Wednesday, June 14, 2023

Иронията на десетилетието

 

Иронията на десетилетието.

Вчера се навършиха десет години от 14 юни 2013 година.

Възвеличаваният ден X, началото на битката с #КОЙ, епруветката от която възникна новото ГМО на градското дясно, годината на летните протести в която вдигаха лозунги от типа: "Не свалям Туй, за да дойде Онуй".

2013 година допреди няколко дни беше основният източник на легитимност за сектата на умните и красиви. Те показали гражданско съзнание. Те били туптящото сърце на демокрацията. Те вдигнали бунт срещу олигархията. Те били вестителите на светлото европейско бъдеще. И точно от тези вълшебни приказки се роди митологията, че по някакъв мистериозен начин космическите съвести ще вземат властта и ще дадат един път завинаги алтернативата на Бойко Борисов...

Днес подобно твърдение може да предизвика единствено злобен кикот.

А и някоя псувня.

Защото десет години по-късно, на абсолютно същия ден, ПП/ДБ включиха на пълни обороти пералнята за Бойко Борисов и вдигнаха парламентарен щит около неговия имунитет. И под този щит се скри и самия Кирил Петков.

Ако не сте виждали паралелната държава - вече може да й се насладите в пълния й блясък. Това е грозната мутра на нейното прегрупиране, за да може да оцелее.

 

"Чуйте целия запис! Това е школа по политика", призоваваха френетично виртуалните талибанчета с идеята, че ако човек отдели 4 часа и нещо от живота си може да се влюби внезапно в лекциите по политическо лицемерие, които ще погълне.

Там в записа ясно е казано какво ще се случи. "Христо Иванов предложи нещо - казваме, че се прави комисия по имунитетите, защото тя няма да е само за Борисов. Идеята е да се каже, че тази комисия работи, докато се смени конституционната реформа".

Точно това видяхме в пленарна зала на 14 юни 2023. Умните и красивите като камикадзета защитиха с телата си Бойко Борисов.

Ама това било демократичен принцип. Ама те предлагали комисия на паритетен принцип. Нищо не искали да скрият.

Това са розови дъвки за наивници.

Всъщност пред очите ни ГЕРБ и ПП/ДБ станаха една и съща партия. И се получи малко като в края на "Фермата на животните" на Оруел, която завършва потресаващо. "Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е".

Точно това видяхме в парламентарната конвулсия на паралелната държава. Човек или прасе вече нямаше разлика. Гербаджия или умен и красив - също.

И заради това фокус на всичките им атаки вчера стана БСП. Единствената партия, която не беше повлечена към дъното на блатото. Нормално е да се дразнят. Когато си целият омазан в лъжи, интриги, измами, подмяна и мошеничества да не можеш да простиш на една партия, че остана принципна.

Защото 10 години след 2103 година видяхме как сектата на умните и красивите работи изцяло по записа си.

По своите опорни точки за цялостната подмяна.

За тоталната лъжа.

За мошеничеството като начин на живот.

Борисов е изчистен.

Пеевски е конституционалист номер 1.

ГЕРБ са достоен евроатлантически партньор.

Да живеят заветите на 14 юни!

Митична дата, дявол да го вземе!

No comments: