Wednesday, June 17, 2015

Слънце с боксерки и други самотни политически лудости


Такааа - и този месец дойде време за подборка на фб-статусите на стария репортер за изминалото време. Епохата не е помръднала особено. Същите лудости. Същата политика. Същото напрежение. И същото желание да усетиш думите, които кипят в кръвта ти и газират твоето съзнание с идеи. Заради това пак няма да бъда многословен във въведението. Това са миговете на политика, поезия, сатира и черен хумор с които съм заявявал своето място във виртуалния свят. Чувствам се дори горд от това.











Правя произволна подборка от цитати на виртуални десни хора:


"И в Орландовци и в Донецк действа руски сценарий. Преди година в Донецк се започна, както днес се започва в Орландовци. Целта е да се дестабилизира държавата" (Александър Йорданов)

"Някой активира футболните агитки и скинхедите. Стана ясно, че те са атакували ромските квартали. Че ромите като тема ще се използват за дестабилизация след Гърмен беше ясно" (Илиян Василев)

"Дадени сили у нас (под диригентската палка на свързания с Москва ченгесариат) усърдно работят за разпалването на етнически пожар в свидното ни отечество" (Ангел Грънчаров)

"Нещо става... Нещо се готви... Размирици в Орландовци. Футболни агитки. Цигански размирици. Стачкуващи полицаи на палатки пред НС. Искания за оставка на вътрешния министър и ръководния екип на МВР.. Твърде много накуп за да е случайно" (Евгений Михайлов)


Всички чакат нещо. Всички виждат сценарии. Всички търсят Голямата конспирация. Сетих се за една забравена дума от началните дни на прехода - всички са клиноведи. Когато и за такъв проблем тръгнеш да търсиш ръката на Москва, това означава, че жичките в главата са безвъзвратно изпушили. И това е голямата подлост на целият проблем. Никой не иска да го каже. Проблемът не е етнически. Това е драматичен социален проблем. Хората са бедни, а бедните зарязват здравия разум, защото просто трябва да оцеляват. Никой не дава пет пари и за българите, и за циганите. Хората са оставени да се оправят сами в безмилостна държава. Тази държава съществува само под формата на телевизионен сутрешен блок. През другото време държавата се провявява само като недостъпно здравеопазване, калпаво образование, абсолютна дезангажираност на бюрократизираната власт и тотален непукизъм. Това е голямата конспирация. Живеем единствено в спомена за държава. И понеже нашият днешен живот е опит за живот в спомен - конфликтите са единствената форма под която онова, което наричаме власт се сеща, че съществуват хора на тази територия. Едните са озверяло бедни и съществуват с кражби, понеже няма къде да работят. Другите работят, но взимат толкова смешни пари, че не знаят как да изкарат месеца. А като слушам десни да леят сълзи почва да ми се повръща. Заради тях сме на това положение. Ама тези са толкова нагли, че никога няма да го признаят. Лицемери.


-------------------------------------------


Измислих готин начин за решаване на енергийният проблем на България. За целта трябва да сложим два проводника на устата на протестър и след това същият да бъде питан как си изкарва парите. Съскането му ще произведе ток колкото ядрен реактор :))))))


----------------------------------------------------

Унгарският език звучи така все едно рапър се опитва да сътвори вуду-заклинание :)))


---------------------------------------------------
Будапеща ме посрещна с упорито средноевропейско слънце и градът е така облян от светлина, че човек неволно иска да стане художник. Пеща е прелестна, а Буда в далечината изглежда като видение от съня на пророк. Защо, по дяволите, питам се аз всяко пътуване събужда поета в мене :))))

-----------------------------------------------------

Трябва да го призная - в България наистина се води "хибридна война". Водят я управляващите срещу собствения си народ. Постоянно ни се втълпява за някаква кремълска агресия. Десните шамани постоянно пишат параноични текстове за това как очите на Путин светят като очите на паметника на Самуил и търсят в мрака заблудени евроатлантически души, които изпитват съмнения в цивилизационния избор. Постоянно слушаме за това как Русия е враждебна, а американските медии у нас дават щедра трибуна на всички тези лъжи. А междувременно на българските военни полигони американците тествали оръжие за Сирия. Някой да е знаел този факт? Някого да се уведомили? Янките щели да го дават на "умерените бунтовници". Интересно кои ли са умерените - тези, които вместо да ти отрежат главата само ти избождат очите след като те убият, те ли? Това правителство така хибридно си е подложило задника, че наистина вече представлява опасност за националната сигурност, понеже ни вкарва в блато от което няма излизане. Досега България със своята разбита от реформи система за сигурност вече един път стана мишена заради неразумната ни намеса в конфликта в Сирия и събирането на сирийската опозиция тук. Сега трябваше да стане инцидент, за да научим, че властта абсолютно непрозрачно, абслоютно прикрито, абсолютно подло продължава да води същата политика. Кой, кой, кой разреши на американците да тестват оръжия на нашите полигони? Това е истинската хибридна война на пълната подмяна и лъжа!

------------------------------------------------------------

Чета дописка в "Медиапул" с култовото заглавие: "Лидерът на ЕНП се оправдава, че не е натискал за участие на ДПС във властта" и ме гложди подозрението, че анонимният авторк/ка на текста през цялото време е била така обзет/а от любов към Радан Кънев, че е чудил/а дали да не сложи едно "свети" преди името му. Така подзаглавието щеше да получи богословски оттенък: "Жозеф Дол е подведен за думи на св. Радан Кънев, най-вероятно от ГЕРБ" :)))

-------------------------------------------------

Сега старите психодесни и богатите реститутки разбират, че паметникът на Светослав Лучников щеше да има много повече "уау"-ефект, ако бяха направили и неговите очи да бляскат...Не си спомням очите на Лучников, но очите на неговите фенове системно бляскат, когато мислят как да одерат някой като вдигнат наемите в центъра. Позор на скулптора, който не схвана колко е било важно да се предаде този блясък...:)))

--------------------------------------------------------------

Днес е 9 юни. Кървава дата в нашата история. На власт идва толкова зловещ тип, че и до днес историята го помни с прякора Кръволока. Кръволока е от тези фигури в историята заради които човек се надява, че ад наистина има и, че му е отреден ВИП-казан, където да го пържат една вечност и малко отгоре...
Но на мен друго ми е интересно. Отворих сайта на реформаторското БЗНС (сещате се, нали - БЗНС-то с присадената коса), за да видя как тези, които иначе се пъчат, че са наследници на Александър Стамболийски са отбелязали тази дата. Ни дума, ни вопъл, ни стон. Само реформаторско мълчание. Една думичка няма. Един ред не са написали. Има чекиджийски текст как Николай Ненчев бил почел горяните, но няма нито една запетайка Николай Ненчев да е свел глава на преклонение пред Стамболийски. И защо ли да го прави? Той е ортак с тези, които оправдават и боготворят убийците на Стамболийски. Той е навел гръбнак пред тях и заради това в сайта им само гузно мълчание. Това също е метафора за времето в което живеем. Сегашното БЗНС на Ненчев по-скоро би поднесло цветя пред паметник на Кръволока, отколкото пред този, който стана негова жертва.

----------------------------------------------------

О, йеее! Мъдрият мислител, геополитическият стратег, геният на свободна практика, ръководителят на реформаторските талибани Радан Кънев е заключил, че Анадола е наказал Ердоган заради това, че се е заиграл с Кремъл...Дръжте ме, че иначе ще отида да обера някоя аптека за успокоителни хапчета срещу перманентен кикот. Братче, ако тия някой ден дойдат на власт самостоятелно на четвъртия час ще ни забъркат в ядрен конфликт убеден съм....:))))

--------------------------------------------------------

Случайно някой да знае кога ще боядисваме паметника на Самуил в розово и с какъв цвят трябва да изпишем на него "Кремълска подлога","Вън петата колона от българската история" и "Самуил = СССР"? За един приятел, който спешно се нуждае от държавна службица питам :))))

---------------------------------------------------------

Защо е полезно да се чете Иво Инджев. Ами, защото той като никой друг може да ви оправи скучният неделен следобед с поредната порция геополитически кикот. Само едно изречение, за да усетите трепетите на тази неуморна душа, която толкова подло и нагло още има правото да ходи в Русия: "Американското военно присъствие като правило маркира територията на просперитета по света: от Западна Европа до Южна Корея..." :))))) Американският военен - източник на просперитет! Помислете върху това докъде се е самодрогирало градското дясно...:))))

--------------------------------------------------------

Присъствам на фестивала за руска музика, танци и стихотворения "Пусть всегда будет солнце" в Габрово и сега разбрах кой точно е фундамента на българската култура. Учителките! Детските и училищните. Тези жени са в основата на оцеляването на културните устои на страната. Въпреки мизерното заплащане, въпреки скапващия труд, въпреки липсата на уважение те успяват да открият самородните късове злато сред децата и да ги накарат да четат стихотворения, да учат песни на други езици, да не ги е страх да се явяват по фестивали. Фантазията на учителките може да реди невероятна хореография, интересни танци, а дори и да накара петгодишни да рецитират на руски. Никакви камендоневци, тедимосковци или веждирашидовци не играят пред българската учителка :)))

-------------------------------------------------

Аз съм възхитен от Божидар Лукарски. Точно такъв трява да е десния икономически мислител с либертарианска душа. Да не му пука от фактите. Пет пари да не дава за истината. Да говори така все едно преди малко смъркал кокаин. И да знае, че комунистите са виновни за всичко. Дори за убийството на Стамболийски. Това е истинският десен политик на България и то в целия си блясък. :)))

-----------------------------------------------------

Менда Стоянова щяла да бие Иван Искров, ако той не подаде оставка на 19 юни. Организирам залози за изхода от битката. Аз залагам на Менда. Била е данъчен, значи знае да проклетисва яко. Тя е от ГЕРБ, тоест сигурно и псувните й се отдават. И е от Пловдив, което дава допълнителен плюс в завършващата сила на ритниците в челюстта. Ако нейния подход успее - побоят трябва да влезе като официален инструмент в закона за политическите партии, в новосъздадената част "Легитимни начини за подаване на оставка" :)))

-----------------------------------------------------

ДАНС арестува кмета на Карлово! Кабаиванов, разбира се, е пълно говедо, но да им е честита на реформаторите коалицията с ГЕРБ. До местните избори, звездите ми го говорят, кьорав реформатор няма да иска да се кандидатира за кмет. В мафията, знаете, йерархиите не се определят чрез избори. Кога ли точно Радан ще го научи? Подозирам, че ще е в мига в който ДАНС арестува и него като знак, че могъщата съдебна реформа вече е приключила, хахахаха :)))

P.S Последно май все още не са го арестували. Някои медии бяха изкарали такова заглавие от изявлението на Румяна Бъчварова, че Кабаиванов се разследва. Смятам, че това не промяна насоката на моя статус. Кабаиванов няма да види бял ден от проверки до изборите. Същото чака и другите кметове-реформатори. Садистично ще ги дерат в антикорупционната битка. И РБ няма да смее да гъкне.

-------------------------------------------------------------


Социологията в битка със здравия разум. Изследване на "Екзакта" за това колко българи имат наглостта, нахалството и дивотията да не харесват правителството. Б.Б бил одобряван от 44 на сто. Тук хор от млади социоложки надава вик "Алелуя". И след това следва анализ като изстрел от картечница: "Сред одобряващите работата на Министерски съвет, по-често се срещат хора със стандарт над средния, на възраст между 50 и 60 години, вискообразовани респонденти и жители на градовете-областни центрове". Да преведем - на Б.Б му се кефят мазните богаташи, преялите сноби, жълтопавираните психари и градските полуинтелигенти. Защо полу? Ами няма как да харесваш Борисов и да минават за истински интелигент. Очевидно имаш прегрели жички в главата и някъде даваш накъсо като компютър със сериозен бъг :)))) Ама това социолозите няма да ви го кажат. Не са им платили, за да говорят истината.


----------------------------------------------------------

С ужас научих, че Едвин Сугарев има лично оръжие. Майчице, щом позволяват на куковците да си имат пистолети, значи никой не е в безопасност в тази държава...:)))) А иначе време е Бойко Борисов да набие канчето на любимия си певец. Защото Едвин, за да си направи реклама на книгата се е развилнял, че му проникнали в жилището, преследвали го с черна кола, изпразнили пълнителят на личното му оръжие. Какво точно ни казва гладуващия бард на ГЕРБ? Че по времето на ГЕРБ имаме битова престъпност, преследване, тормоз и гърч над интелигенцията, така ли? Едвине, голям кренвирш хапни, но голяма измислица не разказвай :))

---------------------------------------------------------

"В този смисъл Илиян Василев е направо късметлия – възнаграден е за позицията си с международно признание под формата на забрана да посещава самата Русия, докато моя милост е „осъден” да посещава русофилските капани в българските телевизионни канали...". Иво Инджев. Ало, руското посолство, нима ще гледате как кърви този интелектуалец от жълтите павета и ще стене публично от репресията да има право да ходи в Русия. Поне го вкарайте в някой забранителен списък да пие руска водка. Все е нещо. :))))

------------------------------------------------------------------


Ето заради това тази власт трябва да си ходи. Всеки посланик тук вече има усещането, че може да дава акъл по всяка тема. чета, че френският посланик мосю льо Голям Праз Ксавие дьо Кабан не е издържал на хормоналните си импулси и е казал: "Трябва да подтикваме съседите си да санират". Братче, хайде вместо да се правиш на всезнайко вземи да натиснеш властта да увеличи заплатите, а? Щото е много лесно отстрани да даваш акъл на хората да влизат в предизборните схемички на ГЕРБ и корупционните кръгове на президента. Как все случваме най-големите клоуни да идват посланици у нас. Вече ме е страх да си пусна нощно време телевизора, защото се опасявам, че дьо Кабан ще е там и ще дава акъл на народа как да се репродуцира по правилен начин :)))

--------------------------------------------------------


И понеже почти не прочетох нещо нормално за назначаването на Михаил Саакашвили за губернатор на Одеска област, нека да споделя малко мисли. Саакашвили е професионален провокатор, марионетка на грантова хранилка, човек, който заради собственото си его и просперитета на своята фамилия провали плановете на американците за Грузия като започна война с Русия и така завинаги лиши Грузия от Абхазия и Южна Осетия, защото хората в тези две области видяха как армията на държавата в която са обръщат оръжията си към тях. Знаменателен е кадърът в който Саакашвили си дъвчеше вратовръзката в ефир. Това не е позата на моралния човек, който губи битка, това е поведението на комарджия, който е загубил последната ръка. Не напразно днес Саакашвили не може да се върне в родната си Грузия, където го чакат поне няколко съдебни дела. За сметка на това обаче щастливата Украйна се сдоби с този авантюрист на свободна практика, изпълнител на мръсни поръчки, който сега е пратен като емисар в Одеса, областта, която още не се е възстановила от нечовешкото фашистко деяние, извършено на 2 май 2014 година, когато бяха изгорени живи десетки хора. Саакашвили е момче за мръсни поръчки, политически аналог на наемния убиец и заради това чакайте скандални новини от новото му работно място. Това, което е успокоително в случая е, че той винаги завършва с олигавeна вратовръзка. Проста такава му е природата.

----------------------------------------------------------


Изборът на десницата в София за кандидат-кмет засега се очертава твърде сексуален. Коя да избереш - тая дето спи с Бареков или оная, която Жозеф Дол опипа? :))))

------------------------------------------------------

Дойде лято и в бг-десницата май се заформиха хормонални любовни вихри. Сутринта, чета, Радан е застанал в позата на съпругата, която се надява, че неверният съпруг ще разбере, че тя е най-доброта като е казал, че РБ се стреми да развали отношенията на Бойко Борисов с Шиши. Сега чета някакв текст на Даниел Смилов в който той прави опит да се обясни в любов на кабинета "Борисов" 2. Изобщо - човек да не смее да обърне гръб на обществения живот. За малко се разсееш и той заприличва на романтична комедия. Сега си представям как Б.Б и Р.Б тичат през едно поле с цветя хванати ръка за ръка, а отстрани им свири цигански оркестър. Купон, братче, купон...:)))

-------------------------------------------

Юлия Ал-Хаким успя да стори невъзможното. Поведе ме към Витоша. Тя е поет и твърди, че там имало нещо наречено природа. Аз съм градско чедо и мислех, че това е само легенда. :))))

--------------------------------------------

Слънцето все пак щяло да умре след няколко милиарда години. Пфуу, егати вселената - човек дори не може да си направи плановете както трябва :))))

------------------------------------------------

Метафорично: бившата партийна секретарка Цецка Цачева, успешно пребоядисана в десен кадър, чете реч пред репресирани в Белене. Репресираните и техните потомци ръкопляскат. Момчета, а после искате някой да ви вземе насериозно? Това е все едно Иван Костов да говори за това колко е лош "Лукойл". Оппп, той вече говори. Още една метафора. Забавно е колко поезия се е натрупала в това общество :)))

------------------------------------------------

Забелязал съм нещо в тактиката на десницата. Изведнъж, като общност взела по едно и също време дрога, те почват да имат едни и същи халюцинации и заживяват с усещането за окончателност на исотрията. Навремето така беше с приватизацията. Вървяха и повтаряха как тя ще реши всички проблеми на България, обикаляха като пророци на екстази из екраните и дърдореха едно и също. Днес вече абсолютно същите хора твърдят, че едва ли не приватизацията са я окепазили комунистите, гадните червени боклуци, въпреки, че я правеха самите те. Същото се случва и със съдебната реформа. Тези, които навремето преебаха съдебната система сега обикалят като улични проповедници и ми обясняват как ще сътворят чудо небесно и ще изчистият всичко наоколо. Но на мен модела им е ясен. Когато след година две абсолютно нищо не се промени, а точно обратното нещата се скофтят отвъд нормалното (американците имат израз FUBAR - Fucked Up Beyond All Recognition), очаквам още 60 години комунистите да са виновни за всичко... :)))

-------------------------------------------------

"- Колко реформатори са нужни, за да се смени една крушка?
- Няма обща позиция на Реформаторския блок по въпроса."

-----------------------------------------------

Сайтът на БЗНС кърти мивки, тухли и дограма. Такъв помпозен стил на писане, изпълнен с прилагателни, възклицания, страсти въздишки и множествени оргазми българската журналистика не помни от 1955 година насам. Човек се потапя вътре и вижда заглавие: "Политикът демократ, Николай Ненчев демонстрира воля и предаде комунистическите, военни досиета". Тук трябва да звучи "Ода на радостта" и любимата песен на шефа на НАТО. Тъкмо човек си поеме дъх от захаросаната реформаторска стилистика пълна с еротични финтифлюшки и тогава текстът преминава в задъхано стакато: "Днес, след четвърт век на преход министър Ненчев доказва, че освен закон е нужна силна политическа воля и държавническа смелост за да се изобличат предателите на националната кауза". Насладете се на този стил. Той вади направо пломбите от устата. Тия земеделците не са просто реформатори, тия са реформатори в амок. Реформатори на постоянния крясък. Реформатори-комплексари, които не могат да спрат да се тресат все едно са взели свръхдоза екстази. И най-интересното - видях, че текстът за Ненчев, пълен с безобразната стилистика на пошлите прилагателни, се споделя и от костовистите от последния ден. Което означава, че някои мозъчни клетки трайно са заседнали в 55 година и с дори с топ не можеш да ги мръднеш от там. :)))))

------------------------------------------------

Андрей Ковачев, моят любим еврокуку от ГЕРБ, става претендент за лидерското място на класацията "Топидиотщина, майно ле". На дискусия вчера тоя е предложил промяна в конституцията, където вместо „социална“ да се запише, че България е „щастлива държава“. Офф, това социална и на мен ми стържеше в очите. Социална звучи толкова архаично, толкова соц, толкова болешевишко, брррр. Заради това, ихуууу!, аз предлагам терминът направо да е "България е ощастливена държава" понеже и без това куцо и сакато се опитва да ни ощастливи. Без вазелин. Така поне истината ще вземе връх над поетичната лъжа :)))

--------------------------------------------------

Вчера из българския нет се понесе един какафоничен психодесен смях. Руснаците, тия лузъри, разбираш ли, били направили преносим компютър, който тежал 10 килогрома и прилича на нещо с което навремето в комедиите си Лоурел и Харди си раздаваха удари по главата. Имам за казване - две неща. Руснаците специално обявиха, че това не е комерсиален модел, а ще се използва единствено и само при военните с цел отбрана. Но, признавам, дори и това уточнение също не сваля поводът за шеги. И щях да разбера, ако шегуващите се бяха американци или китайци, които са две вселени пред руснаците по правенето на компютърна техника. Но българи да ги вземат на бъзик - това е върховна простотия. Ало, пичове, руснаците поне все пак се опитват да правят нещо. Изостанали са, но полагат усилия да излязат от това състояние. Опитват, правят грешки, но поне произвеждат нещо. А ние в България правим единствено магистрали. А дори и за тях се налага да наемаме строителни фирми от чужбина. Ние, което един часовник не можем да произведем да се присмиваме на някой друг, че опитва, ето това е повод за истински виц. Защото, ако продължават така руснаците след 20 или 30 години могат да преодолеят изоставането си. А, опасявам се, България и тогава ще си стои в дясната пазарна локвичка и ще се хили на това колко изостанали са другите :))))

-------------------------------------------------------

Протестър.- това звучи назначено! :)))

-------------------------------------------------------

Breaking news! Понеже всички от Протестна мрежа се уредиха с държавни служби и постове следващият, който влезе в организацията ще бъде принуден да го играе гадже на Моника Маковей :))) Сори, това е единствената незаета служба, която ни остана. #БоримКорупциятаСГолиГърди? :)))

-----------------------------------------------------------

По време на летните протести някакъв беше написал лозунг: "Не съм платен - мразя ви безплатно". Сега вече знаем истинския лозунг: "Чакам назначение заради това ви мразя" #ЧрезГолиЦициКъмДържавнаСлужба? :)))

----------------------------------------------------------

Велик виц:

Руснак отива на посещение в чужбина. На границата митничаря му взима документите. Гледа документите - гледа руснака. Гледа документите - гледа руснака. Най-накрая го пита:
- Occupation?
Руснакът отговаря:
- Не. Само на туризъм :))))))

--------------------------------------------------------------

Официално съобщение: всеки протестър заловен, че няма снимка с Моника Маковей ще бъде немедлено изключван от Протестна мрежа и ще бъде принуден да покани Ивет Добромирова на вегетарианска вечеря! :))) Нямаш снимка - няма милост! :))))

--------------------------------------------------------

Щракнах се с Моника Маковей. Значи вече ставам поне за заместник-министър на правосъдието, не ли? :))))) И поне един орден за борбата с корупцията трябва да ми дадат - гордо отказах хапките на коктейла, защото антикорупционния ми стомах само хайвер може да приема :))

---------------------------------------------------

Много ме кефи как рефоматорите като вампири са се впили в медийната аура на Моника Маковей и разчитат, че като се снимат с нея някой ще ги припознае като реални бойци с корупцията и току-виж се излъгал да пусне пак бюлетината за тези некадърници на чужда хранилка. Маковей обаче е готина. Първо - яко стъпка техния любим фетиш "промени в конституцията". Като се замисли човек тия от РБ промените в Конституцията ги правят на принципа на мастурбацията - защо да не пробваме, накрая може да ни стане хубаво. В някоя алтернативна реалност вероятно има хора, които се връзват на реформаторските алабализми, но в нашата реалност аз лично много добре помня откъде тръгнаха истинските проблеми на съдебната система. Те започнаха, когато в името на кефа на Иван Костов и на тогавашния син талибанлък цялата съдебна система бе напълнена със седесари. Лично СДС си избраха и назначиха Никола Филчев, който после им го върна като в добър холивудски екшън, но оттогава съм наясно, че всеки път, когато десен погледне към съдебната система със сласт, той го прави, за да си назначи братовчедите и никога в името на хората. Една Маковей реформаторска пролет в България не прави...:)))

--------------------------------------------------

Маркесов дъжд. Вали като в митологичното Макондо. В още по-митологичната София обаче понеже тротоарите са с ями със средна дълбочина около половин метър, преминаването през произволен от тях се превръща в незабравимо риалити с много пръски. Народът подскача и псува все едно танцува казачок. Този дъжд не е като парижкият дъжд възпят от Веселин Ханчев навремето. Този дъжд е направо като предизборно послание. Кметицата отнесе порядъчен брой псувни. Но ми стана тъжно като видях някакви азиатски туристи да гледат като някаква върховна екзотика езерцата по тротоарите. Даа, казах си аз, така никога няма да ги убедим какви големи евроатлантици сме и какво светло бъдеще ни очаква...:))))

------------------------------------------------

Един префасониран черен македонски виц:

Решават Бойко Борисов и Цветан Цветанов да се разходят сред хората преоблечени, за да ги видят как живеят, как процъфтяват, как търпят речите на Радан Кънев и всички останали глупости.
Разхождат се, разхождат се и по едно време Бойко вече не можал да се сдържи и изсъскал:
- Бедни били! Бедни! Гледай колко много хора с по два бъбрека се разхождат, а те бедни били...:)))))

--------------------------------------------------

Жозеф Дол опипа Фандъкова. Жан-Клод Юнкер намляска Борисов. Пък после се питаме защо България имала имидж на дестинация за секс-туризъм :)))

---------------------------------------------------

Гледам със съвсем лека форма на ужас неадекватното поведение на Жан-Клод Юнкер на петъчната сбирка на елитите на ЕС в Рига. Оставяме настрани нескопосаните му шеги, но неистовото желание на Юнкер да млясне по два-три пъти всеки лидер от ЕС леко плаши. Нека да напомня, че късните членове на Политбюро на КПСС бяха обзети от именно такъв пристъп на старчески еротизъм и малко по-късно от страната, която управляваха не остана нищо. В тая похот на Юнкер има нещо нездраво. Някой дали следи колко алкохол влиза в кабинета на шефа на ЕК? Ей така за един приятел политолог питам :))

------------------------------------------------

"Млякото - това е сирене, което не си дава много зор". Тери Пратчет "Смрък". Величествен!


-------------------------------------------------

Малко уроци по превод от капиталистически.

Срещате заглавие и то гласи: "Димитър Бранков, БСК: Увеличаването на минималната работна заплата влияе негативно на заетостта".
Превод: Откъде-накъде ще хрантутя тия лузъри вместо да купя нов бюст на петата си любовница.

Казват ви: "Производителността на труда не расте", разбирайте - "Аз съм едно стисното копеле и си купих "Мазерати" вместо да инвестирам в производството".

-------------------------------------------------


Футболист пада тежко в наказателното поле и започва да стене. Съдията идва до него и го пита:
- Сега лекар ли да викам или театрален критик? :)))))

------------------------------------------------------

Вчера с едни приятели имахме голям геополитически казус. Сега като си разделим Македония с албанците, питам се как ще закараме гордостта на българската армия "Дръзки" да патрулира из Охридското езеро? ))))))))

-----------------------------------------------

Слушам по радиото да се лее песента "Пак ще се срещнем след 10 години", а малко след това и продължението: "Вчера ли бяхме на 22...". Тук преглътнах с лек поетичен ужас. Осъзнах, че при мен вече не върви да пея "вчера". Вече май съм на етапа: "завчера" :)))))

-----------------------------------------------

Няма нищо по-тъжно от това да видиш журналисти, които се навеждат на Боко в опита му да се прави на обиден от това, че му търсят сметка за парите, които е изхарчил за пътуването с хеликоптер. Това било, разбираш ли, "броене на залците". Не, не е броене на залци! Това е начин премиерчето да бъде възпитано в най-важния урок за една демокрация - че държавните пари не са негова собственост, че да може да ги харчи както си иска. Че тоя пич е министър-председател, а не някакъв комисионер, който да може намусено да каже, че лично той е увеличил приходите с 1 милиард, а му търсили сметка за 3 хиляди. Неразбирането на това защо е този гърч вече води до мисълта за морален дефект на персонажа, за мислене, което излиза от рамките на здравия разум. И, да, ГЕРБ и премиерът трябва да изгълтат темата за хеликоптера докрай. Очевидно е, че до като има реформатори-пъзльовци, докато има коалиционни партньори, които се увиват като стриптизьорки около пилон, докато се намери някой и друг журналист, който гневно да защити статуквото и любовта си към премиера, Борисов трябва да бъде научен чрез страх да не злоупотребява с правата си. Толкова е простичко. На такъв премиер - такова отношение!

-----------------------------------------------

Борисов обяви, че е летял с хеликоптера до Разград, за да спести пари. Това е все едно някой да каже, че се е включил в оргия, за да запази невинноста си :)))



Йеееееес!! На какво събитие попадам. Четете, четете: "В Централния военен клуб министърът на външните работи Даниел Митов и министърът на отбраната Николай Ненчев ще участват в конференцията „Готови ли сме да защитим ценностите си? Светът между дипломацията и оръжията“. Охооо, как да не сме готови да си защитим ценностите, бе! Митов винаги е готов да получи още една заплата от американската държава, а Ненчев е на своя пост да си присади коса в името на евроатлантическите ценности, цивилизационния избор и блясъкът в очите на американската посланичка :)))

--------------------------------------------------

Охх, като прочета заглавие от типа: "Радан Кънев се зарече Реформаторите да не допуснат забавяне на реформите" ми идва да се въргалям от хилене все едно гледам шоу на Бени Хил или поне чета статия на Иво Инджев. Защото, май френдс, тоя същия Кънев се беше зарекъл едно време и, че Бойко няма пак да е премиер...:)))) Винаги съм знаел, че Реформаторският блок бе създаден за да утоли жаждата за истинска комедия у нас

-------------------------------------------------------

Росен Плевнелиев: "Преходът в България ще свърши едва когато в учебниците по история влезе моето участие в митинга на 10 ноември и когато жена ми ми сготви мусака" :))) Моя антикомунистическа вариация по думите на Плевню :))

------------------------------------------------------

С усещането за върховен сюрреализъм чета вестникарските дописки от Катар. Все едно времето не е помръднало по никакъв начин. Все едно тук сме в някакъв балон от вакуум. Сега вестниците гърмят - катарците проявявали интерес към строежа на магистрала Русе - Свиленград. Сензация! Слава на Бойко! Да живее Лиляна!
После обаче махмурлукът ми премина и се сетих, че абсолютно същите, ама абсолютно същите заглавия четох и в началото на 2012 година, когато пак делегация начело с Бойко Борисов ходи там. И тогава заглавията бяха дебели и триумфални. Но абсолютно нищо не се случи. Заради това разглеждам посещенията до Катар като върховен кьорфишек, нищо повече. Повтаряне до втръсване на един и същи модел на нищонеправене. Това вече е толкова скучно колкото лоботомирана реч на Плевнелиев за вкарването на комунизма в музеите. Тази власт е импотентна интелектуално и нищо ново не може да измисли. Честно. България живее в епохата на някакъв интелектуален брежневизъм, където всичко се повтаря до втръсване. :))

-------------------------------------------------------------

В името на успеха на македонците горещо се моля да не приемат наши протестъри да ги съветват как да си организират недоволството. Че, ако принесем българските събития в македонски контекст, на изборите Груевски пак ще стане премиер, защото местните реформатори ще го обявят триумфално за разградител на порочния модел на развитие и носител на евроатлантически ценности...:))))

--------------------------------------------------

Сlubz.bg съобщава новината, че съдът отмени лимитите за болниците с абсолютно неслагаческото, съвсем неугодническото, напълно лишено от коментар заглавие: "Удар под кръста: ВАС отмени лимитите в болниците...". Удар под кръста, братче! Смелият герой Петър Менгеле бе покосен от нереформирания съд и сърцето на десните журналисти кърви със струи като като фонтана пред Президенството :)))) Въобще любовта между определени сайтове и министърчето на здравеопазването навлиза яко в най-романтичната си фаза...))

--------------------------------------------------

Време е да кажем няколко думи за абсолютно манипулативната журналистика, както и за авторите на многооо интересни социологически проучвания. Четем проучване на "Институт "Отворено общество" - София". И там срещаме следната цифра - 52 процента от хората изразяват мнение, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление за България. В някакъв текст на Иво Инджев четох триумфалистки патос за тези данни, но мен ме заболяха зъбите от тях. Само 52 процента смятат, че демокрацията е най-добрата форма? Само 52?? Представяте ли си колко некадърни, глупави, самозабравени, корумпирани и маниакални са били политическите елити, за да доведат положението дотук. Само 52 на сто от хората. Че това е едно крехко мнозинство. Съвсем крехко. Демокрацията е нещо прелестно. Аз я обичам. Но това, че 48 на сто от хората не я одобравят се дължи на факта, че никога не са живели в демокрация. На тях им дадоха див капитализъм и им казаха, че никога няма да има промяна.
След това следва още едно култово изречение: "Анкетираните, споделящи това мнение, са мнозинство сред привържениците на всички основни политически партии с изключение на БСП". Величествено! Пфуу, гадни тоталитарчици и червени боклуци! Кремълски гадове! Първо - сам по себе си въпросът - "демокрацията ли е най-добрия вариант за управление на България" е безумен, защото България почти никога не е живяла в демокрация. Демокрация ли е Менгелето да заяви, че ще уволнява всеки, който не е съгласен с неговата реформа, а? И второ - представено така излиза, че едва ли не социалистите искат авторитаризъм? Разбирате ли - да ми твърдят, че са демократи хора, които приемат полицейската кубинка на Б.Б просто няма да го приема. Ти може да се наричаш демократ, но щом веднъж си целунал задника на генерала, се превръщаш в политически цирей, лакей на свободна практика. Тези всичките са обявили, че са демократи, въпреки, че натикаха България в блатото на несвободата. Заради това чета такива проучвания както случаен ерген гледа серия на "Сексът и градът". Такива проучвания трябва да се четат с гняв, май френдс, с гняв...

-------------------------------------------------------

Много лоша новина за Петър Менгеле. Тоя народ се оказа по-издръжлив отколкото го смяташе и не успя да го унищожи за две-три седмици каквато беше целта на реформата му...На мен вече ми мирише на оставка. Само ми е чудно кога ли комендантът на Здравно министерство ще го усети :))

----------------------------------------------

Американската търговска камара организира форум за българската съдебна реформа, разбираш ли...Ехх, бре, тия янки яко ги е шубе някой да не им национализира инвестициите или пък сакън да не сложат край на абсолютно несвободния им пазар за продажбата на кожодерски скъп ток...:))))

---------------------------------------------

ДСБ ще подкрепя отново кмета на Хасково. Поне така се разбра от думите на Радан Кънев Yep! Това е все едно председателят на Асоциацията на трезвениците в ефир да изпие каса с водка и да поиска втора. Толкова безобразно лицемерие никой никога не е демонстрирал у нас. А пък и безкрайно много ме кефи, когато ДСБ почнат да твърдят, че водят война с ДПС. Братче, първо си вижте резултатите в Хасково от миналите избори и как точно са постигнати пък тогава заемай позата на телевизионна монахиня. Защото хасковските роми се оказаха най-големите реформатори в държавата. Вероятно сърцата им са трепнали когато са гледали някой репортаж по "Планета" как костовисти викат "Кой", хахахаха :))) Иначе няма усещане за война между доброто и злото. Има усещане за конфликт между две терористични групировки, май френд :))))

---------------------------------------------------------

След поредното откровение на Иво Инджев, което прочетох - това, че руснаците всъщност са убили Левски, понеже коварно не спрели смъртната му присъда, реших, че е крайно време да преваря Бъдещият пациент на Карлуково и първи да сътворя наръчник на 5-те големи исторически беди, които Русия ни натресе:

1. Чрез путински агенти внедрени в конницата на Аспарух българският хан е подмамен да направи държавата си толкова близо до Кремъл вместо да язди до Калифорния и да направи щастлив европейски съюз между индианци и прабългари

2. Руснаците са тези, които чрез подла интриги внушават разкол между изконните натовски съюзници българи и ромеи и карат Крум да наруши натовската лоялност като разгромява съюзниците при Върбишкия проход

3. Путинистите карат Борис I да приеме християнството от Константинопол и така ловко оплитат прозападните българи да останат в каторгата на източното православие.

4. Двама московски агенти Кирил и Методий, лични пратеници на Путин назад във времето, ни донасят различна от европейската азбука и сега евроатлантиците кървят от нещастие, че трябва да се ръсят за преводи.

5. Не Османската империя а всъщност Русия поробва България за 5 века. Армията на османците всъщност са преоблечени руснаци, които мразят европейските търсения на младите тогава атлантици и така всъщност прецакват ранното създаване на НАТО.

Нека някой да прати моя наръчник на шефа на "Америка за България". Готов съм да го издадем с дебели корици :)))

-----------------------------------------------

Възмутен съм от бг-евроатлантиците. Чета, чета, чета да видя дали някой от тия е написал тържествен текст за Деня на Европа. Ама ядец! Путин, парад, Кремъл, пета колона и след това пак - Путин, Путин, парад, пета колона, Кремъл...:)) Нали беше денят на Европа. Чаках някой от тях да напише житие на Жан-Клод Юнкер или поне да предложи за политическа канонизация Робер Шуман. Ама тоя пусти парад, братче. Оказва се, че всеки атлантик го е гледал...:))) И, да, налетях на текст за Европа. Писан от моя любимец Даниел Смилов. Ама там ви чакат ей такива фрази: "Европа обаче не преживява сама себе си като Ахил, а по-скоро като ноумен, като интелигибилно същество в кантиански смисъл...Заради това отново - парад, парад, Путин, Путин, пета колона, пета колона. И приятния шум на грантчета :))

-----------------------------------------------------------

Пролетта е мацка с непостоянен характер. Ама пък така зеленее в късния неделен софийски следобед, че дори да не си поет ще станеш :))))


Да живее божествената БНТ! Върховна! Уникална! Небесна! Правят класация за това кое е събитието на седмицата и предложенията им са - убитото българче в Атина, военният парад в София, протестите в Македония и изборите във Великобритания. За честването на 9 май в Москва нито дума! Велико! Очевидно многооооо добре знаят за кое събитие биха гласували масово българите и са се постарали да не развалят грантовите оргазми на българските евроатлантици. Хвала! :))

---------------------------------------------------------

Духът на ветерана от Втората световна война. 94 годишен, с два бастуна и много ордени. Връчват му почетна значка и той казва: " Благодаря на другарите, че са ме почели....Нооо БСП няма никакво време за губене, че имаме да печелим важни избори наесен". Абсолютно всеотдаен. Предан. Изтощен телесно, но с кипяща от енергия душа. Срещу такива хора нито един враг никога няма да има шанс. Те бяха самопожертвователни и идейни. Заради тях днес е голям празник. Те сритаха злото в топките. Така го сритаха, че наследниците на злото още пищят. И ще пищят винаги. Честит празник! Честит 9 май! Победа будет за нами :)))

-------------------------------------------------------

Нещо наречено Българско вегетарианско общество било излязло с декларация срещу курбаните. Алоу, дайте да си имаме уважението. Че не съм далеч от мисълта да обявя кръстоносен поход срещу спанака :)))

------------------------------------------------------

Попаднах на нещо? извънземно?, наречено Августин Господинов. Досега в личната ми класация топидиота сред поетите беше Манол Глишев, но това нещо? явление от друг астрал? Господинов го бие поне с две обиколки. Августин Господинов така унищожи мозъчните ми клетки, че успях да се самоубедя, че и аз ставам за поет. И така опус 1 от новата ми стихосбирка "Подуянският психопат носи черни дънки на зазоряване и си чете Бодрияр на лунна светлина"

"Слънце с боксерки"

Летящата чиния на моите мисли
и айподът на твоите спомени
се зареждат в лаптопа на безвремието...
летя като Люба Кулезич
на моята метла
забравена в мазето
от средновековна софийска вещица
и виждам слънцето
си слага сини боксерки
и решава да полегне на шезлонга
от облаци
да реши кръстословицата
в неделния вестник
да се почеше
после да му дремне
поръчва бира изстудена в синевата

еееех защо и аз не нося сини боксерки?

Не знам дали усещате, но в това стихотворение съм вримчил своята геополитическа тревога от разпадащия се свят, трагедията на отделния индивид пред романите на Паулу Куелю и нещастният крясък на меланхолията, когато човек усети, че бирата в хладилника му е свършила. Уведомете Нобеловият комитет, че тази година няма да се мъчи дълго кой да награди :)))

-------------------------------------------------------


Възмутен съм и ще пиша писмо до американското посолство да се оплача от тоя тъп рубладжийски петоколонен народ. Виждам по телевизията как се редят дълги опашки от родители, за да запишат децата си в училище, кръстено на гадния путинист "Александър Пушкин". Къде блее дясното мнозинство в София? Не успяха ли да прекръстят това училище на "Роналд Рейгън" или поне на "Джордж Буш-младши". Ама и тия рубладжии как са се наредили отзарана да си получат рублите в това школо...Леле, използвах думата "школо", която има руски привкус. Ще отида доброволно да се предам в офисите на "Америка за България", да се покая пред тях и да ги уверя, че евроатлантизмът на душата ми е непорочен като холивудска актриса. Как се живее сред тези пети колони? Каааак? :)))))))))))))))))))))))

-----------------------------------------------------

С възмущение и омерзение споделям един виц :))))

- Как се нарича жена с пистолет?
- Гърмяща змия :)))

------------------------------------------------

Първо изгоря кметът на Пазарджик Тодор Попов. Показаха му огромното имение. Сега изгаря кметът на Хасково Георги Иванов, който също бе покосен от телевизионния дрон, показал къщата му за 2,5 милиона лева. Не ме разбирайте погрешно - алчните маниаци трябва да си носят последствията. Но някой много интересно отстрелва по списък всички реформаторски кандидати за кметове. Кой, кой, кой, кой ли го прави? :)))))






2 comments:

Unknown said...

И с какво точно изгоря кмета Тодор Попов ми е интересно, след като проверка мина и стана ясно, че човека е декларирал всичко и е горд собственик на 9 заема? Някой искаше да изгори, но не успя да го постигне. А и хората в града не са слепи, виждат кой колко прави и го оценяват! Поредните изкуствено създадени скандали!

Unknown said...

Очевидно е, че някои кметове, в частност Тодор Попов, е на прицел. Само че, тенденциозно не се пише никъде, че той и съпругата му са придобили всичко, което имат със заеми от банката.