Tuesday, June 06, 2023

Социология за мошеници

 

Вече съм убеден - четенето на произволен хороскоп има повече позвателна стойност отколкото задълбочаването в последното проучване на "Алфа Рисърч". Според него 52 на сто от хората щели да гласуват за правителството Денков/Габриел, ако били депутати.

Това вече е някаква астрална, божествена социология, която си играе с цифрите така както бог Шива с планетите във вселената. Защото дори кратък полет на социалните мрежи разкрива точно обратната картина. С изключение на някакви мизерни проценти от жълтопаветен, истерично русофобски планктон, никой не иска да чуе за кабинета на измамата.

Защото Габриел/Денков е точно това - въплащение на най-голямата лъжа по време на прехода. Тези, които щяха да борят Бойко Борисов и да му бъдат алтернатива, станаха негови коалиционни партньори. И за добавка взеха Делян Пеевски в поредната конституционна шашма, която ни готвят.

Хората в България са подложени на редовна зомбификация от телевизионните екрани и постоянно ги заливат с пропаганда, която трябва да минава за анализ, но дори и така - ошашавени, изтормозени и ударени, добре разбират какви политически мошеници се опитват да овладеят държавата и властта.

Да не забравяме, че говорим и за "Алфа Рисърч". Агенцията според която ПП/ДБ трябваше да са първа политическа сила. Тоест у нас отдавна социологията не е наука, а вид хибридна война срещу здравия разум на българския народ. Заради това в последните три години не остана нито един човек, който да вярва на числата, които му стоварват като паве от телевизионните екрани и останалите медии.

Опитът за такава брутална пропаганда на новото ГМО-правителство обаче е показателен за ресурсите, които са впрегнати в оправданието на безчестието. Това е и начин за пренебрегване на справедливия гняв на всички, които бяха излъгани от поредната политическа пирамида на българския хоризонт.

Навремето Робърт Опенхаймер се сеща за "Бхагавад-гита", когато вижда пораженията, които може да нанесе ядрената бомба в създаването на която участва. "Сега станах смърт, разрушител на светове", цитира старата свещенна книга той.

Това е върховно определение за съвременната българска социология. Тя разрушава общественото мнение, а не го проучва. Станала е пропаганден инструмент, който да бичува обществото вместо да търси истината за него.

52 процента - другия път. Това правителство би започнало своята работа с рекордно ниски нива на одобрение и ще приключи с епичен провал с незапомнени и отрицателни стойности. Не е необходимо да си социолог, за да видиш това. 

Обратното е. 

Трябва да си социолог от "Алфа рисърч", за да останеш сляп за този процес.  

 

No comments: