Sunday, December 07, 2014

Патриотични новини




Кабинетът замазва очите ни с новините на турски език, за да го подкрепяме. Това политическо откровение сподели тези дни представителят на партия "Свобода" и част от ПФ Павел Чернев. Всъщност той е един от малкото направил първата крачка по пътя към истината. Защото нищо в темата с новините на турски не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. Тоест всички изприказвани думи, обвинения и съмнения нямат никакъв смисъл, ако не си дадем сметка какво е истинското положение по тази тема.

Първо - турците у нас изобщо не гледат тези новини. Който се съмнява в това нека да отиде у произволно семейство. Когато искат да гледат нещо, те гледат турски канали. И нека това да не звучи като обвинение - хората гледат забавни предавания и филми, тоест не ги интересува кой знае колко какво ще им споделят по БНТ.

Второ - според една социологическа хипотеза основната аудитория на новините на турски се състои от патриоти. Те ги гледат, за да се самонадъхват и да бетонират своите политически убеждения. Тоест тяхното премахване ще навреди моментално на ПФ, защото тази партия ще изгуби един от най-консолидиращите си фактори. Патриот без новини на турски ще е като американски полицай без чернокож джепчия, абсолютно изпаднал в депресия, изгубил смисъл на съществуванието си.

Прах в очите хвърлят и защитниците на новините. Един от тях каза, че новините помагали в интеграцията на турците. Това може да го измисли само човек, който не пребивава в тази страна или преди два дни е слязъл от летяща чиния. Изобщо темата с новините на турски отваря проблема - докога ще ни дрънкат глупости. Кой мисли българите и турците у нас са идиоти. Кой? 

No comments: