Monday, June 19, 2023

Възкресителите на фашизма и техният смешен антифашизъм

 

С огромно удивление и зле прикрит възторг, подлютен с няколко капки тъмен сарказъм, наблюдавам как „десницата“ е открила антифашизма и се опитва да го превърне във веган-мъфин за медийна консумация.

Чета Радан Кънев и неговите мозъчни експлозии.

Човекът се връща към времената на Хитлер. Намекът е, че около днешните „фашизоиди“ (а фашизоид е всеки, който разваля доброто храносмилане на господин евродепутата) трябва да има санитарен кордон. Защото да си припомним Хитлер и избитите от него хора…

Ощипах се, за да не би да сънувам.

Защото аз всъщност съм изцяло на едно мнение с господин Кънев заради това спешно трябваше да проверя дали не съм се събудил в някакъв чужд сън.

Проблемът е само един.

Преди радановците в този свят да тръгнат да се упражняват по съвременните теми те са длъжни да ни дадат отговор на един много по-важен въпрос.

Хитлер е абсолютен престъпник. А тези, които са му били съюзници какви са? Тези, които вкарват страната си в Тристранния пакт на един психопат, те невинни девици ли са?

Въпросът е ключов, защото от години насам десницата на Кънев лее тамян на българския фашизъм и го възкреси в цялата му мрачна жестокост и лицемерна подлост. Целият им паметник на жертвите на комунизма е осеян с имена на хора, които са били бич на режима, който ни направи съюзник на Хитлер. Но това, оказва се, е допустимо. Защото са нашите кучи синове от учебниците по история. Независимо, че ни направиха част от коалицията на Третия Райх и ни вкараха в исторически проблеми от които няма измъкване.

Видях и какво е написала Моасе.

Тя вие като върколак по пълнолуние срещу Петър Волгин. „Екстремизмът, фашизмът и комунистическият Народен съд са престъпления“.

Още не мога да се съвзема политическия брутализъм на подобно изявление.

Народният съд е отговор към онези, които ни набутаха в лапите на Хитлер.

Но нали вие си ги обичате. Цените ги. Заливате паметниците им цветя. Пишете сърцераздирателни статуси.

Това е перверзното. Тези, които възкресиха фашизма сега се обявиха за антифашисти.

Какво ли още ни предстои да видим?

 

No comments: