Wednesday, December 03, 2014

Спирането на "Южен поток" - най-голямата заплаха за дясната интелигенция




Българската дясна интелигенция не е наред с главата. Честно. Човек ги гледа по телевизията - едни такива мощни, вресливи, псевдокултурни и всезнаещи и не очаква да преливат от такава вселенска тъпотия. Тия пичове така и не разбраха, че пътят по който са поели води към тяхното икономическо самоунищожение.
В деня в който Владимир Путин обяви спирането на "Южен поток" очаквах дясната интелигенция веднага да осъзнание, че това е космическа заплаха за техните доходи и дори да проводят делагация в състав Огнян Минчев, Иво Инджев и произволен автор на "Дневник" в руското посолство на тайна среща, за да молят Русия да се откаже от своето намерение за прекратяване на прословутия проект.

Защото в секундата в която "Южен поток" изчезне от хоризонта, победата на кървавия путински ботуш, над сатанинските орди от рускини и над корупционния газ за народните маси ще може да бъде обявена шумно, с кратък коктейл в американското посолство. Но в мига в който гордите евроатлантически и прогресивни сили на другия ден страдат от почетен махмурлук и сънуват как ги коронясват почетно за мистър "Европа" 2015, американското финансиране ще се изтегли по бързо от US-самолет над Сирия.
И си представете само тази гнусна ситуация. Гордата дясна интелигенция, активните борци срещу заплахата от световния путинизъм, героите от софийските кръчми, антитерористичните заклеймители на народната душа, ще трябва да си търсят истинска работа, да кретат едвам-едвам на средна работна заплата и да проливат сълзи за доброто старо време, когато грантовете течаха като руски газ по турски тръбопровод.

А точно това ще се случи. Когато "Южен поток" стане проблем на други държави, а България остане горд рай на ценности, студ и високи сметки за ток, тогава финансирането ще се насочи в някоя друга геополитическа посока и ще настане световна трагедия.
Нивото на интелектуалност рязко ще се понижи. Сутрешните блокове ще останат без своите ежедневни експерти, които да ни обясняват, че самото присъствие на Русия в Европа е дело на Сатаната, а Путин закусва с бебешка кръв, защото е един немодерен, изостанал тиранин, който не ги чатка тия големите световни ценности, които водят вече трета неуспешна война. Представете си в каква духовна пустиня ще се превърне тази страна, лишена от ежедневното прозводство на свърхинтелект, щедро подплатен с грантови ресурси и тихата благословия на мениджмънта на "Америка за България".
Когато парите от Америка спрат това ще е национална трагедия, защото без любимото си чудовище десницата не е в състояние да функционира като човек, който си е пил хапчетата. Какво друго ще им остане като кауза? Ще бъде една скука, една световна нищета, една празна държава, където вече няма да има кой да ти даде кинти да плюеш, че вятърът, който идва от Русия изпълва душата на българите с неатлантически чувства и да настояваш истинският десен да не ходи на работа в такива дни, за да се предпази от порочната  зараза.

С други думи - дясната интелигенция жестоко се прецака. Сега съм убеден, че тайно стискат палци изявленията на Путин да се били част от някакъв световен пазарлък, че да могат да избутат криво-ляво до пенсия без да полагат презрения пролетарски труд на който са обречени другите лузъри. В края на краищата нима си истински интелктуалец, ако не си усвоил поне един грант в живота си, не си дал интервю в което да оплюеш православните дебили сред които живееш и поне един път не си целувал ръката на американския посланик у нас. А, когато "Южен поток" го няма и коктейлите в посолството ще бъдат разредени и изобщо творческата атмосфера, която витае във въздуха ще се стопи като хамбургер от "Макдоналдс" оставен на слънцето.
Заради това трябва да знаете - "Южен поток" тези дни се сдоби с неочаквани привърженици. 
Те няма да си го признаят, но по въздишките ще ги познаете.

No comments: