Sunday, July 19, 2009

Завръщането на хетеросексуалните пингвини


(триумфално и социално есе)



Чувствам се отмъстен! Природата тържествува! Истината триумфира! Хетеросексуалните богове се събудиха от космически-квантовата си дрямка и дадоха знак за своето съществуване! Животът е хубав!


Повод за горните възклицания ми дава следната прекрасна новина – тук. Драмата накратко – два гей-пингвина си живуркали сладко в противоестествения си рай, докато единият от тях не започнал да се заглежда по прелестите на съседската пингвинка – очевидно грация в техния свят и скоро не издържал на непосилното хетеросексуално влечение и се е отдал на любовта. Зарязал гей-другарчето си и се прехвърлил да живее при мацката.


Преди около месец разтормозих света и вселената със своя текст „Философска балада за гей-пингвините” в който всъщност ожалих съвременната ситуация и обвиних човечеството, че простете за вулгаризма, но „опедерастява” невинните пингвинчета. Наличието на хомосексуализъм сред животните, на които изначално им е зададено да живеят в блаженно хетеросексуално състояние, няма как да не ни говори за това, че прецакваме нещо наоколо.


Сюжетът обаче си намери добро продължение. Пингвинът-педал си падна по мацка! Това на практика разрушава част от традиционните обяснения и схеми с които напоследък масово се опитват да идеологизират съзнанията на търсачи на истината като мен. Едно от популярните клишета е, че видите ли – един хомосексуалист, застанал на другата бойна пътека не можел да се промени и да намери пътя обратно. Ето, че може. Милите пингвинчета, които заради преобладаващо гей-новините около тях, вече не можех да погледна без съмнение, го доказаха. Това доказва и друга теза, която френските романтици със опиумна страст отново и отново повтаряха – шерше ла фем, търсете жената. Вижте на какво са способни жените в този свят и се възхитете! Те връщат дори гейовете в правилния път. В тази случка, макар и станала с едно обикновено ексгей-пингвинче, аз виждам история за величието на женския пол и със страстта на евангелистки проповедник, точно тук, точна сега казвам: „Алелуя!”


В новината ми направи впечатление и друго. Понеже случката става в империята зад океана, местните блогъри вероятно от гей-обществото са атакували яростно младата пингвинка, която е спечелила гея на своя страна и с черни епитети и патетика са я заклеймили като „домашен саботьор”, като егоист, който мислел само за себе си, като терминатор на който не му пука кой е наранен в това емоционално поле. Тук поуката не е за мъжете. Поуката е за жените, които живеят с илюзията, че гейовете са на тяхна страна и са им приятели. Очевидно не е така. Очевидно – приемете извода ми като апотеоз на моята нетолерантност и опиянение от радостната новина – драги дами, всеки гей ще ви е приятел само докато не се сблъскате по пътеките на оплетените сексуални отношения в този твърде усложнен 21 век. Гейовете и жените са единствено и само във временен мир, който при първата престрелка, катто виждаме се превръща в нещо като ивицата Газа.


Звърщането на блудният гей-пингвин към изконното състояние на хетеросексуалност е добра новина и в друг аспект. Пак вървим към опростяване на света. Вижте – по някое време светът лудна прекалено много. Мъжете тръгнаха по фризьори. Появиха се термини като „метросексуалност”,„юберсексуалност”, жените заговориха за любовта като за управление на фирма – партньори, връзки и други подобни. Към началото на 21 век всеки мъж бе изправен пред непосилната задача да живее в свят в който отраканите жени четяха Куелю, искаха мъжът им да е като секс-кукла, да им търпи истериите, да не заглежда други, ако може да не се обажда прекалено много и така се появиха тази порода отчаяни, социално-скопени мъже, които гледаха тъжно и не разменяха дума. Те прецакаха нещата и предадоха фронта. А после жените – те ще управляват света един ден – започнаха да пишат гадни статии как истинските мъже изчезвали. Ами те мъжете просто не виждаха друг изход за себе си....


Сега светът обаче обратно върви към своето опростяване. И това е велик момент в емоционалната история на човечеството. Мъжете никак не са сложни същества и заради това винаги ми е била чудна женската митология за тях. Мъжете нямат тайни. Те искат спокойствие, нежност и уют. Нищо повече. Само три неща. Тяхната липса прави света сложен и мъжете започват да търсят начини да скатават и да се мотаят, а продажбите на алкохол рязко скачат. Отмирането на гей-пингвините показва добрата промяна. Очевидно в света нещо се е променило към по-добро. Вероятно популацията на добри жени рязко е скочила.


И така – слава! слава! на жени като тази пингвинка Линда, която е намерила сили в себе си да върне блудния син обратно на правилната пътека. Гейовете по света нека да треперят. И на тях им беше време да видят малко зор. В този политическия смисъл, де. В другия вероятно много пъти са го виждали. Завръщането на хетеросексуалните пингвини трябва да бъде отбелязано подобаващо. Вселената не търпи извратените състояния твърде дълго. Аз нямам нищо против гейовете. Те почват да губят битката. Дори ми е малко жал за тях. Все пак досега боговете на победата бяха на тяхна страна. Да не очакват милост от мен обаче. Аз тържествувам!


No comments: