Thursday, March 26, 2015

Истинските хибридни касапи




От служебният кабинет на Близнашки досега Министерството на отбраната прави отчаян опит да прокара в официален документ идеята, че в България се води хибридна война. Първият път, в прословутата "Стратегия 2020" Русия бе определена като заплаха за България, въпреки явното нежелание на хората да я припознаят като враг и най-важното - въпреки масовото обществено неодобрение на политиката на санкции срещу Москва, която последните две правителства подкрепят с изплезени езици подобно на ентусиазирани пудели.
Сега Министерството на отбраната отново се опитва да прокара тезата, че у нас се води хибридна война, теза, която е изгодна единствено на една шепичка от софийски русофоби, превърнали своята омраза в начин на препитание. Може ли една политика да е адекватна, когато противоречи масово на усещанията на хората? И самият опит за налагането на тезата за хибридна война е начин за водене на хибридна война. И то срещу всички българи. Защото именно тези, които от години системно се опитват да промият мозъците на хората, сега използват един конфликт да наложат като диктатори своята теза и да почнат да преследват всеки, който не я споделя. Не напразно цяла поредица от министри и представители на психодясното толкова много искаха да се преследва всеки, който мисли различно от кабинета.

Русия била манипулирала общественото мнение в България, правят извод анонимните автори на доклада. Това е признание за политически крах. Понеже няма как по друг начин да признаят провалът на водената от тях политика от Министерството на отбраната ще измислят и извънземно нашествие само и само да скрият очевидно. Няма хибридна война в България. Има единствено хора, които отказват да следват спуснатите отгоре клишета за въобразените заплахи. Хората масово не припознават Русия като враг. И фактът, че отново и отново се натяга все същата гайка подсказва, че агентите на чуждо влияние вече се чувстват отчаяни. Защото хибридната война, която водят срещу истината е пълен провал. 

No comments: