Tuesday, November 08, 2016

Оптимистична теория за българските лудости I




Братя българи, жертви на тоталитаризма с огромни апартаменти, мъченици на комунистическото зло от партийните комитети, борци срещу червената чума с дядовци активни борци, ако Цецка Цачеве не спечели на втория тур тогава:


1. Черни облаци ще затулят небето и слънцето повече никога няма да се покаже

2. Жените ще престанат да раждат, защото кремълските орди ще дебнат в родилното, за да пращат малките българчета направо в армията на Путин

3. БСП и ДПС съвместно ще възкресят Тодор Живков от света на мъртвите и ще го направят главен прокурор на републиката, която междувременно ще е станала монархия начело със султан Ахмед Доган

4. Комунистите ще ни извадят от ЕС, НАТО, ООН, ЮНЕСКО, БИЛА, КАУФЛАНД и сладкарници "Пчела"

5. Млякото ще спре да се подквасва, защото бацилис булгарикус ще избяга от червения генерал и неговите комунистически батальони


Всеки достоен антикомунист знае как да гласува. Мамата, мамата, там е спасението! :))))))))


-------------------------------------------------




Малко екзотики: ген. Радев бие яко в Рамала. За него за подадени 15 гласа, а за Цецка - нула. В Москва (треперете, десни анализатори) генералът има 206 гласа срещу 30 за ГЕРБ. Трайчо бие Цецка в Москва с 52 гласа, хахаха. В Киев генералът пак има преднина с 27 гласа. В Кайро пак бие Румен Радев - 9 на 4 срещу ГЕРБ.
Каракачанов бие в Техеран. Хохохох, взима 5 гласа срещу 4 на ГЕРБ и два на Радев.
Ген. Радев получава предимство в Йордания - 24 гласа срещу 9 за Цецка и 9 за Трайчо.
В Делхи, няколко пъти се ощипах, за да се убедя, че е истина, но победител е Калфин, който взима 5 гласа. Ген. Радев печели в Катар, малко оспорвано, но води на ГЕРБ с 28 на 22. В Пекин имаме реми - 19 на 19 между Радев и Цецка.
В Ливан ген. Радев е първи с 30 гласа. Цецка остава назад само с 16. В Молдова генералът кърти мивки - 115 срещу 27. В Дубай е оспорвано - 53 за Радев, 52 за Цецка. Разбира се, там при ботагашите вотът го печели Трайчо с 89 гласа.
Четенето на изборни протоколи се оказа по-интересно от политически трилър.

---------------------------------------------

Една малка новина встрани от президентските избори, но не ми се иска да я оставяме без внимание. Днес стана ясно, че международния агент на хаоса Михаил Саакашвили подава оставка като губернатор на Одеска област. Това е поредният пост с който Дъвчещият вратовръзки се разделя безславно и позорно. Назначението му като губернатор беше опит за бляскава рекламна акция на режима в Киев, начин да си придадат международно лустро и фалшив европейски блясък. Саакашвили обаче може да функционира единствено в режим на разрушение. За краткия си престой в Одеса той не успя да постигне абсолютно нищо, а се провали и в тайната си стратегическа задача - предизвикване на стратегическо напражение по линията Украйна - Приднестровието. Великолепната ирония е, че Саакашвили, издирван от собствената си Грузия за корупция се възмущава от корупцията в Одеса и твърди нещо, което е в разрез с евроатлантическите опорни точки, че новият украински елит е много корумпиран, а корупцията се протежира от най-високо ниво. Ама как така - нали Майдана беше революция на достойнството? Нали още едно усилие трябвало на Украйна, за да попадне в рая на ЕС? Май международните покровители вдигат ръце от Киев. Саакашвили е политическият еквивалент на плъховете, които винаги знаят кога да избягат от потъващия кораб.

-------------------------------------------------------


Дами и господа, има две интриги, които не бива да изтърваме от поглед, защото са толкова сладки, че трябва да бъдат разнищени докрай.

Първо да припомним какво каза само преди няколко седмици Меглена Кунева - "Ако на президентските избори РБ има по-малко от 200 хил. гласа, то ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт". Данните от ЦИК до момента покзват, че РъБъ има 198 265 гласа. Ще дочакаме ли да видим Кунева да се откаже от власт? Тръпна...

И второ - моят любим министър Николай Ненчев, гордият перчем на кабинета, на 2 септември тази година в пристъп на непоколебим евроатлантизъм и коафьорска гордост заяви: "Подавам оставка, ако ген. Радев стане президент".
Не знам дали целият кабинет ще падне (а, дано! а, дано!), но очаквам идеологически чистият, най-подготвеният за войната с Русия първи да хвърли оставка следващата неделя. Така че - човек за едното теме, пардон, име живее, нали така? :)))


----------------------------------------------------


Отдавна не помня такава нощ в НДК. Психодесните приличат на хора, натровени с уиски от фабриката на цар Киро. ГЕРБ са се покрили като фолкпевица от папарак. Десните шамани май пият от сутринта, защото говорят точно това, което писаха цял месец, а патриотите гледат да си вдигат цената. А най-много от всичко ме изкефи това, че ген. Радев не знаеше кой е Асен Генов. Ние сме увредени, но той (Радев) очевидно е успял да се запази нормален :))))




Изключително голяма и много цинична грешка е да се плюят хората, които са гласували на референдума. В крайна сметка какво искаме от тях? Те са поставени пред избора нищо да не се промени или да се промени нещо, макар и по кофти начин. И понеже хората са отчаяни, омерзени и ядосани - те избират да разтърсят политическата система, защото виждат в нейните проявления причаната за смачкания живот, който водят. Точно заради това например кампанията на РБ се провали. Кандидатът им бил проевропейски? И какво от това? Някой да не си мисли, че това прилагателно има позитивно звучене в ушите на тези, които не са видели нито една реална промяна в последните години. Заради това хората излязоха да гласуват на референдума. Той няма да промени нищо, но хората вече не се надавят и на промяна, те искат разтърсване и отмъщение. Заради това виновници не са тези, които гласуват, а инициаторите, които се заиграха с тъмни сили, неподлежащи на контрол. Не харесвам Слави, дразнят ме простотиите, но пък и да вървят по дяволите всички ветропоказатели, които сега бърчат нос с негодувание пред допитването. Вие нито един път, ама нито един път не се опитахте да говорите на омерзените. Заради това позволихте на пишманманипулаторите да пуснат този гневен поток срещу вас. И, честно, не знам дали не се струва човек с апокалиптично удоволствие да наблюдава как снобите се гърчат като риби на сухо.

----------------------------------------------


Знам, че днес трябва да сме сериозни, възвишени, мъдри, но не мога да не отбележа, че като гледам как се движат нещата Трайчо Фактурата ще има проблем да вземе вот равен дори на номера му в бюлетината. Дали вече на реформаторите не трябва да им викаме фактуристи? Щото като гледам май даже Орешарски ще има по-голям вот от тях. Ето това се нарича сам да се набуташ в задния вход на историята :))))


---------------------------------------------
Наредих се на опашка голяма колкото егото на премиера. Гняв, ропот, псувни. Взривоопасна атмосфера. Усещам ФАТАЛЕН край за властта :))))

----------------------------------------------

Внимание този пост ще е самохвален! Не мога да не се похваля. От КГБ ми доложиха за един разговор на стената на Емил Джасим, който бил убеден, че Трайчо отива на втори тур и печели изборите. И отдолу мнение, което ще си позволя да цитирам изцяло, тъй като сюрреалистичната поезия не търпи съкращения:

Mihail Panayotov Това с жена ми си говорихме снощи след поредните социологически проучвания. Тя възкликна:
- Добре бе, всички около мен са за Трайков, ама всички - колеги, приятели, колеги от университета. Как е възможно?
Само че тя е програмист в IT компания и е завършила Американския в Благоевград. Нейната, моята и твоята среда нямат нищо общо със средностатистичската среда в България. Че и не само в България, примерно лондончани още недоумяват как така Брекзит референдума излезе положителен, а в САЩ нещата са си бая трагични. Казваш "според моя нюзфийд тук Трайчо Трайков отива на балотаж". Според моя също, но аз, а вероятно и ти, не членуваме в групи като "На всеки километър" и Сашо Симов не ни е сред приятелите.

Сашо Симов, братче - основен фактор за дезорганизация на десницата! Очевидно аз съм препъникамъка към победата на Трайчо Фактурата. Но се дразня, че първо са сложили групата, а след това мен. Тия от сега реват на умряло, заради това гласувайте за ген. Радев. Изкачете Сашо Симов като заплаха номер 1 за умните и красивите и техните кандидати :))))

---------------------------------------------


Eдна бърза икономическа обиколка на московските реалности. Ватниците гладуват толкова много, че една голяма част от стоките в руските магазини са по-евтини отколкото в България. Какво да ви кажа - трети свят, мъка, мизерия. Само за година и половина в московското метро са направени 29 нови спирки, което вероятно е евразийско варварство. Санкциите, разбира се, са дали ефект - моцарелата си я произвеждат в Русия, гадни кримнашисти.
Вън от шегата политиката на Европа спрямо Русия вече дава своите ефекти. В хотела в който бях беше пълно с китайци, делегация след делегация. Европа тласка Русия на изток и това е фундаментална грешка, чийто последици тепърва ще преглъщаме. Днес чета халюцинациите на Плевнелиев, че Русия искала да разедини Европа и това можело да доведе до война. Цъках тв-каналите три дни в Москва, имаше някакви новини от Европа, но основния фокус беше върху САЩ. О, забравих, преди да влязат с танкове в Европа рашките май искат да унищожат САЩ...:))))))))

----------------------------------------------


Москва е снежна, обляна в светлини и пълна с живот. Толкова е красива, че по пътя от летището до хотела (1 час и 15.минути) не спрях да си тананикам. Шофьорът по едно време ме погледна и усили радиото. Подъл хибридчик - не издържа на евроатлантическият ми глас :)))))))

---------------------------------------

Чета един текст на Огнян Минчев (да, да, знам и виждам учудените ви погледи и въртене на зениците в стил: "тоя да не се е събудил с махмурлук в понеделник?") и виждам как ексзвездата на научния комунизъм е направил грандиозен извод: "Ако не е кандидатът Трайчо Трайков, който поддържа категорично позиция в подкрепа на българския европейски и атлантически избор, българската президентска кампания прилича на състезание по дисциплината кой ще се подложи най-удобно на Путин".
С подобно налудничаво отношение към изборите тъпите реформатори сами си слагат капан и с радост падат в него като камикадзета, прекалили с алкохола. Ами, ако кандидатът Трайчо Трайков вземе между 3 и 5 процента, а дори и да скочи до 7, тогава това ще означава ли пълна катастрофа за евроатлантическите ценности и път на България? Защото, ако следваме логиката на Огнян Минчев точно такава трябва да е констатацията след вота. Тогава ще има ли масови самозапалвания на адептите на "единственият кандидат на Европа"? Няма да тръгна да съжалявам безпътицата на снобското дясно, но тяхното наистина се вписва в дефиницията за лудост - да правиш едно и също и всеки път да очакваш различен резултат. Всъщност техният резултат май наистина е различен - започнаха с 30 процента, след това 20, 10, 8....

-----------------------------------------


Вече си пролича, че Хакимчето ще пътува до Москва. Багажът й стои неприготвен, досадните подробности са захвърлени настрани, но речта, която ще изнесе пред Мария Захарова е вече готова и завършва с "Избийте проклетите терористи!" :)))

------------------------------------

Кристалина Георгиева може да напуска "изненадващо" ЕК само за човек, който е пребивавал на друга планета. Цялата схема с извиването на ръцете на Борисов да я предложи беше начин германците да я изритат от ЕК. Не напразно Меркел се бе активизирала като геополитическа вещица. След като тази интрига не успя и катастрофира, обърнете внимание, атаките срещу Кристалина в световната преса се засилиха до тревожност. "Форбс", "Форин Полиси", "Ню Йорк Таймс" - Кристалина бе доведена до политически етап в който трябваше да се занимава само с отбиване на сериозни обвинения към нея, които се множаха мълнеоносно. Никой не може да ме убеди, че тази кампания бе случайна. И логичното стана - тя се маха. Защото К. Георгиева се оказа по-голяма издънка дори от Румяна Желева. Използваха собственият й характер и собствените й налудничава амбиции да я изпързалят жестоко. Проблемът е, че Борисов направи цялата ни дипломация заложник на тази жестока интрига.

---------------------------------------------

Спирдон Спирдонов припомня нещо много фундаментално. Днес от трибуната в НС тежката артилерия на ГЕРБ Десислава Атанасова е произвела серия от съскания за това, че ген. Радев е взел 20 заплати накуп, когато е бил освободен от армията. Гербаджийката не е спряла дотук. Оляла се е в серия от възклицания и морфични резонанси: "Та този ли човек, та този ли демагог ще ни говори за социална държава, ще ни говори за пенсиите на хората, които нашето правителство увеличава многократно". Великолепно. Настръхващо.
Проблемът идва от там, че с това си възмущение Атанасова всъщност се изявява като вътрешнопартиен дисидент и не е ясно каква ще бъде политическата й съдба. Защото точно преди около година, ГЕРБ, да именно ГЕРБ, гласуваха Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили до 2020 г., в която са записали: ДПри освобождаване от военна служба военнослужещите да запазят право на еднократно парично обезщетение в размер на толкова брутни месечни възнаграждения, колкото прослужени години имат, но не повече от двадесет.Ф
Това да стенеш предизборно срещу решенията на собственото си мнозинство е висша форма на шизофрения. Дали някой може да предложи лечение на Десислава Атанасова?

-------------------------------------


Много ме кефи, когато срещу речта на омразата се вдигат да протестират хора, които са готови до утре да слюнотделят за "червените боклуци", а еротичната мечта на живота им е да отворят лагери за комунисти...Психодесен да говори срещу езика на омразата е все едно Милко Калайджиев да се откаже от мегахита си "Я, елате, пиленца, при батко" :)))

---------------------------------------

Мислех, че съм кален ветеран в четеното на жълти заглавия от типа "Ексклузивно!", "Шок!", "Невероятно!", но се оказа, че все още имам какво да уча в жанра. Подведох се по заглавие: "Екскслузивно в ПИК! Вижте първите думи на Октай Енимехмедов на свобода - за Доган и опита за покушение!. Не издържах. Стана ми интересно. Загриза ме. Отворих новината. И видях, че коментарът на Енимехмедов е бил: "Нека си събера мислите, сега излизам". Хахахахахахаха! Човек докато живее се учи и пак намират начин да го пуснат по пързалката. Пфууу :))))
------------------------------------------


Представите ми за демокрация вече започнаха да се объркват. Надя Савченко, великата мъченица на Киев, жената за която полските депутати вдигаха лозунги за освобождение, а българското психодясно лееше фейсбук-сълзи, тези дни беше на посещение в Москва. О, да. Право в столицата на Мордор. При това отиде в Москва, за да даде рамо на двама украинци, които обжалват присъдите си за участие на страната на чеченските терористи през 90-те години. И, о ужас, кървавата диктатура не само пуска Савченко, но я оставят да прави каквото си иска и да говори каквото си иска. Ужас! Непоносима репресия и произвол!
И се замислих дали някога някой ще пусне в евроатлантическия рай Украйна привърженик на Путин, който е добил световна слава. Дали великата киевска демокрация, която хвърля журналисти в затвора и прави списъци на хора, които не допуска на своя територия, би понесла нещо подобно? А отговорът го знаем всички и той не се носи по вятъра, както би казал Боб Дилън, а можем да го видим в извратената медийна реалност на украинските средства за масова информация. А от мен държавата ми иска аз да съм солидарен с това второто...Брррр!

------------------------------------------------


Всеки път, когато ЕС се сблъска с демокрацията, ЕС реагира като вампир на когото са предписали да взема слънчеви бани. След като корпоративното извиване на ръце, душене на правителства и сритване по слабините за СЕТА, не проработи във Валония, а след това и в община Брюксел, днес имаме нова брилянтна идея. Либералът Ги Верхофстад е предложил такива договори като СЕТА да бъдат ратифицирани единствено и само от Европейския парламент. Така де - за какво трябва простосмъртните да се произнасят по такива договори. Друго си е корпоративните лобисти в ЕП да си го гласуват и да пият шампанско след това.
Имам чувството, че ЕС се е оплел в някаква паяжина от зависимости и резултатът от това е, че европейският Брюксел вече няма нищо общо със страните, които трябва да представлява. Това ми напомня малко на култовият филм с Мат Деймън "Елизиум" - богатите са си построили космическа станция на която живеят в охолство и лукс, а всички останали са зарязани на Земята да се оправят както могат.
Европейският "Елизиум" се е продал на корпоративния диктат и заради това гласът на несъгласните не само ги дразни. Той ги вбесява. В рамките само на месец покрай СЕТА ЕС показа, че използва всякакви средства от своя арсенал, за да нарита всеки официален опит за съпротива.
И това е само поредният епизод от битката на ЕС с демокрацията. Трябва ли да ви припомням референдума в Ирландия, който щеше да бъде повтарян до повръщане, за да се получи необходимия резултат. А преди това референдумите във Франция и Холандия, където проектът за Европейска конституция бе отхвърлен, преди на дневен ред да се предложи абсолютно същото, но вече като Лисабонски договор.
"Елизиум" обаче завърши бунтовно. Това тези, които са се оттеглили в космоса, трябва добре да го разберат.

------------------------------------------

Българското правителство официално одобри СЕТА. Надявам се един ден всеки от министрите да има добро алиби пред съда за това действие...


--------------------------------------------


Чета фейсбук-воплите на господин Иво Прокопиев и се заливам от смях. Когато инвестираш в човек като Бойко Борисов не трябва да се учудваш, че той излиза от контрол като чудовище със собствена воля. Но оправданията на Прокопиев са пълни с лъжи и увъртания, което прави характеристиката за него (че е идентичен с Пеевски) стопроцентово вярна.
Какво каза Борисов - че кръгът "Капитал" е кадрувал в първото правителство. И даже посочва конкретни имена - Трайчо Трайков, Нона Караджова, Симеон Дянков, както и Росен Плевнелиев.
Сега един по един - за това, че Плевнелиев и Прокопиев са близки са наясно дори и американците, отразени от сайта Бивол - https://bivol.bg/wlplevnaliev.html. В същата американска грама има още едно интересно изречение, което трябва да тревожи РБ - според янките имало спекулации, че Трайков е номинация на "така нареченото пловдивско лоби на олигарси, близки до Първанов".
Второ - Борисов и Прокопиев нямали лични отношения, а връзката между тях била само в подписване на споразумение С КРИБ. Ето тази дописка обаче говори друго - http://gradat.bg/Е/795715_investiciiata_na_solarpro_v_zavoЕ/
На снимките се виждат Борисов, Прокопиев и Трайков, което отговаря и на въпроса чия номинация е младото юпи. Отношенията Прокопиев - Дянков пък бяха ясни на всички още от 2009 година, както сочи ето тази статия - http://afera.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D1%87%Е

С други думи господин Прокопиев е бил нещо като политически кукловод на Борисов 1, което пък от своя страна напълно го вписва в определението "олигарх" от което той се опитва да избяга с лъскавина и общи приказки. Най-идиотското от всичко, че той се опитва да отрича очевидни неща, които могат да бъдат опровергани с пет минути работа в Гугъл. Което е знак за върховно изтъпяване на епохата. Интелектуалният и финансов спонсор на умните и красивите вече е изпушил по върховен начин. Защото Прокопиев е равно на Борисов, а Борисов е равно на Пеевски. Един омагьсан кръг от зависимости. Пък нека после малките прокопиевчета да говорят за морал и ценности...

----------------------------------------------------

На всеки горещо мога да препоръчам книгата "Черните флагове. Възходът на ИДИЛ" на Джоби Уорик. Това е книга, която показва, че добрата журналистика може да бъде по-увлекателна и от най-интересния роман. Според Уорик днешната ИДИЛ започва от идеите, жестокостта и фанатизма на Ахмед Фадийл ал-Халайле, прочул се със своя псевдоним Абу Мусаб аз-Заркауи. Уорик е хладнокръвно обективен в изграждането на портрета на терориста. Впечатление правят две неща - първоначално Заркауи пет пари не дава за САЩ - неговата омраза е концентрирана към собствената му държава Йордания и към архиврага - Израел. След 2001 година обаче опитът на Белия дом да намери връзки между Саддам Хюсеин и Ал-Кайда водят дотам, че самите американци героизират един абсолютно неизвестен терорист като Заркауи. В прословутата лъжлива реч пред ООН Колин Пауъл е този, който изкарва йорданецът някакъв епохален злодей и така САЩ се сдобиват с чудовище, което те самите създават. Следва инвазията в Ирак, където в рамките само на 2 месеца Заркауи успява да нанесе такива удари, че напълно обърква стратегията на Буш и сие за арабската държава. Действията на САЩ са толкова нелепи и неадекватни, че самият Уорик споделя извода, че дори и да е искал Заркау не би могъл да измисли толкова удобна политика за неговия тероризъм, колкото му поднасят американците. През 2006 година при бомбардировка Заркауи е убит, но духът е пуснат от бутилката. На негово място идва Ал-Багдади, а останалото, както се казва, е история. Много разтърсваща книга. Чета и се чудя дали след 15 години някой друг няма да пише същата история със заглавие: "Защо ни трябваше да подкрепяме тия в Алепо?"

------------------------------------------------

Когато Бойко Борисов се замеси в геополитически въпроси винаги очаквам светът внезапно да свърши или вселената да избухне в пламъци. Нашият премиер вчера ни в клин, ни в ръкав се е обявил за нови санкции срещу Русия. Сърцето му не можело да издържи бомбардировките в Алепо и бил готов на всякакви стъпки, за да върне всички на масата за преговори. Как Борисов видя бомбардировките в деня в който нямаше такива ще остане една от политическите мистерии на 2016 година. Позицията на Борисов щеше да остане поредният опит за превиване на гръбнак, ако точно същият ден кандидатът за президент на ГЕРБ Мама Цачева не се беше обявила за отпадане на санкциите срещу Русия. И се питам - как може да бъде разрешена тази земетръсна шизофрения на партия ГЕРБ? Едното пипало е за санкции, а другото е против. А междувременно Италия е праснала вето на тази тема. Италианците си имат национални интереси и ги преследват до край. А ние се плацикаме в националната шизофрения и се чудим защо светът се стоварва като чук по главата ни...


------------------------------------------------
Още две неща за дебата. Първо - фразата за социалистите, сърцето и мозъка НЕ Е на Бърнард Шоу, както твърди Цецка. Ама наистина не е негова. И до днес се спори кой го е казал, но повечето спорещи са убедени, че Шоу не е намесен. Биографията на Шоу го доказва. Братче, той е един от създателите на Фабианското общество, които така или иначе проповядват социализъм. Да, фабианците не са марксисти, но са социалисти като стой та гледай. Следователно и те са към към безмозъчните...:)))
И второ. Репликата на Цецка Цачева "Преди всичко е националният интерес, пред защитата на отделни права" е най-гнусното нещо, което кандидат за президент някога е изричал. Тази реплика дава алиби за връщането на хора в лапите на Ердоган, но спокойно може да е оправдание и за полицейска репресия. Ако човек, който твърди, че е десен по дух гласува за Цецка след подобно откровение, значи българската десница наистина трябва да потърси психиатрична помощ за разклатените си нерви...

---------------------------------------------------

Изтървах дебата сутринта и сега го гледам на запис, но има нещо поразително в действията на Цачева. В рамките само на пет минути тя около 10-12 пъти спомена фразата "национален интерес". Ако играехме на пиене всеки път, когато тя я произнесе, в края на дискусията нацията щеше да се търкаля мъртво пияна по диваните. Въпросът обаче е друг. В единственият случай в който Цецка дефинира какво е това, обяснението й звучеше като синтез на скуката: "Образована и силна нация в стабилна държава". Апотоез на празнословието.
Човек, който вярва, че националният интерес е "образована и силна нация в стабилна държава" щеше да избяга от ГЕРБ с пронизителни писъци. Това е партията, която зачерта всяко едно прилагателно в тази фраза. България е страна в която образованието работи напук на властта, нацията е толкова силна, че връщаме на Ердоган каквото ни каже, а стабилността е така велика, че всеки път трябва да се прибягва до публични унижения на клетите реформатори, за да се възцарява нейния дух...


--------------------------------------------------
Повторно се запознах с поезията на Августин Господинов. Предолях поривът за гадене, успях да не прережа вените си от скука, дори усетих съвсем слаб импулс да се метна от шестия етаж, но го победих морално. Четенето на Господинов ми преподаде важен урок. И аз съм поет. И то велик. Сега ще ви размажа с иновативната си креативност и уникална оригиналност. Сътворих това:

О, миг, поспри, ти си тъй прекрасен,
когато вечерта смирено гасне...
тихият пролетен дъжд звънна над моята стряха,
защото вярвам в мълчаливата любов.
Горчиво вино нека ме опива,
в две хубави очи - музика, лъчи.
Не остарявай, любов,
когато съм на самия връх на мойта младост!

В това стихотворение няма нито една моя мисъл. Значи съм готов за литературна награда, нали? :)))

---------------------------------------------------


"Бай Хуй" ли? Че това звучи като име на нов десен проект :))))


------------------------------------------

Бойко Борисов изгуби политическата инициатива и това му докарва морфичен резонанс в тежка форма. Опозицията успя да го надиграе точно в началото на кампанията и всички сценки от днешния ден, както и от предстоящия вторник трябва да ги отдаваме точно на това състояние. В ситуация в която човек като ББ е притиснат до стената и не може да диша, той има точно едно-единствено възможно действия. Да намери гумената си кукла и да я нарита пред очите на публиката, защото сега му трябва демонстрация на сила. И в такива мигове реформаторите винаги са му под ръка. Той е станал виртуоз в тяхното публично унижение. Внезапни телевизионни изригвания или светкавични правителствени заседания - механизмът е отработен. А те, реформаторите, винаги се държат като покорна робиня. Из агенциите се върти фраза на Николай Ненчев от днес, която, не се съмнявам, той със сигурност е произнесъл. Перчема е казал: "Прав сте, господин премиер, поведението ми е изключително безотговорно". Хохохо, а това е евроатлантическия рицар на кабинета, този, дето щеше да ходи да арестува Путин в Русия. Огъването на гумени коленe, превиването на гръбнак - реформаторите са перфектната жертва. Върнаха го на власт, а сега търпят ритниците в лицето. И е важно друго - гласоподавателите на РБ също са виновни за тази ситуация. Защото те все са модерни и извисени, а пък най-накрая завършват като героиня на маркиз дьо Сад. Тоест няма да се учудя, ако РБ до вторник даже се откаже от своя кандидат за президент. Все пак те знаят колко е безотговорно поведението им, нали така?

-----------------------------------------

Окей, разбрах, БСП има вина за мина "Бабино". Според ГЕРБ това е коренът на проблема. БСП и пак БСП. Далеч съм от мисълта да смятам, че БСП е невинна. Но пък след като ГЕРБ са така изяществено невиновни, се питам само едно - защо кьорав депутат от ГЕРБ не се е завъртял на мястото стачката? Нали нямат никаква вина, ама никаква? Не би ли трябвало да ги чакат с хляб, сол, аплодисменти? Щото депутати от БСП отидоха. Те си знаят колко им е било трудно или лесно, ама отидоха. Не видях обаче нито един невинен гербаджия там..

----------------------------------------

Темата "Украйна" (хемороидът на ЕС) отново е извадила на бял свят анализатори, които сякаш са пушили халюцигенни гъби. Резултът е впечатляващ, както ни демонстрира чинно преведената от Клуб Зет статия на Леонид Бершидски "Как Украйна се отби от руския газ", пусната в Блумбърг.
Първо - самите журналисти в Клуб Зет вероятно имат проблем със зрението, защото веднага би трябвало да им направи впечатление, че текстът е от януари месец тази година. Или, ако не бяха видели това, то самият факт, че се говори за украинския премиер Арсений Яценюк би трябвало да ги накара да заподозрат нещо. Каква е причината през октомври да се преведе текст от януари е мистерия от порядъка на Дан Браун.
Точно заради това няма да ви занимавам с нищо друго от този текст освен с грандиозният извод в него - - Русия вече няма инструментите да подчинява Украйна с цената на газа. Чак след това ни се поднася новината защо - БВП на Украйна се е свил с 19% от 2013 г. насам и индустрията се нуждае от по-малко гориво. 20 процента срив на икономиката за три години. Това е икономическа катастрофа. Но статията ни я представя като триумф на независимостта. Десетки потребители на незаконни препарати ще вдигнат протест, за да получат достъп до хапчетата на Бершидски. Десетки столични пиянки искат да знаят и в коя кръчма пият тези от Клуб Зет :))))

------------------------------------------

От всяка автобусна спирка в София ме дебне погледът на Татяна Дончева. Пътувах онзи ден до Смолян, а по магистралата Татяна Дончева грееше от билбордовете за шок и ужас на шофьорите. Сега си отварям нюз.бг, а те така са брандирали сайта с лика на госпожата, че ме е страх да натисна която й да е новина, защото подсъзнателно съм убеден, че ще ме информират за това какво е закусвала и колко пъти е казала, че ще бори статуквото до 11.30 предиобед. Но като заговорихме за статукво - не знаех, че да си анти-статукво позицията е така добре платена, че да превземеш всички обществени пространства в София. Вече имам усещането, че Т. Дончева обича да се самосързецава като една същинска мис Тигрова на политическия живот у нас...:))))

------------------------------------


Денят в три заглавия:

"Извънреден протест на медици от Спешна помощ"

"Миньор от Бобов дол: Ние сме държавата, собствениците са грабители"

"1 месец почивка за депутатите"

В контекста на горните две заглавия, третото звучи като паническо бягство от местопрестъплението. ГЕРБ май усещат какво им се пише..


----------------------------------------

Великолепен статус в Туитър на Алексей Пушков: "Трудно е да се разбере защо когато Ан-Нусра воюва срещу Асад ги наричат бунтовници, а когато планират удари в Европа са терористи" :)))


--------------------------------------

В романа "Звездни рейнджъри" на Робърт Хайнлайн човечеството се сблъсква с атака от страна на насекомоподобни извънземни. Проблемът става още по-труден, когато се разбира, че можеш да посечеш с лазери колкото си искаш от тях, без това да навреди на нападателите, защото, за да ги победиш трябва да разгромиш насекомото-майка. Всичко останали буболечка са без разум, просто боен продукт за еднократна употреба.
Аналагочно научнофантастична е ситуацията с дебата Румен Радев - Цецка Цачева. Кога Цачева е показвала, че е самостоятелен политик, че да се дебатира с нея? За мен кандидатката на ГЕРБ е като андроид зареден със зловреден софтуер и тя ще повтаря до втръсване едно и също, едно и също, просто, защото такава е зададената й програма.
Не Цачева е конкуренцията на тези избори. Тя просто е продукт на партийната машина на ГЕРБ. Истинският конкурент удобно избяга от тези избори, скри се зад полата на Цачева, но именно от него произлизат най-големите дефекти на тази държава. ГЕРБ се опитват да направят дебат максимално близо до началото на кампанията, за да преодолеят изначалните дефекти на кандидата си. Лично аз се кефя, че ги оставиха да се поопържат в собствен сос

----------------------------------------------

Днес в 18 часа призовавам всички, които се чувстват омерзени, отвратени и погнусени от безкрайните лъжи на властта, от катастрофалните й международни гафове, от пълното подчинение на външни интереси, да се съберем на протест пред Министерския съвет. Нека Обитатeлят на МС да чуе какво мислят хората за него, нека да е наясно, че този път няма да му се размине, че този път петното е толкова голямо, че единственото лекарство е моменталната му оставка, оттегляне на Кристалина Георгиева от ЕК и нови избори. Има граници, които не трябва да бъдат минавани. С изключение на участието си в две световни войни, България никога не е регистрирала такава международна политическа катастрофа, която преживя след унизителното гласуване за шеф на ООН. Сега е времето за протест. Организираната престъпна група, която е узурпирала властта трябва да чуе какво мислят хората. 18 часа, пред МС!

---------------------------------------------


Евроатлантическия земеделец Николай Ненчев окончателно катастрофира като министър. Прословутата сделка с Полша за ремонта на двигателите на МиГ-овете окончателно беше прекратена и пратена в блатото на историята. Само преди месец обаче Земеделецът с палав евроатлантически перчем и антипутински бяс в гласа, обяви пред Комисията по отбрана в парламента, че с поръчката няма никакъв проблем и чакаме толкова много двигатели от Полша, че до края на годината ще имаме поне 6 МиГ-а в летателна готовност. Това изявление се оказа със степента на достоверност на декларация на реформаторското БЗНС в която обявяват Ненчев за идеологически чист воин, който само чака заповед от НАТО, за да нахлуе в Кремъл и да арестува Кървавия диктатор. Някой трябва да припомни на господина, че покрай тази поръчка, която се провали, държавата пръсна не малко пари. То не бяха вояжи до Варшава, то не беше превоз на журналисти, то не бяха коктейли на място, то не бяха платени вестникарски лъжи. В крайна сметка обаче Перчемът бе отвян от вятъра на истината и е крайно време да сяда да пише оставка и да си стяга куфарчето с топло бельо, когато дойдат прокурорите да го арестуват.
И само да припомня, защото паметта е единственото възможно дисиденство в свят в който ненчевщината като вирус се опитва да изтрие хард-диска на здравия разум. На 2 септември тази година в обширно телевизионно интервю същия този Ненчев, чийто лъжи лъснаха като естественото му теме, обяви, че българската авиация не била приземена, както твърдял комунистическа гад ген. Румен Радев. "Обявена е безпрецедентна за последните 25 г. процедура за доставка на още 10 неизползвани или ремонтирани двигателя, както и за други резервни части", разтресе се от злоба министърът. Два месеца по-късно се оказа, че той наистина е говорил врели-некипели. Всичко е било лъжа. Евроатлантическо дърдорене на празни обороти. Оставка, бе! Оставкааааа!

------------------------------------------

Истинска история. Град Балчик, неделя, 9 часа сутринта, частични местни избори. Пред една от секциите опашка от 100 души. Всички с мургав цвят на кожата, надъхани гласоподаватели, вероятно хора с активна гражданска позиция. Резултатът от тази опашка - 100 гласа за ВМРО. Откъде да знае човек, че има толкова войводи под прикритие в циганското гето? Никога няма да спре да ми е чудно как партия, която се прехранва политически с битовия хейт срещу ромите в деня на изборите няма нищо против техните гласове, а пък и даже е готова да даде кинти, за да изкара скрития войвода във всеки такъв избирател...:))))

-------------------------------------------------

Новина в стил "Цецка за президент" ни е подготвило изданието на "Америка за България" "Медиапул". Там четем дописка със 60-тарско соц заглавие: "Читателите на "Политико" харесаха Кристалина Георгиева за бъдещ шеф на ООН", което е сравнимо със заглавие: "Каспичан негодува срещу външната политика на Рейгън", например. От текста разбираме, че Кристалина водела в онлайн-анкета на изданието в която били взели участие епохалната бройка от...400 души. Ееех, само 400-те читатели на "Политико" да избираха генсека, ама пусти Съвет за сигурност няма ли да се разпуска вече и да остави свободните съвести на Европа да изберат своята международна майка, а?
В края на текста обаче редакторите са недогледали едно изречение и са го оставили. "Политико" пише, че Кристалина подготвяла "кампания в сянка" в последните 18 месеца. Това я прави сенчестият кандидат, не ли? Задкулисния фаворит на непредставителните проучвания. Култово!

----------------------------------------


До момента трима кандидати са заявени като десни Цецка Цачева, Трайчо Трайков и Митьо Пищова. Пищова го слагаме в този списък заради признанието му, че ще гласува за ГЕРБ (Радан Кънев подкрепи Бойко Борисов за премиер, така че гласуването за ГЕРБ е дясно качество).
Вижте каква готина метафора на дясното у нас е тази троица. Кандидат за мутра, бивш член на БКП и нагъл лобист за интересите на енергийните монополи. Това е лицето на комерсиалната десница у нас. И след това като чуя, че техните гласоподаватели били "мотора на промяната у нас" ми идва да вия от кикот по пълнолуние, защото кандидатите им ясно показват, че тези хора са котва, която постоянно ни връща в блатото...:)))))

--------------------------------------------------------

Признавам си - сбърках с мнението, че ГЕРБ лъжат за добро утро, а до вечерта са натрупали повече лъжи от фолкпевица в интервю за душевните си страсти. Поне веднъж Борисов е говорил истината. През юли, когато каза: "Но в сегашната ситуация преосмислям кандидатурата. Ако трябва да бъде описана с една дума - не трябва да е с много образование...". Цецкеееееее, този човек те е описал в дълбочина...:)))

--------------------------------------------

Подъл удар на ГЕРБ срещу евроатлантизма. Представете си само колко ще се озорва американския посланик докато дава заповед да му докарат Tzetzka Tzacheva за инструктаж в кабинета...:)))))

-------------------------------------------

Дотук разбрах едно - Той бил твърде важен, с твърде много контакти, с твърде много авторитет, с твърде много отговорности, за да се кандидатира за президент...:))) Май ще вървим към закриване на институцията..:))





No comments: