Tuesday, November 08, 2016

Оптимистична теория за българските лудости II




Първият катастрофален гаф на Кристалина Георгиева като кандидат за шеф на ООН вече е факт. Тя ни го сервира от страниците на "Файненшъл таймс", където се е появила статия за госпожата. И сега дайте да четем съвместно, за да видите какви прекрасни възгледи има новият кандидат на правителството:

When pressed on topics such as Syria, Ms Georgieva highlighted the need to pay more attention to non-state groups, such as Boko Haram and Isis.
"It used to be that armed groups would fight until such moment that they take over the government and become legitimate themselves, then come to NY and speak at the United Nations," said Ms Georgieva. УIt is like driving a car: you have to occasionally check the rear-view mirror, but mostly you have to keep your eyes on the road ahead.Ф

Няма да превеждаме целия пасаж, но ще отбележим, че българската кандидатка за ООН твърди, че е възможно да дойде ден в който "Ислямска държава" и "Боко Харам" (две организации, които обичат в свободното си време да убиват хора и да го записват на видео за разнообразие) да се сдобият с достатъчно легитимност, че да говорят от трибуната на ООН. Възгледите на Георгиева са интересни - когато въоръжените групи дойдат на власт те стават законни и легитимни. Което означава, макар и да не е казано пряко, че Ислямска държава спокойно може да получи статут на член на ООН, според нашата велика експертка по международни отношения. А "Боко Харам" просто трябва да се потрудят малко повече и най-накрая за изколят правителството в Нигерия, да го оглявят и да заповядат в ООН. За нея терористични и националноосвободителни движения просто е едно и също.
Ако някой смята, че думите на КриСталина може да се тълкуват по друг начин, нека да сподели. Дотогава ще смятам, че КриСталина се опитва да получи и подкрепата на ИДИЛ за себе си. Демократ човек, либерал...




-------------------------------




"Дневник" са пуснали фрапантен анализ, наречен "Русия се ориентира към "тотална война" в Сирия", публикуван във Франс прес, с автори Сами Кец и Марина Лапенкова. Зачетох го лежерно, но после се задавих с кафе. Вече съм убеден в едно - дори пресата при бай Тошо е имала повече свобода от някои журналисти, които ги превеждат у нас. Текстът, който се опитва да изглежда хладен и обективен порави с истината като порноактриса със сутиен и на моменти човек се чуди да не би авторите да са извънземни, които случайно са попаднали тук.
Няколко примера, защото е много забавно. В текста се казва:

"Примирието влезе в сила на 12 септември след тежки преговори между американския държавен секретар Джон Кери и руския му колега Сергей Лавров, но изтрая едва седмица". Дотук. Изтраяло е само една седмица. Нищо повече. Информацията спира дотук. Велико.
Споразумението обаче бе прекратено, защото американците бомбардираха позиции на Сирийската армия и убиха десетки войници. Нещо повече бомбардировката помогна на ИДИЛ да си върне позиции на които групировката не е била от половин година. Кец и Лепенкова обаче не споменават нито дума за това. Нито думичка.
Според тях споразумението било прекратено, защото не била доставена предвидената хуманитарна помоц за Алепо. Как да не пролееш сълзи за милостивите и нежни сърца на двата толкова величави анализатори?

А най-накрая се цитира и следното: "На Русия се пада тежестта да докаже, че е готова и способна да предприеме извънредни стъпки, за да спаси дипломатическите усилия" с оглед възстановяване на примирието в Сирия, заявиха в общо комюнике САЩ, ЕС и външните министри на ред страни от общността".
Тези рашки са страшни подляри и хибриди, мамка им. Как пък един път не оставиха армията на Асад да бъде избита от американските бомбардировки, за да могат "умерените джихадисти" най-накрая да си починат в Алепо и да се отдадат на любимото си развлечение - снимане на клипчета с отрязване на глави. Тъпи руснаци! Въобще не са в състояние да преговарят...:))))


---------------------------------------




Борисов вече е обречен. Сам постави главата си под гилотината. Така се получава, когато слушаш Иван Кръстев,който е голям майстор на разтърсвщите статии, но е с нула процента успеваемост в реалната политика, а външният ти министър е запознат с дипломацията, колкото телевизионна врачка с медицината. Днес Митов официално призна, че няма вариант за оттеглянето на Бокова. А не виждам и нито една причина Бокова да се оттегли сама, защото тя беше като плувец с камък на шията (името на този камък е "правителство") и постигнатото от нея е рекордно. Номинацията на втори български кандидат ще бъде разглеждано не като морален акт както си го представят местните луди, а като върховна интрига срещу всички останали участници. По същество кабинетът действа като съучастник на небългарски кандидатури и в пълна зависимост от чужди интереси. Това е танц с голи ходила върху остър бръснач. Полезни ходове вече няма, the shit hit the fan и пръските са се посипали върху всички участници в позора. Бойко Борисов винаги се е дънил на международно ниво, но сега издънката е кататастрофална. Собствените му съюзници, тези, които го върнаха на власт, ще се обърнат срещу него, когато стане ясно, че въжето се е затегнало около шията. Те ще са първите, които ще хвърлят съчки в огъня и ще се хилят гръмогласно, когато замирише на препечено месо. Интересно ми е обаче и друго - ако Кристалина получи гласът на Русия (знам ли, този пост лесно може да бъде обект на сделка), това означава ли, че Кремъл пак триумфира? :)))))


----------------------------------------


На страницата на КриСталина под новата й снимка, където гербаджийските мижитурки ще си строшат клавиатурите от опит да се подмажат, единственият чужденец Jose Frois, протугалец, се е отчел с емотикончета на среден пръст и три повръщащи човечета....Ако следваме психодясното обобщаване на процесите, то трябва да кажем - светът се изказа неодобрително, кога ще сменим Кристалина с Азис? :))))


--------------------------------



Става много интересно и мистериозно. Днес се изясни, че партия "Българска социалдемокрация" също е подала документи за регистрация в ЦИК, което е явен знак, че неният лидер небезизвестният Александър Томов, наричан Лупи, също ще се кандидатира за държавен глава. Така за първи път в историята ще имаме петима кандидати в лявото пространство, факт, който сам по себе си е изумителен. Ако кандидатите бяха двама това можеше да мине за случайност. Трима да бяха можеше да го отдадем на продукт на свръхраздуто его. Но когато станаха четири, а сега и пет вече е ясно, че някой се опитва да изпъстри лявото пространство със свои марионетки. Едната се целуваше с този някой, другия му беше вицепримиер, третия като едното нищо е заформил договор, а четвъртия просто би се прегърнал с всеки с идеята да го излъже за малко пари.
Но какво нещо е само - БСП днес излиза на терена срещу хора, които са се възползвали от всичко, което тя може да им даде - и Томов, и Орешарски, и Дончева, и Калфин. Но самият факт, че се полага толкова труд за разстройване и разбиване на лявото пространство е ясен знак, че то не е подчинено докрай, не се вписва в схемата за пълно уеднаквяване на политическия живот. Вижте в дясно какво е изнасилено. До момента там има само един кандидат, Трайчо Трайков и то колкото да не е без хич, сакън да не би случайно да откраднат малко гласове от Борисов. Дясното пространство е превърнато в политическа робиня на ГЕРБ. Много викачи във фейсбук, нула реална съпротива срещу ГЕРБ.
Ох, тази карма, мама му стара. Пак е дошъл момента левицата да чисти боклука, който се е натрупал...


-----------------------------------



Кандидатурата на Орешарски ме изпълва с оптимизъм. Някой много се стресна от ген. Радев и реши, че трябва да се подсигури с подлярски номер. А щом има наличие на страх значи има великолепна възможност за победа :)))

P.S. Хващам бас, че Орешарски ще вземе повече гласове от кандидата на Реформаторския блок, охх, как му беше името...Звездите ми го говорят, луната ми го шепти :)))


-------------------------------------




Сайтът "Медиапул" с наслаждение и похот цитира думите на външния министър на Великобритания Борис Джонсън, че "руските действия в Сирия може да са военно престъпление". Дописката е дълга и страстна. Май пак съм пропуснал нещо...
Нали само допреди месец Джонсън беше руско мекере, прикрит путинист, таен клоун на Русия, марионетка на Кремъл, смешник, дебил и олигофрен? Поне така твърдяха всички десни сайтове, колективното психодясно и потребителите на твърди напитки от рано сутринта. Имаше цели групи от грантова интелигенция, които твърдяха, че Брекзитът, чийто идеолог беше Джонсън, е изцяло руско дело и, че ако Джонсън им падне ще го натикат обратно в ЕС, за да могат да го изхвърлят с ритници. Нали великият посланик дьо Фазан каза, че от Брекзитът печели единствено Владимир Владимирович?
Та заради това ми е чудно - сега трябва да вярвам на думите на един клоун ли? Дебилът реабилитиран ли е? Олигофренът вече сериозно ли трябва да се взима? Комедиантът пак ли стана евроатлантик? Пируетите на дясната бг-мисъл отдавна приличат на траекторията по която тежък алкохолик се прибира у дома си :))))


--------------------------------------




От година и половина срещу Джеръми Корбин се води медийна война, която едва ли някой друг някога е преживявал. В началото огънят беше отдясно, а жълтите медии с наслаждение повтаряха думите на Камерън, че Корбин е заплаха за националната сигурност. Когато Брекзитът показа, че истинската заплаха всъщност е самия Камерън, медиите се варваризираха дотам, че започнаха да обвиняват Корбин, че е напълнил партията си с троцкисти, върху него се изсипаха огън и жупел. В атаката се включи дори и "Гардиън", които започнаха да говорят за Корбин като за някакво извънземно.
Обаче медийните гадости имат своя предел. Днес стана ясно, че Корбин отново отвява конкуренцията в битката за лидерското място и то с по-висок процент отколкото преди. Това е сблъсък, който май всяка лява партия ще мине, ако иска да се изчисти - сблъсъкът между елитите, които си въобразяват, че държат ключа за властта, който задължително минава през компромисите и между избирателите, които искат като гласуват за левица тя наистина да се държи като левица.
Това не спира медийната атака. Четох поразително тоталитарен коментар в "Телеграф", че ето Корбин победи, нооо, това лишавало лейбъристите от възможност да помиришат властта до 2025 година. Как го е изчислил автора е мистерия? Звездите ли му го прошепнаха? Те така и не разбраха, че оттук-нататък могат да навредят на Корбин само, ако напишат нещо хубаво за него...:)))))))))


------------------------------------------


Но кого да вярвам за Септемврийското въстание? На стипендиантите на чужди фондации? На дежурните пренаписвачи на история? На телевизионните историци? На кохортата на интелектуални лакеи? Да вървят по дяволите!
Въстанието е част от гражданската война в България започнала няколко години преди това с кървавия разгром на Войнишкото въстание, когато юнкерите избиват до крак разбунтуваните войничета край Владая. Най-голямата истина за случките от 1923 година може да бъде открита в литературата, защото именно тя пази емоционалната памет за времето. А в литературата следите на Септември 1923 година са разтърсващи. Именно заради събитията от онова време разтърсващ лирик като Асен Разцветников сътвори няколко удивителни балади. Една от тях носи името "Удавници".
През 1923 година, понеже властта на Кръволока е била демократична, народна, хуманна, извисена и благородна, властите са събирали септемврийските въстаници в шлепове и са ги давили в Дунав, което най-вероятно е в съзвучие с всички европейски ценности по земята. Това стихотворение е тъжно и призрачно, то описва духовете на удаваните, непримирените духове, които живеят на дъното на реката. Пак Разцветников описа България като страната, където "луди вещици сноват", а Каин преследва в мрака уплашените сенки на войниците, вдигнали оръжие срещу собствения си народ.
Никола Фурнаджиев, друг от мощните гласове, пък сътвори една толкова мощна и действена поезия от тези дни, че когато човек я чете сякаш сам чувства как целият свят се е развълнувал, полудял, развихрил. Именно Фурнаджиев сътвори метафората за "сватбата" - смъртта към която потеглят хората, оставени без друг изход.
И най-накрая, разбира се, е поемата на най-великият. Онзи, който вярваше, че вечната пролет ще дойде и ще остане завинаги. В годините след това, дори и комунистите, описваха въстанието като нещо строго организирано, но само прочетете Гео. Там имаме картина на автентичен бунт. На "отприщено стадо от слепи животни". Това говори за ярост, за стихия. С това си обяснявам поразяващата ума репресия за потушаване на въстанието. Кръволокът, едно автентично политическо чудовище, е разбрал, че в тази ярост е записан неговия край, ако не реагира. И той се записа в кървавата част на историята и сега сигурно се гърчи в някой адски котел.
Днес, когато виждам с колко ярост сме способни да говорим за историята, може би си въобразавям, но усещам сянката на онази никога несвършваща гражданска война у нас, която като призрак минава през времето.


-----------------------------------------



Имам чувството, че всеки остатък от литературно-критическа мисъл е заразен от синдрома "Космополитън". "Космополитън" дори и когато пишат рецепти за яхния винаги имат предвид секс. Същото е сега и с остатъците от критическа мисъл. Те не могат да допуснат, че някой е в състояние да води битка за принципи. Все е "рекламна стратегия", "маркетинг" и нещо друго. Лакираните списания, които си опитаха да присвоят и приватизират културата и да я превърнат в лъскав продукт за градски сноби, са си позволили да забравят нещо много важно. Автентичната литературна мисъл не извира от "шоколадът, Барселона, яж, моли се и и обичай", а от идеята, че светът се нуждае от промяна. Не напразно навремето руските футуристи, най-великите литературни радикали в тази част на вселената, бяха оповестили, че тяхната задача е да изхвърлят Пушкин, Достоевски и Толстой от парахода на историята. Това не е рекламен трик, не е маркетингова стратегия, не е начин да си увеличиш читателите - това е битка за радикална промяна. В този смисъл дълбоко съм убеден, че Милен Русков не атакува Георги Господинов обсебен от идеята името му да се превърне в заглавия. Това е битката на автентичното срещу наложеното. Това е сблъсъкът на писателя с идеи срещу проектираният писател, фондационен продукт и всеяден талмудист на социализма. Не знам кой е внушил на остатъците от критическа мисъл у нас, че литературата и културата са полянка, където радостни двойки вървят под кичозното слънце и се хилят, доволни от живота, преяли със снобска словесност. Литературата е начин на промяна, битка за смисъл и заради това една от задачите на истинския писател е да полива с ДДТ бурените, защото когато гламурът (да живее Пелевин) се превърне в зараза, то има нужда от бойни действия, а не само от наблюдаване на околностите.


------------------------------------------


Говорим си с Хакимчето за дядо й и колко добре изглежда човека на 82 години и изведнъж установявам, че разговорът се е обърнал срещу мен - как мога да ям вредна храна, да не смятам, че със сандвичи изобщо ще докарам и ден повече отвъд 70 години и разни други обвинения...Въздъхнах с примирение. Фактът, че Хакимчето избра литературата е огромна загуба за световната прокурорска общност :))))


------------------------------------


Много интересно. Цялото евроатлантическо войнство е настръхнало от думите на кандидат-депутата от "Единна Русия" Пьотр Толстой, че Русия вече била изкупила половината крайбрежие на България, а след това щяла да изкупи и цялата страна. Разбира се, че това е тъпанарска реплика. Толстой е силен анализатор, но с нея се прояви като мегакофти човек. Но пък от друга страна, както правилно ми припомни колегата Don Rodrigo ние четем десни анализатори и заради това не вярваме в тази заплаха. Нали според анализите всеки момент се очаква тълпа от гладни руснаци да щурмува Кремъл и да пирува с останките на Путин, а Русия се намира на ръба на фалита и всеки момент ще се срине във финансовата пропаст. На кого да вярвам - на Толстой ли или на десните ни шамани?
А най-накрая да припомня и един факт на всички, които днес си късат тениските с американски знамена, когато говорят за това как руснаците изкупуват имоти и земя у нас. Ето това е доказателството, че трябва да слушате какво предлага БСП и да го прилагате. Още в далечната 2004 година, когато се променяше конституцията, БСП отново и отново предлагаше да се разреши само на граждани на ЕС да купуват българска земя. Само на граждани на ЕС. Днешните конспиратори на свободна практика обаче отвориха ей-такива усти как това не било правилно. Надеждата им беше, че американците ще купуват земя. Но стана както винаги - дойдоха руснаците. Приятно ли ви е сега, мамини сладки?!



----------------------------------------


"Председателят на Еврокомисията пък, както обикновено, не пропусна възможността да се покаже като глупак, когато целуна домакина по бузата, а това никога не бива да се прави в Китай...". Из анализ на датския журналист Уфе Елеман за срещата на Г-20 в Шанхай. Нашето момче Юнкер пак е вилнял...:))

-----------------------------------



Всички протестърски медии се умилкват на Кристалина като стриптизьорки около мутра. Как става така, питам, но не чакам отговор, че протестърите правят, струват, накрая все обслужват ГЕРБ? Това някъде в университет за компаньонки или институт за гейши се учи, а?


---------------------------------



В пробива на руските хакери в сървърите на Антидопинговата централа има едно нещо, което ми направи впечатление - че според данните американските спортисти са масово болни и заради това взимат забранени вещества. Ето това е великата нация - нейните болни първи се класират за златото :))))))))


------------------------------


Не се заблуждавайте - Бойко Борисов по никакъв начин не е спрял атаката срещу Бокова. Прочетете внимателно изявлението му. Първата част е политическа халюцинация, която показва основно неразбиране на принципите на политиката. Ако Ирина Бокова, казва той, беше кандидат на ГЕРБ, аз да съм го отзовал много отдавна. И припомня какво бил направил с Румяна Желева преди време.
Тук е нужно малко разяснение. Проблемът с Желева беше диаметрално противоположен на този с Бокова. Стотици пъти тогава на Б.Б му намекваха, че трябва да предложи друга кандидатура за еврокомисар, но той с инатлива упоритост лансира Желева, въпреки, че предварително беше ясно, че тя се очертава слабо звено и ще я разкъсат на части. Тогава имахме неподходящ кандидат, който получи цялата възможна подкрепа на държавата, но въпреки това беше ошамарен жестоко. Сега имаме подходящ кандидат, който държавата по всички канали се опитва да саботира, то не бяха Тафров, то не беше Митов, то не беше самата КриСталина, а сега и самият премиер, който действа като марионетка на един неясен кръжец и Иван Кръстев. И въпреки това е чудо, че при целия този саботаж Бокова успя да задържи глава над водата. Заради това оплакванията на Борисов, че Македония и Сърбия ни били изпреварили трябва да ги тресне в темето на Даниел Митов, а и в своето собствено.
От хаотичните му изявление днес, неясните аналогии и класическият поток на съзнанието става ясно, че Борисов е подложен на зловещ натиск от много различни страни, а той отчаяно си търси някаква отсрочка. Това, което не са му казали обаче е, че се постави в ситуация в която независимо какъв ще е резултатът, той ще плати цялата сметка колкото й да е солена. Вече сме единствено в такъв вариант на развитие. Победа на Бокова ще е разтърсващ удар срещу правителството, което игра категорично против нея. Ако Бокова не успее, то и кокошките на село научиха кой е виновен в тази ситуация. Винаги така се получава като слушаш Иван Кръстев и сие. Тия винаги излизат сухи, защото има кого да давят, когато трябва да се спасят.


--------------------------------



Много интересно. В момента един от най-големите скандали, които тресат Брюксел е това, че бившият шеф на ЕК Жозе Барозу започна работа в демонологичната компания Голдман-Сакс. Това, че европейските елити и финансовите конгломерати са оплетени като свински черва едва ли е тайна за някого. Но в скандала "Барозу и Голдман Сакс" си личи сянката не на друг, а на Кристалина Георгиева, нашият местен Салиери.
Като зам.-шеф на ЕК именно тя отхвърля предложението на европейския омбудсман за промяна на етичния кодекс за работа в ЕК и така на практика подпечатва новата кариера на Барозу. Тук можем да заподозрем целенасочен саботаж на едно много добро предложение, което щеше да направи така, че да е невъзможно висши еврошефове да са облажват с корпоративни длъжности и кинти. Информация за това има още от началото на 2015 година, което означава, че Георгиева със своето бездействие на практика е дала зелена светлина на Барозу, чийто действия бяха окачествени като "среден пръст в лицето на Европа". Точно както действията на Кристалина и на кабинета сега са среден пръст в лицето на България...


------------------------------



Досега бройката на десните политолози, които са се възмутили, че Ангела Меркел се меси във вътрешните работи на България и по същество ни третира като подчинена държава е 0 (нула). Евроатлантически ценности и грантове


-----------------------------------



Днес случайно научих един факт, който не мога да осмисля в цялата му дълбочина. Архивът на вестник "Новинар" (архив огромен и ценен) е бил продаден за стара хартия! Трудът на няколко поколения журналисти е отишъл за претопяване. Това е огромно количество памет, което е свършило на боклука.
Полицията на мисълта на Оруел ряпа да яде. Онази литературна полиция имаше зад себе си поне някаква политическа мотивация, постоянното пренаписване на историята изисква усилия и отдаденост. А продаването на целия архив на един вестник за стара хартия е варварщина. Все едно се е родил постмодерния Нерон на идиотщината, чието забавление е да се гаври с паметта и труда на хората. Много се надявам това да не е истина, много искам да бъркам, но някакво сатанинско предчувствие ми подсказва, че това, което са ми казали е истина. Просто България днес е в такова състояние, че най-логичното и влудяващо нещо е някой да предаде архивът на един вестник за претопяване. Всеки век си има своето средновековие, мъдро беше казал навремето Станислав Йежи Лец. Българското средновековие от 21 век вероятно просто няма да има край...



----------------------------------


Честит празник! Този празник не е само наш, това е празника и на много хора, които с живота си платиха за правото да бъдат мечтатели.
Това е празникът на онзи поет, който знаеше, че септември ще бъде май и, че животът трябва веднъж завинаги да влезе в състояние на вечна пролет.
Това е празник и на онзи другият поет, който не знаеше за какво е роден, но беше наясно за какво трябва да умре един човек.
Това е празникът на още един поет - онзи, който обичаше живота по толкова страстен начин, че възпя звездите над Фамагуста и своята вяра, че родината му един ден ще се отърве от своя мрак и ще заживее в светлото бъдеще.
Това е празникът на едно малко момче като Митко Палаузов, празникът на разстреляните ястребинчета, празникът на едно поколение от идеалисти, които се пребориха и извадиха страната от блатото на мракобесното средновековие.
Именно това не могат да приемат днешните едноклетъчните хейтъри. В България на власт дойдоха унизените, онези за които беше предвидено винаги да си стоят по селата, да бъдат неграмотни и тъпи и никога да не потърсят справедливост.
И най-накрая. След 9 септември беше създадена "народна република". След 10 ноември думата "народна" изчезна някъде. Тези, които дойдоха на власт преди 25 години тогава така мразеха народа, че се опитаха да му вземат всичко. Как да не харесваш тогава 9-ти септември, а?


-------------------------------------


Като гледам Инициативния комитет зад Татяна Дончева оставам с усещането, че зомбито на цялото НДСВ се опитва да се завърне в света на живите чрез нея. Председател на ИК била Камелия Касабова, там срещаме името на Николай Свинаров, вице е Минчо Спасов. В един момент се закашлях от жестоко подозрение. Да не би Татяна Дончева да не е разбрала, че това са избори за президент. Тоест няма как да я направим царица? :)))))))))


----------------------------------



Идеалната кандидат президентска двойка е Динко за президент, а Асен Генов за вице. Единият ще гони бежанци, а другият ще лови руснаци. И така майка България ще пребъде...:))))))


-----------------------------------


Паметникът на ген. Колев в Добрич заплашва да се превърне в най-абсурдният пърформанс евър. От всички думи и действия на генерала авторите на идеята (Валери Симеонов - патриот-русофоб, какъв кабинетен планктон просто) са избрали да сложат репликата му срещу Русия. Защото така е модерно, мейнстрийм е. Още по-модерно е и това, че в копитото на коня щяло да има фотоклетка и така, когато някой застане пред паметника веднага щял да бъде атакуван с изпълнение на песента "Шуми Марица". От това ме напуши зловещ смях. Паметник за поклонение на русофоби, а пък ще пускат точно тази песен. Това подсказва, че когато човек е исторически идиот, това е за цял живот. Можеха поне да се поинтересуват от стиха: "Марш, марш, с генерала наш" и да се запитат "кой ли е този митичен генерал?". И, не, бе, не е Бойко Борисов.
Става дума за руския, да, руския, генерал Михаил Черняев. Авторът на първоначалния текст на песента просто е бил запленен от фигурата на руснака предвождал български доброволци в помощ на въстаниците от Босна и Херцеговина през 1876 година. Ама на нашите пишман-патриоти им дай само да хвърлят идеологически къчове в пространството и нищо друго. Опасявам се, че и мозъците им работят на принципа на фотоклетката. Проявяват се един път годишно и то обикновено в тежък запой :)))


----------------------------------


Историята със Симитли (Слънце грее, дъжд вали...) започна като чиста романтика. След това стана смешна, когато светския хроникьор Методи Бачев изтрезня и започна да сипе закани да съди "олигофрените". Днес научавам, че трилърът става психарски и заприличва на романа "50 нюанса Симитли, ох, пардон, сиво". Оказа се, че и Методи Бачев, както и собственикът на сайта "Пиринско" Иван Хамбарджийски са били задържани за по 24 часа в ареста. Арестувани! Представяте ли си? И, ако за Методи Бачев е полезно да полежи в ареста, за да види как милионите му ще се стопят пред очите му, с какво е виновен собственика на сайта? Откога, по дяволите, е престъпление да съобщиш за една любовна история? Оттук-нататък така ли ще се процедира в тази държава? Всеки, който изпита съмнения в мъжествеността на премиера ще бъде задържан в ареста? Нали, божкем, живеехме в демокрация?


------------------------------------


Напънал се Реформаторския блок и родил...Трайчо Трайков. Колко е готино! В най-висшите си политически пориви реформаторите не могат да измислят нищо друго освен да номинират бивш министър на Бойко Борисов. По същество този кандидат представлява отказ от участие в изборите. Това е начин Реформаторския блок за пореден път да превие гръбнак пред ГЕРБ и да се опита по максимално нежен и отдаден начин да масажира мускулите на премиера. Политическата харизма на Трайков трябва да бъде търсена с мощен микроскоп, а се басирам, че дори и най-закаления фен на РБ, такъв, който носи тениски с Радан, трудно ще си спомни Трайчо да е отстоявал някаква кауза, която да е в полза на хората. На мен ми е ясно, че всеки уважаващ себе си реформатор трябва да презира народа, иначе няма да го пуснат на партийните партита, но никога не съм очаквал, че ще го демонстрират чрез кандидата си за президент. Те издигнаха кандидат на ЕРП-атата, а не на хората. РБ - любимото гадже на ГЕРБ! :))


-----------------------------------


След скандала в Симитли (слънце грее, дъжд вали), започвам да си мисля, че думите на Бойко Борисов: "И аз почвам да викам вече, че съм "пидал", май са били изпълнени с автобиографични терзания :)))))))))))))


--------------------------------


Кампанията "Фандъкова-президент" май е в пълен ход. Днес Георги Марков, наричан още Дантелата, я обяви за национално богатство. Хаха, това е изявление, което все едно е излязло от различно измерение.
Йорданка Фандъкова е аналогът на силиконовите кукли в политиката. Тя е синтетично творение, нещо като андроид, който кара по чужда програма, политическият софтуер в главата й не е естествен, а имплантиран. Вече толкова години като кмет на София Фандъкова винаги е била само фасада на зловеща корупция, на безбожно огробване, на откровени политически дивотии. Усмихнатото лице на октопода. Резачка на ленти в пола. Жената, която простреля смъртоносно 80 на сто от софиянци с цената на билетчето от 1,60. Не пипайте гугъл за момент и отговорете откровено. Можете ли да си спомните позиция на Фандъкова по някой въпрос? Някога да сте я чували да защитава собствена визия за нещо? Да е взела отношение, поне веднъж, по острите проблеми на деня? И поне веднъж, ама наистина поне веднъж да е показвала независимост на характера или да се озъби на своята собствена партия? Фандъкова е като клонинг на Плевнелиев. Като я знам какъв кмет кмет е, мога да предположа какъв президент ще бъде. Няма да се учудя, ако въведе такса вход на институцията, а веднага след това я увеличи с 60 на сто. Тя ги обича тия работи...:)))))))



-----------------------------------


Видях, че някъде тържествено са обявили завръщането на Бойко Борисов в голямата игра. Тази халюцинация е продукт на две събития - мегаунизителното посещение при Ердоган в Истанбул и тук нямам предвид липсата на знамена, а това, че българския премиер прие да бъде единствено писар (той сам каза, че си е записвал) на исканията на Турция. След това пък паническото търчане в Берлин, обобщено от "24 часа" със заглавието: "След срещата в Берлин: Каквото поиска Борисов, го обещаха". Не съм наясно дали това заглавие е продукт на любов или на ирония, но пък то ми припомни, че основния ресурс с който Германия захранва България са именно обещанията. Това е трайна политика на Меркел - тя обещава, а след това сладострастно потъва в амнезия. Защото си спомних, че при подобна криза в края на 2014 година, когато Русия се отказа от проекта "Южен поток", Борисов пак като разплакано дете се опита да се скрие в полата на канцлерката. Тогава тя обеща буквално следното: "да изпрати експерти за помощ на България, които ще ни съветват за съдебната реформа, енергийните проекти и усвояването на европейските фондове", да постави на дневен ред любимата тема за газовото хъбче и пак да даде рамо за влизане в Шенген. Всичко това си останаха обещания. Така че, когато Меркел обещае нещо на Борисов това трябва моментално да влиза в графата "политическо фентъзи". Борисов не прави политика, нито се връща в голямата игра. Той затъва в плаващи пясъци. Тъжното е, че повлича България заедно с него.

 

No comments: