Friday, October 03, 2008

Viva la бира!

blog_992.jpg
Да живее бирата! Това ще новият лозунг на радетелите на здравословното хранене и адептите на новия здравословен живот. Постмодерното общество откри своето ново универсално средство срещу всичко - презираната от аристокрацията бира. Европейските диетолози вчера официално излязоха с доказателство, че бирата ускорява метаболизма и забавя процесът на стареене. Японските учени (солта на земята!) пък установили, че редовната консумация на пенливата течност, която е като бензин за настроението, намалява риска от рак до три пъти!!!

Прекрасната новина се подсилва от факта, че бирата може да се окаже универсално средство и за много други проблеми. Ето днес е официално времето и мястото да установим, че приключва епохата на заблудите. С фактите за бирата светът едва сега навлиза в епохата на истинското просвещение. Може би не знаете (всъщност и аз го научих едва днес) бирата убива болестотворните микроби със същата ефективност, с която Иван Славков-Батето унищожава чашите с уиски пред него. Освен това кехлибарената течност придавала удивителен блясък на косата (за тези, които я имат) и давала твърдост на ноктите.

Някои учени от години си блъскат главите по мехинизмите на еволюцията. А нито един от тях не се сети да погледне бирата и да я пришие към теорията на Дарвин. Дори и японските учени. Помислете - цивилизацията тръгва да се развива едва когато бирата става масово търговско явление. Тя придава твърдост на духа и позволява да паднат задръжките, които пречат на човек да мечтае за големите неща.

Бирата се оказва основното гориво в ядрения реактор на цивилизацията (не се опитвайте да копирате това сравнение, защото ще го патентовам и ще искам авторските права за него). Значи, ако бирата е такава божествена амброзия, която да лекува хората, то трябва да преоценим и възгледа си за сервитьорките. Някои от нас не ги забелязват, други се държат грубо, а не бива. Защото сервитьорката в този случай изпълнява ролята на ангела. Тя сервира божествената течност и по този начин осъществява великата връзка между Чудото (бирата) и теб самия. Ше настоявам в най-скоро време за радикална реформа в иконостасите по църквите. Вместо като странни бебета с крила, ще искам ангелите да бъдат рисувани като сервитьорки в тиролски носии. Вероятно Висшата сила също ще одобри моето видение, което ме осени при това без да съм употребил от живителната течност.

Днес е ден номер 1 от красивото бъдеще на света. В него ще има слънце, красиви сервитьорки и много лекарства под формата на бира. Не знам защо, но съм почти сигурен, че много кръчмари по света са получили припадъци от радост! И те са хора - нека да се радват!

Наздраве!

No comments: