Sunday, June 18, 2023

Прегрупирането продължава

Няма нищо по-досадно от това политически мошеник да се прави на невинна монахиня и да кърши ръце какви злочестия стават наоколо.

Точно в тази роля влязоха ПП и ДБ тези дни, когато излязоха с възмутена и тежко моралистична декларация срещу изборът на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор. 

"Изборът стана отново при порочна прибързаност и тайнственост", изстенаха в текста си двете партии. 

Очевиден опит да си измият ръцете от целия кален поток, който отприщиха.

Истината е, че ПП и ДБ бяха употребени като бухалка от ГЕРБ и ДПС. Използваха ги като инструмент, който да разкара Гешев от политическия и юридически терен, а след това стана безпощадно ясно, че никаква промяна няма да има. Статуквото отново обгърна в отровна мъгла всичко и избута Сарафов начело на обвинението.

Сега ще видим как новият и.д. ще "ревизира искането за имунитети", ще спре всички проверки и вече окончателно ще изпере Бойко Борисов.

ПП/ДБ ако искат до утре могат да кършат пръсти и да се правят на невинни, но истината е, че те станаха част от прегрупирането на паралелната държава. Те отстраниха Гешев в момента в който той можеше наистина да извади доказателства срещу Борисов и така се записаха в редиците на мафията срещу която уж се бореха.

Иронията е зловеща. 

Уви, вече никой не иска да се смее.

ПП. 

Прегрупирането продължава.

No comments: