Wednesday, July 15, 2009

Прозрение за бъдещото управление на ББ

Днес имах прозрение за бъдещото управление. Прозренията в живота на човека се случват рядко, идват неканени, нарушават протоколите и заради това трябва да бъдат уважавани. Прозрението беше нещо като телевизионна нирвана - миг на осъзнаване за това какво ни предстои в политически и обществен план.


Накратко за ситуацията. Сутрешният блок на бТВ. В студиото Велислава Дърева и Драгомир Драганов - говорят за Бойко Борисов и бъдещото управление. Велислава насмита яко всички, включително публично опъва ушите на Бареков, че пише слагачески текстове. Прави го с финес, както само тя умее. Анализът й на днешното интервю на Бойко Борисов пред "24 часа" е фундаментален, защото наистина интервюто е дадена от толкова богоподобна гледна точка, че леко плаши с размера на грандоманията си и тоталното отсъствие на реализъм. Само по себе си това е една от най-големите опасности пред бъдещото управление на Бойко Борисов, не на ГЕРБ, а на Бойко Борисов, казва Велислава. Тогава в студиото звъни самият Той. Очевидно в самотния си дом в Банкя бъдещият премиер гледа ТВ и не може да понесе такова обсъждане на собствената му персона. Започва един диалог в ефир. Той много бил помагал на каузи. Защо така го обиждали сега? Какви били тези приказки за самия Него?... И така.


И тогава дойде моето прозрение за бъдещото управление на ГЕРБ. За първи път, ама наистина за първи път от 1990 г. ние си имаме за министър-председател един телевизионен зрител. Бойко Борисов е медийна величина. Той е осъзнал, че политиката днес е един изцяло медиатичен процес - изместил се е в медиите и заради това като виртуален паяк и пуснал нишките си из медиите. Това ще е едно телевизионно управление. Премиерът ще гледа телевизия и ще звъни в сутрешните блокове, когато не може наживо да присъства в тях. Наистина живеем в ТВ-ера и заради това беше логично един тв-маниак да поеме България. Сутрешните блокове не са в безопасност. Той може да звънне по всяко време. Редактори от телевизията - бъдете нащрек. Той, именно Той - най-вероятно гледа. Подозирам, че първата му стъпка ще бъде да обзаведе с плазми всички стаи в МС. Защото закъде сме без телевизия в този циничен век...

No comments: