Tuesday, December 02, 2014

Виртуални сцени от хибридната война




В един налудничав и лакейски български документ „Стратегия 2020” бяха обявили, че Русия води хибридна война срещу България. Опитах се да схвана какво е това чудо, но дори и западните величави анализатори всъщност не знаят. Всяка шега в туитър или фейсбук вече минава за хибридна медийна бомба. Заради това тук ви изсипвам цели три такива


Бомба номер 1




Граната номер 2



Мина номер 3



Ако лакеите са прави, то значи и аз водя хибридна война срещу целия свят. Добре дошли на бойното поле.





Само за информация. Ивет Добромирова твърди, че Марин Райков е спрял "Южен поток". Срам вееее, да не знаете този факт! :)))))

-------------------------------------------------------

Всичко е пълен хаос, само "Протестна мрежа" е организирана. Подуянска мъдрост след четене на ФБ:)))))

-----------------------------------------------------

Замириса ми на оставки. Кунева - ‪#‎оставка! Госпожа Yes скандално подкрепи Трансатлантическото споразумение. Без да е оторизирана от никого! Новата власт вярно няма гръбнак, но това никъде не си личи така, както при среща на български политици с американци! Долу Кунева!

--------------------------------------------------

Снощи след 15-ата минута гледах предаването на БНТ "История.бг", посветено на Вапцаров. И така, аз се оказах исторически щастливец, защото заради разсейването съм изтървал най-интересната част от него - в която повечето гости са изразили мнението, че Вапцаров изобщо не е комунист. След това е следвала кратка интерлюдия на тема - дали пък изобщо Вапцаров е бил левичар. Част от гостите са изразили мнението, че това е подла комунистическа провокация - Вапцаров изобщо не е левичар, а е бил воден от чувството за някакъв лигав сантимент към бедните. В частта в която аз се включих на вълните - една мощна леля изкара Вапцаров озверял македонист, Марин Георгиев, автор на пасквилната книга "Третият разстрел" обяви, че имал тайни докуметнти за Вапцаров, които обаче не държал у дома си, ами на тайно място, а пък някакво режисьорче се опита да обясни, че едва ли не военното крило на БКП е убило Вапцаров. Не успях да гледам по-нататък, защото ме беше страх, че ще обяват, че всъщност Никола Гешев отчаяно се е опитвал да спаси Вапцаров от лапите на неговите озверели убийци-комунисти. Но пък гледайки предаването се изпълних с толкова много светла радост, че се почувствах наистина жив. Вапцаров и до днес им пречи. Той е така незообиколим, така жизнен, така безобразно ляв, идеалистичен и вдъхновяващ, че е в състояние и днес да срути всяко дясно клише, което ни натресат. Заради това водят тази война срещу него. А войната е злобна, защото те знаят, че не могат да я спечелят. Ама наистина не могат.

--------------------------------------------------

България няма да има газ, но ще има американски танкове...Ето ви истинска диверсификация, лузъри! :)))))

--------------------------------------------------

О, неее, Путин спря "Южен поток". Какво ще прави сега психодесницата без любимото си чудовище? Чудно ми е коя ли е ще следващата голяма заплаха от страна на Русия, която е смущава съня на грантовата интелигенция? Например: "Не е ли време да забраним на рускините да посещават България, те внасят кремълска корупция и разложение в присъщата ни евроатлантическа еротика"...Даа, защо ли изведнъж се размириса на шисти? Защо ли? И то ей-така - по евроатлантически намирисва :)))

-------------------------------------------------


Чета някакво изявление, което обобщено звучи така: "Бизнесът против увеличаването на минималната работна заплата". Хохохо. Това не мога да го разбера. Всеки път, когато някой развилнял се и изпил повече уиски отколкото може да носи неолиберал тръгва да прави проповеди срещу минималната заплата, основен аргумент за това е, че без това заплатите в България са по-високи, така че защо трябвало да има МРЗ. Защо са против нея след като сърцата им са толкова щедри? Защооо? Ето това е част от проблема. България ще стане нормална страна, когато "бизнесът" поне веднъж каже - даа, отказваме се от по една любовница, за да можем да вдигнем доходите на хората. Всичко останало е префинен начин да кажеш на народа - аз съм мазен скъперник.

-------------------------------------------------------

Чета някакво изявление на Радан Кънев (този пич трябва да бъде изучаван, опасявам се обаче, че възможностите за истински анализ все повече отиват към ръцете на психиатрите), които заявява: "Слави Бинев трябва да получи шанс". О, йе! Сега вече разбирам, че "умен, красив и богат" означавало - дайте шанс на Слави Бинев, а "Не съм платен, мразя ви безплатно" да се превежда - обичам фолкаджия номер 1 и съм готов да го подкрепя! :)))) ПФ вече ме кефят малко повече от РБ. Патриотите поне се опитват да поставят някаква граница на своята политическа проституция, докато реформаторите вече преглъщат всичко и дори молят за още...:)))

-------------------------------------------------------

Аритметика на задкулисието. ДПС изключва двама депутати от парламентарната си група. Изведнъж на втория месец те се сетиха, че те са използвали преференциален вот и са нарушили партийната дисциплина. Това едва ли щеше да направи впечатление на някого, ако не идваше в момента в който Патриотичня фронт е готов да отплува от пристанището на управлението. Сметката показва, че с тези двамата мнозинството пак ще може да разчита на 121 гласа. И бъдете убедени - Реформаторския блок преглътна Слави Бинев като крайпътна жрица омачкана петолевка, така и ще преглътне тези двамата, пратени като диверсанти в тила на мнозинството. А това трябваше да е парламента на промяната, на чистата политика, на прозрачността, о, йе. Питам - как да наречем протести след които задкулисието не само не бива победено, но и получава мускули? Аритметиката на задкулисието става все по-очевидна. Спаси, боже, душата на Реформаторския блок в отвъдното и нека да врат в котела само половин вечност :))))

--------------------------------------------

Май днес направих най-доброто, което се може да се направи в петък, обявен за "черен", за да призове народа да купува като за последно, а и, когато във ФБ масово се появиха шамански статуси, които заклеват Зукърбърг да не им взима личните данни, което е все едно да молиш граф Дракула да мине на сок от целина с малко спанак за екзотичен привкус, и забегнах в провинцията на една среща с хора в Раднево. Прекосяването на половин България се оказа ценно, защото човек вижда, че на тялото са му необходими поне два часа да се отърве от всички софийски отрови, но изведнъж изчистила се душата човешка не иска да се връща в голяма истерия и прави всичко възможно да удължи обществено-политическата си ваканция. Така и аз - помислих си дали да не поискам политическо убежище на автогарата в Стара Загора, да я обявя за независима република и да вдигна опълчението за силово намаляване на цените на бирата...Даа, значи имам план за следващия път...:))))

-----------------------------------------

Йеееес! Велико дуо се заформя в културата под реформаторското управление на четворната коалиция - Вежди Рашидов - министър, Слави Бинев - шеф на парламентарната комисия по култура! Аз мисля направо да местим управлението на културата в някоя кръчма, само там тя ще се чувства у дома си...:))))

------------------------------------------

Изчетете добре стенограмата от заседанието на кабинета днес. Няма такъв култ просто. Това е като политически трилър. Човек дори може да си представи физиономиите на участниците в екшъна. Боко изчита списъка с новите областни управители. Веднага след него думата недоволно взима Кунева, в чийто реформаторски характер никога не съществувала ценноста да казваш нещата в прав текст. Почва едно оплитане на словесни локуми. Тя обръща внимание на "вътрешната динамика", описва всички кадри на реформаторите като прекрасни, хубави, светли хора, но най-накрая пуска в действия картечницата: "В тази картина обаче липсва „България на гражданите“. Като се има предвид каква е тежестта вътре в самата група, на мен много ми се иска да помислите и върху това. Бяхме предложили кандидат, специално за София...". Боко веднага й отговаря с насрещен огън. Обяснява, че и в ГЕРБ имали много хубави хора, които останали без постове. "Но това мен не ме касае. Дадени са ми имената. Така както и от АБВ имат в Пазарджик областен управител...Толкоз. Хубав – лош, вървим напред, важното е администрациите да работят".
Само да ви припомня - говорим за партията, и изобщо за партиите, които едно време бяха опищяли света за формулата 3-5-8. Наричаха я феодализация, какво ли не. Сега тук имаме мегафеодализация, защото очевидно сме в коалиция между партии, които дори не могат да комуникарат помежду си и се прецакват една друга. Историята обича да се повтаря като фарс. Всички камъни на реформаторите и на ГЕРБ се стоварват върху техните глави като библейско проклятие. Вътрешната динамика е такава, брат.

----------------------------------------------------


Само за 3 месеца кабинетът на Близнашки е изхарчил над 1 милиард лева за извънредни разходи...Охх, а какво тежко положение твърдяха, че са заварили. В България, вече съм убеден, схемата е обърната. Десните като дойдат почват да харчат като наркоман в холандски кофи-шоп :)))))

-----------------------------------------------------


Разполагат у нас американски танкове, но ние сме под ужасна руска зависимост, чак се гърчим в прегръдката на Кремъл като български интелектуалец без водка. "Америка за България" спонсорира спектакъл за това как мъже си правят орална любов, но иначе ние сме тежко обвързани с Москва и демократичните съвести стенат под това иго като мисис "България" срещу всички хейтъри. Медиите ще си строшат краката да публикуват текст колко гнусни човекопободни са тези, които не искат Трансатлантическото споразумение, но у нас, разбира се, всесилен господар е Путин...:)))))

------------------------------------------------------

Забележете колко е култово. Когато някъде в дивата световна провинция (тоест всяко място, което не е САЩ) има протести, заглавията преливат от съчувствие към борците за свобода, продемократичните демонстранти, антиолигархичните бунтовници. Когато за пореден път чернокожото население на САЩ се вдига на яростен бунт срещу расистката полиция, тогава изведнъж се оказва, че това са насилници, обирджии и скандалджии. Как да не се кефиш! Протестиращите в САЩ имат моята пълна подкрепа в битката си срещу гнусните расисти, които управляват силовите органи в тази изстрадала страна. Чудно ми е къде са европейските и демократични съвести на България, за да заклеймят кървавите полицейски репресии?

--------------------------------------------------------------

Култово интервю на Путин пред ТАСС.

ТАСС:Как сте със здравето, Владимир Владимирович?
Путин: Надявайте се!

Хахахах, величествено. Още по-величествено обаче звучи отговорът на руски:

ТАСС: Как здоровье, Владимир Владимирович?
Путин: Не дождетесь!

--------------------------------------------------------------

В цялата драма на "Протестна мрежа" с тефтерчето на Златанов има един много специфичен, дори бих казал мистериозен момент. ПМ е убедена, че инициалите Д.П са станали 10 с намесата на прокурорска ръка. Толкова убедени, че дори свикаха митинг пред Съдебната палата, разбира се, слабо посетен, понеже половина кадри на ПМ вече са в управлението и няма да си губят времето да висят на студа, я. Мен ме притеснява друго - откъде произтича това абсолютно знание, че инициалите са били Д.П? Откъде? Как може произволен кадър на "Протестна мрежа" да твърди със сигурност, че е имало фалшификация? Защото, видите ли, някакъв сайт бил пуснал някакъв вариант на тефтерчето? Ами, ако манипулацията е направена там? Да твърдиш, че инициалите със сигурност са били Д.П и дори да свикваш протест за това, означава, че или си имал някакъв несанкциониран достъп до тефтерчето или си бил в кабинета на Филип Златанов докато ги е пишел. Но дори и да приемем, че Делян Пеевски фигурира в това тефтерче (абсолютно е възможно - корпулентните са всеприсъствени), то голямата въпросителна е - защо бе, мама му стара, не протестирате срещу премиера, който беше началник на Златанов и е премиер сега. Нали той е главата на тази престъпна схема в която са намесени задкулисни влияния и авторитарни механизми. Да протестираш срещу Цацаров и Пеевски, а не срещу Борисов е все едно да протестираш срещу бръснарите на Хитлер, а не срещу самия Хитлер. Простичко е.

------------------------------------------------------

Зарадвах се. Най-накрая и аз, по думите на Радан, усетих икономически подем и оптимизъм. После, уви, осъзнах, че това са само киселини...))

------------------------------------------------------

Чета едно интервю на Ангел Найденов и ритам с крака от смях. Ще подмина с мълчанието твърдението на този социалист, че БСП е трябвало да управлява в коалиция с ГЕРБ и АБВ, защото всеки има право на своята мечта за брутално самоубийство пред очите на всички. В края на краищата инстинктът за самоунищожение понякога може да бъде по-силен от инстинктът за самосъхранение. Друго ме изкефи - Найденов се изживява като либерален гуру и твърди: "С олевяването рискуваме да се окажем на една писта само с "Атака"". Значи, когато БСП се държи като най-дясната партия у нас и в сравнение с нея ДСБ изглеждат като банда от троцкисти, които си мечтаят за световна революция, това е добре? Но сакън значи лявата партия да не прояви малко олевяване, защото видиш ли широките коалиционни души на някои хора много искат да сънуват властови хоризонти...Да се опитваш да видиш олевяването като нещо лошо в една лява партия това е все едно Калин Манолов да псува протестно докато чете Айн Ранд. Ако олевяването ти пречи значи трябва да провериш дали пък сърцето ти вярно не бие отдясно...

---------------------------------------------------------

Йеееееес! Заглавие: "Радан Кънев: Вече се усеща икономически подем и оптимизъм". Веднага спрете да го плюете, хейтъри! Прав е човека. Усеща се икономически подем. Пенсионер от Подуяне онзи ден така се бе подел икономически след като му отрязаха евтината такса за посещение при лекар, че псуваше по евроатлантически, а в пристъп на оптимизъм дори два пъти каза: "Извинете за цинизма, ама да му го начукам на тоя ушат реформатор". Народът цъфти, връзва и вече се роди инициатива да кръстим кварталната кръчма "Радан Кънев" в знак на изумление колко ли трябва да е изпил тоя, за да изръси нещо подобно...:)))))

-------------------------------------------------------

Още един представител на властта - този път Божо Икономиката без да бъде оторизиран, без да е ясно въз основа на какво го прави почна да хвали Трансатлантическото споразумение и възможностите, които то дава на среща в Брюксел. От информацията си харесах едно изречение: "Лукарски определи засилването на диалога с бизнеса и прозрачността на преговорите като ключов приоритет за постигане на споразумение за ТТИП". Само да попитам - вече всички говорят за тази прозрачност, а някой да е чувал конкретните параметри? Как хвалиш възможностите на нещо, което изобщо не знаеш какво е? Или той е Божо Гадателката, която по неведом начин се е добрала до тази информация. Въпреки усуканата формулировка трябва да се попита - кой оторизира Лукарски да говори изобщо по това споразумение? Въз основа на какво се е разпищолил да вземе отношение по него? И дъвката, че те, видиш ли, подкрепяли преговорите, но това не било подкрепа на ТТИП, ами ей-така по принцип за красивата възможност за диалог, вече не върви по никакъв начин. Винаги съм знаел, че реформаторите първи ще извият гръбнак пред американските интереси, но това става по толкова подъл начин, че вече започва да прилича на сюрреализъм.

-------------------------------------------------------

Заглавие: "САЩ и Международният валутен фонд ще окажат финансова помощ на Украйна". Хохохохо. А бедните украинци все още си мислят, че гражданската война е най-големият им проблем...

------------------------------------------------------

Министърът на образованието Тодор Танев, реформатор, е казал на ученици в Казанлък: "Бъдете реалисти - мечтайте за невъзможното". О, йееее! А това, разбира се, е мисъл на Че Гевара. Мисля, че ГС на РБ трябва да се събере, за да заклейми остро тази болшевишка пропаганда, която се лее, че след признанията за левичарщината на Радан, сега втори реформатор рухва и призовава за световна революция :)))

------------------------------------------------------

Росен Тапета, Пешо Еболата, Бойко Цесията, Лиляна Магистралата...Какво прекрасно лице на новата власт! :))))

-------------------------------------------------------

Седесар в здравеопазването - това е все едно да пуснеш масов убиец на тийнеджърско парти! :))))

------------------------------------------------

Ебола си майката - здравният реформатор, удушвачът на пенсионерската такса при джипито Петър Москов днеска вика - това с еболата беше стрес-тест за нацията и нацията доказа, че може да издържи. Идва ми да наритам някой телевизор. Не стига, че умишлено пуснаха слуха, за да могат да паникьосат хората и никой да не търси сметка от тоя реформаторски касапин за налудничавата му деснота, ами сега това било стрес-тест! Братче, ами, ако утре еболата вземе, че дойде наистина, даваш ли си сметка какво ще стане с тебе? Ще бъдеш разкъсан на части от озверели телевизионни зомбита, които пет пари няма да дават за стрес-тестовете ти. Но това доказва една моя стара теория - реформатори във властта е равно на абсолютна лудост в обществото :)))

-----------------------------------------------

Не е ли редно цената на крушовата ракия да пада драстично при съмнения за ебола? Все пак вирусът печално избяга от Македония, където са ракиджии, аз изпитвам оптимизъм, че няма да се задържи и у нас. Нациите с уиски да му мислят, ние си имаме имунитет. Имунитет, който върви със салатка, нали? :))

----------------------------------------------------

Първата работа на Москов като министър е да отмени таксата от само едно левче за пенсионерите при посещение на лекар. А после тия вечно реват, че хората не ги разбират. Хората не ги разбират, защото в България да искаш "реформи" просто е друг начин да им кажеш, че бедните отново ще го отнесат. Ето го и здравният министър - левчето на пенсионерите се оказа най-големия проблем на здравната система!

---------------------------------------------------------

Моят таен любимец в правителството - лицето Петър Москов е обявил драматична реформа в здравеопазването - пациентите вече ще се делят на сини, зелени и червени. Аз обаче като дързък реформатор смятам, че това не е достатъчна крачка. Защо да няма розови на бели точки? Или пък лилави на оранжеви райета? Или пък резедаво на със сиви оттенъци? Така де - реформаторското мислене не може да бъде слагано в рамки...:)))

------------------------------------------------------

"На базата на опита от последната година и половина мисля, че ГЕРБ са си извлекли важни уроци". Даниел Смилов. Безнадеждно лакейство. Бях убеден, че в момента в който РБ намери пристан в кабинета цялата дясна политология ще заприлича на еротична поезия на гимназистка и не се излъгах. Следващата стъпка е Смилов да обяви, че е видял ореол над главата на Борисов и глас в съня му му е нашепнал, че идва хилядолетния рай, особено, ако плоският данък бъде вкаран в конституцията и в нея бъде записано, че вовеки веков ще има вицепремиер от РБ :)))

-------------------------------------------------------

Хакнаха сайта на ДУМА. Дааа, тормозът над опозицията започна! Уууууу! Сега, ако хакнат и сайта на "Плейбой" вече ще го приема лично. Честно :)))))

------------------------------------------------------

Станимир Флоров се връща във властта. Този път ченгето ще оглавява "Автомобилна администрация". Реставрация до дупка, наглост до безкрай. Но нали всички колективно ни топлеше това, че сега властта ще е друга, защото отборът по ангелогласно пеене The Reformers вече е на линия и те щяха да бъдат, чакайте да цитираме постомодерния гуру Даниел Смилов, "коректив на кабинета". Какво още беше казал този инженер на реалности: "Тъй че от РБ ще зависи посоката, която страната ще поеме, в една значителна степен". Не е ли култ? Това сега означава, че РБ с кожата си гарантират за Флоров, с бъбреците си гарантират за всички гербери сложени на държавна хранилка като съветници на Боко, с далака си за цялата орда от калинки, която тръгва на кръстоносен поход към властта отново...И човек чака в тази оглушителна тишина да чуе поне един протестен глас, поне някой реформатор да измърмори, да се прояви като коректив. Мълчание, братче. Никой. The Reformers сега са заети да изберат Дюран Дюран за свой лидер. Това последното го свих от едно изречение на Даниел Вълчев, но оттук-нататък предлагам песента "Girls on film" на Дюран Дюран да бъде официален химн на блока от властови плеймейтки :))

----------------------------------------------------

Чета сайта на фондация "Америка за България" и само за момент се замислих дали е възможно утре българското правителство да създаде фондация "Шоплукът за САЩ" и да кара американски НПО-ата да кандидатстват за абсолютно прозрачни и изящни грантове на тема "Реформа в американската прокуратура" или "Проект за развитие на демократичната среда в Белия дом", а може би и "Изследване на порочните практики в американската полиция", а защо не и финансиране на празник: "50 години от първото порно" :)))

------------------------------------------------

Актуален виц:

Седяли си Иво Инджев и Плевнелиев на плажа, излежавали се на шезлонги и обсъждали политиката на Русия.
Минал Бойко Борисов и, за да си направи майтап, шляпнал Инджев отзад по врата. Тогава Иво скочил стреснат и се разкрякал:
- Росенчо, какво ти казах, че ще ни застигне дългата ръка на Кремъл...:)))))

------------------------------------------------

Живея с пермаментното усещане за дежа вю. Ето днес - спешна театрална среща на Бойко Борисов с Владислав Горанов. След нея Борисов излиза потен, изтощен, пребледнял, но разправя - за тия с най-ниските пенсии извоювахме коледна добавка от 40 лева. Театър, театър. Злият финансист и загриженият премиер. Pure ГЕРБ. Очевидно Горанов ще е новият аватар на Дянков...Бойко Борисов е Батман, Божидар Лукарски - Робин, не кабинет, а комикс :))

---------------------------------------------------

Вече разбрах основния принцип на българската политика и мога да си подам сиви-то, за да стана министър. Когато пенсионерите, работещите или всякакви други лузъри поискат увеличение на доходите - почваш да ги обвиняваш, че са фискално безотговорни, потенциални болшевики и да намекваш, че няма да търпиш левичарски богохулства срещу името на св. Айн Ранд. Когато американската посланичка обаче иска американски фирми да модернизират армията, тогава казваш, че няма никакъв проблем държавата да извади 2 милиарда и да направи богатите фирми още по-богати. Простичко е. :)))

-----------------------------------------------------

Сега разбрах какъв е бил смисълът на протестите през лятото. Не е било против Пеевски-шеф на ДАНС. Каузата е била Лафка да дава пари в "Капитал". Ей, май и аз ще се пиша от красивите. Умен не съм, но красотата ми компенсира :))))

------------------------------------------------------


След като Лафка пусна реклама в "Капитал", то значи до дни очаквайте Делян Пеевски да стане главен редактор на изданието...:)))))

-----------------------------------------------------

Така - доколкото разбирам от сводката в Реформаторският блок отдавна вече са преодолели гордо етапа на съсканията един срещу друг и са навлезли в епохата на ритниците в топките. Днес двама депутати от РБ отказаха да седнат един до друг в телевизионно студио и си разменяха погледи пред които заканите между Пулев и Кличко приличат на разговор за философията на Хегел. Цял уикенд тревожно правих хороскопи, за да разбера ще има ли блока нов лидер или няма да има, но дори и звездите са безпомощни да ми помогнат, защото за пръв път видях съзвездие, което отчаяно да се опитва да наподоби среден пръст...:))))

----------------------------------------------------------

Люба Кулезич смуче кръв и къса живо месо от Плевню. Радан скача на Кунева и нарича партийката й раздробена. Каролев написа подмазваческа статия за Лукарски и като класически либертарианец се уреди с държавна работа, защото е най-добре да хейтиш държавата докато тя ти плаща заплата. Братче, винаги съм бил убеден, че десните ще изкукат като дойдат на власт, но просто не подозирах, че това ще стане с такава скорост. Това е все едно кварталният алкохолик да е бил държан принудително в изтрезвител една седмица - след това нито едно бутилка няма да е безопасност :))))

----------------------------------------------------------

Култов виц! Да предупредя предварително, че всеки с чувствително сърце и пуритански поглед не бива да го чете, защото е в категорията 18+. Вицът описва разцвета на българската култура при новата четворна коалиция и мъдрото ръководство на новия стар министър Вежди Рашидов:

- Ало, добър ден, извинете за безпокойството, автосервизът ли е?
- Къв автосервиз, бе, кретен, да ти го начукам, педераст долен, гаден и неграмотен! Тук е Министерство на Културата, бе, капут и олигофрен нещастен...:))))

-----------------------------------------------------

"Любовта ми към момента е несподелена". Веселин Маринов. О, неееее, трия сълзите си и хлипам. Нима Цветанов си намери друг? :)))))))

--------------------------------------------------

Надписът и рисунката върху парчето от Берлинската стена в София са израз на една безкрайна творческа свобода, ангажирано изкуство, политическо мнение и блестящ ъндърграунд пърформанс. Неизвестният творец е изявил своето мнение с помощта на изкуство, а чрез стилизираната фигура на полов орган е отворил многозначително поле за различни интерпретации. Политическото послание може да бъде тълкувано като протест срещу стените изобщо или просто като деестетизация на институциите в изкуството, ако цитираме творецът А.Г. известен арт-функционер. От неговите действия насам нито един, ама нито един паметник няма право да се чувства в безопасност. Точно заради това ми е странно, че институционализираха Георги Марков с монумент - ако утре паметникът бъде пресътворен по политически начин, нито един десничар по тази земя няма да има право да протестира, защото нали се разбрахме, че това е битка в символното поле и следователно - бояджийският джихад едва сега започва. Да живее анонимния творец, продължител на делото. :)))))
-----------------------------------------------------------


Моля виииииииииии - прочетете стенограмата от вчерашното заседание на кабинета. На всяка цена. Просто ще видите как всички министри-протестъри така се гънат на Боко, все едно Евгени Минчев е открил мъжа на живота си...:)))

-------------------------------------------------------

Според гербайджийката Цвета Караянчева изчезването на тефтерчето на Златанов е "пошла инсценировка", "Костинброд - 2" и какво ли още не... Това е все едно порноактриса да реве, че последният филм в който участва е посегателство срещу небесния морал. Не, че си представям самата Караянчева като порноактриса, опазил ме Аллах. Все пак сме само на петия ден управление на българската коалиционна хунта, има време преди да изперкам напълно :)))))

-------------------------------------------------------

Охх, не мога, не мога просто. Вече имам проблем с това да ритам Плевнелиев, защото този пич с всяко обяснение става все по-безпомощен и заприличва на Азис на хетеросексуално парти. Плевнелиев реши в туитър да обясни своята лъжа. И резултатът е грандиозен: "10 ноември е възприемана като символична дата за началото на прехода, а не просто квадратче от календара...". Yeeep! Че то по тази логика то ние и днес живеем в един символичен 10 ноември, братче. Всичко е 10-ноември. От плакатите ми на Памела Андерсън до мусаката на президентшата.
Но истинското пътешествие в бездната започва тук: "Тогава аз имах смелостта да изляза с ясна гражданска позиция...След новината за промените с моя приятел направихме плакати. И спонтанно, без да е нужно някой да ни организира, отидохме пред парламента... Отидохме, за да изразим публично реакция и позиция! С нашите плакати! И не бяхме сами!".
Ама пич, колко да сте били тогава - ти, приятелят ти и пет-шест софийски пиянки? Нали вчера обясняваше, че си бил на митинг, днес вече, че си бил на символична проява. Това, което най-много ме притеснява обаче е въпросът - чий го е дирил пред парламента? Чий? Чий? Пленумът на БКП се е провеждал в Бояна. Парламентът по онова време никак не е институцията, която е днес. Ама никак. По същата логика е можел символично да протестира пред ресторант "България". честно. Ако внезапно си се осъзнал като антикомунист може би е било по-добре да протестираш пред Партийния дом, но откъде в тази фантазия изниква парламента? Откъде, братче? По-късните митинги са пред парламента, защото там вече има заседания, но точно на 10-ти е пълен ташак, извинете за думата, да отидеш там. Кажете на недоразумението да спре да лъже. Че става само по-лошо.

--------------------------------------------------------------

Когато президентът на една държава е завършен лъжец, тази държава не може да чака добро бъдеще. Четете какво е казала ирландката днес и търсете огнепръскачките: ""Питате къде бях на 10 ноември? Да ви кажа една тайна - бях на площада и бях на митинга". Дайте да прочетем изречението отново - той бил на площада??? Аз бях на 12 години по това време, но дори и аз си спомням, че на 10 ноември нямаше никакъв, ама никакъв митинг. Нямаше, бе. Митингите започнаха няколко дни по-късно, но на 10-ти големият екшън беше на пленума на БКП, а не на някакъв митинг. Защото митинг НЯМАШЕ. Вярно е - нашичкият е хороскопаджия и може и да е предсказвал бъдещето, но да изръсиш такава опашата лъжа си е политическо мародерство. Дай сега да си измисляме героична биография. Братче, какъв митинг на 10-ти те гони, бе? Ето защо не бива да вярвате на нито една историческа фантазия на Плевню - този човек е очевиден митоман и вече почва да вярва на собственото си фентъзи. Тази лъжа обаче е красива метафора за всичките 25 години - измислените герои си изфантазираха биографии и сега се опитват да ги продават на наивниците. Аман вече.

----------------------------------------------------------------

Някой да тагне Радан Кънев и да го пита: кой, кой, кой, кой, кой, кой открадна тефтерчето на Златанов? Защо питам Радан ли? Ами нали е коалиционен партньор, братче, всеки грях оттук-нататък е грях на споделената политическа отговорност...

-------------------------------------------------------------

Оглед на местопрестъплението. Самураят Борисов още няма седмица на власт, а вече се случиха няколко неща - изчезна тефтерчето на Златанов, което по случайност представлява най-грандиозният обвинителен акт към кабинета Борисов-1 и към президента Плевнелиев-0 (това да се чете, че президента е пълна нула). Цветанов, който би трябвало да е никакъв, вече говори за това какви реформи ще се правят в сектора за сигурност, а реформаторския министър Тодор Танев се обяснява в безкрайна любов на Борисов и даже съска срещу февруарските протести, които свалиха диктатора през зимата на миналата година. Поезия. Красота. Романтика. Политическата идилия пак започва. Диктатурата на идиотите. Дори леко се опасявам дали отнякъде няма да се появи и Искра Фидосова. Така де - каква контрареволюция ще е без нея? :))))


---------------------------------------------


Айдеее, и Радан Кънев подкрепя "Южен поток". Очевидно първият лов между Борисов, Първанов и Радан тази седмица е дал своите резултати :)))) А пък, ако ми го оставят за една седмица на идеологическа обработка, вярно ще се запише опълченец в Луганск :))

----------------------------------------------

Само кратка обиколка из информационните агенции ме убеди, че това, че Борисов се е върнал на власт не е измислица - очевидно е, че из всички телевизии министри са пълзяли като хлебарки. В такива времена единственото на което може да се надява човек е да има по-силен дезинфектант. Нека след това грантовата интелектуалщина да реве, че хората нямали памет за миналото. Май е точно обратното. Хората искат да помнят минало, защото в настоящето - само хлебарки. И бай дъ уей - изкефи ме едно изявление на вицепремиера Калфин, че "дясно правителство" - това било измислица на журналистите. Дори самите участници в него не го наричали така. Какво е решил да прави тоя, а? Да предизвика колективен инсулт в ДСБ ли? Кой ще гласува след това за десницата отново, а? Защото, ако това правителство не е дясно, значи най-вероятно е никакво. :)))

------------------------------------------------------------

Ето каква реч щях да дръпна, ако бях десен интелектуалец от който искат да оценява 10 ноември:

"Сутринта станах и не успях да си намеря чорапите. Проклет комунизъм! Ние сме изгубили паметта си за него и сега не можем да си намерим демократичните чорапи. Някой много иска да не помним нищо, независимо, че и аз помогнах малко на амнезията с двете бутилки с водка, които обърнах докато се опитвах да обяснявам Дерида на една кол-гърла, която се оказа комунистка, защото не ми пусна. Eто това е - комунистите прецакаха прехода и заради това сега интелигенцията страда и винаги има две седмици докато чакаш поредният грант в която си изпълнен със съмнения. Гадни комунисти! Но, да, аз избирам свободата - по-добре пиян в демокрация, отколкото махмурлия в диктатура. Това комунягите не успяха да го проумеят, защото искат да ни държат като исторически бебета в меланхолия. И нямат памет тия лузъри българите. Не си ли спомнят, че едвам докретах до диплома по времето на комунизма, защото бях дисидент и защото не ходех на лекции, а във великата демокрация ме направиха професор с тема: "Влиянието на хороскопите на древните маи върху екзистенциалните гърчове на хлебарките в романите на Дийн Кунц". Заради това - да живее демокрацията. И долу комунистите - тези гадни инженери на меланхолия. А така и не успях да си намеря чорапите. ДС още ни преследва и ни пречи да живеем нормално". :)))))

------------------------------------------------------------

Чета красив спомен на проф. Александър Джеров. Той си спомня 10 ноември. Стоял си в кабинета и слушал радио. Чул новината за свалянето на Тодор Живков, която била неочаквана за него. Зарадвал се. И в същия миг се почувствал борец срещу комунизма, демократ, дисидент и седесар. Няма как да спрат да ме кефят тези разкази. Те издават какво всъщност се случи по време на този преход. Кариеристичните мишки изплуваха на повърхността, а защото знаеха, че са едни нещастници без гръбнаци, потънаха в яростен антикомунизъм, за да скрият мизерията на миналото си. Ето го и Джеров - скритите комунисти били прецакали прехода. Не, братче, мизерниците го прецахака. Такива като вас измислени герои, които никога през живота си не са имали автентично и собствено мнение. Преходът в България беше триумф на посредствеността. И заради това сме дотук. 25 години след началото още комунистите са им виновни. След още 25 години ще са виновни лъчението от Марс и лошият поглед на лейди Гага, бъдете убедени.

----------------------------------------------------------------

"Днешните оценки за прехода, колкото и да са противоречиви, колкото и да се инспирира в голяма част от българските медии посткомунистическа носталгия, след още 25 години бъдещите поколения със сигурност ще оценят това, което правим днес". Петър Стоянов. Само като се сетя, че този ни е бил президент и студена пот облива тялото ми. Пак ви повтарям - висша степен на лицемерие е бащите на прехода днес по най-подлярски начин да си измиват ръцете. И само ги вижте - бъдещите поколения щели да ги оценят. Бъдещите поколения, май френд, заради вашият преход изобщо няма да знаят кой е Петър Стоянов, нито ще им пука. Тази 25 годишнина, която така високопарно празнуват днес всъщност е опит за идеологическа репресия над последните останали екземпляри с мозъчни клетки в главите си. Най-големите капути на прехода днес го играят невинни. Ами няма да стане. Хората си казват тежката дума. Отказват да съучастват в измислицата за по-добрия живот. Отказват да разпознават стояновци като ангели. И меланхолията не е инспирирана. Тя е автентична. И много протестна.

-----------------------------------------------------------------------

Неееее, нееее, нееееее. Ето как Божо Лукарски защитава това, че има експертиза в икономиката. Дръжте се за столовете - цитатът е автентичен: "Жената, с която се развеждам, и тъщата работеха в Министерството на икономиката...". Ритам стената от хилене бе! :)))

-----------------------------------------------------------------

Благодаря горещо на Радан Кънев. Той нагледно показа, че в България успяват основно лъжците. Неспазване на обещание не беше ли евфемизъм за опашата лъжа? :))

-----------------------------------------------------------------

Може всички да са заети с правенето на правителство, но аз ще ви насоча вниманието към друго. Чета дописка, която почва с изречението: "45-годишен психично болен мъж от Разград е нападнал и ял от друг пациент на разградската болница...". Имам чувството, че това идеално се връзва с политическата обстановка...

---------------------------------------------------------------

И така - оказах се в едно студио с Антоанета Цонева според която старият репортер е "репортерче с тунелно мислене", "бард на БСП" и "сериен изнасилвач на десничарки" (добре деее - последното си го измислих). И какво се оказа - в момента в който поисках дори не извинение, а протестърите да си признаят грешката, защото не само върнаха Онуй, ами му прикачиха и етикета "реформатор" - " дамата сопната, знаете – тропа, нервира се, даже проплаква. Залива ме с кални потоци от ропот и град от словесна атака". "Защо да се извинявам за това, че съм протестирала" изсъска тя. От думите й усетих някаква обида. Всички протестъри са обидени. Драматично. Обидени са, че народът иска от тях да бъдат на висотата на всичките им морални дрънкотения през последната една година...:)))

------------------------------------------------

"Основен политически опонент ми е ГЕРБ и десницата". Ивайло Калфин. 14.01.2014 година в писмото си за оттегляне от шеф на делегацията на БСП в ЕП. Yep!!! Колко е готино да помниш понякога...

--------------------------------------------------

С днешното решение на АБВ да подкрепи кабинета на РБ и ГЕРБ, а Калфин да стане вицепремиер, БСП отново става монополист в лявото пространство :))))

---------------------------------------

АБВ влизат в кабинета. АБВ - Айде, Бойко, Влизаме....:))))))

------------------------------------------

След 2001 година традиционната десница идва пак на власт, утре, 7 ноември. Хахаха, кажете ми, че историята не обича черните шегички, товарищ Кънев и батько Лукарски :))

-------------------------------------------

"Коалиция с АБВ няма". Радан Кънев. Така де - някоя и друга целувка с език - на това коалиция ли му викате вече? Но дайте сега сериозно. Кънев изневерява на себе си и на своето левичарство. Остро казал, че никакъв ляв компромис не е направен с програмата. Даа, защо да правиш ляв компромис като можеш да направиш националистически и да отделиш пари за превръщането на циганските гета в резервати :))) Кабинетът на Орешарски ли бил безпринципен, казвхате. Хохохохохоохохох! Очевидно безпринципен в речника на иветките означава единствено, че РБ не е присъствал в него. Щом РБ е там принципите се бутат така нагъсто, че все едно човек участва в оргия :))))

------------------------------------------------

Пфуу, отдъхнах си - правителство ще има. Божо Лукарски все пак ще бъде министър. Тежка зима, но поне смях ще става. А и най-накрая ще има един доблестен реформатор, който да отмъсти на гадните комуняги заради това, че зверски убиха Стамболийски. Треперете, червени, Лукарски ще гази...:))))))

---------------------------------------------------------

Какво и да кажа за космическият Turhan Apdula пак ще е малко. Поредният му бисер е велик: "Божидар Лукарски - eто българският Рейгън се появи на небосклона". Др. Апдула заслужава паметник :)))

-----------------------------------------------------------

След като изпих три кафета и се уверих, че в кръвта ми има достатъчно кофеин да ме държи буден при четенето на десни икономически клишета се заех с четене на програмната декларация около, която са се обедили РБ и ГЕРБ. И, разбира се, първо реших да се запозная с намеренията им в социалната политика. Още третата идея там ме прасна като електрически ток. Тя е записана с поетичната фраза: "Гъвкав и динамичен пазар на труда и намаление на безработицата". Как прекрасно звучи, а? Гъвкав пазар. Гъвкав като тялото на тайландска компаньонка? Десните се научиха, че когато говорят за идеите си с истински думи обикновено получават ритници в топките. Заради това почнаха да заместват. Любимото ми изобретение е именно - гъвкав пазар. Това е все едно да кажеш, че даваш безкрайни правомощия на работодателите за уволняване. Защото това е смисълът на гъвкавостта. Под гъвкавост винаги се разбира начин да го отнесат най-бедните и затруднените. Страхотна програма. Още е на фаза поезия, а вече звучи като четиво от Стивън Кинг.

-----------------------------------------------------

"Ние натрупахме много богата конфликтна коалиционна култура през последната година и половина". Радан Кънев. Спрете му тревата незабавно, другари. Конфликтна коалиционна култура??? Уот дъ фак? Това е все едно да кажеш - натрупахме много знания как да праснем с паве черепа на другарчето...Още не са гласували кабинета и тоя излудя. А какво ли ни чака след петък?

-------------------------------------------------------


Открих у себе си заложби на философска концепция, която ще нарека "постапокалиптичен есхатологизъм". И ще повторя нейното основно кредо: "Кабинет роден в лъжа е обречен да завърши с ужас". Слушам днес по радиото как представителите на протестърската интелигенция ужасено коментират Франкещайнът, който създадоха и усещам у тях някакви дезертьорски и пилатпонтийски настроения - да си плюят на петите и да избягат от отговорност. Този кабинет е техен! Изцяло техен и сега ще настоявам да се насладят на всеки миг от творението си. Ама Антоанета цонева била написала статус срещу новото правителство. О, божке, майчицата се отрича от детето си - какъв безкраен сериал. С извинение за цинизма - много е готино да осереш пейзажа, а после да кажеш - даа, гнусничко е, ама благодарение на нас вече продават повече противоразхлабителни хапчета. Както и да е. Изкефи ме един представител на "Ранобудните", който обруга целия кабинет, но завърши с истерична нотка: "Даниел Митов и неговият екип направиха много за външната политика на България". Я па ти! Аз освен тоя да се нерви на статуси в туитър за друго неговото действие не се сещам...)))

----------------------------------------------------------

Едно към едно: "Божидар Лукарски: Бих бил министър...". Да е честито на всеки ресор, който ще си го има за управленец...:)))

-------------------------------------------

Обзе ме поетично вдъхновение. Българската политика е вдъхновителна:


Когато бях раданче
и овците пасях,
Бях много благодарен,
опозиционен сиромах.

Щом пукнеше зората пусках песен аз
и статусите ми веднага - с лайкове завчас.
И времето бе кратко със шарений кавал,
пъчех се аз гордо като костовист преял.

А днес, когато видя раданче малко аз,
другарче на Първанов - пъшкам си без глас...:))

----------------------------------------------------------------------

Легендарният Turhan Apdula отново задмина конкуренцията: "Не е лесно дa си десебaр, сутринтa имaхa душевнa ерекция че Рaдaн стaвa премиер, сегa рaзбирaт, че се коaлирaт с Първaнов..." :))))

----------------------------------------------------------

Гъзът, който е нашето знаме (Това е дословен цитат от Радан с който описва себе си, така че долу ръцете, хейтъри!) публично обяви, че те никога не били отричали правото на най-голямата партия да си посочи премиер. И съответно премиерът ще е Б. Борисов. Те не били отричали! Не били отричали! Новият химн на РБ май ще е "Жива да не бях, що ги говорих ония простотии". Управление, което почва с лъжа ще завърши в ужас. Това го знам без да съм Ванга.

-------------------------------------------------------

Годината е 2025. Последният реформатор в България излиза из-под руините на Министерския съвет, поглежда към небето, затулено от радиоактивни облаци, изтрива сълза от третото си око с четвъртата си ръка, поглежда с меланхолия към димящите останки от София и изсъсква: "Ееех, Радане, превърна в рай тази страна, ама кой да го оцени" :))) После си пуска песен на Васко Кръпката и отива да си сложи на скарата малко уловени плъхове...:))))

-------------------------------------------------

Eдно ми е такова ала'Радан

И тъй като положението е повече от космическо:
Тази сутрин проведох личен разговор с психиатъра от Карлуково. Изложих виждането си, че нито един от гласовете в главата ми не предлага добър вариант за премиер. Но тъй като споделям мнението, че замяната на моите антидепресанти с по-тежки хапчета е най-лошия вариант, то всяка възможност да ги чуя е хубава, а не веднага да викам да ми слагат усмирителна риза.
Възможно е, при ясно лечение и лекуващ психиатър моята партия - Катастрофалните истерици на отечеството да приеме всяко едно предложение за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на духа на Ванга, извънземните колонии от Юпитер, призракът на Айн Ранд и на личния ми психиатър...:)))

---------------------------------------------

О, боже, оформя се нов финансов колапс на моята самообявена анархистична република Горно Подуяне - пуснали са нов роман от Салман Рушди "Последният дъх на мавъра". Стоях пред витрината на книжарницата като лиричен герой на Христо Смирненски и си виках - голямо нещо са това световните писатели! Ей го и Рушди как го е праснал - "Последният дъх на мавъра". Виках си - леле, кога този пич е успял да удари роман за банковата сметка на Костов в КТБ :)))

------------------------------------------------------

Жена се самозапалва пред президенството, напомняйки ни за средновековието в управлението на ГЕРБ и във форума на Медиапул виждам мнение - "комунистите пак почнаха със своите номера".!!!! Всички хапчета на света няма да помогнат, ей! Това вече не е криза само в политиката, това е криза на душата, диктатура на безсърдечните, фалит на всичко... Капути нещастни!

------------------------------------------------


Наскоро видях снимка от първите митинги в София малко преди и малко след 10 ноември 1989 година. Знаете ли какво прави впечатление - нито един от хората в челните редици на тези митинги не остана в СДС или в която и да е част от българската десница. Нито един. Това придава сюрреалистичен характер на прехода - тези, които се бориха за демокрация бяха надвити от вълната от кариеристи за които демокрацията беше начин да си направят някоя друга приватизацийка. Заради това десните партии имат огромен и екзистенциален проблем днес - те трябва да обяснят как така успяха да прогонят тези заради които днес съществуват.

--------------------------------------------

Само за информация: пет пари не давам признава ли някой изборите в Донецката и Луганската народни републики. За мен важното е, че аз ги признавам...:))))

-------------------------------------------

Чета, че свалката между Радан и Боко навлизала в нова интензивна фаза. Радан пуснал песента на AC/DC " Stiff Upper Lip", което е идиоматичен израз и може да се преведе горе-долу като "нетрепереща горна устна", а казано на автентичен подуянски: "Ти знаеш ли кой съм аз, бе", а Боко отвърнал с песента "Тicking bomb" - "Тиктакащата бомба". Чета и ме обхваща един лек ужас, и богът на хаоса да опази душата ми, безкрайно желание за нови избори. Тия още не са влезли в коалиция и вече се ритат по кокалчетата, а съвсем не ми се мисли какво мелодраматично управление ще бъде това. Управление, което ще си говори чрез статуси и чрез песни. Например Боко пуска песента "Be my bitch!", а Радан веднага контрира: "I`m Too Sexy", а някъде по пътя се намесва и Кунева с мегахита: "Води ме в някоя квартална кръчма..." :))))

---------------------------------------------------

ГЕРБ и Реформаторския блок: Сго-дих-ме се! Сго-дих-ме се!. В духа на старите български филми можем да опишем бъдещата сватба, пардон, кабинет - гербаджия, реформатор, роднина, милиционер, десничар, корпулентен...:))))

No comments: