Thursday, June 08, 2023

Незаобиколимият

 

Парламентарната система се разпада. Политическата система пуши като реактор, останал без контрол. Обществото се тресе като коркова тапа в цунами.

И единствено и само политическите брокери излъчват стабилност. Почти като в онзи лаф на Нинус Несторович: "Всичко е пълен хаос, само престъпността е организирана".

Ето виждаме как в мътилката на парламентарното блато, там, където бълбукат мехурите на новата чудовищна коалиция, пак изплува могъщият силует на Делян Пеевски.

И не просто изплува - той се оказа незаобиколим фактор в конституционната реформа, парламентарен трол, който приклещи ПП/ДБ и Христо Иванов до стената със свой собствен проект за промяна на Конституцията.

Човек и да иска не може да изпусне въздишка на възхищение.

Вече 23 години Делян Пеевски се върти из политиката и в най-кризисните времена, въпреки санкции, обществено възмущение или протести, той оцелява, а осанката му придобива могъщи парламентарни измерения.

И тези, които викаха срещу него, сега го чакат за пореден исторически компромис или както и сега да наричат политическото мошеничество.

Тази страна един ден може да остане без партии и хора, но политическите брокери ще са вечни. 

Делян Пеевски - Вечната Амбър.

Стабилни хора. 

 

No comments: