стана - Кой да получи пост на съветник? И както попита един анонимен фб-хейтър: "След изказването на Бойко Асенчо и Тони от името на стоте негербери ли говорят?" :))))

-----------------------------------------------------------


" Като дръпнахме ГЕРБ от протеста останаха 100 души.....". Бойко Борисов. Очаквам сега ритуални самозапалвания от всички, които една година ме убеждаваха, че не е така.

-----------------------------------------------------


От 10 години насам шибаните ЕРП-ата искат увеличение на тока, защото видите трябват много средства за "поддържане на мрежата". Върнете се назад, за да видите, че повечето им основания са били такива. И сега какво - първият по-тежък сняг превърна жиците и стълбовете в нещо подобно на инсталация на абстрактен експресионист и те пак дефилират по телевизиите да искат ново увеличаване на тока. Май френдс, първо дайте отчет как точно сте поддържали мрежата. След като при първия сняг тя се прецака в задачата се пита дали изобщо са отделили и една стотинка за нея...Аман от нагли обирджии!

------------------------------------------------------------

Никога няма да спре да ме удивлява понятието "бизнес-закуска". С какво ли нещо подобно се отличава от баналното плюскане. С това, че хем набиваш, хем говориш за кинти ли? Или пък, че бизнесът по особен начин сваля калориите? Дали можем да говорим и за "бизнес-пиячка", а пък и направо за "бизнес-оливане". Така де - пролетариатът само кърка, богатите къркат по бизнес-начин...

--------------------------------------------------------------

"Владислав Горанов е голяма работа. Каза, че не винаги е имало ток и сега в Родопите и половин южна България няма ток. Не си поплюва тоя...". Анонимен ФБ-хейтър. :)))

----------------------------------------------------------

"Какво значи можеш да пейш, не можеш да пейш...Това мога да пея, не мога да пея - че то всеки изпълнител ще каже "мога да пея" и после само претенции". Джордано, който всъщност се казвал Джорджано. Ти-тан! Ве-ли-кан! Сега разбирам колко елементарно съм гледал до този момент по въпроса за пеенето. А пък той (въпроса) бил многопластов, разбираш ли...:)))

----------------------------------------------------

В България управлението е напълно подменено от елементарен, вулгарен и долнопробен пиар. Само заради това е възможно да се появи заглавие "Лиляна Павлова спешно пътува за Смолян". Чий ще го дири там? Шлиферът на Бойко ли? Или ще лови снежинките във въздуха? Работата на министърката е да подсигури да не се стига до бедствено състояние, а не да се разхожда ката турист из страната. Тоест нейната работа може да бъде свършена и от София. А ако сме докарали нещата дотам, че да е необходимо Павлова да отиде на място, за да накара местните служби да си свършат работата, дайте направо да закриваме държавата просто...

---------------------------------------------------------------

В Пловдив вече трети ден вали сняг. Тежък, пухкав, поетичен. Вероятно община Пловдив яко си пада по поезията, защото кьорав снегорин не може да види човек...Защо ли им е да чистят? Поезията стои над политиката. Жалко само за непоетичните пловдивчани, които така реалистично описват кмета на града, че ако иска да му е по-лесно този пич просто трябва да си смени пола :)))))

-------------------------------------------------------------

"Не винаги е имало ток".....С такава фраза финансовият изверг Владислав Горанов е отговорил днес на въпрос как ще живее с 400 лева на месец. Този отговор по цинизъм е сравним с онова прословуто " като няма хляб, яжте пасти". Да дадеш подобен отговор вече наистина прилича на начало на класова война. Подобна смазваща арогантност е като първи изстрел. Горанов демонстрира психика на шеф на концлагер, лишен не само от социална съпричастнст, а направо от сърце. То като се замисли човек не винаги е имало и къщи, а очевидно това е целта на управлението - да ни върне обратно в пещерите.

--------------------------------------------------

В моят личен ден за поезия едно стихотворение на което налетях съвсем скоро. То е меланхолично, декадентско, писано е през 1916 година и, разбира се, е на руски език:

Попугай Флобер

Александр Вертинский

Я помню эту ночь. Вы плакали, малютка.
Из Ваших синих, подведенных глаз
В бокал вина скатился вдруг алмаз...
И много, много раз
Я вспоминал давным-давно, давным-давно
Ушедшую минутку...
На креслах в комнате белеют Ваши блузки.
Вот Вы ушли, и день так пуст и сер.
Грустит в углу Ваш попугай Флобер,
Он говорит "жамэ",
Он все твердит - "жамэ, жамэ, жамэ, жамэ"
И плачет по-французски.

-----------------------------------------------------------

Бойко Борисов имал вече готово предложение за шеф на ДАНС и гарантирал, че (цитирам) "ще е съгласувано с всички възможни хора на света". Нямам представа кого има предвид, но смятам, че най-идеалната кандидатура за шеф на ДАНС е Николета Лозанова. Тя е точно толкова подготвена за поста, колкото Румяна Бъчварова за МВР. Пък и ще дадем мощен евроатлантически знак, че у нас плеймейтките са на почит :))

--------------------------------------------------------


Официално предлагам Йоло Денев да е вицепремиер по коалиционната политика. В този кабинет той ще си е на мястото. А може и да стане вътрешен министър, когато Румяна Бъчварова изгърми като реформатор, спипан в парламента да рисува мустаци по снимките на Радан във вестниците :))))

------------------------------------------------------

Последно ще има ли протест? Ще викаме ли Кой? Кой? Кой? Кой? Или вече Кой не играе, понеже новата вътрешна министърка има протестъри за съветници и гражданското общество на "Америка за България" я одобрява горещо? Ама кво нещо само, а? КОЙ бе победен за една вечер, направо размазан като хлебарка, главата му строшена, гръбнакът пречупен. Велики времена. Велика епоха! Кога ще прекръстим рубладжийския храм "Ал. Невски" на "Света Протестна мрежа и мъчениците от четворната коалиция" :))))

-------------------------------------------------------

Това наистина е любов, братче. Чета съвсем автентично изявление на Радан Кънев и с удивление виждам как той е произнесъл фразата, че двамата са провели "най-дългия си разговор някога". И в края на този разговор Бойко обещал персонални смени, особено на Писанчев и Лазаров. Това ми напомня на сюжета нещастната съпруга иска уверения от хойкащия съпруг, че ще сведе изневерите до минимум или поне ще ги прави така, че тя бедната да не научава за тях. Вярно ще се окаже мама му стара, че ГЕРБ е най-голямото проклятие за Реформаторския блок - тоя пич ги подгрява като жабата в топлата вода...

-------------------------------------------------------

Като имам предвид досегашната успеваемост на "Протестна мрежа" вече съм изпълнен с опасения, че техния митинг в защита на Вучков със сигурност ще върне Цветан Цветанов като шеф на МВР. Щото едно време нямаше да връщат на власт Онуй, ама резултатът всички го знаем какъв е...:)))

----------------------------------------------------------------


След ден изкаран на път мога да кажа, че пътешествията са измислени, за да може човек да навакса с четенето. И да не обръща внимание на разните театрални кабинетни кризи в правителството в която реформаторите постоянно ги ползват за като чучело за як бой. В автобуса четох Анри Троая "Екатерина Велика" и вижте само на какво великолепно описание на империатрицата попаднах: ""Малко жени пренебрегваха като нея тъмните лабиринти на подсъзнанието, тайнствените вълнения, катаклизмите в човешките дълбини. Чудовище от светлина. Дневен гений".
Троая е велик. А добрата литература все така си остава последната утопия на душата.

-------------------------------------------------------

Както си стоейшън ет дъ работейшън лейзи като евродепутейшън и инвестигейшън порносайтешън ай садънли се сетейшън на какво ми напомня мистър Барековейшън откровейшън...Това все едно е извадено от книгата на Реймон Кьоно "Упражнения по стил", в която една история се разказва по десетки различни начини. Частта в която Кьоно имитира английския все едно е писана от Бареков. Крейзи май френд камарада ет Иран, ет Ирак, дификълт айс! :))

-----------------------------------------------------------------

Долу историята! Тая неблагодарна кучка, която изобщо не е в съзвучие с грантовите идеали на евроатлантизма, не заслужава никакво уважение. Толкова ли не можеше вместо проклетите путинисти в Черно море да акостира Първи американски флот, начело с Роналд Рейгън и лично той да ни освободи от нашите натовски съюзници - турците. Историята трябва да бъде забранена. Колко хубаво щеше да стои в учебниците урока, че 500 тексаски рейнджъри и още толкова опълченци гордо са отбранявали връх Шипка срешу зловещите напъни на гадните руснаци и прокълнати комуняги да поробят отечеството ни! Защо, историйо, си толкова неблагодарна? Колко щеше да ти струва националният ни празник да е на 5 юли, ден след американския, за да покажем на света, че българо-американската дружба е нерушима и крепка като песен на лейди Гага. Пфууу, трижди проклета реалност!
Ние грантовите интелектуалци сме в траур на този проклет 3 март! На всички останали - честит празник! :)))))

------------------------------------------------------------

Алоу, Петър Москов ли е на телефона? Вземете мерки, че здравната реформа яко буксува, май френд, особено в частта за психическото здрае на нацията. Днес вече тече процес на формирането на активни борци срещу руската агресия и черният тиранин от Кремъл, който сутрин пие кръв от бебета, а вечер се задоволява с ордьоври от евроатлантически интелектуалци. Чета някакво изявление на Надежда Неински, която се изкарва жертва на "назидателни руски акции". Летяла си булката в самолета като външен министър, бодро уверена в натовското бъдеще на отечеството, а гадните руснаци нарочно държали самолета й дълго във въздуха, за да я стресират и да не може да си изпие капучиното. Сега като се замисля поне две години от министерстването на Неински на власт в Кремъл беше Елцин, така че тя трябва да ни отговори дали още при него е почнало стресирането, или първата работа на Демона като е дошъл на власт е била да показва вампирските си зъби на българската външна министърка. Очаквам сега половината Реформаторски блок да пише статуси как под една или друга форма са били жертва на руска агресия, наказателни акции, или как рускини не са им пускали, за да ги отклонят от европейския път. Ще си имаме не само активни протестърски борци, но и активни борци срещу Русия. Каква страна на герои сме само! :))))

-----------------------------------------------------------------


След като вече два дни обмислям гениалната, страхотна, уникална и находчива идея на Меглена Кунева, която заяви, че кабинетът планира да вкара поне 30 души в затвора, съм озарен от евроатлантически блясък отвътре и сияя като кюлче злато от забравения "златен стандарт". Точно така се преодоляват дефектите на системата. Предлагам всяка година да се тегли лотария и 30 души от държавната администрация автоматично да влизат в затвора. Това ще осигури постоянни постъпления от нови затворници и докладите от ЕК ще заприличат на еротичен роман от нежност. Гордо сияе европейското бъдеще на отечеството. Гордо! Тогава всякакви си там румънци ще въздишат пред нашия почин, но ние няма да си даваме ноу-хауто наготово, а ще ги изпотим тези мръсници, които толкова много се фукат сега :))))


-------------------------------------------------

Пак са Му оперирали крака. Очаквайте скоро само в ПИК - сензационни снимки на скъскания менискус и скандално разкритие за това как този менискус е бил купен от наглата опозиция да саботира работата на кабинета! :))))

----------------------------------------------------


Очевидно не е добре човек да се губи за повече от 12 часа от ФБ, защото така изтърва цунамито на статуси от типа: "Лично Путин дръпна спусъка, за да убие своя антипод Немцов". Вечна му памет на Немцов. В една политическа среда като руската, която често ражда доста атрактивни клоуни, той се отличаваше с изящество на маниерите и добър речник. И, разбира се, беше незапомнен мошеник. Част от най-крадливата елцинова клика, която опоска руската икономика. Нямам ни най-малка представа кой може да е убил Немцов. Но като гледам каква вълна от гневни статуси се пуска, още отсега виждам опит резултатите от разследването да бъдат поставени под съмнения. Което е много интересно. Всички, които се правеха на специалисти по авиодело преди сега се държат като топ-криминалисти на които всичко им е ясно по неведом астрален начин.
Друго искам да кажа. Чета някакви статуси от типа: "Колко е добре, че ние сме в друго политическо пространство, ние сме част от друг съюз". Моля ви се - кажете това на Мишо Бирата, който умря внезапно от "сърдечен удар" в разцвета на своите сили, а година и нещо след това си отиде жена му също така внезапно...

-------------------------------------------------------


След няколко статии, посветени на гръцкия дълг и СИРИЗА, след няколко текста в смисъл "Купонът свърши, уважаеми гърци" или другата серия: "Ципрас прибра знамената" вече схванах какъв е проблемът на Европа. Не е радикалната левица. А радикалната десница. Финансовият капитал се държи по толкова брутален начин, че по-дясно във вселената от това не може да бъде измислено. Гърците дължаха 240 милиарда, след като близо четири години не са спирали да плащат и им "опростиха" 100 милиарда, в момента те дължат 360 милиарда. И това се нарича "помощ". Финансовият капитал е толкова десен, толкова алчен, толкова безчовечен, че в името на своята алчност е готов да нарече крайно ляво едно нормално искане за по-човешки условия и намаляване на лихвите. Радикалното финансово дясно е това, което изсмуква европейския дух. Радикалната десница (банкерите) са тези, които раждат проблемите в Европа. Толкова е простичко.

----------------------------------------------------

Един статус на Венци Мицов сутринта ме накара чак привечер да се престраша да прочета части от последния опус на Ивайло Нойзи Цветков, лордът на интелектуалното мастурбиране в българския нет. От опуса му дълго обмислях основния извод: "корелацията не означава непременно каузалност". И тъкмо стигнах до решението, че това е пророчество за дългоочаквания нов албум на Азис, Нойзи се появи зад ъгъла и ми обясни, че всъщност бил казал, че "корелацията и казуалността не означават непременно каузалност". Казуалност срещу Каузалност. Водка срещу мастика. Порното има повече лица отколкото подозира СЕМ :))))

----------------------------------------------------------

Украинският премиер Арсений Яценюк възнамерява да увеличава пенсионната възраст в Украйна на 65 години. А средната продължителност на живота в страната е 63. Велика демокрация! Страхотен либерален устрем! Истински хуманизъм! Ето това означава да си демократ до смърт

-----------------------------------------------------

Хахаха, и последно. В петорната коалиция вече почнаха да се топят едни-други и да се ритат по кокалчетата. Чета заглавие в Медиапул: "Обрат: Калфин спаси ратификацията на дълга". Схващате ли - реформаторите го начукват на АБВ и сега ще твърдят навсякъде, че безценните гласове на първановистите са в основата на дълга. Което е интересно. Очевидно всеки реформатор в душата си знае, че един ден на подсъдимата скамейка ще му е необходимо алиби :)))

---------------------------------------------------

Цитат от историческа статия на третия клонинг на Едвин Сугарев от 2367 година: "И през 2015 година червените боклуци, тия гадни комунисти, изтеглиха заем от 16 милиарда и така съсипаха реформаторското събуждане на България. Крайно време е да престъпленията на комунизма да влязат в учебник по история, защото иначе хората вярват на глупостите на реалността" :)))

----------------------------------------------

И така - титлата "Златната флейта на парламента" официално отива у Радан Кънев. Флейтист номер 1. Блаженни ДПС :)))

------------------------------------------

Радан Кънев благодари на ДПС. Това е любов! Дори и когато благодарящият е наведен под прав ъгъл...:)))

--------------------------------------------

Бойко, Рaдaн, Георги и Местaн - реформaторскa ловнa дружинa...:)))) Анонимен ФБ-хейтър.

---------------------------------------------------

Кога ще е първата целувка между Радан и Доган? Щото като гледам как РБ гласува с ДПС май първата целувка е прераснала в нещо много повече....:)))))

------------------------------------------------------

Политическата химия между ГЕРБ, Реформаторския блок, АБВ, Патриотичния фронт ДПС вече прилича на "50 нюанса сиво". 16 милиарда нюанса дълг. Това не са партии, а търговски холдинги. Коалицията вече е петорна. Честито на печелившите!

---------------------------------------------------------

Виждам, че дясната всичкология, специалистите по високопарни, високопатосни и моралистично нечетивни есета, много се възмущава на плаката в който натовски войник намушква Пипи Дългото чорапче. Някакъв капут го сравнява с пропагандата от времето на Студената война, Татяна Ваксберг кърши пръсти и къса коси заради "нерационалните събеседници в публичното пространство", четем разтърсващи психоанализи и псувни, замаскирани като философия. Това е сигурен знак, че точно този плакат си е свършил работата. Незабелязаният плакат е политическа смърт. Забелязаният е бомба, която не можеш да обезвредиш. Но ме кефи как до един, ама наистина до един, всички стожери на свободното слово, либералната мисъл и интелектуалното словоблудство, почнаха да искат ограничаване на свободата на словото. Защото те са рационални, богати и доволни. А пък гласът на лузърите няма смисъл да се слуша. Неочаквано е за мен, но именно световният геополитически конфликт ще оформи истинската политическа битка у нас. От едната страна богатите храненици на статуквото, от друга тези, които бяха така ударени от прехода, че много време останаха без глас и представителство. И заради това сега се опитват да ги стъпчат, техният глас просто почна да се чува силно.

----------------------------------------------------------


"Колкото повече пари вземем, толкова по-добре. Ясно е, че дългът няма да се връща. Никой никъде не си връща дълговете.". Проф. Михаил Константинов. Охооо, аз си мислех, че живеем в капитализъм, а светът неусетно бил стигнал до комунизма. Банките отпускат пари, но изобщо не искат да си ги върнат. Тържество на добротата. Парад на хуманизма. Няколко сълзи се отрониха от очите ми. Аз живея със заблуждението, че това е обирът на века, а то било хуманитарна акция на западните банки, които искат да дадат насила пари на българите, защото няма да ги връщат...:))) С такива професори верно далече ще стигнем

-----------------------------------------------------------


На този ден преди две години България беше различна държава. 19 февруари пак беше студен, а охраната на Росен Плевнелиев бе сложила метални детектори край паметника на Левски, защото президентчето го беше страх от освиркване и народен гняв. Протестите бяха в разгара си. Стана ясно, че народът няма да се укроти. Вечерта полицията преби няколко души на "Орлов мост". На другия ден Бойко Борисов подаде оставка. В мига в който научих, че тоя капут се маха се сетих за стихчето на древногръцкия поет Алкей:

Днес трябва всички
да се напием — дори насила, защото
тиранинът Мюрсил е мъртъв.

Сещам се за тия размирни дни и си казвам, че не е случайно, че "новият Бойко" точно покрай тази дата пак заговори за оставка. Очевидно още помни ритниците...:))))

--------------------------------------------------


Лиляна Павлова - новата тол-гърла на родината :)))))

----------------------------------------------------

От гледна точка на десния икономист присъствието на Васил Левски в историята е кощунствено посегателство спрямо църквата на Свободния пазар и богатите. Вижте го само тоя исторически лузър каква болшевишка патетика развива: " Защото един чисто народен юнак сто чорбаджии не могат да го откупят. Пък ние дадохме и още даваме так(ива) жертви за чорбаджийски кеф и пак се не съвземате, но още гледате на тях хладнокръвно и ги наричате чапкъни...". Тук се прокарва порочната идеята, че богатите не са символ на прогреса, просперитета и се намеква шокиращо, че едрият бизнес е реакционен. На всичкото отгоре този другар Левски рекетира едрият бизнес и спира неговото развитие като му иска пари и дори заплашва, ако тези пари не бъдат получени: "Ето, ако дадете повече, отколкото Ви се искат, ще си купите по-голям живот, който сега се продава, утре не и милиони да давате...". Ето откъде тръгва терористичният път на левичарското сиромахомилство, което така нагло се опитва да изопачи благородният образ на предприемачите и тяхната духовна вътрешна светлина. Позор за това, че историята ни е пълна с такава болшевишка пропаганда. Позор :))))))


------------------------------------------------------------


Историята обича да се повтаря като фарс и на всичкото отгоре тя (историята) очевидно мрази всичкото протестър накуп и е решила да ги прекара през своето удивително чувство за черен хумор. Спомнете си какви плюнки, какви истерични есета, колко напрегнати статии в "Дневник" бяха изписани за "златния пръст" на Сидеров в предишния парламент, колко хора крякаха моралистично и възклицаваха самоубийствено. Страхотни времена. Екшън. Морал. Голи манекенки по софийските улици. А сега? Кой да кресне сега? Сега, когато мнозинството официално си гласува още една седмица възможности да пазарува депутати. Ако онова преди е било златен пръст, сега вече ще си имаме направо "диамантената ръка". Колко патриоти, реформатори и барековисти ще се почувстват една богата, солидна и трайна част от четворната коалиция, гласувайки заробването на страната. И нито глас няма да чуем от психодясното. Те още борят комунизма. Въпреки, че антикомунистите днес крадат като за последно, а пък историята показва, че по-добра почва за нов комунизъм след такива изпечени крадци няма :)))))


--------------------------------------------------------

Колкото и да крещят, колкото и да отклоняват вниманието, утре е върховният ден за "умните, красивите, небесните, моралните и уникалните". Гласуват ли с ГЕРБ за обира на века, значи са алчни мишки. И стават съучастници. Чудно ми е дали гербаджиите и реформаторите ще си говорят един ден в затвора? Или ще се гледат виновно? И преди да ме обвинявате в реваншизъм, нека да ви припомня едни думи на Радан Кънев, че съдебната реформа била за това "някои от нас (разбирай депутатите) да влезе в затвора". Тоест да не се правят на изненадани :)))

-----------------------------------------------------------

Радан Кънев е новият Николай Бареков. Той толкова иска да угоди на алчността на ГЕРБ, че напомня за Дудука от най- вдъхновения му период. Друго е да си от Реформаторския дълг....охххх, пардон, блок :))))))

----------------------------------------------------------------

Вдъхновен от гражданската доблест, безпримерната смелост, храброто сърце и евроатлантическата самоотдаденост на Иво Инджев, който орева света, че русофили го заплашвали с убийство, а в кварталния му магазин водката била само руска (случайност? едва ли. дългата ръка на Путин, май френдс), искам и аз да призная нещо. От месеци насам почитатели на брюнетките ме заплашват със саморазправа. Няколко пъти брюнетки се конфронтираха с мен и по евразийски нагло ме заплашиха с ритници, ако не спра с одите за блондинките. Знам, че е кауза пердута да алармирам службите за моят казус на нагло потъпкване на свободата на словото. Аз си мислех, че България е част от свободние свят, но брюнеткоидите са голяма мафия, която е завладяла половината свят. Аз страдам, защото поведението им показва, че се чувстват всесилни, а медиите позорно мълчат за саморазправата с мен. Дръж се, Иво, знам какво ти e :))))

-------------------------------------------------------------

Готин виц:

България обявява война на Китай. Китайските военни обсъждат ситуацията:
- Колко са тия българи?
- Седем милиона...
- И в кой хотел са отседнали? :))))

---------------------------------------------------------

Нещо бърках в настройките на електронната си читанка и случайно отворих романа "Нощем с белите коне" на Павел Вежинов. Това е книга, която с дълбок срам признавам, досега не съм чел. Зачетох първата страница и повествованието ме грабна. То е грациозно, четивно, задълбочено. От него се носи някаква неясна меланхолия, която влудява човек и ти действа като наркотик - кара те да продължаваш напред да четеш, за да видиш дали ще има някаква върховна кулуминация или всичко е като дъждовен есенен пейзаж на душата. Това е книга в която времето не бърза, чужда е на позата, уверена е в себе си със самочувствие, което много малко от съвременните кресливи български писатели имат. И когато човек се замисли за времето, което описва романа изведнъж е склонен да го види не като абзац от учебника от история, а като нещо истинско, жизнено, упорито, със своите терзания, колебания, възторзи и откровения. Красива и смислена книга.

-------------------------------------------------------------------

И така - България посреща официален представител на киевската хунта външният министър Павло Климкин е на посещение у нас. Само едно не мога да разбера - защо го оставят официално да лъже докато е на наша територия. Чета заявлението му, което гласи: " От 200 000 етнически българи, които живеят в момента в Украйна, само 20 от тях са получили повиквателни". Братче, в епохата на интернет сме. Гледали сме кадрита на българският бунт от село Кулевча. Само там са били изпратени 200 повиквателни, което стана причината хората да се вдигнат на бунт. Да не говорим за другите села с бесарабски българи, където повиквателните са валели като дъжд, както свидетелстват самита наши сънародници. Защо позволяват на фашагата така нагло да лъже? Защо? А пък Даниел Митов верно е за оставка: "Получих уверенията на Павло Климкин, че към нашите сънародници в Украйна няма да бъде прилаган стандарт, различен от критериите за добро третиране на малцинствата". Абе, братче, това да вярваш на бандеровец е като да очакваш висша култура от Азис. Българите се бунтуват, Митов получавал уверения. Тази власт е като карикатура.

-----------------------------------------------------------

Прагът ми на търпимост към фабриката за лъжи на която сме подложени става все по-малък, честно. Чета за поредният пример. Служебният премиер Георги Блазнашки с късна дата се опитва да се изкара герой. Той и министрите му били "нагло и хитро" подслушвани. What the fuck??? Пиле шарено, защо чак сега научаваме за толкова скандален факт? Как изведнъж след три месеца и нещо реши да говориш за това? Представяте ли си какво нещо е един служебен премиер, дошъл в името на кристалния морал, небесното протестърство и битката с олигархията, да си наляга парцалите и да търпи да го подслушват? Ами такова...да беше свикал пресконференция...да беше ги изобличил...да беше потърсил отговорности. Много добре знаем българските медии - те всички щяха да тънат във внимание, а пък отделни представители на Реформаторския блок щяха да са в множествен оргазъм, защото любимата им тема за ченгетата отново е на бял свят. Някой да си спомня да е чул една буква от Близнашки? Някой да си спомня да е чул една буква от шефът на Близнашки Росен Плевнелиев по тази тема? Сега изведнъж решиха да се изкарат герои, политически жертви на ДАНС, бедничките те...И последно. Близнашки разказва някаква история как споделил на протестър, че жена му ще се върне от Бразилия, а на летището я чакали хора от ДАНС, които да я разпитват къде е била, какво е правила, колко кинта е изхарчила за шопинг и знае ли, че така увеличава бюджетния дефицит (добре дее, последните две си ги измислих). Представяте ли си кви агенти на ДАНС са тия, че да се нуждаят от интервю на място, за да разберат историята на пътуването на служебната премиерша? Хохохохоохоохох!

-----------------------------------------------------------

Наясно съм, че човек не бива да търси логика в умотворенията на телевизионната либерална интелигенция, но едно противоречие тревожи ума ми. Постоянно слушам анализи за това как Путин работи срещу Европейския съюз, как Европа е под заплаха от дългата московска ръка на хибридната война, как Кремъл само чака половин процент слабост, за да наводни Берлин с рускини и хълцам евроатлантически, споделяйки тези тревоги на нашите доморасли европейци. Интересно обаче как така нито един, ама нито един, ще потретя нито един не обели една дума, когато преди около година Виктория Нюланд каза "Fuck EU". Защото, ако ме питате мен - това също е израз на осъзната концепция и политика. Или пък грантовата интелигенция не е окей със заплахите, ама чукането го чака с интерес? Предстои да видим :))

------------------------------------------------


Падението ми е пълно. Намирам се в ресторант на име "СССР" в пълен разрез с евроатлантическите пориви на душата ми. Падението ми стана още по-голямо като си поръчах водка " Царская" като по този начин се поддадох на руския неоимпериализъм. А май съм на път да пея и "А значит нам нужна одна победа" като истинска пета колона. Дано поне ДАНС плати сметката преди да ме арестуват :))))

--------------------------------------------------------

"Като повечето културни хора, Аркадий с негодувание отхвърляше битовите суеверия, но пламенно и безусловно вярваше в инферналната същност на спецслужбите". Евгений Лукин "Младостта на магьосника". Уникално вярно! :)))

-----------------------------------------------------------

Виц-свежарка:

- Кой има четворен празник на 14-ти февруари?
- Валентин Трифонов, влюбеният пияница. :)))))

--------------------------------------------------------------

Чета постигнатите договорености в Минск и само мога да се надявам, че те ще доведат до мир. Ако имам съмнения за мира те кръжат около това доколко Петро Порошенко има автономна воля за действие и доколко е реален субект за правене на политика. Не напразно преди да се върне в Украйна той отлетя за Брюксел. Според мен той чака да види как ще се приеме новината в Киев, защото в Киев има една група от хора, които можем да наречем "истинска партия на войната". И тук не визираме само националистическите групи и "Десен сектор", които са в състояние да спретнат нов Майдан, но трябва да поставим и Яценюк, който отдавна е доказал, че е просто сляпа маша на външен интерес. Трябва ли да ви припомням, че лично Виктория Нюланд го наложи като премиер, както показа онзи прословут (Fuck EU) разговор. Така че, аз си оставам на 70 процента скептик за мира. Винаги трябва си скептик, когато в един разговор са замесени марионетки, а се опитват да ги представят като носители на самостоятелен живот.

---------------------------------------------------------------


Не, не, нееее! Пак забраниха "Луков марш". Питам ви - тогава какво ще оглавява Петър Москов в събота? Защо лишихте младите нацисти от възможността да се запознаят с новия си фюрер? :)))))

-----------------------------------------------------------

Май ще се окаже истина. И самият Той, Бойко Борисов, е просто човек. И не само е човек, ами влиза в критическата. Вдига Го, но със спуснат колесник, след това панически кръжи, а най-накрая каца, но едва от петия път. Авторът не носи отговорност за сърдечните кризи на отделни репортерки при четенето на този статус...:))))

---------------------------------------------------------------

Руският имперски балет - още една причина санкциите да паднат. Не разбирам много от това благородно изкуство, но ми се струва, че танцьорите и танцьорките успяха да демонстрират с танц всички пози от Кама сутра плюс някои доста палави евразийски добавки. А ние в публиката преглъщахме евроатлантически и май стигнахме до консенсус, че вместо одъртяла натовска техника, по- добре е да си внесем руски балерини :)))))

No comments: