Tuesday, June 27, 2023

Телевизионен бог

 

Тодор Тагарев е телевизионен бог. 

Ама от онези богове, които искат жертвоприношения, а ритуалите им са пред олтари с черепи и течаща кръв...

Изявленията му вчера пред Нова телевизия бяха култови в няколко посоки. Не можел да каже колко струва новия военен пакет за Украйна. Изчисленията били трудни, защото трябвало да бъде преоценен, защото нещата били купувани при друга икономика.

Ехаа, Тагарев очевидно е безценен за министър, ама отсега предричам крах на кариерата му като брокер на недвижими имоти. Представете си го в такава роля - ох, не мога да ви кажа колко струва апартамента, материалите са купувани при друга икономика, трябват сложни изчисления, не му е сега времето..

При такъв сюрреалистичен поток на съзнанието е много трудно Тагарев да се гневи на медиите, че не се противопоставяли на потока от "манипулация, дезинформация и откровени лъжи". Повечето му изявления бяха като дзен-будистки монах, а ядосан, гневен и настръхнал народ се нуждае точно от обратното.

Пределно неясен за стойността на пакета за Киев, министърът беше твърде конкретен в своя политически гняв. Той бил пределно детайлен и ясен, че нямало да пращаме, но Корнелия Нинова го питала дали няма да пращаме "жива сила" в Украйна, а това било, и тук ще цитирам буквално - "пряко в интересите на Кремъл".

Леле, как да не си татуираш Столтенберг на гърдите от гняв!

Не че съм очаквал друго, но опитът на този телевизионен бог да сведе цялото недоволство от простотиите на кабинета в графата "пропаганда, дезинформация и Кремъл" е истински карнавал. Власт, която съществува в състояние на тотално раздвоение на съзнанието и се крепи единствено на митичния евроатлантизъм, трябва да бъде подозирана в абсолютно всичко.

И това не е руска пропаганда, а реален факт от вселената.

Мислех, че е малко рано руската карта да бъде вадена от ръкава и размахана в лицата на хората, но винаги можеш да разчиташ, че Тагарев ще е банален, предсказуем  и еднопластов. Тоест живо чудо е, че все още не е споделил идеята към всяка медия да има политкомисар, който да бди в нощта да не би някоя критика към кабинета да подпали сглобката и да го прати пак в пенсия.

Всъщност Тагарев щеше да бъде министър на отбраната още в началото на миналата година. Тогава парламентарната група на БСП остро скочи срещу неговото избиране. Защото какво да очакваш от един евроатлантически папагал, а не ястреб. Това не е политика, това е клоунада. Очевидно телевизионният бог още не може да забрави кой посече неговата кариера тогава и заради това лее токсични слюнки по медиите.

Всъщност пред очите си имаме министър, който пет пари не дава за преобладаващото мнение на българите. Той иска да бъде лакей. Иска да слуша не нас, а Посолството. Банално като ужас, ужасяващо като целия преход. Въпреки това има светлинка в тунела.

Тагарев просто трябва да го пускат по често по телевизора. Всяко негово участие увеличава опозиционните настроения.

Ако у нас има агенти на Кремъл - твърдо залагам, че Тагарев е ръководител на мрежата.

 

No comments: