Tuesday, June 16, 2015

Амстердамското ребрандиране на "Протестна мрежа"




Измислих страхотен, почти пелевински начин да разрешим енергийната криза, която заплашва страната ни в бъдеще. И този метод ще ни освободи веднъж завинаги американците да спират един след друг всичките ни проекти да развиваме ядрена енергетика по нашите земи. Технологията ми е много био и еко и се състои в следното. Два проводника се закачат на устата на произволен протестър и след това му се задава въпроса как точно си изкарва парите. Съскането, което ще последва, гневните крясъци, плюенето и яростните фб-статуси ще произведат енергия колкото ядрен реактор и половина. Не ни трябват ядрени централи, трябват ни единствено протестъри, които да обясняват с какво точно живеят и си купуват апартаменти. А с такива богати протестъри като нашите спокойно ще станем енергийна сила номер 1 на Балканите и всички ще живуркаме като грантаджии, които току-що са видели, че новият транш е дошъл...


Въпросът за протестърите и парите се разгоря отново покрай Големия Светлинен Пърформанс, който същите си направиха в чест на двегодишнината откакто откраднаха автентичния протест на ядосаните. Със светлини били изписали "КОЙ" на сградата на парламента и също така сътворили два милиона полупиянски статуси във фейсбук как, ако не били те тази страна щяла да тъне още в каменната ера. Понеже ме нямаше известно време във виртуалното и географското пространство на страната, веднага щом се върнах, но вече постфактум видях и някакви шарени плакатчета с които "Протестна мрежа" самоотбелязваше своята втора година на блаженно нищоправене, подплатено със солидна доза крякане по незначителни теми на битието и вдигането на шум как комунистите са виновни за всичко, тези гадни червени боклуци, агентури на Путин, мизерници и смутители на блаженния покой на творчеството на Асен Генов.
Покрай отсъствието ми обаче съм изтървал опитите за ребрандирането на "Протестна мрежа". Преди бяха банда от истерични куковци, сега вече е налице техният опит да се изживяват като изживяват като Тимур и неговата команда.
"Протестна мрежа 2.0" e нещо като софтвариант на безумието - светлинни ефекти с ?#?КОЙ?, плакати из цяла София, отбелязване на дупките по софийските улици. Невероятно е протестърското въображение. Защото, о, неверници, никак не е лесно да направиш опити цял живот да паразитираш върху факта, че един път си се решил да излезеш да протестираш, а след това се скатаваш като депутат на ГЕРБ от беден избирател. Техният протест през 2013 години бил най-вдъхновяващо събитие на новите български времена. Аха. Така си беше. Беше вдъхновяващо точно преди точно тези да се появят. Снобите от жълтите павета. Интелектуалчетата с лакирани нокти. Тия дето викаха, че не искат да протестират за някакви си там сметки за тока. Тия, които се хвалеха, че имали пари да си плащат за всичко. Самодоволните. Или както точно го каза Велислава Дърева - "ситите".
След като успяха да излъжат всеки, който им повярва за нещо или да се изпокарат по начин непознат и на турските сериали в крайна сметка не протестърите свалиха кабинета на Орешарски. Свали го ДПС. Искам отново да напомня този факт, защото, когато човек ги слуша как говорят остава с усащенето, че са свършили нещо. Не. Тя бяха само улични свидетели, които демобилизираха всяка гражданската енергия. Схемата със смяната на властта се разигра пред очите им, а коалицията ДПС - ГЕРБ стана с тяхното собствено одобрение. Десните шамани изпаднаха в сладострастен оргазъм. Схемата на ДПС и ГЕРБ най-накрая предвиждаше да привлече към властта и изпадналата от кораба на историята "традиционна" десница. Какъв кеф, а? Най-накрая и Реформаторския блок щеше да захлеби от властта. Ама тия са сноби и не искат да им проличи, че са лакоми - заради това тяхното отдаване на ГЕРБ се извърши под един тон словесност за морал, нови правила и борба с олигархията.


От честването на втората годишнина на ПМ 2.0 човек остава с усещането, че е объркал вселените. ПМ 2.0 чак сега загряла, разбираш ли, че ГЕРБ и Реформаторския блок не само не правят нищо, но и нямат намерение да правят каквото и да е. И пускат едни тежки въпроси пак с думичката КОЙ? Ама този въпрос вече си има отговор - ами ВИЕ. Те са тези, които оставиха ГЕРБ да припълзят като паяк обратно във властта и отново да почнат да плетат своите отровни схеми. Най-интересното е, че Реформаторския блок още наесен ще усети как отдавна вместо кръв има отрова, но ще бъде много късно. Рембрандирането не може да помогне. Каузата на грантаджиите никога не е била реалната промяна.
От протеста на 14 юни имаше огромен смисъл. Той беше исторически. На един площад се събраха и леви и десни, за да искат справедлива държава. И после дойдоха паразитите, които не искаха нищо друго освен да ги дават в сутрешните блокове и да пишат гневни статии за червените боклуци. Трябва да се научим да познаваме политическите мошеници въпреки лъскавината на марката им. И заради това ПМ 2.0 е много полезна. Същите са, ама пак ще се опитат да ни излъжат.



Революцията изяждала най-напред децата си, нали така твърдеше старата истина. Децата на лятната революция на снобите сега могат да подсмърчат колкото искат, това не отменя факта, че те ни заробиха с този корумпиран, маниакален, нечовешки и интригантски кабинет. Когато ви бавят в болниците и лекарят ви гледа като насекоми - сочете към тях. Те натресоха този кабинет. Когато не можете да се пенсионирате, защото реформата ще иска да работите поне до 97 години - погледнете към тях. Те помогнаха това управление да се случи. Когато Бойко Борисов се гаври от екраните на телевизията - скърцайте със зъби на тях. Те му позволи да ги употреби като презерватив. Когато виждате как реформаторските калинки опоскват остатъците от здрав разум - се обърнете към тия. Те ги инсталираха там.
Заради това моят съвет е да не прекаляват със светлинното шоу - не приличат на герои, а по-скоро на млади девойки от амстердамския квартал с витрините...


No comments: