Thursday, June 18, 2015

Политическата зоофилия на ГЕРБ




Винаги преди избори ГЕРБ се тресе от някаква политическа зоофилия. В името на пиара техните кадри чудеса сторват, за да могат медиите да ги изтипосат какви са самоотвержени, бойни, напрегнати и ангажирани в името на животните. Тези дни подобно поведение ни бе демонстрирано от кмета на Бургас Димитър Николов. Във фейсбук бяха пуснати негови снимки как спасява болна змия от мястото, където стана огромен разлив на бензин. Направо да ти се скъса сърцето и гореща сълза да опари циничните бузи. Какъв загрижен, какъв самоотвержен кмет, какъв супергерой!

Трябва обаче да отбележим, че в пиар-централата на ГЕРБ се забелязва известен интелектуален застой, защото номерът със спасяването на странни животни веднъж вече бе ваден на предизборната игра на рулетка. През април 2013 година дежурните по любов към Бойко Борисов медии гръмнаха с хващащото око заглавие: "Лиляна Павлова спаси бременна скарида". В този трилър се разказваше как Павлова обучавала бъдещи гербаджийчета на риболов и по време не този урок хванала бременна скарида, но след това я хвърлила обратно в морето. Тя е първопроходеца в този кризисен пиар, още по времето преди на ГЕРБ да му избият реформаторски управленски пъпки.

СуперЛиляна или МегаДимитър - кога да избере човек в тази пародия на политика, в тази пародия на управление, в тази изтормозена от такива пошли и противни образи страна. В налудничавостта на тези действия обаче като в обърнато огледало можем да видим истинското положение в България. Това е величието на тази власт - при нея е по-добре да си змия или скарида, отколкото човек. Ако бяхме скариди, щяхме да си отживеем. Ако бяхме змии, щяхме да бъде спасени. Ние обаче сме хора и сме захвърлени на произвола на съдбата. Тези пет пари не дават за нас. Това е рискът да си българин в епоха, когато те управляват човекомразци.


No comments: