Tuesday, July 07, 2009

Започна се

Започна се!


Победителите в изборите действат като кокаин на някои медии. Хвърлят ги в еуфория, в пристъпи на почти налудничава обич и неудържимо желание да се отъркат в краката на триумфиращите. И днес по вестниците вече четем заглавия: "Новата власт започна с арестите".
Тя, новата власт, наистина наближава, но все още е просто един неизказан проект в главата на Бойко Борисов. Това очевидно не е пречка за медиите да започнат отдалече с обожествяването на новия премиер. Той още не е на власт, но вече арестува. Името на новия вътрешен министър не се знае, но пък властта погва лошите хора. Правителство на ГЕРБ няма, но очевидно това е пренебрежим факт в медийната реалност. Това е процес - необясним и странен, и само заслепен от обич към новите управляващи журналист може да го обясни.
Живеем във века на любовта. В желанието си да демонстрират обич някои медии надхвърлиха всички естетически критерии. Не са само статиите за новата власт, която арестува. Снимките на Бойко Борисов са по две, а понякога и три на страница. След изборите името му сигурно е било по-споменавано от това на Майкъл Джексън. Какви времена на любов ни чакат.


Наистина се започна.


No comments: