Sunday, March 01, 2015

Радан Кънев и Цветозар Томов – двама кандидати за диктатори




Ще започнем този текст с нови два цитата от безкрайната енциклопедия на българските идиотщини и радикално безумие. Искам да ви предупредя - не нося никаква отговорност за мътната каша от злост, лудост, обиди, съскане и маниакалност, която ще ви залее. Времената в които живеем наистина са опасни, защото политическите пациенти на психиатрията са се коронясали като крале на демокрацията и, ако човек не внимава може да облъчи като едното нищо мозъка си с тяхната отрова.



Първият цитат приндлежи на лидера на ДСБ Радан Кънев и представлява откъс от негово психеделично упражнение на тема "кървавият ботуш на Путин". В момента в който за малко се откъсва от дебрите на голямата геополитика, коалиционният партньор на ГЕРБ тръгва да дава рецепти за справяне с проблема на българска почва и съзнанието му ражда ето това:



"Дълбочината на кризата в РСФСР, остротата на диктатурата в Кремъл и податливостта на българските медии и коментатори на абсурдните и евтини пропагандни тези на руското разузнаване, показват, че България е страна в много голям риск. Никакво подценяване не бива да се допусне. И незабавно трябва да се предприемат действия за укрепване на службите за сигурност - ДАНС (руско направление), разузнаване, военно разузнаване, да се провери издъно МВР и прокуратурата за влияние и за готовност да реагират на престъпления срещу Републиката, да се проследят комуникационните и медийни канали на пропагандата".



Радан Кънев - бъдещият грантов диктатор на отечеството. Забележете другото - той става поредния, който иска ограничаване на свободата на словото, засилено полицейско и разузнавателно слухтене сред всички недоволни, защото видиш ли "податливостта на българските медии и коментатори на абсурдните и евтини пропагандни тези на руското разузнаване, показват, че България е страна в много голям риск"...
Аз пък смятам, че България е страна в риск, защото можеш безнаказано да напишеш такова изречение и цяла орда от фашаги, пардон демократи, да го лайкват все едно не е връх на скудоумието, а тържество на свободната мисъл. Питам ви - след като всяко различно мнение пречи, какво е това? Стремим се към идеалния свят, където Иво Инджев ще води сутрешен блок, Огнян Минчев женско предаване, Калин Янакиев "Лека нощ, деца", а представителите на РБ ще се редуват в коментарните предавания да ни обясняват как, ако не са те, Мордор отдавна щеше да е нахлул у нас. Велики телевизионни дни. Величествен Радан.
Но посоката на мислене е ясна. Службите трябва да почнат да преследват всеки русофил у нас. Безмилостна саморазправа с всеки, който носи различно мнение. Трябва да обърнем внимание и на друго. Българските медии били податливи на руското влияние! Всеки, който се е опитвал да търси различно мнение в джунглата на медийната среда, особено по темата за Русия знае какъв диктат съществува там. Цедката е толкова голяма, че много често може да се види предаване, чийто пример за обективност е да се направи с предаване с трима коментатори, които в един глас се надпреварват да описват Русия като царства на мрака и единственото им различие е в това колко точно черепа е стъпкал Владимир Путин. Но дори и това не е достатъчно на Кънев. Той усеща, че българският народ не е съгласен с мнението на грантовата интелектуалщина и заради това е готов да установи диктатура, за да изтръгне зъбите на този народ, който очевидно вече мрази в червата. Питам ви - какво ще стане, ако се окаже, че там, където десебарчето вижда пропаганда и мрежа, има само автентично недоволство. Ще си подаде ли оставката и ще спре ли да ни занимава със собствените си терзания. Диктатурата, която предлага никога не може да бъде отговор на нещо, освен на собствения му мрак.




Вторият цитат е от представителят на ЦИК, социологът Цветозар Томов, известен критик на ГЕРБ преди, който след това именно ГЕРБ предложиха в избирателната комисия и Томов изчезна от политическото пространство като една нова Искра Фидосова. Същият се появи от дълбините, за да смае света с невероятните продукти на мисловната си дейност. Дръжте се, ето ги:


"Платените или доброволни агенти на Путин в България трябва да получат онази доза погнуса и презрение, която биха получили от всеки цивилизован народ. Нароиха се навсякъде като хлебарки - в Парламента, в медиите, тук, във Фейсбук. Дебат с тях е невъзможен. Живеем в трудно и опасно време. Или те, или ние. Нека се преброим и преборим тази гнус."



Уникален сталинизъм! Или те, или ние! Какво трябва да правим с тях? Очевидно многоточието тук прикрива нещо много страшно. Ще правим лагери за тези, които мислят различно ли? Или направо ще ги продаваме за органи, за да вържем фискалната стабилност на бюджета. Какво означава "или те, или ние"? Да си стягам куфара за някой лагер или сам да лягам на операционната маса, за да ме транжират за контрабанда на органи. Как така всички борци срещу "диктатора" Путин вече са стигнали до диктатурата в собственото си мислене? Цветозар Томов - комендант на концлагер. Нали така ще ги махаме тези гнусни "те"...


Тенденцията е очевидна, особено ако присъединим мнението на Кънев/Томов (за мен това е един и същи човек, програмиран като андроид с опорните точки на мракобесието) към изстъпленията на външния министър Даниел Митов, който определи всяко мнение, което не приема линията на правителството като граничещо с криминалното поведение. Днес сме изправени пред заплахата да ни установят една диктатура на освирепелите грантаджии и на кандидат-диктаторите с демократична лексика. Тази безсилна злоба на лакеите, които са се провалили с изпълнението на поръчката на техните господари да осигурят България като фронтова държава и военен плацдарм, защото българският народ, макар и изтормозен и измъчен, намери сили да се съпротивлява на съскането, което се чува.
Опасявам се, че думите им не идват току-така. Тия само готвят извънредно законодателство, което да ограничи свободата на словото. И трябва да бъдат спрени, защото безсилната им злоба може да роди много чудовища по тези земи.
Уникалното е и друго. И двамата споменати тук са всъщност слуги не само на чужди интереси, но превиха и гръбнак пред Бойко Борисов. Очевидно няма нищо по-опасно в този свят от злобата на лакея, който е бил стъпкан, смачкан и унижен пред очите на всички. И тези двамата не само не се пример за морално подражение, защото се продадоха преди очите на всички, но и трябва да бъдат заобикаляни, защото хигиената на духа е много важна.
И най-накрая. Кънев е депутат. Той излъга своите избиратели, така че нека те да му отмъщават за прегръдката с Бойко. Ама кандидат полицейския началник Томов е на държавна работа. Оставка! Такива мракобеси като тоя трябва да бъдат изметени. Моментално.

No comments: