Friday, June 12, 2015

50 нюанса протестърско




И какво се оказа сега? Георги Близнашки бил гадна комунистическа твар, подъл червен боклук, мръсна социалистическа гнида. И тази лексика не идва от някакви разгневени негови бивши съпартийци от БСП, който той предаде, а и хвърли на вятъра с репликата, че БСП е трябвало да бъде забранена. Не, щеше да бъде толкова лесно, ако е така. Новата порция картечни изстрели идва от протестърските другарчета на бившия служебен премиер. Те са тези, които почнаха да мятат бомби, ругатни, статуси, язвителни коментари, ехидни въпроси и прикрити обиди към бившия си авер, който рамо до рамо крачеше с тях по напечените софийски улици в размирното лято на 2013 година. Някакъв анонимен алкохолик, пардон философ, дори нарече Близнашки "работническо-селска сган". Само забележете историческия реваншизъм. Работниците и селяните са сган за този висш анононимник, прикрит някъде в сенките на виртуалното си битие. И така екс-премиерът се оказа сган, боклук, мръсник, идиот, слуга на олигархията, въпреки, че една година търка търка подметки по жълтите павета и беше там дори, когато много от умно-красивия елит на възвисените и блестящите се беше изпокрил по къщите си и се бе отдал на битов алохолизъм.
Нещо повече - половината от тези, които пръскат отровни слюнки сега си правиха селфита с него и ходиха на купоните на служебния премиер с драматичното усещане на комисари на победилата протестърска революция. Какви времена бяха само, а?
Близнашки+протестъри=ВОЛ.


Тези дни обаче Близнашки реши да сложи край на абстиненцията по липса на медийно внимание и даде пространно интервю пред Канал 3. И точно заради казаното там неговите бивши приятели му скочиха като зомбита изгладняли за човешка плът.
Нека да уточним. Не мога и няма никога да дам индулгенция на Близнашки. Той се завъртя в танц с дявола и на практика си продаде душата. Хвана се на хорото с тези, които искат да унищожат не само БСП, а на практика всяка идея за ляво мислене и у нас и заради това селфитата с протестъри всъщност трябва да се тълкуват като опит за политическо самоубийство. Но е факт, че най-накрая някой от средите на протестърите обяви това, което всички нормални хора знаят - царят е гол, което ще рече - не чакайти от Христо Иванов никаква нормална съдебна реформа. Питам ви - откъде един провален адвокат ще е наясно какво трябва да се промени в съдебната система? И, за да отговорите на този въпрос се отървете от всички статии, които американските медии у нас са захрачили в мозъчните ви клетки, отръскайте се от всички кристиянтаковщини, някакъв странен бъркоч между високомерие и абсолютен тепегьозлък, очистите съзнанието си от набиването на канчетата, което правят десните политолози. Съдебната реформа е опит за театър. Направо за психодрама. Нова дъвка за зомбита. Опит за прах в очите. Точно тези, които няколко пъти подред изнасилват съдебната система, те ли ще я оправят сега?
Блазнашки обаче е по-краен, защото има ясна представа кой точно е Христо Иванов и смъква всякакво було от медийната му харизма. Това е адвокат без работен ден, грантаджия, който може да изпълнява само чужди поръчки и чрез него се прави опит съдебната система наистина да бъде поставена на колене. И това всички ще го разберем след една година време, но тогава ще е късно.


Не съм наясно защо му трябваше на Близнашки да бърка с пръчка в дупката с торни бръмбари. Те се разфучаха и прегракнаха, а експремиера по трудния начин научи основния закон на Коза ностра - отделиш ли се от стадото, получаваш куршум в десетката. Той на практика се опита да опонира на основната опорна точка на мафията - мистичната съдебна реформа, която щяла да разреши всичко - от появата на ново поколение плейметки до решаването на проблема с детското затлъстяване. Но това поставя окончателен край на илюзията за гражданите, които бдели за спазването на правилата. Хаха. Това е все едно да кажеш, че наемният килър регулира реда. Бутафорията свърши. Когато останаха без външен враг групировките на умните и красивите почнаха да се самоизяждат, защото не съществуват на никаква принципна основа. Те дори не търпят вече различно мнение. Не могат да го понасят. От демокрацията им се гади. Получават колики, когато чуят истината.
Но в случая не са виновни протестърчетата, които градят параклиси на неуспял адвокат като Христо Иванов, виновен е самият Близнашки, който трябваше да знае и да види, че тези, които му викат "Осанна" ще го ритат до кръв по топките, когато се опита да им оспори общата халюцинация. Всички видяхме как гражданският протест деградира до фб-полюциите на "Протестна мрежа", скоро ще разберем, че и това, което ни пробутват за съдебна реформа ще се окаже просто розов сън на група луди. Бъдете убедени. И, бедни, бедни Близнашки, не беше ли добре да останеш там в края на лудото лято на 2013 година където ти и ония се обичахте и се целувахте пред камерите. Сега, когато на любовта й дойде края и тя бе заменена с камшици, сигурно е много тъжно, трагично и протестномрежово.
50 нюанса протестърско.

No comments: