Sunday, July 08, 2012

Култ по време на жега



Температурните рекорди се отразяват пагубно върху колективния мозък на властта - очевидно той започва да кипи и то само на няколко градуса преди точката на абсолютната лудост. Това е единственото обяснение за лятната мания на величие, която се появи тези дни у ГЕРБ внезапно като фотошопирана Цецка Цачева на корицата на модно списание.

Вежди Рашидов обяви, че в друга държава отдавна щяло да има паметник на премиера. Разбира се, културният министър забрави да уточни дали той ще спечели поръчката за неговото извайване в този идеален свят. Но мащабът на Рашидов съвсем не спря дотук - той описа българското общество като черно и завистливо и дори иронично добави, че то (обществото) получавало ерекция, когато плюе някой. Дълбочината на този култ е смущаваща. Ако приемем, че еротичните видения на културния министър са верни, то това означава, че всяка критика срещу премиера е вид изнасилване. Сигурно заради това гласът на Борисов от време на време става писклив. А за гласа на президента просто да не говорим. 
Че нещата ще заприличат на оргия...

Самият Премиер, самият модел за паметник вчера мъдро рече, че по-демократично правителство от Неговото нямало, а министрите Му щели да останат в историята. После нахока младите гербаджии, че не се борели активно в интернет и не му стоели зад гърба по време на закона за горите. Култът към личността непрекъснато се нуждае от изява, защото е много опасно да се спре с телевизионните и политически изявления - тогава хората просто могат да видят, че култ има, но личност отсъства.

Жегата не пощади и Цветан Цветанов, който с патоса на актьор обяви, че неговата партия била алтернатива на цялото статукво. Не можем да се съмняваме в тези думи. Обаче винаги сме си представяли алтернативата на статуквото като нещо, което поне владее български език.

С други думи - жегите не са за подценяване.
Стойте си вкъщи.
А властта да пие мента, глог и валериан.
Течността премахва жегата, оправя нервната система и предизвиква силно желание за писане на оставки.
Току-виж има полза от високите температури.

No comments: